Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
AgataR wrote:Cytrynka takie dlugasne cykle to nie jest normalka wiec moze niech Cie zduagnozuje inny lekarz?
W sierpniu pierwszy raz bylam u mego gina. Teraz ide do niego drugi raz.
Nie mam mozliwosci latac do pl za czesto. Teraz ledwo mi sie udalo. Bo sie zaczelam martwic tym cyklem.
Tu do gp sie zapisalam ale juz wczesniej bylam u niego w zwiazku z tymi dlugasnymi cyklami. To uslyszalam ze do roku po anty sie reguluje i on nic mi nie przepisze. Nawet na wywolanie. Nawrt hormonow nie zbadal. -
AgataR wrote:Wiecie co dziewczyny moje ja juz szaleje i palma mi odbija. Ogladalam wykresy ciazowe na of i widzialam kilka podobnych do swojego gdzie temp skakala a pozytywny test wychodzil dopiero w 18 dpo albo nawet 22 dpo... Hmmm chyba dopoki nie ma @ nadzieja zawsze bedzie...
-
Cytrynka wiesz co rozumiem Cie bo sama jestem za granica i znalesc dobrego i zaufanego lekarza to jest cos... Ale sorry za wyrazenie, leksrz ktory twierdzi ze 60dniowe cykle to regulacja po anty to jakis idiota dla mnie... Cykle bez owulacji takie dlugie nie sa normalne, tylko na swoim doswiadczeniu moge Ci powiedziec, ze moga swiadczyc o pco albo problemach z tarczyca... Jak tylko bedziesz miala mozliwosci to na spokojnie wszystko sobie posprawdzaj
No serio serio ale to wykresy pan z pcosnie wiem czy to jakas zasada ale tak widzialam
tylko ja lubi tę wiadomość
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
Agata ja wiem ze to nie jest normalne. I gin w pl tez twierdzi ze to nie jest ok. I temu dostalam leki. Dodatkowo z usg wyszlo ze mam policystyxzne jajniki. Ale wtedy nie mialam czasu juz na zadne badania.
Teraz bede w pl to robie sobie podstawowe. Tsh, ft3, ft4, krzywa cukrowa prolaktyna. Bo wiem ze bez tego bedzie ciezko. Mam nadzieje ze uda mi sie zdobic wszystko tak zeby jeszcze tego samego dnia miec wyniki. Bo jade do pl tylko na 3 dni i lekarza mam juz w 1 dzien.
A u gp to bylam u 3 roznych. Jedna tylko zapytala czy jest mozliwosc ciazy i kaza sikac na patyk i bete zrobila. Dwoch pozostalych powiedzialo ze trzeba czekac. Teraz pójdę i chyba nie bede ni mowic o lekach ktore bralam. Tylko powiem ze nadal nie ma regulacji. A drugi lekarz powiedzial ze po roku moze cos dzialac. No to rok minal. Wiec zobaczymy co powie.AgataR lubi tę wiadomość
-
Aaaa Cytrynka to tersz wszystko jasne, nie wiedzialam ze masz policysyczne jajniki jak na zreszta. Jak chcesz to sprobuj pic inofolik, ja przy tym zaszlam a teraz zamowilam sobie ziola maca i bede testowac a slyszalam jeszcze ze bardzo dobra jest herbatka fertilitea wlasnie na nasze jajniczki
u Ciebie bardzo dostepna wiec mysle ze bez problemu ja u sibie kupisz
wiem ze dziewczyny z 28dni.pl ja sobie chwalily
Wiesz co widzialam ja na amazonie jak mazz mozliwosc u zielarza to szukaj u zielarza ale na necie tez spokojnie zamowisz
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 14:51
nick nieaktualnyNatalii00 wrote:Dziewczyny robilam raniutko i negatyw... i wlasnie tak sie zastanawiam ktory jest czulszy test 25 czy 10? bo ja robilam 25
10 jest czulszyA najlepiej 5
Nie wiem czy w Pl takie są ale tu w Holandii właśnie robiłam 5 i w 10 dpo już coś tam było widać tylko wzrok trzeba było wytężać
AgataR, Natalii00, Nusiaczek lubią tę wiadomość
-
*Czarnaa* wrote:10 jest czulszy
A najlepiej 5
Nie wiem czy w Pl takie są ale tu w Holandii właśnie robiłam 5 i w 10 dpo już coś tam było widać tylko wzrok trzeba było wytężać
do @ wedlug of 2 dni oby jednak nie przylazla ;p
u nas raczej 5 nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 15:04
-
nick nieaktualnyDziewczyny najlepiej 10 kupujcie bo to najczulszy. Teraz tak poszperałam w necie i faktycznie w PL nie ma 5 xD Zwracajcie uwagę bo te o czułości 20-25 często dają wynik dopiero kilka dni po spodziewanej @.
AgataR ja po prostu chyba miałam fart życia. Sama w to nie wierzyłam.
Za to ciężej mi jest rzucić palenie. Możecie mnie potępić ale miałam rzucać stopniowo dlatego nawet w 1 cyklu się nie staraliśmy żebym się mogła krok po kroku z tym oswoić. Ciężko mi idzie ale tak samo było z synem. Tyle, że z nim mnie po prostu odrzuciło.
Możecie mnie za to potępić... raczej żadna nie przyznaje się do tego, że pali a i tu by się sporo znalazło. Ja nie potępiam takich kobiet bo wiem jak jest ciężko. Inaczej jak matka ewidentnie widać, że nie ma zamiaru rzucać. Wtedy to już jest obojętność.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 15:20
AgataR, tylko ja, Nusiaczek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Prawie półtora roku i przed miesiaczkami przerobiłam prawie wszystkie objawy ciążowe
przed terminem mialam caly komplet objawow spiaczke,mdlosci,bole,klucia itd.teraz juz mi przeszlo i nie traktuje objawow pms jako ciazowych
AgataR lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny.
Chciałabym was poprosić o poradę w sprawie mojego cyklu. To jest pierwszy cykl w którym mierze temperaturę, ale coś dziwnego się dzieje. Mierze temperaturę codziennie o 7 rano, termometrem rtęciowym. Czyżby cykl był bezowulacyjny? Moje cykle zazwyczaj trwają 36 dni.
https://ovufriend.pl/graph/016e09882af8407c60b1fb4e2995658d -
nick nieaktualny