X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 01:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina wrote:
    Dziewczyny... jestem nowa w wykresach, od tego miesiąca dopiero go prowadzę, nie wiem czy dobrze, ze piszę tutaj, ale czy ktos mi moze powiedzieć, co oznaczają liczby zaraz pod pionowa kreska? Zaczęły sie jak program wyznaczył prostopadła do niej, ja nie kumam jeszcze za bardzo tego :/
    Pod wykresem masz coś takiego jak "udostępnij wykres" - bez odpowiednich ustawień nie widzimy Twojego wykresu. Pionowa kreska zaznacza hipotetyczną owulację, a cyfry za nią - kolejne dni fazy lutealnej.

Edit: Na górze strony głównej masz zakładkę "baza wiedzy" --> "pytania i odpowiedzi". Polecam się zapoznać. Będzie szybciej i łatwiej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 01:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 05:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosolina to zapewne są DPO (Dni po owulacji).
    Jeżeli ovufriend wyznaczył Ci linię to wyznaczył owulację.
    Linia przerywana to owulacja, której ovufriend nie jest pewny a linia ciągła oznacza, że of jest pewny wyznaczonej przez siebie owulacji.
    Pamiętaj tylko, że ovufriend to program i nie zawsze dobrze wyznacza owulację, dlatego warto obserwować swoje ciało ;)
    Jeżeli współżyłaś w dni bliskie owulacji i starasz się o dziecko, wtedy test możesz zrobić już w 12dpo chociaż nie zawsze wtedy wychodzi. Najlepiej robić w 14-16dpo ;)
    Mam nadzieję, że trochę pomogłam ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 05:30

AgataR, Nusiaczek lubią tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Kochane :) of znowu zmienil mi interpretacje owulacji ;)
    Rosolina te cyfry o ktore pytasz to dni fazy lutealnej czy dni po owulacji jak juz wspomniala Czarnaa :) teraz czekasz albo na @ albo na dwie krechy na tescie ciazowym ;)
    Odezwe sie pozniej, czas na kawusie i do pracy :/

tylko ja lubi tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • ilona29 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam
    dziewczyny co sadzicie o moim wykresie
    dodam ze nigdy nie mialam takiego skoku dzien przed @

74700tc7xapwpc4i.png
  • kotek87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    d85fb624cc231162ac97b7daa0cff303.png

co sądzicie o moim wykresie nawet nie wyznaczył mi ovu czy ona dopiero będzie? dzis 19 dc

lprkgu9rfbd20u5x.png
  • Rosolina Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki wielkie! Skarbnice wiedzy!! :)

p19uqqmzk4ecto70.png
  • Natalii00 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej temp spada wiec i test negatyw eh...

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba nici z owu, tempka trochę spadła od wczoraj. W poniedziałek zadzwonię do gina i umowie się może na stymulację na następny cykl. Bo żeby na 3 cykle były 2 bez owu to coś nie halo. Ehh a piłam zioła ojca Sroki i tak w nie wierzyłam...

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufać wiadomo nie mozna zadnemu wykresowi,mnie dzisiaj ovu zaznaczyl potencjalna owulacje na 12 dzien cyklu .no chyba go.....(pip,pip)....no własnie,wiecej o naszej fizjologii mowi nasz organizm i on nie oszukuje i nie bawi sie z nami w kotka i myszke tak jak ovufriend.ten nasz system akurat wyznacza owu po 3 wyzszych temp.a owu moze byc do trzech dni przed skokiem jak i 3 dni po skoku.(podobno) :)

agatko jaki dzisiaj Twój nastrój? mam sie chowac pod biurko ???? :) :) :)
    ovufriend nam chyba wariuje wyznaczyl ci przypuszczalna owu na 10 dzien cyklu ?!

ana 909 pewnie przejdz sie do gina jezeli uzna ze masz cykle bezowulacyjne to zleci monitoring i da odpowiednie leki na wywolanie jajeczkowania :) nie czekaj,biegnij do gina :)

natalii00 nie przejmuj sie i nie stresuj jeszcze bedziesz w ciazy zobaczysz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 09:17

AgataR, Natalii00 lubią tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona29 ja bym zrobila juz test na Twoim moejscu :) piekny skok tempki w 12dpo wiec zycze dwoch kreseczek :)
    Kotek87 obserwuj kolejne 3 temperatury bo masz dobry skok i jesli utrzymaja sie na wysokim poziomie to owu byla wczoraj lub jest dzis :)
    Ana909 ja tez pilam ziola ojca sroki i mnie tez nie pomogly jezeli wiesz, ze zdazaja Ci sie cykle bezowulacyjne zbadaj tarczyce i hormony chyba ze masz juz cos zdiagnozowane :)

ilona29 lubi tę wiadomość

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja

Najlepsze jest to ze nie mam żadnych schorzeń które powodują cykle bez owulacji. Przebadalam się i wszystko mam w normie. Nie wiem co jest ze mną nie tak.

Kocham Cię córeczko ❤
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Tylko_ja Kochana wiesz co juz chyba dzis lepiej ;) nie boj sie nic Ci nie zrobie hihihi ;)
    Natalii Kochana glowa do gory, zaraz bedzie kolejna szansa :* zrobilas w ogole ten test?

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedynie tsh 2.83 ale to jeszcze nie niedoczynność. Przeciwciała ok, lh i fsh ok, prolaktyna w normie...

Kocham Cię córeczko ❤
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalii!!! Ta temp wcale Ci drastycznie nie spadla, wybacz dopiero zerknelam na wykres, ona dalej jest wysoko ponad linia a takie male spadki sie zdazaja :) Ty rob ten test bo osiwiejemy tu przez Ciebie hihi ;)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana909 mi endo powiedziala ze najlepsze tsh na ciaze to 1 i ponizej wiec nawet jesli wedlug norm laboratoryjnych Twoje jest w normie to moze juz wplywac to na Twoje cykle... Sa kobiety, ktore i z takim tsh zachodza w ciaze i wszystko jest pieknie ladnie ale sa i takie u ktorych to juz duza przeszkoda. Bylas z tym wynikiem u endokrynologa?

OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 października 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Haha Tylko_ja Kochana wiesz co juz chyba dzis lepiej ;) nie boj sie nic Ci nie zrobie hihihi ;)
    Natalii Kochana glowa do gory, zaraz bedzie kolejna szansa :* zrobilas w ogole ten test?
    ufff wyłażę spod biurka heheh :)
    ciesze sie ze dzis masz lepszy nastroj! :) jak bedziesz miala chwilke zerkniesz na moj wykres ? wydaje mi sie,ze owu była 17 dc a nie 12 tak jak zaznaczyl system :)

AgataR lubi tę wiadomość

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 8 października 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata nie jestem pod opieką endokrynologa tylko u gina. Mówił ze lepsza by była niższa ale ze to jeszcze nie jest przeszkodą. Może warto jednak ją zbić. Nie wiem. Moja znajoma ma ponad 3 i tez nie kazali jej zbijac

Kocham Cię córeczko ❤
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko-ja Kochana wydaje mi sie ze dobrze Ci sie wydaje :) tr linie przerywane tp domniemana owulacja :) jesli teraz bedziesz miala jeszcze dwie wysokie jak dzis to faktycznie prawdopodobie owulacja 17dc :)
    Ja to jakas dziwna jestem, Wasze wykresy jakos potrafie zrozumiec bez wiekszego problemu a moj to totalna porazka o sama potrzebuje pomocy :)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana909 wiesz co noe jestem ekspertka od tarczycy, Owieczkaa bardziej sie zna :) ja sama lecza swoja dopiero od nie calych dwoch miesiecy. Po poronieniu czekalam na owulacje bardzo dlugo i nic sie nie dzialo, mam tez pcos ale nawet z tym czasem owulki wystepuja... Zaczelam sie tez strasznie czuc. Wypadajace wlosy, nerwowosc, placzliwosc, nie moglam schudnac wrecz tylam mimo diet, nawet moj maz zauwazyl, ze cos jest ze mna nie tak. Zbadalam tarczyce i okazalo sie, ze to niedoczynnosc. Ja na Twoim miejscu poszlabym do endo i zapytala co masz robic :)

• kotek87 Autorytet

Wysłany: 8 października 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dzieki :)
    chyba jeszce dzis zgwałce męża :)

AgataR, tylko ja lubią tę wiadomość

lprkgu9rfbd20u5x.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ