Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyRosolina wrote:Dziewczyny... jestem nowa w wykresach, od tego miesiąca dopiero go prowadzę, nie wiem czy dobrze, ze piszę tutaj, ale czy ktos mi moze powiedzieć, co oznaczają liczby zaraz pod pionowa kreska? Zaczęły sie jak program wyznaczył prostopadła do niej, ja nie kumam jeszcze za bardzo tego
Edit: Na górze strony głównej masz zakładkę "baza wiedzy" --> "pytania i odpowiedzi". Polecam się zapoznać. Będzie szybciej i łatwiejWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 01:39
-
nick nieaktualnyRosolina to zapewne są DPO (Dni po owulacji).
Jeżeli ovufriend wyznaczył Ci linię to wyznaczył owulację.
Linia przerywana to owulacja, której ovufriend nie jest pewny a linia ciągła oznacza, że of jest pewny wyznaczonej przez siebie owulacji.
Pamiętaj tylko, że ovufriend to program i nie zawsze dobrze wyznacza owulację, dlatego warto obserwować swoje ciało
Jeżeli współżyłaś w dni bliskie owulacji i starasz się o dziecko, wtedy test możesz zrobić już w 12dpo chociaż nie zawsze wtedy wychodzi. Najlepiej robić w 14-16dpo
Mam nadzieję, że trochę pomogłamWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 05:30
AgataR, Nusiaczek lubią tę wiadomość
-
Dzien dobry Kochane
of znowu zmienil mi interpretacje owulacji
Rosolina te cyfry o ktore pytasz to dni fazy lutealnej czy dni po owulacji jak juz wspomniala Czarnaateraz czekasz albo na @ albo na dwie krechy na tescie ciazowym
Odezwe sie pozniej, czas na kawusie i do pracytylko ja lubi tę wiadomość
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
U mnie chyba nici z owu, tempka trochę spadła od wczoraj. W poniedziałek zadzwonię do gina i umowie się może na stymulację na następny cykl. Bo żeby na 3 cykle były 2 bez owu to coś nie halo. Ehh a piłam zioła ojca Sroki i tak w nie wierzyłam...
tylko ja lubi tę wiadomość
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
nick nieaktualnyufać wiadomo nie mozna zadnemu wykresowi,mnie dzisiaj ovu zaznaczyl potencjalna owulacje na 12 dzien cyklu .no chyba go.....(pip,pip)....no własnie,wiecej o naszej fizjologii mowi nasz organizm i on nie oszukuje i nie bawi sie z nami w kotka i myszke tak jak ovufriend.ten nasz system akurat wyznacza owu po 3 wyzszych temp.a owu moze byc do trzech dni przed skokiem jak i 3 dni po skoku.(podobno)
agatko jaki dzisiaj Twój nastrój? mam sie chowac pod biurko ????
ovufriend nam chyba wariuje wyznaczyl ci przypuszczalna owu na 10 dzien cyklu ?!
ana 909 pewnie przejdz sie do gina jezeli uzna ze masz cykle bezowulacyjne to zleci monitoring i da odpowiednie leki na wywolanie jajeczkowanianie czekaj,biegnij do gina
natalii00 nie przejmuj sie i nie stresuj jeszcze bedziesz w ciazy zobaczyszWiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2015, 09:17
AgataR, Natalii00 lubią tę wiadomość
-
Ilona29 ja bym zrobila juz test na Twoim moejscu
piekny skok tempki w 12dpo wiec zycze dwoch kreseczek
Kotek87 obserwuj kolejne 3 temperatury bo masz dobry skok i jesli utrzymaja sie na wysokim poziomie to owu byla wczoraj lub jest dzis
Ana909 ja tez pilam ziola ojca sroki i mnie tez nie pomogly jezeli wiesz, ze zdazaja Ci sie cykle bezowulacyjne zbadaj tarczyce i hormony chyba ze masz juz cos zdiagnozowaneilona29 lubi tę wiadomość
Tylko ja
Najlepsze jest to ze nie mam żadnych schorzeń które powodują cykle bez owulacji. Przebadalam się i wszystko mam w normie. Nie wiem co jest ze mną nie tak.tylko ja lubi tę wiadomość
Kocham Cię córeczko ❤
Haha Tylko_ja Kochana wiesz co juz chyba dzis lepiej
nie boj sie nic Ci nie zrobie hihihi
Natalii Kochana glowa do gory, zaraz bedzie kolejna szansa :* zrobilas w ogole ten test?tylko ja lubi tę wiadomość
Natalii!!! Ta temp wcale Ci drastycznie nie spadla, wybacz dopiero zerknelam na wykres, ona dalej jest wysoko ponad linia a takie male spadki sie zdazaja
Ty rob ten test bo osiwiejemy tu przez Ciebie hihi
Ana909 mi endo powiedziala ze najlepsze tsh na ciaze to 1 i ponizej wiec nawet jesli wedlug norm laboratoryjnych Twoje jest w normie to moze juz wplywac to na Twoje cykle... Sa kobiety, ktore i z takim tsh zachodza w ciaze i wszystko jest pieknie ladnie ale sa i takie u ktorych to juz duza przeszkoda. Bylas z tym wynikiem u endokrynologa?
OwieczkaaaJo lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyAgataR wrote:Haha Tylko_ja Kochana wiesz co juz chyba dzis lepiej
nie boj sie nic Ci nie zrobie hihihi
Natalii Kochana glowa do gory, zaraz bedzie kolejna szansa :* zrobilas w ogole ten test?
ciesze sie ze dzis masz lepszy nastroj!jak bedziesz miala chwilke zerkniesz na moj wykres ? wydaje mi sie,ze owu była 17 dc a nie 12 tak jak zaznaczyl system
AgataR lubi tę wiadomość
-
Agata nie jestem pod opieką endokrynologa tylko u gina. Mówił ze lepsza by była niższa ale ze to jeszcze nie jest przeszkodą. Może warto jednak ją zbić. Nie wiem. Moja znajoma ma ponad 3 i tez nie kazali jej zbijacKocham Cię córeczko ❤
Tylko-ja Kochana wydaje mi sie ze dobrze Ci sie wydaje
tr linie przerywane tp domniemana owulacja
jesli teraz bedziesz miala jeszcze dwie wysokie jak dzis to faktycznie prawdopodobie owulacja 17dc
Ja to jakas dziwna jestem, Wasze wykresy jakos potrafie zrozumiec bez wiekszego problemu a moj to totalna porazka o sama potrzebuje pomocytylko ja lubi tę wiadomość
Ana909 wiesz co noe jestem ekspertka od tarczycy, Owieczkaa bardziej sie zna
ja sama lecza swoja dopiero od nie calych dwoch miesiecy. Po poronieniu czekalam na owulacje bardzo dlugo i nic sie nie dzialo, mam tez pcos ale nawet z tym czasem owulki wystepuja... Zaczelam sie tez strasznie czuc. Wypadajace wlosy, nerwowosc, placzliwosc, nie moglam schudnac wrecz tylam mimo diet, nawet moj maz zauwazyl, ze cos jest ze mna nie tak. Zbadalam tarczyce i okazalo sie, ze to niedoczynnosc. Ja na Twoim miejscu poszlabym do endo i zapytala co masz robic
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)