X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia... Ale u Ciebie owu byla... Przynajmniej ja tak sadze ;)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Tysia... Ale u Ciebie owu byla... Przynajmniej ja tak sadze ;)
    Też tak myślałam ale temperatura nie idzie w góre tylko sobie skacze jak chce a @ tez nie mam tylko takie brązowe plamienia :( i już zaczyna mnie to denerwować bo nie wiem czy czekac na @ czy co .. drugi test będę robic pod koniec tego tygodnia i zobaczymy jak wyjdzie negatywny tzn że chyba jednak był owulacyjny a pozostaje czekac na @ nie wiadomo ile :/

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no poczekaj Tysia na tempke jutro :) no i moze pokus sie o test a wszystko bedzie jasne :)

tylko ja lubi tę wiadomość

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 12 października 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Hmmm no poczekaj Tysia na tempke jutro :) no i moze pokus sie o test a wszystko bedzie jasne :)

Jeżeli okres nie przyjdzie do końca tygodnia to na pewno zrobie jeszcze jeden :)

AgataR lubi tę wiadomość

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • Australijka Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślicie, że jest jeszcze szansa ? :(

Australijka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Australijka wrote:
    Myślicie, że jest jeszcze szansa ? :(

Pewnie. Temp Ci nie spada ;) Śluz masz wodnisty, więc to raczej na ciążę ;) Z tego co widzę to owu była w 15dc czyli dziś 13dpo. Powtórz test jutro ew za 3 dni jak @ nie będzie ;) Powodzenia ;)

• Australijka Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    Pewnie. Temp Ci nie spada ;) Śluz masz wodnisty, więc to raczej na ciążę ;) Z tego co widzę to owu była w 15dc czyli dziś 13dpo. Powtórz test jutro ew za 3 dni jak @ nie będzie ;) Powodzenia ;)

Mam ogromną ilość śluzu. Dzisiaj myślałam że się posikałam, ale to trwa cały czas. Może to przez luteinę...

Australijka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... Ja osobiście tak nie miałam po luteinie. No ale każda z nas jest inna ;) Czekam na teścik ;)

Australijka lubi tę wiadomość

• angella908 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PÓLKI okresu nie ma to zawsze jest nadzieja :)

40d352b6b20ca45ee87664b9a8c550fb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 08:35

tylko ja, Australijka lubią tę wiadomość

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny brała któraś z Was castagnus i miałam wykres jak od linijki? U mnie strasznie dziwny...
    https://ovufriend.pl/graph/c5c931704a66c12dd9475ad26f83ea6a

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 09:23

• AgataR Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Marta.83 Castagnusa brala Czarna i sobie chwali, podobno wielu pomogl zajsc wciaze ale i sa takie ktorym nie pomogl ;) jak dla mnoe Twoj wykres jest ok, 6 nizszych nie zakloconych, dzis spadek wiec osmiele sie powiedziec, ze moze owulacja no i tylko czekac na 3 wyzsze :) powodzenia :)

tylko ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Agata :)
    U mnie owulacja zawsze była w 14-15 dc, dzis dopiero 12 dc a temperatura zmierzona pół godziny wcześniej niż zazwyczaj. Nie wiem, czy te [pół godziny az tak obniży temperaturę, ale patrząc na wykres tez czekałabym teraz na wyzsze :)
    ja biorę castagnus, ponieważ mam niewydolność ciałka żółtego objawiającą sie plamieniami przez pół cyklu, próbuje. to wyregulować, bo wg mnie luteina tylko suplementuje niedobory progesteronu, a ja jednak chciałabym aby organizm sam zaskoczył

• AgataR Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pol godz to taki zapas wiec nie martw sie uwazam, ze dzisiejsza temp nie jest zaklocona :) to trzymam kciuki za same wyzsze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta.83 wrote:
    dziewczyny brała któraś z Was castagnus i miałam wykres jak od linijki? U mnie strasznie dziwny...
    https://ovufriend.pl/graph/c5c931704a66c12dd9475ad26f83ea6a

Tutaj masz mój cykl z Castagnusem ;)
    https://ovufriend.pl/wykres,02d8d81cc44b9a1949793239e3e93fbb.html
    Jeśli chodzi o te pół godziny to myślę, że temperatura może być trochę zaniżona ale to raczej nie zakłóci Twojego wykresu ;) Powodzenia ;)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serio Czarna? Slyszalam wlasnie ze pol godz to taki max no ale wiadomo rozne zrodla roznie pisza a kazdy przyjmuje wiedze jaka chce przyjac :)
    P.S nie znalazlam u siebie Castagnusa ;) w aptekach patrzyli na mnie jak na idiotke ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    Tutaj masz mój cykl z Castagnusem ;)
    https://ovufriend.pl/wykres,02d8d81cc44b9a1949793239e3e93fbb.html
    Jeśli chodzi o te pół godziny to myślę, że temperatura może być trochę zaniżona ale to raczej nie zakłóci Twojego wykresu ;) Powodzenia ;)

Dzięki Czarna :* nie ma opcji podejrzenia wykresów z castagnusem w galerii wykresów - a żałuję, bo wg mnie ten castagnus działa coś niesamowitego z temperaturami

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie raczej z temperaturą nic nie zmienił. Nigdy nie miałam skoków temperatury bo nigdy nie miałam owulacji. 3 razy byłam w ciąży z Castagnusem i pomimo, że były to cykle owulacyjne skoku i tak nie było widać. W tym, który Ci teraz pokazałam owu była w 13dc i skoku też brak ;) Ale owu była i ciąża jest także nie narzekam ;)
    Agata ja to wiem na własnym przykładzie. Ja mierzyłam zawsze o 5 w tym cyklu i czasem zdarzało mi się przebudzać np o 4.50 to czasem mierzyłam temperaturę o tej godz i za 10min dzwonił mi budzik to mierzyłam drugi raz z ciekawości i zawsze o tą jedną max 3 kreski było więcej niż 10min wcześniej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2015, 10:04

AgataR lubi tę wiadomość

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Serio Czarna? Slyszalam wlasnie ze pol godz to taki max no ale wiadomo rozne zrodla roznie pisza a kazdy przyjmuje wiedze jaka chce przyjac :)
    P.S nie znalazlam u siebie Castagnusa ;) w aptekach patrzyli na mnie jak na idiotke ;)
    własnie sprawdzałam z ciekawości co to za lek o którym mówicie.wpisałam jego nazwe na allegro i tam jest dostępny

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    mi po castangusie wariowały temp.,ale na pms pomogl i to bardzo,juz go nie biore bo cykle regularne i na innym forum dziewczyna napisała,ze jej casta wydłużył cykle(,szybko go odstawilam )dlatego ja ze swoim juz nic nie kombinuje. :) niedlugo bedziesz w polsce to poszukaj bo nie w kazdej aptece mają.

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 13 października 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm a co do czasu mierzenia temp to zawsze chyba tak jest, nawet jesli zmierzy soe temp raz za razem to juz sie od siebie roznia a czas przeciez jakby nie patrzec taki sam :) najwazniejsze chyba to zeby nie byly zaklocone przez niewyspanie leki alkohol przeziebienie i inne podobne :) wazne zeby w miare codziennie czas byl ten sam :) nie wiem nie bede sie klocic bo fachowcem nie jestem ;)
    Tak tak popatrze na pewno, na razie postanowilam ogarnac tarczyce uzebienie i inne sprawy ;)

‹‹ 430 431 432 433 434 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planujesz ciążę? Sprawdź, jaką rolę w organizmie odgrywa koenzym Q10

Przygotowania do ciąży to ogromne wyzwanie dla organizmu – na poziomie komórkowym zachodzą procesy wymagające dużych nakładów energii. Coraz więcej badań pokazuje, że koenzym Q10 może wspierać jakość komórek jajowych i plemników, dostarczając mitochondriom potrzebnego paliwa. Choć nie zastąpi kwasu foliowego ani terapii hormonalnej, może stać się cennym uzupełnieniem w staraniach o dziecko.

CZYTAJ WIĘCEJ