X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    A tak w ogole to wyslalam Ci Tylko_ja zaproszenie ;)
    dziękuje bardzo,bardzo :) przyjęłam zaproszenie ,ja Ciebie też serdecznie zapraszam na FB jak masz ? KAMILA MALINOWSKA SZCZECIN (zdjęcie w okularach :)
    )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 11:03

• AgataR Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedni mowia, ze ma wplyw, inni ze nie, tak ssmo z testami owulacyjnymi, po 10 min moglabym stwierdzic ze jest pozytywny ale czy to nie za dlugo i odrazu powinnien pokazac sie wynik?
    Dzieki Tylko_ja zajrze pozniej :)

tylko ja lubi tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niby test liczy sie pierwszy pozytywny a nastepnego dnia jest owu,ale nie wiem dokladnie jak jest do konca z tymi testami bo uzywalam 2 czy 3 razy,ale juz nie kupuje :) a pozytywne wychodziły mi nawet przez tydzien

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tacy co się wypowiadają tylko po to aby się wypowiedzieć i często nawet sami nie wiedzą ile prawdy jest w tym co mówią. Może gdzieś w internecie znajdziesz odpowiedź na pytanie czy ból zęba osłabia organizm no ale dla mnie na logikę tak. Zęby to zęby. Pierwsza rzecz o którą powinno się dbać i które się najszybciej psują. Jeśli jest ból to znaczy, że ząb jest "zepsuty", coś się w nim dzieje. Każde zapalenie czy infekcja osłabia organizm niezależnie od tego w którym miejscu występuje. Tym bardziej, że za oknem już zimno i nasz organizm zaczyna walczyć z przeróżnymi wirusami i bakteriami w okresie jesienno-zimowym i przez to też jest osłabiony. Ale to moje zdanie ;) A co do testów to tam limit masz chyba 5 min ;)

Tysia :), OwieczkaaaJo lubią tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Czarna :) wiesz co wlasnie od dwoch tugodni czuje bol dziasla nie zeba bo o zeby dbam i regularnie chodze do stomatologa i tez nie wiem co sie dzieje... Dobrze, ze ide do gina bo te moje cykle jakies nienormalne sa... Nie dziwie sie, ze niektore kobiety wariuja od tego ;)

• angella908 Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mozżma do was dołączyć? Z męzem staramy się o dziecko, to nasze 3 cykl ;) a pierwszy z mierzeniem temperatur :)

40d352b6b20ca45ee87664b9a8c550fb.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 18:47

mhsvj44jxrsr3ijj.png82dol6d8wb8ewah0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też zaczynało się właśnie od dziąseł a często kończyło się później na kanałówkach bo dziąsła pobolewały od czasu do czasu a zęby nic i dopiero zaczynały boleć jak już miałam zapalenie miazgi. Dobrze żebyś wybrała się do dentysty zanim będziesz w ciąży bo ciąża też bardzo je niszczy. Ja nigdy nie musiałam czyścić zębów z kamienia bo go po prostu nie miałam a z synem przez 8 miesięcy zrobił mi się tak masakryczny kamień, że nawet nie pytaj ! Aż mi się dziąsła zaczęły osuwać ale jak tylko go urodziłam to poszłam usunąć.

angella pewnie, że można ;) Witamy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 16:29

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna no wlasnie w tygodniu dzwonilam juz do stomatologa, jestem na liscie rezerwowej i jak tylko cos sie zwolni to maja do mnie dzwonic. Nie strasz mnie tu bo cale zycie mialam zdrowe zabki ;) a zeby wyleczyc wszystko przed ciaza tez slyszalam. No i na opryszczki tez trzeba uwazac, w ciazy bardzo niebezpieczne. Tutaj niestety na wszystko sie czeka, myslalam ze poprostu cos ugryzlam i stad ten bol a tu juz dwa tygodnie a ja po nocy buzi nie jestem w stanie otworzyc :\
    Angella908 jasne, ze mozesz, tu nie potrzebne pozwolenie ;) jesli tylko bedziesz miala jakies pytania to pisz smialo, tu dziewczyny pomagaja jak tylko moga :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak masz jakąś możliwość żeby Ci ktoś wysłał z Polski albo chociaż nawet przez internet spróbuj zamówić bo z tego co pamiętam to Ty nie mieszkasz w PL? Ja na dziąsła używam takiego płynu Dentosept i baardzoo polecam. Jest cholernie gorzki i nie dobry ale uśmierza ból niemal od razu. To takie jak by znieczulenie miejscowe, tak to działa.

• AgataR Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Czarna, nie mieszkam w Pl, wiesz co obawiam sie, ze moj problem jest gdzies glebiej... Ale dziekuje za rade i mimo wszystko poprosze rodzine aby wyslali albo poszukam u siebie odpowiednika :)
    P.S no i niestety skoku nie bylo ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale powinno Ci po tym naprawdę ulżyć. Mój teść miał jakieś zapalenie i całe dziąsła go bolały i on chodził i mył te zęby co 5 min i tabletek się tyle nażarł a dałam mu maść to jak zbawienie od Boga xD
    W 14 i 16 dc test pozytywny? To nie możliwe ;P I tak stawiała bym, że owu była w 14 dc bo jednak spadek i wzrost był a temperatura nie schodzi poniżej lini xD A @ na kiedy masz ?

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, wizyta spoko.lekarz ocenił że owu nie ma i na moją prośbę będziemy stymulować. Mam lekkie cechy pcos i przepisał clo i zaproponował inofem lub inofolic... Myślę teraz czy kupić bo to dość drogie a przecież clo stymuluje...

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłaś zapytać o Castagnus. Jest tani, ziołowy i też stymuluje owulację. Też mam PCOS i u mnie owulacja występuje 1-2 razy w roku a w każdym cyklu z castagnusem owulacje miałam. Warto zapytać skoro clo jest tak drogie.

• AgataR Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana909 ja kiedys zamawialam przez internet inofolik apteka gemini.pl :)
    Dzieki Czarna za info, poszukam jakiegos odpowiednika i na pewno poprosze kogos zeby mi wyslali ta masc. Gdyby owu byla 14dc jak mowisz to @ powinna byc jutro albo za dwa dni. Test owu wyszedl mi wczoraj pozytywny, czeekam do 22 i ide robic kolejny ;) system juz kilka razy zmienil mi date owulacji i od wczoraj niby byla 9dc. Ja zaczynam myslec ze tej owulacjo w ogole nie bylo ale wyvzytalam tez, ze takie temperatury moga wystepowac u osob z niedoczynnoscia tarczycy. Hmmm temp spadla mi ponizej linii juz chyba dwa razy jesli dobrze pamietam ;)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo widze ze Ty tez Czarna mialas kiepsko z owulkami, mowisz ze warto w castagnusa zainwestowac? Chyba tez poszulam tutaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak by faktycznie była w 14dc to by się utrzymywała na lini ;) Z tarczycą to nie wiem bo nie miałam z tym do czynienia. U mnie wahania temp po owu to prolaktyna tylko, że u mnie później poszła w górę a u Ciebie stoi. Ojj ciężki ten Twój wykres mam nadzieję, że następny będzie lepszy ;) O ile się nie uda teraz ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak. Dużo kobiet narzeka, że źle się po nim czuje. Czytałam o nim bardzo dużo swego czasu na internecie i w sumie mało było kobiet, którym nie pomógł. To zależy też w czym tkwi problem. No ja niby z tym PCOS i widzisz 3,5 roku biegania po ginekologach i brania przeróżnych tabletek a dopiero właśnie Castagnus pomógł mi zajść w ciążę i to 3 razy. Spróbować nie zaszkodzi ;) Kilka razy też kiedyś o nim na przeróżnych forach pisałam i później kobiety do mnie pisały, że im się udało ;) Tym bardziej, że reguluje też wszelkie zaburzenia hormonalne a to też swoje robi ;)

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 11 października 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna nie clo tylko inofolic jest drogi. Clo to koszt tylko 20zl na dwa cykle a tamto 50

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    Czarna nie clo tylko inofolic jest drogi. Clo to koszt tylko 20zl na dwa cykle a tamto 50

Moja pomyłka. nie brałam tego, więc nie wiem jak to tam wygląda cenowo ;)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Czarna, dobrze wiedziec. U mnie PCOS zdiagnozowano gdy mialam 19 lat a tarczyce teraz. Sprobkwac na pewno nie zaszkodzi i mam taki wlasnie zamiar bo dokladnie jak mowisz czuje, ze marnuje swoj czas.
    Haha wiem, ze jest straszny dlatego szlag mnie trafia bo nie wiadomo na co sie nastawiac. Mozecie pomyslec sobie, ze zwariowalam albo sobie wmawiam ale tego co czuje nigdy przed owu nie mialam, ale kto wie w koncu zawsze musi byc ten pierwszy raz ;)
    Poinformowalas juz najblizszych czy czekasz na jakis wlasciwy moment?

‹‹ 428 429 430 431 432 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ