Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
mam do was pytanko, czy moge miec tak ze te cykle ktore uwazam za bez owu są jednak owu tylko ona wystepuje pozniej? Znaczy duzo pozniej niz normalnie? Np zamiast 17 dc to 25dc? Czy to raczej niemozliwe zeby raz bylo tak a raz tak?Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTemperaturę mogą zakłócić różne czynniki zarówno hormonalne jak i te zewnętrzne np stres. Zerknij sobie na mój wykres
Owulację miałam w 13dc i zobacz jaką miałam temperaturę. Niby wygląda na bezowulacyjny a jednak
U Ciebie na pewno była w 17dc. Śluz, szyjka, test owulacyjny - wszystko się zgadza
Do tego widzę zaznaczyłaś ból owulacyjny
Przy takich cyklach gdzie temperatura skacze dobrze jest obserwować swój organizm i próbować rozpoznawać kiedy jest moment owulacji, bo to czuć tylko, że nie każda kobieta zwraca na to szczegółową uwagę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 17:49
-
myslisz ze jutro gin bedzie w stanie ocenic czy owu byla? mimo ze to juz bedzie 24dc?
Szczerze nigdy dotąd nie czulam bolu owulacyjnego... aż sprawdzalam w google czy sie nie myle, klul mnie lewy jajnik, bolalo cale podbrzusze ale tak calkiem znosnie, takie tępe uczucie, bardziej dyskomfort, troche mnie zbieralo na wymioty, mulilo i bolaly mnie plecy. Ale tak jak mowie, wszystko znosnie dosyc.
Jednak ta temperatura... zawsze spie minimum 4 h, nie pije alko, tam gdzie mialam stres przed owu to zaznaczylam na wykresie. nawet teraz w ciagu dnia mam dosc niska temperaturę.
sluzu nie jestem pewna, moj jest wodnisto bialo metny, znaczy byl. Praktycznie nie miewam rozciągliwego, bezbarwnego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 17:53
Kocham Cię córeczko ❤
nick nieaktualnyU Ciebie temperatura spadła 2 dni później po czym skoczyła i tak się utrzymuje i nie wykluczone, że teraz będzie szła tylko w górę. Co do gin to nie wiem bo nigdy nie monitorowałam ale wydaje mi się, że raczej nie będzie Ci w stanie nic powiedzieć po takim czasie. Ja też nie miewam śluzu rozciągliwego tzn miałam raz w życiu. Nie każda kobieta go ma a każdy śluz wodnisty jest śluzem płodnym. Objawy, które opisałaś typowe dla owulacji - sama je miewam
Ból pleców, kłucie jajników, ból jak na @. Jedne kobiety odczuwają owulację mniej a drugie bardziej. Skoro objawy były, śluz był, test owu był, szyjka była prawidłowa to nie ma co się kierować temperaturą bo nawet głupie niewyspanie czy zmęczenie może ją zafałszować
Jeśli jednak nie jesteś pewna owulacji, możesz sobie spróbować Castagnus. Bardzo ładnie stymuluje owulkę
Ziołowy i bezpieczny no i bez recepty
Jak widzisz to był mój 1 cykl i właśnie z Castagnusem. Owulację na pewno będziesz miała
-
za 2,5 h dzwonie do gina zeby sie dowiedziec czy jutro mnie przyjmie, wezme wykres i zapytam co sądzi. Co do moich tempek... nie wiem czy 36.11 czy 36.07 mozna uznac za jakikolwiek skok... raczej mala parabola, raz wyzej, potem nizej potem wyzej i tak w kolko. Gin cos przez tel mowil o Clo albo zle slyszalam.
to jest moj 1 cykl z ziolami ojca Sroki i wlasnie te objawy temu przypisywalam, nigdy dotąd nie czulam momentu owulacji. Ale jak 2 dni pozniej tempka spadla to zwątpilam szczerzeza 9 dni powinnam dostac @, jesli jej nie bedzie a tempka si enie podniesie to bedzie jasne ze owu nie bylo. W zeszlym miesiącu przed sama @ mialam przynajmniej 3 dni po 36,7
Kocham Cię córeczko ❤
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgataR wrote:Tylko_ja jak tam samopoczucie? Czekolada pomogla?
Nie smutaj sie, cokolwiek sie stalo bedzie dobrze
juz mi przeszlo,nie mialam dzisiaj czasu bo u mnie remont
malujemy,pojechalismy po rolety itd....a humorek mi sie poprawił,teraz pora na relaks wiec uciekam jutro nadrobię lekturesciskam i pozdrawiam Was wszystkie
AgataR lubi tę wiadomość
-
*Czarnaa* wrote:Pamiętaj, że nie zawsze Twoje cykle będą takie same
Powodzenia
Kocham Cię córeczko ❤
AgataR wrote:Tylko_ja Kochana masz fajnego synka
to juz prawie duzy mezczyzna wiec masz powody do dumy
dziekuje Ci za mile slowa :* wczoraj robilam test i negatywny wiec nie moge dac sie zwariowac
choc patrzac z drugiej strony moj poprzedni test ciazowy robilam 3 rygodnie po i linia testowa wcale nie byla taka wyrazna a beta tylko 50... Ale moja temp za to byla zupelnie inna. No nic czekamy na rozwoj wydarzen
Anusiak5 a czemu mierzysz tez temp wieczorem? Ja nigdy w sumie o tym nie slyszalam dlatego mnie to zainteresowalo -
Ile może trwać ewentualny ból implementacji zarodka ? Wczoraj pobolewalo mnie podbrzusze a dziś obudził mnie ból tak jakby mi sie cos w środku naciągali. A jeśli to nie implementacja to co może powodować taki ból ?https://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualnyJa miałam spadek w 6dpo. Temperaturę mierzę rano a tej nocy przed zmierzeniem miałam okropne kłucie w jajnikach i ból jak na @ i jeden nieprzyjemny skurcz w pochwie jak by mi ktoś szpilkę wbił. Każda przechodzi to inaczej. Ból implantacyjny trwa jeden dzień bądź noc
Mnie w sumie od tamtej nocy cały czas aż do dziś bolą jajniki. A który to dpo? Niektóre kobiety miewają różne objawy implantacji bądź ciąży a potem są w szoku, że jednak @ przyszła
Implantacja często też nie jest odczuwalna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 07:45
-
Hej dziewczyny, nasunelo mi sie jeszcze jedno pytanie do Was, moze wyda sie glupie, czy na pomiar termiczny moga miec wplyw problemy z zebami lub dziaslami? Nie znalazlam nic w tym temacie moze Wam cos obilo sie o uszylat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
nick nieaktualny78beti wrote:Ile może trwać ewentualny ból implementacji zarodka ? Wczoraj pobolewalo mnie podbrzusze a dziś obudził mnie ból tak jakby mi sie cos w środku naciągali. A jeśli to nie implementacja to co może powodować taki ból ?
-
nick nieaktualnyAgataR wrote:Hej dziewczyny, nasunelo mi sie jeszcze jedno pytanie do Was, moze wyda sie glupie, czy na pomiar termiczny moga miec wplyw problemy z zebami lub dziaslami? Nie znalazlam nic w tym temacie moze Wam cos obilo sie o uszy
zęby szczegolnie jak tam sie z nimi dzieje cos nie dobrego generalnie maja wplyw na cały organizm,kto wie czy na temp.jakos nie wplywaja ?.sama jestem ciekawa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 10:16
AgataR lubi tę wiadomość
-
Dziekuje Kochana, no ja wlasnie nic takiego nie znalazlam, wyczytalam tylko ze u niektorych kobiet z niedoczynnoscia tarczycy temp moze byc obnizona. A ja od dwoch tygodni czuje bol dziasla, tez nie wiem o co chodzi bo zeby mam zdrowe, regularnie odwiedzam dentyste
A do jakiego czasu nalezy odczytywac testy owulacyjne?tylko ja lubi tę wiadomość
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
nick nieaktualny