X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam do was pytanko, czy moge miec tak ze te cykle ktore uwazam za bez owu są jednak owu tylko ona wystepuje pozniej? Znaczy duzo pozniej niz normalnie? Np zamiast 17 dc to 25dc? Czy to raczej niemozliwe zeby raz bylo tak a raz tak?

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe jeżeli Twoje cykle są nieregularne. Owulację miałaś z tego co widzę w 17dc. Po dniach płodnych zawsze następują te niepłodne czyli śluz staje się kremowy, lepki bądź suchy i nie ma takiej opcji by powrócił no chyba, że zaciążysz ;)

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj owu raczej nie bylo, bo tempka sie nie podniosla... ale w zeszlym miesiacu mialam wlasnie 17 dc i spodziewalam sie tez teraz.. ale wtedy tempka si epodniosla a teraz nic.

Kocham Cię córeczko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperaturę mogą zakłócić różne czynniki zarówno hormonalne jak i te zewnętrzne np stres. Zerknij sobie na mój wykres ;) Owulację miałam w 13dc i zobacz jaką miałam temperaturę. Niby wygląda na bezowulacyjny a jednak ;) U Ciebie na pewno była w 17dc. Śluz, szyjka, test owulacyjny - wszystko się zgadza ;) Do tego widzę zaznaczyłaś ból owulacyjny ;) Przy takich cyklach gdzie temperatura skacze dobrze jest obserwować swój organizm i próbować rozpoznawać kiedy jest moment owulacji, bo to czuć tylko, że nie każda kobieta zwraca na to szczegółową uwagę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 17:49

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myslisz ze jutro gin bedzie w stanie ocenic czy owu byla? mimo ze to juz bedzie 24dc?

Szczerze nigdy dotąd nie czulam bolu owulacyjnego... aż sprawdzalam w google czy sie nie myle, klul mnie lewy jajnik, bolalo cale podbrzusze ale tak calkiem znosnie, takie tępe uczucie, bardziej dyskomfort, troche mnie zbieralo na wymioty, mulilo i bolaly mnie plecy. Ale tak jak mowie, wszystko znosnie dosyc.

Jednak ta temperatura... zawsze spie minimum 4 h, nie pije alko, tam gdzie mialam stres przed owu to zaznaczylam na wykresie. nawet teraz w ciagu dnia mam dosc niska temperaturę.

sluzu nie jestem pewna, moj jest wodnisto bialo metny, znaczy byl. Praktycznie nie miewam rozciągliwego, bezbarwnego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2015, 17:53

Kocham Cię córeczko ❤
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Ciebie 5 dnia tempka poszla w gore i juz nie spadla, u mnie jest niby 6dpo jak widzisz lipa

Kocham Cię córeczko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Ciebie temperatura spadła 2 dni później po czym skoczyła i tak się utrzymuje i nie wykluczone, że teraz będzie szła tylko w górę. Co do gin to nie wiem bo nigdy nie monitorowałam ale wydaje mi się, że raczej nie będzie Ci w stanie nic powiedzieć po takim czasie. Ja też nie miewam śluzu rozciągliwego tzn miałam raz w życiu. Nie każda kobieta go ma a każdy śluz wodnisty jest śluzem płodnym. Objawy, które opisałaś typowe dla owulacji - sama je miewam ;) Ból pleców, kłucie jajników, ból jak na @. Jedne kobiety odczuwają owulację mniej a drugie bardziej. Skoro objawy były, śluz był, test owu był, szyjka była prawidłowa to nie ma co się kierować temperaturą bo nawet głupie niewyspanie czy zmęczenie może ją zafałszować ;) Jeśli jednak nie jesteś pewna owulacji, możesz sobie spróbować Castagnus. Bardzo ładnie stymuluje owulkę ;) Ziołowy i bezpieczny no i bez recepty ;) Jak widzisz to był mój 1 cykl i właśnie z Castagnusem. Owulację na pewno będziesz miała ;)

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    za 2,5 h dzwonie do gina zeby sie dowiedziec czy jutro mnie przyjmie, wezme wykres i zapytam co sądzi. Co do moich tempek... nie wiem czy 36.11 czy 36.07 mozna uznac za jakikolwiek skok... raczej mala parabola, raz wyzej, potem nizej potem wyzej i tak w kolko. Gin cos przez tel mowil o Clo albo zle slyszalam.
    to jest moj 1 cykl z ziolami ojca Sroki i wlasnie te objawy temu przypisywalam, nigdy dotąd nie czulam momentu owulacji. Ale jak 2 dni pozniej tempka spadla to zwątpilam szczerze :( za 9 dni powinnam dostac @, jesli jej nie bedzie a tempka si enie podniesie to bedzie jasne ze owu nie bylo. W zeszlym miesiącu przed sama @ mialam przynajmniej 3 dni po 36,7

Kocham Cię córeczko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj, że nie zawsze Twoje cykle będą takie same ;) Powodzenia

AgataR, ana909 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Tylko_ja jak tam samopoczucie? Czekolada pomogla? :) Nie smutaj sie, cokolwiek sie stalo bedzie dobrze
    dzieki ,dzieki ;) juz mi przeszlo,nie mialam dzisiaj czasu bo u mnie remont :)
    malujemy,pojechalismy po rolety itd....a humorek mi sie poprawił,teraz pora na relaks wiec uciekam jutro nadrobię lekture :) sciskam i pozdrawiam Was wszystkie ;)

AgataR lubi tę wiadomość

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 10 października 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarnaa* wrote:
    Pamiętaj, że nie zawsze Twoje cykle będą takie same ;) Powodzenia
    wiem wiem.. z kazdym miesiacem jakos latwiej mi idzie to :nie przedadzanie". Dzieki, wpadne jutro po wizycie

Kocham Cię córeczko ❤
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 10 października 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Tylko_ja Kochana masz fajnego synka :) to juz prawie duzy mezczyzna wiec masz powody do dumy :) dziekuje Ci za mile slowa :* wczoraj robilam test i negatywny wiec nie moge dac sie zwariowac ;) choc patrzac z drugiej strony moj poprzedni test ciazowy robilam 3 rygodnie po i linia testowa wcale nie byla taka wyrazna a beta tylko 50... Ale moja temp za to byla zupelnie inna. No nic czekamy na rozwoj wydarzen :)
    Anusiak5 a czemu mierzysz tez temp wieczorem? Ja nigdy w sumie o tym nie slyszalam dlatego mnie to zainteresowalo :)
    mierze orientacyjnie dla siebie tak jak pisałam prędzej.po prostu obserwując swój organizm chce miec rozeznanie co do zmain zachodzących w nim podczas cykli.a o tym mierzeniu wieczorem gdzies przypadkiem przeczytałam szukajac informacji jakis nie pamietam gdzie.dla mnie jest to tylko informacja czego spodziewac sie rano bez stresu

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile może trwać ewentualny ból implementacji zarodka ? Wczoraj pobolewalo mnie podbrzusze a dziś obudził mnie ból tak jakby mi sie cos w środku naciągali. A jeśli to nie implementacja to co może powodować taki ból ?

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam spadek w 6dpo. Temperaturę mierzę rano a tej nocy przed zmierzeniem miałam okropne kłucie w jajnikach i ból jak na @ i jeden nieprzyjemny skurcz w pochwie jak by mi ktoś szpilkę wbił. Każda przechodzi to inaczej. Ból implantacyjny trwa jeden dzień bądź noc ;) Mnie w sumie od tamtej nocy cały czas aż do dziś bolą jajniki. A który to dpo? Niektóre kobiety miewają różne objawy implantacji bądź ciąży a potem są w szoku, że jednak @ przyszła ;) Implantacja często też nie jest odczuwalna ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 07:45

• AgataR Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, nasunelo mi sie jeszcze jedno pytanie do Was, moze wyda sie glupie, czy na pomiar termiczny moga miec wplyw problemy z zebami lub dziaslami? Nie znalazlam nic w tym temacie moze Wam cos obilo sie o uszy :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ile może trwać ewentualny ból implementacji zarodka ? Wczoraj pobolewalo mnie podbrzusze a dziś obudził mnie ból tak jakby mi sie cos w środku naciągali. A jeśli to nie implementacja to co może powodować taki ból ?
    implantacji a nie implementacji.tak jak napisala czarna moga to byc objawy pms,lepiej nie myslec,ze to objawy zagnieżdzajacej sie fasolki bo rozczarowanie boli.objawy implantacyjne i pms sa czesto praktycznie takie same :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Hej dziewczyny, nasunelo mi sie jeszcze jedno pytanie do Was, moze wyda sie glupie, czy na pomiar termiczny moga miec wplyw problemy z zebami lub dziaslami? Nie znalazlam nic w tym temacie moze Wam cos obilo sie o uszy :)
    czesc agatko,kurcze nic nie obiło mi sie o uszy,ale poszperam w necie moze jakas informacje dla Ciebie wyszperam :) zęby szczegolnie jak tam sie z nimi dzieje cos nie dobrego generalnie maja wplyw na cały organizm,kto wie czy na temp.jakos nie wplywaja ?.sama jestem ciekawa :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 10:16

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Kochana, no ja wlasnie nic takiego nie znalazlam, wyczytalam tylko ze u niektorych kobiet z niedoczynnoscia tarczycy temp moze byc obnizona. A ja od dwoch tygodni czuje bol dziasla, tez nie wiem o co chodzi bo zeby mam zdrowe, regularnie odwiedzam dentyste :)
    A do jakiego czasu nalezy odczytywac testy owulacyjne?

tylko ja lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 11 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to wyslalam Ci Tylko_ja zaproszenie ;)

tylko ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nic nie słyszałam ale wydaje mi się, że może mieć wpływ. Ból zęba przyczynia się do osłabienia organizmu a jak organizm jest osłabiony to i temperatura wariuje, tak samo jest np jak się nie wyśpisz ;P

tylko ja, AgataR lubią tę wiadomość

‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ