Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNA WROCILAS KOCHANA ! DZISIAJ AKURAT JAK PO MAŁEGO SZŁAM DO SZKOŁY TO O TOBIE MYSLAŁAM,CO TAM,JAK TAM SIE MACIE TY I DZIDZIULEK !SUPER BARDZO,ZE JESTES Z NAMI,ZE Z DZIDZIULKIEM WSZYSTKO W PORZADKU :)TAK SIE DENERWOWAŁS ! A WSZYSTKO JEST OK I BEDZIE OK ! :) SCISKAM CIE MOCNO KOCHANA I SLE TYSIAAAAACE BUZIAKOW! <3

OWIECZKA jaka młoda nie jestes ? jestesmy w jednym wieku po 30 ce i uwazam ze czlowiek z wiekiem nabywa madrosci szcegolnie tej zyciowej i to fajnie,ze mozna ta wiedze przekazac naszym dzieciom zeby byly mądre,dobre i zeby umiały z tej wiedzy skorzystac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 19:14

*Czarna* lubi tę wiadomość

• *Czarna* Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakoś mi tak nudno i smutno bez was było, że musiałam tu znowu zajrzeć ;)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

ef5dd130ad103a678bf3d3090b0ad96a.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, dobrze wiedzieć, ze u Ciebie i maleństwa wszytsko w porządku ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna jak super ze wróciłaś :) jakos tak pusto było bez Ciebie <3 ciesze się że u Ciebie wszystko wporzadku i ze dzidziulek sobie spokojnie rośnie w brzuszku :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super że wróciłas czarna.jak sie czujesz dolegliwości ciążowe sie zmiejszyły

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • *Czarna* Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już mi tak nie słodźcie bo się rozkleję a hormony buzują.
    anusiak te mdłości ustały i to chyba najważniejsze chociaż teraz to mam problem z kontrolą nad snem. Potrafię siedzieć i zasnąć nawet nie wiem kiedy. Ciągle mi się oczy zamykają co jest troszkę denerwujące bo i popęd seksualny zwiększony. W nocy jak mnie napadnie ochota to się co chwilę budzę i nie mam siły się podnieść ale też ciężko mi zasnąć bo taką mam ochotę i najczęściej budzę męża co by mnie zadowolił. Takie to dziwne mieć na coś cholerną ochotę a kompletnie nie mieć siły ;) To jak walka z aniołem i demonem :D

nick nieaktualny, Tysia :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarna* wrote:
    Dziewczyny już mi tak nie słodźcie bo się rozkleję a hormony buzują.
    anusiak te mdłości ustały i to chyba najważniejsze chociaż teraz to mam problem z kontrolą nad snem. Potrafię siedzieć i zasnąć nawet nie wiem kiedy. Ciągle mi się oczy zamykają co jest troszkę denerwujące bo i popęd seksualny zwiększony. W nocy jak mnie napadnie ochota to się co chwilę budzę i nie mam siły się podnieść ale też ciężko mi zasnąć bo taką mam ochotę i najczęściej budzę męża co by mnie zadowolił. Takie to dziwne mieć na coś cholerną ochotę a kompletnie nie mieć siły ;) To jak walka z aniołem i demonem :D
    heheh :) a maz pewnie rano do pracy wstaje heheh :) a z tym spaniem to tez tak mialam z tomusiem w ciazy,tam gdzie usiadlam tam spalam,wiszenie nad wc tez mam zaliczone do dolegliwosci,ale to wszystko było nic,najgorsze bylo to,ze jak bylam w 6 miesiacu to byl grudzien i snieg juz lezał na ulicach,wychodzilam z parkingu i byl kraweznik pokryty sniegiem ( oczywiscie o nim nie wiedziałam o krawezniku ) słuchajcie ja tak sie na nim poślizgnęłam,tak rąbnęłam z tym brzuchem a sama byłam,ze ledwo sie podnioslam i doszłam do domu,tak płakalam po drodze balam sie ze cos sie stanie,urodze od wstrzasu,ze cos z małym,na szczescie donosiłam i urodziłam o czasie,ale mój były mąz robił mi przez 2 tyg.okłady i rozne cuda zeby mnie plecy nie bolały.myslalam ze umre tak cholernie bolaly mnie plecy od upadku,lekarz pozwolil mi wziac chyba paracetamol to był,ale wolalm przecierpiec.jakos dalam rade :) ale kila nocy nie moglam spac z bolu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoc kobiety w ciazy dosc intensywnie odczuwaja czulosci,zblizenia i tym podobne .... wiec budz jak najczesciej <3 a maz niech staje na wysokosci zadania bo ciezarnym sie nie odmawia !nu,nu,nu !!! :)

Tysia :) lubi tę wiadomość

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy to miałam zwiększone libido dopiero po 3 miesiacu :P
    Korzystajcie Czarna korzystajcie :P

Edit dziewczyny a ja jeszcze pyt. dotyczace szyjki moja to nie wiem teraz ze stresu sie taka zrobiła czy cos, strasznie miękka i taka puchnieta lekko otwarta , pierwszy raz mam taka i nie wiem czemu co jest grane. Najwyzej jeszcze prawdze pozniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 22:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcherzyk powiększony na 2-2,5 cm i wynik testu pozytywny choć jedna kreska kontrolna mniej ciemna ale ciemniejsza niż ostatnio :) Jak się dowiedzieć, że pęcherzyk pękł?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarna* wrote:
    donia najlepiej mierz w pochwie bo pod językiem pomiar powinien być wykonywany zawsze w tym samym miejscu i w zależności od miejsca w ustach wskazania mogą się różnić nawet o kilka kresek ;) A w pochwie to nie problem. Ważne by był na tyle głęboko byś poczuła jego wypychanie ;)
    I jak tam moje dziewczynki ? Próbowałam coś tam nadgonić z czytaniem postów ale za dużo tego ;) Ja już ochłonęłam. Dziś byliśmy na USG. Wszystko jest w porządku, więc najgorszy strach minął. Następne pewnie w styczniu, aż się doczekać nie mogę kiedy płeć poznam ;)
    Black i Owieczka no tak liczyłam na to, że jednak to fasoleczki, ale z każdym cyklem będzie lepiej ;) Ciąży biochemicznej też się nie wyklucza. No cóż ... czekamy dalej. Black a może Ty nie zmniejszaj tej dawki Castagnusa? Bo tam wagowo jest podane. Ja brałam jedną i nie doskwierały mi bóle piersi jak Tobie no ale organizm jeden drugiemu nie równy ;)

Juz tam zostawię jak jest, nie będę zmieniać bo to juz połowa cyklu :) A i tak nie będzie już następnego cyklu starań bo teraz musi się udać :D i
    I nie ma innej opcji :)

black.devile lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Pomóżcie ;) od wyznaczył mi owulacje, ale myślicie ze mogła ona przyjść wcześniej w te dwa dni które akurat nie mierzyłam tempki? Test owu by na to wskazywał... niestety nie mierzyłam bo wiecie... to był weekend halloweenowy i temperatura i tak byłaby zaburzona ;)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    U mnie pęcherzyk powiększony na 2-2,5 cm i wynik testu pozytywny choć jedna kreska kontrolna mniej ciemna ale ciemniejsza niż ostatnio :) Jak się dowiedzieć, że pęcherzyk pękł?
    idz na usg do gina ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    idz na usg do gina ;)

A kiedy iść?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    Juz tam zostawię jak jest, nie będę zmieniać bo to juz połowa cyklu :) A i tak nie będzie już następnego cyklu starań bo teraz musi się udać :D i
    I nie ma innej opcji :)
    zyczymy zeby sie udało jak najszybciej ;) ,ja tez myslalam,ze uda sie od razu bo cykle jak w zegarku a tu 9 miesiac staran za nami i juz sie przyzwyczailam do mysli ze mozemy jeszcze długo sie starac.wole mila niespodzianke niz łzy i bol rozczarowania.chociaz przez pierwsze miesiace plakalam jak sie nie udawalo.teraz juz spoko,czekamy az sie doczekamy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 08:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie. Zinterpretujcie mój wykres proszę :* Czemu nie mam jeszcze pionowej grubej krechy na nim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    zyczymy zeby sie udało jak najszybciej ;) ,ja tez myslalam,ze uda sie od razu bo cykle jak w zegarku a tu 9 miesiac staran za nami i juz sie przyzwyczailam do mysli ze mozemy jeszcze długo sie starac.wole mila niespodzianke niz łzy i bol rozczarowania.

<3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    A kiedy iść?
    gin powinien powiedziec ci jakiej wielkosci pecherzyk i czy rosnie,jak rosnie itd.,bo na monitoring kilka dni sie chodzi w zaleznosci jak długie masz cykle w twoim przypadku jak cykle 28-30dni to tak mniej wiecej od 11 dc i lekarz wtedy ustala kiedy nastepna wizyta i kiedy przyjsc zeby sprawdzic czy pecherzyk pękł.zadna z nas nie odpowie ci na to pytanie chociaz bardzo bysmy chciały ;) jak cos zle napisałam to mnie poprawcie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 08:58

• *Czarna* Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczka kochana szyjka u kobiet, które już rodziły jest zupełnie inna niż u tych, które jeszcze nie rodziły ale podczas @ powinna być twarda, więc troszkę dziwnie ;)
    donia nie ma krechy bo owu nie wykrył jeszcze owulacji a pozytywny test wcale nie musi oznaczać, że owulacja nastąpiła ;) Cierpliwości.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia dokladnie tak jak napisala czarna,po pierwsze cierpliwosci przyda sie uwierz mi,po drugie to pierwszy cykl w ktorym mierzysz temp.organizm to nie maszyna.system zaznaczy owu po 3 wyzszych temp.jezeli bedzie je poprzedzało 6 nizszych.podejrzyj sobie wykresy i poprzygladaj sie jak to działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 09:03

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ