X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CZARNA WROCILAS KOCHANA ! DZISIAJ AKURAT JAK PO MAŁEGO SZŁAM DO SZKOŁY TO O TOBIE MYSLAŁAM,CO TAM,JAK TAM SIE MACIE TY I DZIDZIULEK !SUPER BARDZO,ZE JESTES Z NAMI,ZE Z DZIDZIULKIEM WSZYSTKO W PORZADKU :)TAK SIE DENERWOWAŁS ! A WSZYSTKO JEST OK I BEDZIE OK ! :) SCISKAM CIE MOCNO KOCHANA I SLE TYSIAAAAACE BUZIAKOW! <3

OWIECZKA jaka młoda nie jestes ? jestesmy w jednym wieku po 30 ce i uwazam ze czlowiek z wiekiem nabywa madrosci szcegolnie tej zyciowej i to fajnie,ze mozna ta wiedze przekazac naszym dzieciom zeby byly mądre,dobre i zeby umiały z tej wiedzy skorzystac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 19:14

*Czarna* lubi tę wiadomość

• *Czarna* Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jakoś mi tak nudno i smutno bez was było, że musiałam tu znowu zajrzeć ;)

tylko ja lubi tę wiadomość

ef5dd130ad103a678bf3d3090b0ad96a.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • littleladybird Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna, dobrze wiedzieć, ze u Ciebie i maleństwa wszytsko w porządku ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna jak super ze wróciłaś :) jakos tak pusto było bez Ciebie <3 ciesze się że u Ciebie wszystko wporzadku i ze dzidziulek sobie spokojnie rośnie w brzuszku :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super że wróciłas czarna.jak sie czujesz dolegliwości ciążowe sie zmiejszyły

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • *Czarna* Znajoma

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już mi tak nie słodźcie bo się rozkleję a hormony buzują.
    anusiak te mdłości ustały i to chyba najważniejsze chociaż teraz to mam problem z kontrolą nad snem. Potrafię siedzieć i zasnąć nawet nie wiem kiedy. Ciągle mi się oczy zamykają co jest troszkę denerwujące bo i popęd seksualny zwiększony. W nocy jak mnie napadnie ochota to się co chwilę budzę i nie mam siły się podnieść ale też ciężko mi zasnąć bo taką mam ochotę i najczęściej budzę męża co by mnie zadowolił. Takie to dziwne mieć na coś cholerną ochotę a kompletnie nie mieć siły ;) To jak walka z aniołem i demonem :D

tylko ja, Tysia :) lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarna* wrote:
    Dziewczyny już mi tak nie słodźcie bo się rozkleję a hormony buzują.
    anusiak te mdłości ustały i to chyba najważniejsze chociaż teraz to mam problem z kontrolą nad snem. Potrafię siedzieć i zasnąć nawet nie wiem kiedy. Ciągle mi się oczy zamykają co jest troszkę denerwujące bo i popęd seksualny zwiększony. W nocy jak mnie napadnie ochota to się co chwilę budzę i nie mam siły się podnieść ale też ciężko mi zasnąć bo taką mam ochotę i najczęściej budzę męża co by mnie zadowolił. Takie to dziwne mieć na coś cholerną ochotę a kompletnie nie mieć siły ;) To jak walka z aniołem i demonem :D
    heheh :) a maz pewnie rano do pracy wstaje heheh :) a z tym spaniem to tez tak mialam z tomusiem w ciazy,tam gdzie usiadlam tam spalam,wiszenie nad wc tez mam zaliczone do dolegliwosci,ale to wszystko było nic,najgorsze bylo to,ze jak bylam w 6 miesiacu to byl grudzien i snieg juz lezał na ulicach,wychodzilam z parkingu i byl kraweznik pokryty sniegiem ( oczywiscie o nim nie wiedziałam o krawezniku ) słuchajcie ja tak sie na nim poślizgnęłam,tak rąbnęłam z tym brzuchem a sama byłam,ze ledwo sie podnioslam i doszłam do domu,tak płakalam po drodze balam sie ze cos sie stanie,urodze od wstrzasu,ze cos z małym,na szczescie donosiłam i urodziłam o czasie,ale mój były mąz robił mi przez 2 tyg.okłady i rozne cuda zeby mnie plecy nie bolały.myslalam ze umre tak cholernie bolaly mnie plecy od upadku,lekarz pozwolil mi wziac chyba paracetamol to był,ale wolalm przecierpiec.jakos dalam rade :) ale kila nocy nie moglam spac z bolu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 21:32

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ponoc kobiety w ciazy dosc intensywnie odczuwaja czulosci,zblizenia i tym podobne .... wiec budz jak najczesciej <3 a maz niech staje na wysokosci zadania bo ciezarnym sie nie odmawia !nu,nu,nu !!! :)

Tysia :) lubi tę wiadomość

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy to miałam zwiększone libido dopiero po 3 miesiacu :P
    Korzystajcie Czarna korzystajcie :P

Edit dziewczyny a ja jeszcze pyt. dotyczace szyjki moja to nie wiem teraz ze stresu sie taka zrobiła czy cos, strasznie miękka i taka puchnieta lekko otwarta , pierwszy raz mam taka i nie wiem czemu co jest grane. Najwyzej jeszcze prawdze pozniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2015, 22:15

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pęcherzyk powiększony na 2-2,5 cm i wynik testu pozytywny choć jedna kreska kontrolna mniej ciemna ale ciemniejsza niż ostatnio :) Jak się dowiedzieć, że pęcherzyk pękł?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *Czarna* wrote:
    donia najlepiej mierz w pochwie bo pod językiem pomiar powinien być wykonywany zawsze w tym samym miejscu i w zależności od miejsca w ustach wskazania mogą się różnić nawet o kilka kresek ;) A w pochwie to nie problem. Ważne by był na tyle głęboko byś poczuła jego wypychanie ;)
    I jak tam moje dziewczynki ? Próbowałam coś tam nadgonić z czytaniem postów ale za dużo tego ;) Ja już ochłonęłam. Dziś byliśmy na USG. Wszystko jest w porządku, więc najgorszy strach minął. Następne pewnie w styczniu, aż się doczekać nie mogę kiedy płeć poznam ;)
    Black i Owieczka no tak liczyłam na to, że jednak to fasoleczki, ale z każdym cyklem będzie lepiej ;) Ciąży biochemicznej też się nie wyklucza. No cóż ... czekamy dalej. Black a może Ty nie zmniejszaj tej dawki Castagnusa? Bo tam wagowo jest podane. Ja brałam jedną i nie doskwierały mi bóle piersi jak Tobie no ale organizm jeden drugiemu nie równy ;)

Juz tam zostawię jak jest, nie będę zmieniać bo to juz połowa cyklu :) A i tak nie będzie już następnego cyklu starań bo teraz musi się udać :D i
    I nie ma innej opcji :)

black.devile lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Pomóżcie ;) od wyznaczył mi owulacje, ale myślicie ze mogła ona przyjść wcześniej w te dwa dni które akurat nie mierzyłam tempki? Test owu by na to wskazywał... niestety nie mierzyłam bo wiecie... to był weekend halloweenowy i temperatura i tak byłaby zaburzona ;)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    U mnie pęcherzyk powiększony na 2-2,5 cm i wynik testu pozytywny choć jedna kreska kontrolna mniej ciemna ale ciemniejsza niż ostatnio :) Jak się dowiedzieć, że pęcherzyk pękł?
    idz na usg do gina ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    idz na usg do gina ;)

A kiedy iść?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    Juz tam zostawię jak jest, nie będę zmieniać bo to juz połowa cyklu :) A i tak nie będzie już następnego cyklu starań bo teraz musi się udać :D i
    I nie ma innej opcji :)
    zyczymy zeby sie udało jak najszybciej ;) ,ja tez myslalam,ze uda sie od razu bo cykle jak w zegarku a tu 9 miesiac staran za nami i juz sie przyzwyczailam do mysli ze mozemy jeszcze długo sie starac.wole mila niespodzianke niz łzy i bol rozczarowania.chociaz przez pierwsze miesiace plakalam jak sie nie udawalo.teraz juz spoko,czekamy az sie doczekamy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 08:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomóżcie. Zinterpretujcie mój wykres proszę :* Czemu nie mam jeszcze pionowej grubej krechy na nim?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    zyczymy zeby sie udało jak najszybciej ;) ,ja tez myslalam,ze uda sie od razu bo cykle jak w zegarku a tu 9 miesiac staran za nami i juz sie przyzwyczailam do mysli ze mozemy jeszcze długo sie starac.wole mila niespodzianke niz łzy i bol rozczarowania.

<3

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    A kiedy iść?
    gin powinien powiedziec ci jakiej wielkosci pecherzyk i czy rosnie,jak rosnie itd.,bo na monitoring kilka dni sie chodzi w zaleznosci jak długie masz cykle w twoim przypadku jak cykle 28-30dni to tak mniej wiecej od 11 dc i lekarz wtedy ustala kiedy nastepna wizyta i kiedy przyjsc zeby sprawdzic czy pecherzyk pękł.zadna z nas nie odpowie ci na to pytanie chociaz bardzo bysmy chciały ;) jak cos zle napisałam to mnie poprawcie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 08:58

• *Czarna* Znajoma

Wysłany: 5 listopada 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczka kochana szyjka u kobiet, które już rodziły jest zupełnie inna niż u tych, które jeszcze nie rodziły ale podczas @ powinna być twarda, więc troszkę dziwnie ;)
    donia nie ma krechy bo owu nie wykrył jeszcze owulacji a pozytywny test wcale nie musi oznaczać, że owulacja nastąpiła ;) Cierpliwości.

tylko ja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia dokladnie tak jak napisala czarna,po pierwsze cierpliwosci przyda sie uwierz mi,po drugie to pierwszy cykl w ktorym mierzysz temp.organizm to nie maszyna.system zaznaczy owu po 3 wyzszych temp.jezeli bedzie je poprzedzało 6 nizszych.podejrzyj sobie wykresy i poprzygladaj sie jak to działa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 09:03

‹‹ 480 481 482 483 484 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ