Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynie,nie wystarczy.zmien ginekologa bo o pacjentkę,ktora przychodzi na monitoring cyklu w wiadomym celu trzeba sie zainteresowac a twoj gin ma cie gdzies.przynajmnie ja bym go zmienila i to w trybie natychmiastowym
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 09:14
-
nick nieaktualnylu.iza wrote:Hej dziewczyny! Pomóżcie od wyznaczył mi owulacje, ale myślicie ze mogła ona przyjść wcześniej w te dwa dni które akurat nie mierzyłam tempki? Test owu by na to wskazywał... niestety nie mierzyłam bo wiecie... to był weekend halloweenowy i temperatura i tak byłaby zaburzona
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydonia 90 wrote:czyli twierdzisz ze jak bylam wczoraj i poszlam przede wszystkim po to aby sprawdzic jakiej wilkosci jest moj pecherzyk to powinien zaproponowac mi abym przyszla za pare dni i sprawdzila czy pekl?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytylko ja wrote:na tym wlasnie polega monitoring po to sie tam chodzi slono placi zeby gin powiedzial czy rosnie,czy stoi czy za bardzo urusl a nie peka itd. chyba co dwa dni sie chodzi.ja nigdy nie chodzilam moze ktoras z dziewczyn sie wypowie,ktora mila monitorowany cykl.zreszta jest osobne forum poswiecone tematowi monitoringu zajrzyj tam dziewczyny na pewno pomoga .
Wczoraj jak bylam to pecherzyk mial 2-2,5 cm i powiedzial zeby dalej robic test owu i w ciagu doby moze peknac ( ale wcale nie musi). nie chce tak czesto chodzic do gina, a ze mam te miesniaki- 5-6 mm i 6-7 mm to aby miec pewnosc ze one sa to pojde do innego gina- niby tak sie robi dla upewnienia). Zmienilam wlasnie gdzies z 2 tyg temu gina i on je wykryl a ta moja nawet tego nie zauwazyla bo jak sie okazalo ma stary sprzet a ten gin moj nowy ma 4D pojde do innego za jakis tydzien i jak bedzie cialko zolte to znak ze pekl pecherzyk prawda? -
Donia pecherzyk rosnie 1.5-3 mm na dobe i peka gdy osiagnie 18-22 mm aby wiedziec czy w ogole rosnie konieczny jest monitoring cyklu. Sama mniej wiecej mozesz na tej podstawie wyliczyc jaki jest np dzis pod warunkiem, ze w ogole rosnie
Luiza niestety nie ma wciaz Twojego wykresu
Kama dziekuje, ze o mnie wspominasz :* przepraszam, ze sie nie udzialam za bardzo ale jakos nie mam nastroju ostatnio. Mam nadzieje, ze minie mi po @
Czarna witaj spowrotem :*tylko ja lubi tę wiadomość
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
nick nieaktualnyladylittlebird jak tam dzisiaj kochana samopoczucie ?
agatka udało sie zorganizowac romantyczny wieczór ?
Ola dzisiaj w pracy czy wolne,laba i odpoczynek ?
czarna jak sie dzis czujesz ? ustały troche dolegliwosci ?
owieczka gdzie sie schowałasWiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 09:35
AgataR lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAgataR wrote:Donia pecherzyk rosnie 1.5-3 mm na dobe i peka gdy osiagnie 18-22 mm aby wiedziec czy w ogole rosnie konieczny jest monitoring cyklu. Sama mniej wiecej mozesz na tej podstawie wyliczyc jaki jest np dzis pod warunkiem, ze w ogole rosnie
Kama dziekuje, ze o mnie wspominasz :* przepraszam, ze sie nie udzialam za bardzo ale jakos nie mam nastroju ostatnio. Mam nadzieje, ze minie mi po @
Czarna witaj spowrotem :*[/QUOT
28 pazdziernika mial 10 mm a wczoraj mial od 2 do 2,5 cm wiec powinien peknac wczoraj w nocy albo dzisiaj? -
nick nieaktualnydonia 90 wrote:AgataR wrote:Donia pecherzyk rosnie 1.5-3 mm na dobe i peka gdy osiagnie 18-22 mm aby wiedziec czy w ogole rosnie konieczny jest monitoring cyklu. Sama mniej wiecej mozesz na tej podstawie wyliczyc jaki jest np dzis pod warunkiem, ze w ogole rosnie
Czarna witaj spowrotem :*[/QUOT
28 pazdziernika mial 10 mm a wczoraj mial od 2 do 2,5 cm wiec powinien peknac wczoraj w nocy albo dzisiaj?
przepraszam inaczej bylo...
lewy mial 10 mm a okazalo sie wczoraj ze jednak prawy dojrzal i ma te 2-2,5 cm -
Hmm zakladajac, ze mial dwa cm to moze peknac dzis lub jutro lub pojutrze te dni beda decydujace wtedy potwierdzi to temp wiec mierz uwarznie no i powodzenialat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
I spokojnie Donia, jak Kama wspomniama nasz organizm to nie maszyna, nie wszystko da sie przewidziec i nie wszystko da sie wyliczyc ale pecherzyk duzy wiec i szanse spore
tylko ja lubi tę wiadomość
nick nieaktualnyAgataR wrote:Hmm zakladajac, ze mial dwa cm to moze peknac dzis lub jutro lub pojutrze te dni beda decydujace wtedy potwierdzi to temp wiec mierz uwarznie no i powodzenia
to dzieje sie przez podwyzszony progesteron prawda? a jesli nie pojdzie w gore temp to oznacza ze nie pekl? kurcze chcialabym byc taka ekspertka w tym wszystkim a ja taka w tym ciemna jestem -
nick nieaktualny
-
Zadna z nas tu nie jest ekspertka to lekarze nimi sa choc tez nie zawsze to poprostu wiedza i doswiadczenie chyba... Ja jeszcze rok temu noe wiedzialam kompletnie nic.
Tak to przez progestron. Jesli temp nie skoczy i nie utrzyma sie na wyzszym poziomie to znaczy ze niestety nie pekl i do owulacji nie doszlo.donia 90 lubi tę wiadomość
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)