Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic mi gin nie mowil kiedy mam przyjsc :( to mam sama sie do niego zglosic? a nie wystarczy jak mam bol po prawej stronie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie,nie wystarczy.zmien ginekologa bo o pacjentkę,ktora przychodzi na monitoring cyklu w wiadomym celu trzeba sie zainteresowac a twoj gin ma cie gdzies.przynajmnie ja bym go zmienila i to w trybie natychmiastowym

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 09:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Hej dziewczyny! Pomóżcie ;) od wyznaczył mi owulacje, ale myślicie ze mogła ona przyjść wcześniej w te dwa dni które akurat nie mierzyłam tempki? Test owu by na to wskazywał... niestety nie mierzyłam bo wiecie... to był weekend halloweenowy i temperatura i tak byłaby zaburzona ;)
    czesc luiza gdzie wykresik ? nie udostepniony ;) szybciutko to zmien i zajrzymy ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czyli twierdzisz ze jak bylam wczoraj i poszlam przede wszystkim po to aby sprawdzic jakiej wilkosci jest moj pecherzyk to powinien zaproponowac mi abym przyszla za pare dni i sprawdzila czy pekl?

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz udostępniony? :) bo nie wiem czy mi sie udało :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    czyli twierdzisz ze jak bylam wczoraj i poszlam przede wszystkim po to aby sprawdzic jakiej wilkosci jest moj pecherzyk to powinien zaproponowac mi abym przyszla za pare dni i sprawdzila czy pekl?
    na tym wlasnie polega monitoring po to sie tam chodzi slono placi zeby gin powiedzial czy rosnie,czy stoi czy za bardzo urusl a nie peka itd. chyba co dwa dni sie chodzi.ja nigdy nie chodzilam moze ktoras z dziewczyn sie wypowie,ktora mila monitorowany cykl.zreszta jest osobne forum poswiecone tematowi monitoringu zajrzyj tam dziewczyny na pewno pomoga .

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Juz udostępniony? :) bo nie wiem czy mi sie udało :)
    jeszcze go nie ma.wcisnij pod wykresem udostepnij wykres pozniej dla wszystkich ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 09:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    na tym wlasnie polega monitoring po to sie tam chodzi slono placi zeby gin powiedzial czy rosnie,czy stoi czy za bardzo urusl a nie peka itd. chyba co dwa dni sie chodzi.ja nigdy nie chodzilam moze ktoras z dziewczyn sie wypowie,ktora mila monitorowany cykl.zreszta jest osobne forum poswiecone tematowi monitoringu zajrzyj tam dziewczyny na pewno pomoga .

Wczoraj jak bylam to pecherzyk mial 2-2,5 cm i powiedzial zeby dalej robic test owu i w ciagu doby moze peknac ( ale wcale nie musi). nie chce tak czesto chodzic do gina, a ze mam te miesniaki- 5-6 mm i 6-7 mm to aby miec pewnosc ze one sa to pojde do innego gina- niby tak sie robi dla upewnienia). Zmienilam wlasnie gdzies z 2 tyg temu gina i on je wykryl a ta moja nawet tego nie zauwazyla bo jak sie okazalo ma stary sprzet a ten gin moj nowy ma 4D :) pojde do innego za jakis tydzien i jak bedzie cialko zolte to znak ze pekl pecherzyk prawda?

• AgataR Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia pecherzyk rosnie 1.5-3 mm na dobe i peka gdy osiagnie 18-22 mm :) aby wiedziec czy w ogole rosnie konieczny jest monitoring cyklu. Sama mniej wiecej mozesz na tej podstawie wyliczyc jaki jest np dzis pod warunkiem, ze w ogole rosnie :)
    Luiza niestety nie ma wciaz Twojego wykresu :)
    Kama dziekuje, ze o mnie wspominasz :* przepraszam, ze sie nie udzialam za bardzo ale jakos nie mam nastroju ostatnio. Mam nadzieje, ze minie mi po @ ;)
    Czarna witaj spowrotem :*

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladylittlebird jak tam dzisiaj kochana samopoczucie ?

agatka udało sie zorganizowac romantyczny wieczór ?

Ola dzisiaj w pracy czy wolne,laba i odpoczynek ? ;)

czarna jak sie dzis czujesz ? ustały troche dolegliwosci ?
    owieczka gdzie sie schowałas ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 09:35

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie Kama ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Donia pecherzyk rosnie 1.5-3 mm na dobe i peka gdy osiagnie 18-22 mm :) aby wiedziec czy w ogole rosnie konieczny jest monitoring cyklu. Sama mniej wiecej mozesz na tej podstawie wyliczyc jaki jest np dzis pod warunkiem, ze w ogole rosnie :)
    Kama dziekuje, ze o mnie wspominasz :* przepraszam, ze sie nie udzialam za bardzo ale jakos nie mam nastroju ostatnio. Mam nadzieje, ze minie mi po @ ;)
    Czarna witaj spowrotem :*[/QUOT

28 pazdziernika mial 10 mm a wczoraj mial od 2 do 2,5 cm wiec powinien peknac wczoraj w nocy albo dzisiaj? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    AgataR wrote:
    Czarna witaj spowrotem :*[/QUOT

28 pazdziernika mial 10 mm a wczoraj mial od 2 do 2,5 cm wiec powinien peknac wczoraj w nocy albo dzisiaj? :)

przepraszam inaczej bylo...
    lewy mial 10 mm a okazalo sie wczoraj ze jednak prawy dojrzal i ma te 2-2,5 cm :)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm zakladajac, ze mial dwa cm to moze peknac dzis lub jutro lub pojutrze :) te dni beda decydujace :) wtedy potwierdzi to temp wiec mierz uwarznie :) no i powodzenia :)

• AgataR Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I spokojnie Donia, jak Kama wspomniama nasz organizm to nie maszyna, nie wszystko da sie przewidziec i nie wszystko da sie wyliczyc :) ale pecherzyk duzy wiec i szanse spore :)

• lu.iza Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz musiał się udostępnić :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Hmm zakladajac, ze mial dwa cm to moze peknac dzis lub jutro lub pojutrze :) te dni beda decydujace :) wtedy potwierdzi to temp wiec mierz uwarznie :) no i powodzenia :)

to dzieje sie przez podwyzszony progesteron prawda? :) a jesli nie pojdzie w gore temp to oznacza ze nie pekl? kurcze chcialabym byc taka ekspertka w tym wszystkim a ja taka w tym ciemna jestem :(

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia, ja też nic nie wiem... nawet jak się udostępnia wykres :D

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Teraz musiał się udostępnić :)
    juz jest.mysle,ze dobrze system zaznaczyl owu ;)

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadna z nas tu nie jest ekspertka ;) to lekarze nimi sa choc tez nie zawsze ;) to poprostu wiedza i doswiadczenie chyba... Ja jeszcze rok temu noe wiedzialam kompletnie nic.
    Tak to przez progestron. Jesli temp nie skoczy i nie utrzyma sie na wyzszym poziomie to znaczy ze niestety nie pekl i do owulacji nie doszlo.

‹‹ 481 482 483 484 485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ