X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Zadna z nas tu nie jest ekspertka ;) to lekarze nimi sa choc tez nie zawsze ;) to poprostu wiedza i doswiadczenie chyba... Ja jeszcze rok temu noe wiedzialam kompletnie nic.
    Tak to przez progestron. Jesli temp nie skoczy i nie utrzyma sie na wyzszym poziomie to znaczy ze niestety nie pekl i do owulacji nie doszlo.

a jednak ;) tp znak ze nie pekl chociaz tyle :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia w necie jest mnostwo informacji dotyczace tematu,ktory cie interesuje ja jak zaczynalam starania godzinami czytalam wszystko zeby miec wiedze i zeby zrozumiec,wie poswiec troche czasu poczytaj bedziesz spokojniejsza i bedziesz bardziej rozumiala swoj organizm bo tak od razu to sie nie da.musisz go poobserwowac kilka cykli.kazdy organizm jest inny ;) i nie chce byc niemila ,ale przygotuj sie ze mozecie na dziecko jednak troche poczekac ;) niektóre dziewczyny maja cykle liczone w latach....i ja je podziwiam,ze maja checi,cierpliwosc i siłe ogromna do tego zeby sie nie poddawac i walczyc o tego malucha ;) pozdrawiam Was wszystkie i sciskam :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 listopada 2015, 09:51

AgataR lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    donia w necie jest mnostwo informacji dotyczace tematu,ktory cie interesuje ja jak zaczynalam starania godzinami czytalam wszystko zeby miec wiedze i zeby zrozumiec,wie poswiec troche czasu poczytaj bedziesz spokojniejsza i bedziesz bardziej rozumiala swoj organizm bo tak od razu to sie nie da.musisz go poobserwowac kilka cykli.kazdy organizm jest inny ;)

to teraz sa marne szanse?

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    helloł ja wlasnie jestem po monitoringu, Clo zdzialal cuda i przygotowal dla mnie aż 3 pęcherzyki :D nastepna wizyta w niedziele i okaze się ktory zwyciężył :P mam dwa po 13mm i jeden 12 mm. jak na 10 dc malo wiec mysle czy do 14 dc urosnie ktorys wystarczająco, a jak nie to pewnie doczekam się owu standardowo kolo 17dc mimo stymulacji.

Czyli owu bedzie jupi! Jak skonczy mi sie inofolic mam kupic ovarin, zaraz obczaję co to jest.

AgataR, donia 90 lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Niestety nie Kama ;)
    jeszcze bedzie duuuuzo takich wieczorów Agatko ;) trzymaj sie cieplutko:) a jak w ogole z ta twoja miesiaczka wywolalas ja czy przyszedł przez nature na nia czas ? kurcze nie wiedzialam jak to sformułować ;) <3

AgataR lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    to teraz sa marne szanse?
    nikt tego nie wie,w kazdym cyklu zdrowa para ma 25% szans na dziecko.to jest natura,dziecko bedzie wtedy kiedy natura bedzie chciała :) nie stresuj sie i nie frustruj jak sie nie uda.to niczego nie zmieni.

• AgataR Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama no jeszcze nie wlasnie... Dzis 7 dzien biore progesteron, koncze dnia 10go i dwa dni pozniej bedzie @ :\ czyli jeszcze 5 dlugich dni ;) wkurzsm sie bo progesteron daje podobne objawy do ciazy i podnosi temp stad moj piekny wykres ;) a piersi to mi rozsadzi chyba ;)
    Znowu ponarzekalam ;)

tylko ja lubi tę wiadomość

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Tysia :) Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj tez tempka spadła wiec nici z fasolki ... czekam na @ i nowy cykl niestety :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dziewczyny robicie badania typu PRL, estradiol, progesteron i FSH? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Kama no jeszcze nie wlasnie... Dzis 7 dzien biore progesteron, koncze dnia 10go i dwa dni pozniej bedzie @ :\ czyli jeszcze 5 dlugich dni ;) wkurzsm sie bo progesteron daje podobne objawy do ciazy i podnosi temp stad moj piekny wykres ;) a piersi to mi rozsadzi chyba ;)
    Znowu ponarzekalam ;)
    ty mozesz narzekac :) i tak cie podziwiam za tyle cierpliwosci ja az tyle to nie mam :) czasami błaha rzecz potrafi mnie wyprowadzic z rownowagi i potrafie trzasnac kubkiem o sciane,i zaraz sie usokajam,rzadko ale sie zdarza,najbardziej wtedy jak moja babcia za duzo sie wtraca,szpieguje i ingeruje,rozkazuje itd.nienawidze tego.teraz ja ponarzekałam.

AgataR lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Kama Twoja babcia ma 90 lat ;) ale to fakt, zycie pod jednym dachem czy z babcia czy z rodzicami nie jest dobre ;) no chyba ze jakos sie wszyscy potrafia dogadac ;)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ktoś tu? :)

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktoś jest :) ale ja na tych badaniach się nie znam, dopiero zaczynamy starania, cykle raczej mam regularne więc z badań i medycyny jeszcze nie korzystam :) obym nie musiała :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    ktoś jest :) ale ja na tych badaniach się nie znam, dopiero zaczynamy starania, cykle raczej mam regularne więc z badań i medycyny jeszcze nie korzystam :) obym nie musiała :)

A który to cykl staran? :)

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Drugi w zasadzie, poznaje swoja owulacje, organizm i wszystko... Spodziewałam sie ze uda sie szybciej :) czyli od razu ;) a tu prosze...

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Drugi w zasadzie, poznaje swoja owulacje, organizm i wszystko... Spodziewałam sie ze uda sie szybciej :) czyli od razu ;) a tu prosze...

Wyslalam Ci kochana zaproszenie <3 to tak jak ja :) ciezko jest niestety ;)

lu.iza lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ten biały cudak na Twoim profilowym to Twoj maltańczyk? :)

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lu.iza wrote:
    Czy ten biały cudak na Twoim profilowym to Twoj maltańczyk? :)

Tak :) miał wtedy 3 miesiące, teraz już ma rok i 4 miesiące :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie dzisiaj brzuch boli jakbym miala @ dostac,drazni mnie ten bol.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 listopada 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    mnie dzisiaj brzuch boli jakbym miala @ dostac,drazni mnie ten bol.

A kiedy ma przyjść @?

‹‹ 482 483 484 485 486 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ