X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 02:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    http://zapodaj.net/f8a7bda1f3d24.jpg.html
    Co to oznacza? Ze wynik jest nadal pozytywny czy negatywny?

Donia ciezko mi powiedziec bo akurat tych testow nie znam ale obie powinny byc w tym samym kolorze lub testowa ciemniejsza jesli dobrze pamietam.

tylko ja lubi tę wiadomość

• AgataR Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia test juz negatywny :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Klementysiak Nowa

Wysłany: 6 listopada 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! :)
    Pomóżcie mi zinterpretować mój wykres,proszę :)

Klementysiak
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Temp mi lekko znowu spadła, czy to znak że już jestem po owu?

• Tysia :) Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    Hej! Temp mi lekko znowu spadła, czy to znak że już jestem po owu?
    Z tego co wiem to po owulce temp powinna utrzymywać się wyżej a nie niżej :)

Tysia :) eiktflw12fwpveux.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Z tego co wiem to po owulce temp powinna utrzymywać się wyżej a nie niżej :)[/QUOTE

To co to może oznaczać? :( serduszkowac jeszcze dzisiaj z mężem?

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia, serduszkujcie ile się da ;)
    Temp może skoczyć 3 dni przed owulacją lub nawet do 3 dni po owu.

Klementysia, u Ciebie temp nie wskazuje na owu w dniu, w którym jest zaznaczona. Brakuje sporo temperatur i cieżko powiedzieć coś dokąłdniej. Śluz, szyjka i test owu, mogą świadczyć o przebytej owulacji w okolicach dnia, w którym jest zaznaczona ;)

Miłęgo dnia laseczki ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Donia, serduszkujcie ile się da ;)
    Temp może skoczyć 3 dni przed owulacją lub nawet do 3 dni po owu.

Klementysia, u Ciebie temp nie wskazuje na owu w dniu, w którym jest zaznaczona. Brakuje sporo temperatur i cieżko powiedzieć coś dokąłdniej. Śluz, szyjka i test owu, mogą świadczyć o przebytej owulacji w okolicach dnia, w którym jest zaznaczona ;)

Miłęgo dnia laseczki ;)

Dziękuję littleladybird :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mąż wczoraj wypił trochę whisky z cola ale mniejsze pół mu sąsiedzi dali, ma to jakieś znaczenie? Nie pije juz jakieś moze 3 tyg. Ma mało ilość spermy bo 2 mln ale ruchliwe są.

• Emi36 Przyjaciółka

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WITAM....
    Mam pytanie czy taki spadek może oznaczac zagnieżdżenie zarodka czy raczej cykl stracony ????

Iwona 39 lat
    Endometrioza I st.
    11.04.2016 Aniołek 7t 3d ciąża pozamaciczna :(
    3 miesiace pózniej ciąża Amelka <3 mały cud <3
    198e9be07204aef8989853855003ef9f.png

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    A mąż wczoraj wypił trochę whisky z cola ale mniejsze pół mu sąsiedzi dali, ma to jakieś znaczenie? Nie pije juz jakieś moze 3 tyg. Ma mało ilość spermy bo 2 mln ale ruchliwe są.

Ogólnie alkohol szkodzi, prawda? ale bez przesady ;) raz na jakiś czas mała ilość nie wyrządzi wielkich krzywd ;)

Emi36, ja na spadek implantacyjny mam jedno określenie: "mityczny spadek". Może on oznaczać zarówno zagnieżdżenie, problemy z wydolnością ciałka żółtego, albo taka Twoja uroda ;) na wykresach ciażowych zdarzają sie takie spadki, ale też często ich nie ma. Na wykresach zakończonych miesiaczką też są spadki w okolicach 6-9dpo, albo takich spadków nie ma. Nie ma na to reguły. Żaden spadek nie potwierdza, a jego brak nie wyklucza ciaży. Bądź cierpliwa, za tydzień zrób test ;) trzymam kciuki ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ogólnie alkohol szkodzi, prawda? ale bez przesady ;) raz na jakiś czas mała ilość nie wyrządzi wielkich krzywd ;)

Emi36, ja na spadek implantacyjny mam jedno określenie: "mityczny spadek". Może on oznaczać zarówno zagnieżdżenie, problemy z wydolnością ciałka żółtego, albo taka Twoja uroda ;) na wykresach ciażowych zdarzają sie takie spadki, ale też często ich nie ma. Na wykresach zakończonych miesiaczką też są spadki w okolicach 6-9dpo, albo takich spadków nie ma. Nie ma na to reguły. Żaden spadek nie potwierdza, a jego brak nie wyklucza ciaży. Bądź cierpliwa, za tydzień zrób test ;) trzymam kciuki ;)

a mowilam mu to musial :P ale jak mowisz ze to mala ilosc byla to ok :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia bez przesady z tym alkoholem rany boskie alkoholiczki dzieci rodza ;) nie przejmuj sie tak jak masz zajsc to zajdziesz młodziutka jestes jeszcze :) spokojnie :) ja bym mogla byc juz desperatka bo niedlugo 35 stuknie,masz czas,wrzuc na luz a bedzie lepiej ;) pozdrawiam ;)

Tysia :), donia 90, nowatorka lubią tę wiadomość

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kama, bobas z avatara jest boski ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ja wrote:
    donia bez przesady z tym alkoholem rany boskie alkoholiczki dzieci rodza ;) nie przejmuj sie tak jak masz zajsc to zajdziesz młodziutka jestes jeszcze :) spokojnie :) ja bym mogla byc juz desperatka bo niedlugo 35 stuknie,masz czas,wrzuc na luz a bedzie lepiej ;) pozdrawiam ;)

kama obys miala racje :)

Wysłany: 6 listopada 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie jakies sposoby na okropny bol brzucha jak tabletki zawodzą ? :/

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tysia :) wrote:
    Dziewczyny czy macie jakies sposoby na okropny bol brzucha jak tabletki zawodzą ? :/

Tysia ja zawsze brałam kapiel i w tej kapieli kładłam sie na brzuchu w tej goracej wodzie. lub po prostu termofor lub butelka plastikowa

Wysłany: 6 listopada 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Owieczka pewnie skorzystam z butelki z ciepłą dość woda bo kąpieli narazie nie mogę wziąć bo młody by mi dom rozniosl :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam kochane dziewczyny? :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2015, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe ok jak nie przestanie bolec to wez kapiel, a masz nospę forte?

lepiej działa jak dołaczysz ten okład z butelka ale goraco woda i owinac w recznik jakby była goraca,
    Ja zawsze wlewałam przez lejek goraca wode az sie butelka pomarszczyła bo szybko chłodzi sie nawet jak jest w reczniku :)

‹‹ 484 485 486 487 488 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ