X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakieś cuda na wykresie. I albo była owulacja albo cykl bez owu. Zobaczymy jak będzie w najbliższym czasie to wyglądało

Elza :) lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki czy możecie zerknąć na mój wykres, dziś odnotowałam duży spadek temperatury i nie wiem co to oznacza....
    Ten cykl miałam stymulowany clo 2-5dc... w 13 dc miałam monitoring i były 2 pęcherzyki jeden miał coś trochę ponad 13mm a drugi coś ponad 10mm w 15dc pęcherzyki nie urosły, wiec lekarz mówił, że w tym cyklu nic z tego...
    Czy ten spadek temperatury może oznaczać owulację ? ( niestety nie mam możliwości monitoringu w tym miesiącu)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 listopada 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpię tyle samo co zawsze kładę sie o 22 wstaje p 6.30 bo tak mam budzik i tak mierze temperaturę. Alkoholu wcale nie pije papierosów nie pale . Mam trzyletna córkę do które wstaje raz w nocy okolo 24 czasem po 24 potem dalej śpię. Narazie mam 7 dzień po owulacji i ta tempka tak się trzyma miedzy 37.00 a 37.10 zobaczę jak jutro czy skoczy cos m zapłodnienie występuje miedzy 7a 12 dpo.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia3117 wrote:
    Ana909, biorąc pod uwagę moje objawy to faktycznie mogę zakładać, że w tych dniach powinna być owulacja. Brzuch bolał mnie tak jak zawsze, tak samo plecy. Jedyne czego nie było to wrażliwości i lekkiego bólu piersi, co zdarza się praktycznie co miesiąc. Od wczoraj znów mam lekkie pobolewanie w dole brzucha i czuję takie jakby napięcie. W lipcu zdarzył mi się 37 dniowy cykl, ale wtedy nie mierzyłam temperatury i nie mam pojęcia czy owulacja była. Zawsze sądziłam, że tak, a teraz kiedy staramy się z mężem o dziecko to wszystko się skomplikowało :|

Jak nie myślałam o dziecku to od czasu do czasu łapałam się na stwierdzeniu "ooo mam owulację" a teraz jak próbuję ją wyłapać to nagle żadnych objawów... :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Madzia3117 Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2015, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Jak nie myślałam o dziecku to od czasu do czasu łapałam się na stwierdzeniu "ooo mam owulację" a teraz jak próbuję ją wyłapać to nagle żadnych objawów... :)

To masz jak ja, bo też zawsze myślałam, że wiem kiedy mam owulację. A teraz już nic nie wiem :) Jakoś to mi się wszystko trochę rozregulowało i jest jak jest :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    owieczka, czarna, black ... dziewczyny a gdzie was wcięło?

Ana ja tez jestem choć czasami to weny jakos nie mam , no i córka troche bardziej szaleje niz wczesniej , dzisiaj juz naliczyłam 4 guzy na głowie, tak biega. dzisiaj ja obserwuje bo dosc mocno sie uderzyla a mówiłam, żeby na poduszce nie skakała. osiwieje, zanim mloda pojdzie do przedszkola :)

tylko ja lubi tę wiadomość

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguniaLenka wrote:
    Śpię tyle samo co zawsze kładę sie o 22 wstaje p 6.30 bo tak mam budzik i tak mierze temperaturę. Alkoholu wcale nie pije papierosów nie pale . Mam trzyletna córkę do które wstaje raz w nocy okolo 24 czasem po 24 potem dalej śpię. Narazie mam 7 dzień po owulacji i ta tempka tak się trzyma miedzy 37.00 a 37.10 zobaczę jak jutro czy skoczy cos m zapłodnienie występuje miedzy 7a 12 dpo.

AguniaLenka implantacja wystepuje pomiedzy 6 a 12 dpo a czasami sie zdarza ze troche wczesniej.( ale to bardzo rzadko)
    Masz duzo objawów wiec pozostaje Ci czekać i obserwowac tempki :) oby był to owocny cykl :)

Co do szyjki to raczej nie powinna byc bolesna. Jeśli będzie dale bolesna to najlepiej pójdz do lekarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 14:28

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia3117 wrote:
    To masz jak ja, bo też zawsze myślałam, że wiem kiedy mam owulację. A teraz już nic nie wiem :) Jakoś to mi się wszystko trochę rozregulowało i jest jak jest :)

Mam tak samo dziewczyny :P
    poprzednie dwa cykle doskonale wiedziałam kiedy owulka a teraz lipa. ..

zastanawiam sie moze te siemie lniane mi zaszkodziło, bo np nigdy nie miałam sucho nawet przed ciazą, a teraz normalnie sahara :P nigdy wiecej nie bedę tego pic a szkoda bo moj zoladek na tym skorzystal :/

• Madzia3117 Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OwieczkaaaJo wrote:
    Mam tak samo dziewczyny :P
    poprzednie dwa cykle doskonale wiedziałam kiedy owulka a teraz lipa. ..

zastanawiam sie moze te siemie lniane mi zaszkodziło, bo np nigdy nie miałam sucho nawet przed ciazą, a teraz normalnie sahara :P nigdy wiecej nie bedę tego pic a szkoda bo moj zoladek na tym skorzystal :/

Ja się też zastanawiałam nad piciem ziółek, żeby troszkę sobie pomóc, ale nie wiem czy to ma sens i czy w ogóle by coś dało. Może lepiej nic nie kombinować, żeby nie zaszkodzić;)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia3117 wrote:
    Ja się też zastanawiałam nad piciem ziółek, żeby troszkę sobie pomóc, ale nie wiem czy to ma sens i czy w ogóle by coś dało. Może lepiej nic nie kombinować, żeby nie zaszkodzić;)

Wiesz , ziolka raczej nie powinny zaszkodzic bo to naturane, no ale widzisz nie wiem czy to przez siemie lniane czy nie. choć ja piłam z innych wzgledów ( mam kamienie żólciowe i powiem ze nie miałam zadnego bólu kamieni przez 4 dni a dla mnie to dużo :))
    i przyznam się, że siemię pomogło ale tylko podczas serduszkowana bo czułam sie jakbym miała dni płodne x3 :P
    Coś mi sie wydaje, że ten cykl jest taki jakos inny po prostu :P a poniewaz ja jestem czasami pokrecona wiec te wspomagacze tez tak na mnie dziwne działają :P

• Madzia3117 Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2015, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehehe no to widzę siemię lniane się sprawdziło aż potrójnie :D Muszę trochę poczytać o właściwościach tych ziółek wszystkich, bo przyznam szczerze nie za bardzo wiem, co mogłabym pić. Ja się przekonałam po miesiącu obserwacji, że jestem "dziwna", bo wszystko jest zupełnie inaczej niż się spodziewałam, że będzie :)

• OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niom czasem wykres zaskakuje. Tymbardziej ze jest to twoj pierwszy wykres tak?poznajesz swoje cialo i znaki wiec w nastepnym bedzie lepiej:-)

• Madzia3117 Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2015, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, to jest mój pierwszy wykres :) Oby teraz było już tylko lepiej! Co prawda najwięcej problemów sprawia szyjka, ale mam nadzieje że z czasem i tego się nauczę ;)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia3117 wrote:
    Tak, to jest mój pierwszy wykres :) Oby teraz było już tylko lepiej! Co prawda najwięcej problemów sprawia szyjka, ale mam nadzieje że z czasem i tego się nauczę ;)
    Ja też nie potrafię :)
    Co do "wspomagaczy" to ja zaczęłam od wiesiołka (no i kwas foliowy - wiadomo), zobaczymy co z tego będzie. Siemię i żurawinę często jadam jako suchy dodatek do musli - czy ma to jakieś znaczenie?

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziewczynki czy możecie zerknąć na mój wykres, dziś odnotowałam duży spadek temperatury i nie wiem co to oznacza....
    Ten cykl miałam stymulowany clo 2-5dc... w 13 dc miałam monitoring i były 2 pęcherzyki jeden miał coś trochę ponad 13mm a drugi coś ponad 10mm w 15dc pęcherzyki nie urosły, wiec lekarz mówił, że w tym cyklu nic z tego...
    Czy ten spadek temperatury może oznaczać owulację ? ( niestety nie mam możliwości monitoringu w tym miesiącu)
    szczerze mowiac to dziwną miałaś stymulacje, clo bierze sie 5 dni z rzedu i albo 3-7 albo 5-9, Ty wzielas wczesniej i bralas krocej, takze bardzo dziwnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 17:34

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałam jak lekarz mi kazał od 2 dc przez 5 dni... także się pomyliłam bo wychodzi od 2-6dc...i znam dziewczyny co zaczynały brać od 2dc... to zależy od tego kiedy zazwyczaj była owulacja i jak długie są cykle u mnie cykle są 27-29 a jak miałam owulacje to miałam wcześniej...

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Madzia3117 Debiutantka

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Ja też nie potrafię :)
    Co do "wspomagaczy" to ja zaczęłam od wiesiołka (no i kwas foliowy - wiadomo), zobaczymy co z tego będzie. Siemię i żurawinę często jadam jako suchy dodatek do musli - czy ma to jakieś znaczenie?

Myślę że na pewno nie zaszkodzi, a trzeba wierzyć że pomoże:)słyszałam o wiesiołku, ale jeszcze nie kupiłam:/ kwas foliowy już biorę od jakiegoś czasu, bo to podstawa.Pomysł z dodawaniem do musli świetny! :)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dużo ciekawych rzeczy, które można dorzucić do musli :) Dynia, słonecznik, ostropest, suszone morele, daktyle, banan, jabłko. Mnóstwo zdrowia na talerzu. Polecam również pastę z awokado z dodatkiem soli, pieprzu, czosnku, bazylii do kanapek zamiast masła i wędliny ;-) Miłego i owocnego tygodnia Wam życzę!

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30
    a no chyba ze tak :) ja za to odwrotnie, owu mialam zawsze w 17dc a i tak zaczynalam brac 3dc czyli tak jakby wczesniej. Nie wiem co prawda jak zachowalby sie moj organizm naturalnie bo przez 11 listopada i moja prace ominela mnie mozliwosc naturalnego pekniecia pecherzyka, lekarz nie chcial ryzykowac ze przyjde 17dc z przerosnietym i dostalam w 14dc pregnyl.

Poza tym zauwazylam ze z reguly mam co 2 cykl bez owu, teraz wypadal akurat ten "owulacyjny" wiec nie wiem na ile pomoglo mi clo (cos na pewno, bo zamiast 1 pecherzyka mialam 3 dominujace :)) a na ile sama przeszlabym owu. Zobaczymy, jak sie nie uda teraz zaciazyc to okaze sie za miesiac czy clo zadziala.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 15 listopada 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy na 24dc mogę mieć mdłości. Strasznie mnie mdli od wczoraj i nie wiem co o tym myśleć. I co może oznaczać na chwilę obecną pozytywny test ovu. Testować jakby co zamierzam pod koniec tygodnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 listopada 2015, 20:34

1kk0x1hpe17u1349.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ