X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • black.devile Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo duża ta próba ana :) jakoś trzeba się przygotować do roli rodzica :P

• black.devile Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia, ten Twój spadek to nie spadek :) z resztą to czy on jest w tym czasie kiedy jest możliwość implantacji to nie znaczy ze faktycznie to jest to. Ja tak miałam a ciąży nie było. Albo może dojść do zagnieżdżenia a nie być spadku w ogóle :) nie kierujcie się tym dziewczyny. Ja wiem ze bardzo chcecie, my też ale będzie wtedy kiedy ma być. Nie ma co swirowac czy wariowac. Będzie to będzie :) mierzcie po prostu temperaturę, jeżeli będzie dalej wysoka w dzień okresu albo nawet po terminie to wtedy można podejrzewać i robić testa :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    black.devile wrote:
    Donia, ten Twój spadek to nie spadek :) z resztą to czy on jest w tym czasie kiedy jest możliwość implantacji to nie znaczy ze faktycznie to jest to. Ja tak miałam a ciąży nie było. Albo może dojść do zagnieżdżenia a nie być spadku w ogóle :) nie kierujcie się tym dziewczyny. Ja wiem ze bardzo chcecie, my też ale będzie wtedy kiedy ma być. Nie ma co swirowac czy wariowac. Będzie to będzie :) mierzcie po prostu temperaturę, jeżeli będzie dalej wysoka w dzień okresu albo nawet po terminie to wtedy można podejrzewać i robić testa :)

Masz rację, że też jest tak, że wcale ten spadek nie musi być a doszło do zagnieżdżenia :) Najlepiej właśnie patrzeć na temp, jak się będzie utrzymywać po @ to jest już jakiś znak. Ja robię betę we wtorek czyli w 11dpo :) Powinno starczyć już prawda?

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem w koncu czy bede robic test czy nie, ostatnio zarzekalam sie ze poczekam do @ albo do ewentualnych objawow, a teraz najchetniej kupilabym najczulszy test i zrobila za gora 5 dni :D pocieszam sie ze mam teraz 4 dni wolnego i szybko mi zleci.

Dla mnie taka temperatura jak dzisiaj rano to taka nowosc! A teraz mam 37,17 :) hardcore hehe

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Madzia3117 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :) Czy mogłybyście pomóc w interpretacji wykresu, ponieważ mierzę temperatury dopiero przez jeden cykl i jakoś nic z tego nie rozumiem :( Martwię się, że chyba nie mam owulacji, bo jakoś żadnego skoku nie widzę.
    https://ovufriend.pl/graph/1a8837b51a56eb7f480452d3835235b6

• Młoda Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia widocznie jesteś jeszcze przed owulacją. Miewasz takie długie cykle?

Młoda
    glxfp0ykf5qmdvkk.png

uch5hdgeomm520qo.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia3117 wrote:
    Hej Dziewczyny :) Czy mogłybyście pomóc w interpretacji wykresu, ponieważ mierzę temperatury dopiero przez jeden cykl i jakoś nic z tego nie rozumiem :( Martwię się, że chyba nie mam owulacji, bo jakoś żadnego skoku nie widzę.
    https://ovufriend.pl/graph/1a8837b51a56eb7f480452d3835235b6
    a jak dlugie masz cykle? Ja niestety tez zadnego skoku nie widze wiec owu tez nie..

Kocham Cię córeczko ❤
  • Madzia3117 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje cykle trwają tak około 32-34. Czasami zdarza się dłuższy.

• Elza :) Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    Masz rację, że też jest tak, że wcale ten spadek nie musi być a doszło do zagnieżdżenia :) Najlepiej właśnie patrzeć na temp, jak się będzie utrzymywać po @ to jest już jakiś znak. Ja robię betę we wtorek czyli w 11dpo :) Powinno starczyć już prawda?

Donia kiedy masz termin @? Robienie bety przed terminem mija się z celem. Bete robimy kiedy istnieje podejrzenia ciazy = spóźnia się @ lub test wyszedł pozytywny.
    Wcześniej to jest tylko wyrzucenie kasy w błoto.

Jeśli mogę zapytać toczemu aż tak szybko chcesz wiedzieć, że się udało?

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia3117 wrote:
    Moje cykle trwają tak około 32-34. Czasami zdarza się dłuższy.
    przy takim cyklu owu powinnas miec kolo 18-20dc o ile masz standardowa 14 dniowa faze lutealną. Cykle dluzsze niz standardowe moga oznaczac brak owulacji czyli mozemy zalozyc ze albo masz bardzo nieregularne cykle i owu wystepuje u Ciebie w rozne dc albo ten cykl bedzie dluzszy i bez owu.

Moje normalne cykle trwaja 31 dni i owulacje mam wtedy 17dc a jesli byly dluzsze to okazywaly sie bezowulacyjne.

Kocham Cię córeczko ❤
  • Madzia3117 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana909, biorąc pod uwagę moje objawy to faktycznie mogę zakładać, że w tych dniach powinna być owulacja. Brzuch bolał mnie tak jak zawsze, tak samo plecy. Jedyne czego nie było to wrażliwości i lekkiego bólu piersi, co zdarza się praktycznie co miesiąc. Od wczoraj znów mam lekkie pobolewanie w dole brzucha i czuję takie jakby napięcie. W lipcu zdarzył mi się 37 dniowy cykl, ale wtedy nie mierzyłam temperatury i nie mam pojęcia czy owulacja była. Zawsze sądziłam, że tak, a teraz kiedy staramy się z mężem o dziecko to wszystko się skomplikowało :|

• Kicia92 Znajoma

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/graph/619b9a7c506b8a97326dcbab8c67a116
    Jak myślicie, była już u mnie owu??

Kicia92
    eiktpc0zk372jtcz.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia3117 wrote:
    Ana909, biorąc pod uwagę moje objawy to faktycznie mogę zakładać, że w tych dniach powinna być owulacja. Brzuch bolał mnie tak jak zawsze, tak samo plecy. Jedyne czego nie było to wrażliwości i lekkiego bólu piersi, co zdarza się praktycznie co miesiąc. Od wczoraj znów mam lekkie pobolewanie w dole brzucha i czuję takie jakby napięcie. W lipcu zdarzył mi się 37 dniowy cykl, ale wtedy nie mierzyłam temperatury i nie mam pojęcia czy owulacja była. Zawsze sądziłam, że tak, a teraz kiedy staramy się z mężem o dziecko to wszystko się skomplikowało :|
    Ja miesiąc temu miałam idealne objawy, byłam w domu wiec nic nie odciągało mojej uwagi od obserwacji wiec czułam lekki ból, klucie jajnika, test wyszedł pozytywny. Nawet bolały mnie plecy i miałam lekkie mdłości. A tu zonk, cykl bez owu trwający 8 dni dłużej niż zawsze. Także nigdy nic nie wiadomo. Może po prostu pęcherzyk nie pękł a może nawet go nie było.

Kocham Cię córeczko ❤
  • Madzia3117 Debiutantka

Wysłany: 14 listopada 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    Ja miesiąc temu miałam idealne objawy, byłam w domu wiec nic nie odciągało mojej uwagi od obserwacji wiec czułam lekki ból, klucie jajnika, test wyszedł pozytywny. Nawet bolały mnie plecy i miałam lekkie mdłości. A tu zonk, cykl bez owu trwający 8 dni dłużej niż zawsze. Także nigdy nic nie wiadomo. Może po prostu pęcherzyk nie pękł a może nawet go nie było.

Oh, żeby to wszystko było takie proste... Mam nadzieję tylko, że to taki jednorazowy psikus i wszystko wróci do normy :) Dalej będę mierzyć temperaturę i prowadzić obserwacje. Mam tylko nadzieję, że z czasem będzie to już łatwiejsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki . Mój wykres jest ładny od trzech dni ta sama tempka ale jak dotykam tam w środku szyjki ona pobolewa czy to normalne ? Mam lekkie bole podbrzusza i sutków okropnie wrażliwe i brązowe. Blizny tez zmienily kolor na ciemniejszy i rozstepy co to oznacza?

AgataR lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem 6dpo i tempka od owulacji to:
    22dzien owulacja-36.80, 23dpo-37.40, 24dpo-37.10, 25dpo-37.00, 26dpo-37.10, 27dpo-37.10 , 28dpo-37.10.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blizne mam po cieciu cesarskim ściemniała i rozstwpy na piersiach i brzychu wokół pępka tez zciemnialy

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elza :) wrote:
    Donia kiedy masz termin @? Robienie bety przed terminem mija się z celem. Bete robimy kiedy istnieje podejrzenia ciazy = spóźnia się @ lub test wyszedł pozytywny.
    Wcześniej to jest tylko wyrzucenie kasy w błoto.

Jeśli mogę zapytać toczemu aż tak szybko chcesz wiedzieć, że się udało?

Mam dostać @ 20-21. Bo jestem ciekawa. Dziewczyny tez robią wcześniej. Nie trzeba robić w dniu @ bo np w 11dpo juz wyjdzie bo z krwi wcześniej wyjdzie :)

• Elza :) Autorytet

Wysłany: 15 listopada 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    Mam dostać @ 20-21. Bo jestem ciekawa. Dziewczyny tez robią wcześniej. Nie trzeba robić w dniu @ bo np w 11dpo juz wyjdzie bo z krwi wcześniej wyjdzie :)

Dziewczyny robią wcześniej jak muszą zacząć brać leki lub je odstawić.
    Jeśli nie żal Tobie pieniędzy to pewnie możesz zrobić.

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 15 listopada 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AguniaLenka wrote:
    Jestem 6dpo i tempka od owulacji to:
    22dzien owulacja-36.80, 23dpo-37.40, 24dpo-37.10, 25dpo-37.00, 26dpo-37.10, 27dpo-37.10 , 28dpo-37.10.
    nie musisz wypisywac tempek, mamy dostep do Twojego wykresu i je widzimy :) narazie nic nie oznacza, widac ze jakis tam skok mialas ale jest dosc niski, ale i przed skokiem mialas takie gory i doliny ze ciezko okreslic. Spisz zawsze mniej wiecej tyle samo godzin? Alkohol? Wysilek przed snem?

Kocham Cię córeczko ❤
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ