X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam dzisiaj w 22 dpo progesteron i mam 17,50 to dobry wynik czy za niski? Jest szansa na ciąże?

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    donia 90 wrote:
    zrobiłam dzisiaj w 22 dpo progesteron i mam 17,50 to dobry wynik czy za niski? Jest szansa na ciąże?

Przy takim wyniki już ciąże były ;) jest ok ;)

Ksosia, cykl potrafi się rozregulować i któryś z kolei odbiega od pozostałych. Na moje niewprawne oko teraz owu pokazuje dobrze owulację (biorąc pod uwagę tempki).

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Przy takim wyniki już ciąże były ;) jest ok ;)

Ksosia, cykl potrafi się rozregulować i któryś z kolei odbiega od pozostałych. Na moje niewprawne oko teraz owu pokazuje dobrze owulację (biorąc pod uwagę tempki).

To jak myślisz jeszcze powtórzyć badanie tak za parę dni? Bo ja jestem dopiero 6dpo owu to by już wskazywało na ciąże?

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 dni to chyba za mało nawet na najczulszy test.

A ja powtarzam prośbę o zerkniecie na mój wykres i czy mogę te tempki uznać za skok po owu. No i który test z apteki ma czułość 5?

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    6 dni to chyba za mało nawet na najczulszy test.

A ja powtarzam prośbę o zerkniecie na mój wykres i czy mogę te tempki uznać za skok po owu. No i który test z apteki ma czułość 5?

Ana ja bym jeszcze poczekała jakies dwa dni jak będą tempki rosły( bo teraz od wczorajszej wzrosło o ponad stopen) to wtedy bedziesz wiedziała tym bardziej, że miałaś monitoring :)
    A o której godz będziesz miała kolejny monitoring?

Co do testów to nie wiem ale zawsze mozesz sie zapytac w aptece :)

tylko ja lubi tę wiadomość

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owieczka jadę kolo 21. Mam nadzieje przed 22 być juz w domu z dobrą nowina. Zawsze to już krok bliżej niż dalej :-)

Kocham Cię córeczko ❤
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    Owieczka jadę kolo 21. Mam nadzieje przed 22 być juz w domu z dobrą nowina. Zawsze to już krok bliżej niż dalej :-)

:) to super Ana będziemy czekać tu na wiesci :):)
    Pozytywne miślenie zawsze duzo daje :) :*

tylko ja lubi tę wiadomość

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staram się myśleć ze jak nie ten cykl to następny :-) mając owulacje co miesiąc mam znacznie większe szanse niż mając jedną na kilka miesięcy. To dużo :-) teraz, jeśli owu była, trzeba czekać aż dwa tygodnie. Szmat czasu :-)

Kocham Cię córeczko ❤
  • Madusia Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Jestem tutaj nowa staram się od roku intensywnie a tak ogólnie to 3 lata bez nacisku :/ wiec po roku byłam u ginekologa stwierdził że tak się zdarza kazał się starać dalej ze każda para może się starać nawet dwa lata...niestety nic... Wiec w tym roku trafiłam do endokrynolog oraz ginekologa badania i od czerwca biorę leki na tarczyce a od tego miesiąca z bromergon wiec zobaczymy jak to będzie...Troszkę tracę nadzieje. Sorki za tyle pisania ale musiałam się wygadac.

• Madusia Znajoma

Wysłany: 12 listopada 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/thumb/ca15e693b38b7d9aa445bcc3dba7ca42.png tutaj jest mój wykres

Rohwyn lubi tę wiadomość

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zaczęłam plamić... 10dpo... oby to nie była @ no tak krótkiego cyklu nigdy nie miałam.. zaczęłam sie martwic

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 listopada 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madusia wrote:
    Witam. Jestem tutaj nowa staram się od roku intensywnie a tak ogólnie to 3 lata bez nacisku :/ wiec po roku byłam u ginekologa stwierdził że tak się zdarza kazał się starać dalej ze każda para może się starać nawet dwa lata...niestety nic... Wiec w tym roku trafiłam do endokrynolog oraz ginekologa badania i od czerwca biorę leki na tarczyce a od tego miesiąca z bromergon wiec zobaczymy jak to będzie...Troszkę tracę nadzieje. Sorki za tyle pisania ale musiałam się wygadac.
    Madusia, wszystko wskazuje na owulację w 13dc, ale czekamy jeszcze na parę wyższych temp ;) powodzenia <3

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 12 listopada 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luiza moze to implantacja zarodka?

Dziewczyny ja juz po monitoringu, owu byla :jupi: lekarz pokazal strzępki pęcherzyka i plyn w zatoce :) takze teraz tylko wola nieba czy sie uda zaciążyć. Wierze w cuda i mam nadzieje w swieta podzielisc sie z rodzina dobra nowina :P

OwieczkaaaJo, lu.iza lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
  • Lili87 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam prośbę! Czy mój dzisiejszy duży spadek temperatury świadczy, że @ już blisko? Niby jestem na tym forum już długo długo, ale jak przychodzi do racjonalnej oceny mojej sytuacji, to jednak nadzieja i emocje biorą górę, i wciąż się łudzę... Co myślicie? Pozdrawiam :)

25cs -12.10.16 8t4dc >tęsknię< co dzień bardziej

• lu.iza Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili a jakie masz długie cykle?

Lili87 lubi tę wiadomość

qb3cl6d8iexq5cc7.png
    m3sxc6edpjlusky4.png
  • nowatorka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 wrote:
    Kochane mam prośbę! Czy mój dzisiejszy duży spadek temperatury świadczy, że @ już blisko? Niby jestem na tym forum już długo długo, ale jak przychodzi do racjonalnej oceny mojej sytuacji, to jednak nadzieja i emocje biorą górę, i wciąż się łudzę... Co myślicie? Pozdrawiam :)
    To moze byc zagniezdzenie. Ja w okolicach wlasnie mojego spadku- zagniezdzenia czulam lekkie zawroty glowy, trwalo to chwile ale bylo dziwne ;)

tylko ja, Lili87 lubią tę wiadomość

iv09mg7y3g8rfy1m.png
  • Misia875 Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) jestem tutaj nowa. Chciałabym abyście zobaczyły mój wykres i powiedziały co o nim myślicie. Będę wam bardzo wdzięczna :):)

https://ovufriend.pl/graph/2cd714c16d2ff912edc8a8e92a2c4075

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 08:35

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowatorka wrote:
    To moze byc zagniezdzenie. Ja w okolicach wlasnie mojego spadku- zagniezdzenia czulam lekkie zawroty glowy, trwalo to chwile ale bylo dziwne ;)
    widze ze tak samo jak ja masz niska tempke ciala :) a juz sie balam ze takie temperatury jak moje po owu nie moga swiadczyc o ciazy bo są za niskie, a u Ciebie to jednak występuje :)

Kocham Cię córeczko ❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili87 wrote:
    teraz tylko niech sie podniesie i sikasz na test dwie kreski ;)

Nowatorka kochana jak sie czujecie ? zaczęły sie te najbardziej znane dolegliwosci ? typu wiszenie nad wc,spanie na stojaco ,wsuwanie czekolady po nocach ? <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2015, 09:57

Lili87 lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItam dziewczyny ,jestem tu nowa ,jak mma dodać mój wykres do forum ?
    Prosze o pomoc ..

‹‹ 496 497 498 499 500 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ