X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak konsystencja mleka to według mnie wodnisty.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ovufriend wyznaczyli na 18 aa potem zmienilo na 20 ktoregos bodajże. Korzystam z tego w telefonie i ciężko mi tu cokolwiek odczytać temperatura ladna szyjka wysoko i bardzo miekka i zamknieta m śluz jest kremowej konsystencji u bialy

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czasie przyjmowania antykoncepcji plastry evra cykl trwal 28dni gdy przestalam z tego korzystać byly cykle 35dni zawsze miałam późna owulacje po 20dniu cyklu . Ostatni cykl trwal 44dni przez torbiel ale miesiączka przyszls sama bez wywolywania a torbiel zniknął.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży zaszlam w ciąże miedzy 21a 27dniu cyklu cykle miedzy 30" a35dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co moja ginekolog mowila śluz wodnisty lub rozciagliwy nie może być po owulacji oznaczaloby to ze jej jeszcze nie bylo. Po owu kremowy lub lepki biały lub zolty(bez swedzienia oczywiście)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej robic testy dni płodne sa wtedy aż wyjdzie negatywny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy owulacyjne ....

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testy nie świadczą o przebytej owulacji. Poza tym dziewczyny z ciąży często mają wodnisty śluz a nawet rozciągliwy.
    Maciejowa zawsze mam z tym problem bo kiedyś wydawało mi się ze wodnisty to jak woda - przezroczysty. W czasie dni płodnych miałam taki białawy właśnie zanim zrobił się rozciągliwy, tylko teraz jest nawet mocniej biały ale ani lepki ani kremowy. Dosłownie mleko :-)

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że określenia z Ovu dotyczą konsystencji, nie koloru (suchy, lepki, rozciągliwy, wodnisty, kremowy). W sumie to aż dziwne, że przy takich możliwościach jakie ten system daje nie bierze się pod uwagę koloru śluzu.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Gwiazda38 Debiutantka

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy to normalne aby przy wzroście temperatury, testy owulacyjne nic nie wskazywały ? temperatura poszła do góry a test pokazuje brak owulacji

Gwiazda38
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdarza się, że testy niczego nie pokazują.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 16 listopada 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    masz racje, tez wg mnie kolor jest istotny, no ale :) moze kiedys to wprowadzą.

Kocham Cię córeczko ❤
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gwiazda38 wrote:
    dziewczyny czy to normalne aby przy wzroście temperatury, testy owulacyjne nic nie wskazywały ? temperatura poszła do góry a test pokazuje brak owulacji
    Ja kiedys robiłam testy owu, wszystkie wyszły negatywne a jednak zaszłam w ciąże. Co do temperatury wtedy jeszcze nie mierzyłam.

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • OwieczkaaaJo Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2015, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sia wrote:
    Ja siemię blenderem traktowałam :P. Tylko w jakimś wyższym naczynku trzeba to robić, bo ja wzięłam kubek i siemię latało po kuchni.

sia ja próbowałam w blenderze od córki taim do potraw i w normalnym, niestety miazga nie wyszła :P a niestety nie mam gdzie tu kupic mielonego :P.
    Odpuszcze sobie siemię :P ale dzieki za info :)

• ania8306 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Bardzo proszę o pomoc w interpretacji mojego wykresu. To mój pierwszy cykl z pomiarem, mimo starań od kilku lat... Nie ma szans na ciążę przy takich tempkach, prawda?

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaznaczyłas owulacje po monitoringu? Gin stwierdził pęknięcie pęcherzyka na 100%? Bo to wygląda na cykl bezowulacyjny. Moje tak wyglądają jak jej nie mam. Teraz miałam pierwszy raz jak mierze i u lekarza stwierdzonoa i od razu widać skok. Wiec chyba nic z tego....

Kocham Cię córeczko ❤
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, na pewno była owulacja, miałam monitoring i było ciałko żółte...
    Tylko dziwi mnie, że w ogóle nie mam skoku temperatury ani wzrostu... Nawet jak nie ma ciąży to przecież powinna rosnąć prawda?
    Dziwne to wszystko, zobaczę jaki będzie kolejny cykl z pomiarem.
    Dzięki za odpowiedź

7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne to wszystko :) u większości z nas tak dla pocieszenia hehe

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie powinna skoczyc, cialo żółte wydziela/produkuje/sprawia ze (niepotrzebne skreslic) progesteron dzieki ktoremu temperatura rosnie, moze powinnas zbadac ten hormon?

ahh a u mnie tempka wrocila do normy a juz sie wczoraj balam ze zacznie juz tylko spadac, aż sie malo mezowi wczoraj nie poryczalam :D

Kocham Cię córeczko ❤
  • ania8306 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana myślisz że dzisiaj mogę zbadać? I mega głupie pytanie, ale nie trzeba być na czczo prawda? :P

‹‹ 501 502 503 504 505 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ