Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
ania 10dc mialas 21mm? Ja sie takiego dorobilam dopiero 14 dc i wtedy tez dostalam zastrzyk na pęknięcie wiec mozna miec przy takim pecherzyku owulacje, jak najbardziej a 15 dc jaki mialas? Bo w 5 dni mogl się wchłonąć a nie pęknąć... Co lekarz Ci dokladnie powiedzial/pokazał? Moj na monitorze pokazal kawalki pecherzyka i plyn w zatoce douglasaKocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
kotek mierzenie po owu jest troche małomiarodajne, niektore dziewczyny nawet omijaja tylko czas @ a i to nam duzo mowi o cyklu, wyglada jesdnak na to ze tempka spadla na @ a masz przed sobą jeszcze caly dzien.Kocham Cię córeczko ❤
Tak Ana, 10dc miałam pęcherzyk dominujący 21mm, ale nie pękł, ponieważ 13dc miałam pęcherzyk 29mm i drugi 23mm i dlatego dostałam Pregnyl. Byłam na kontroli 16dc i gin stwierdziła, że widzi ciałko żółte, i że owulacja była wczoraj lub przedwczoraj, a dodatkowo urósł jakiś kolejny pęcherzyk, ale nim już się nie interesowała czy pęknie (skoro już była owulacja). W tym cyklu bardzo szybko mi rosły, nie wiem czy to przez clo, wcześniej też brałam, ale tak nie rosły...
Wiesz, normalnie myślałabym że wszystko przebiegło ok, ale ta temperatura bardzo mnie zastanawia...
Dziękuję za zainteresowanie moim tematem :*7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
ania8306 na moje owulka mogła byc 15 dc tylko jezeli bys zmierzyla tem o 6:00 to miała by 36,3 czy ten 2 test owulacyjny był na 100 % pozytywny bo to jest dziwne a progesteron bada sie 21 dnia cyklu 7 dni po owulcji wiedz jak pojdziesz jutro rano to nic sie nie stanie ale warto sobie sprawdzic skoro to tak długo trwa pozdrawiam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 12:29
-
dziewczyny co polecacie na infekcje pochwy.chyba niestety sie jej nabawiłam.a niestety nie mam mozliwosci pojscia do lekarza.siedze w domu z corka doleczam jej przeziebienie aby mogła isc jutro do przedszkola bo ja jutro musze isc do pracy.niedawno zaczełam ja u prywaciaza i juz był zgrzyt ze 2 dni musze zostac z cora w domu bo chora.a szefowa nie da mi wolnego abym mogla isc do gina bo to praca sezonowa*produkcja swieczek*i do swiat zapieprz na maxa w pracy
wogóle ten cykl jest dziwny i synhronizował sie z 1 dniem pracy.nie pamietam abym miała takie niskie temp od 1dc -
kotek87 wrote:
Niestety, ale wygląda to na spadek przed @Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
iwmar ten drugi test owulacyjny mógł być zafałszowany przez Pregnyl.... chyba może tak się stać...
Zakładając, że owulka była 15dc (tak jak twierdzi gin), to dlaczego nie rośnie temperatura... A czy może mieć znaczenie, że tej nocy mało spałam, co chwilę się budziłam? To chyba tempka powinna być jeszcze wyższa... Nic nie wiem
Pójdę chyba jutro zbadać ten progesteron...7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca. -
anusiak5 wrote:dziewczyny co polecacie na infekcje pochwy.chyba niestety sie jej nabawiłam.a niestety nie mam mozliwosci pojscia do lekarza.siedze w domu z corka doleczam jej przeziebienie aby mogła isc jutro do przedszkola bo ja jutro musze isc do pracy.niedawno zaczełam ja u prywaciaza i juz był zgrzyt ze 2 dni musze zostac z cora w domu bo chora.a szefowa nie da mi wolnego abym mogla isc do gina bo to praca sezonowa*produkcja swieczek*i do swiat zapieprz na maxa w pracy
wogóle ten cykl jest dziwny i synhronizował sie z 1 dniem pracy.nie pamietam abym miała takie niskie temp od 1dcKocham Cię córeczko ❤
ania8306 wrote:iwmar ten drugi test owulacyjny mógł być zafałszowany przez Pregnyl.... chyba może tak się stać...
Zakładając, że owulka była 15dc (tak jak twierdzi gin), to dlaczego nie rośnie temperatura... A czy może mieć znaczenie, że tej nocy mało spałam, co chwilę się budziłam? To chyba tempka powinna być jeszcze wyższa... Nic nie wiem
Pójdę chyba jutro zbadać ten progesteron...
Co nie zmienia faktu ze brak wyzszych temperatur po owu jest dziwny, wlasciwie to jak masz kontakt do swojej gin to moze do niej zadzwoń?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2015, 15:26
Kocham Cię córeczko ❤
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny. u mnie dalej lipa, wogóle nie kumam cyklu i tempek. w piątek powinnam isc na badanie progesteronu ale nie wiem czy to jest sens skoro nie miałam owulki. Do piątku jeszcze jest czas wiec poczytam o tym ..
PS cos mnie korci zeby rzucić w kąt termomert lol -
a ja jestem zmuszona czekac z testowaniem do przyszlej srody, jeszcze 8 dni wyczytalam ze pregnyl, ktory dostalam, zawiera hormon hcg i fałszuje wyniki nawet do 12dpo. Ja co prawda dostalam malutką dawkę, ale wszystkie obecne objawy jak widac są wynikiem pregnylu a nie zapowiadajacej się ciąży. Ehh no trudno, musze byc cierpliwa.Kocham Cię córeczko ❤
Iwmar dziękuję, chociaż szczerze wątpię w ten cykl.
Pójdę jutro na badanie, jeżeli wynik będzie mieścił się w normie po owulacji, to przestaję zamartwiać się temperaturą
Emma80 rzeczywiście ma podobnie niskie jak ja temperatury. Zobaczę jak u niej zakończy się ten cykl
Ana909 a jaką dawkę dostałaś? Ja 10 tys j. Podobno tak jak mówisz, Pregnyl daje ciążowe objawy, ale ja nie mam żadnych ;)Ja chyba też poczekam te 12 dni, chociaż pewnie wcześniej będę już miała okres...
Jeszcze raz dzięki dziewczyny!7 lat starań: 2xIVF, 2xIUI, HSG, 3xHSC, niskie AMH, MTHFR 1298A-C układ homo, operacja -endometrioza głębokonaciekająca.