Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
78beti wrote:Od jakiegoś czadu tak biorę. Jak brałam od 3 do 8 dnia cyklu to nie rosły pecherzyki wiec lekarz nie kazał odstawiać i monitoruje cykl na usg i mówi kiedy mam przestać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 18:23
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
ana909 wrote:Beti a jaka masz dawkę? Bo słyszałam że bierze się większa jeśli nie rosną Ale nigdy że aż tak długo.
A jakie są oznaki "przestymulowania" ? Ja mam zawsze jeden pęcherzyk i tyle.https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
anusiak5 wrote:szczerze mówiac nie wiem czy warto bo może to jakies zawirowania spowodowane wysokim tsh 6,38.nie chce sie nastawiac na nic aby znów byc zawiedziona.nawet tez nie mam jak wybrac sie do apteki.corka dopiero w poniedziale idzie do przedszkola a na rower z corka za zimno bo kolo 0 stopni lub maly minus chod ja lubie taki mrozik
-
kas50 wrote:A jakie masz ft3 i ft4? Bo samo tsh może skakać a ważne żeby pozostale hormony były min.50%.
mam z sierpnia ft4 1,09 0,93-1,7 a ft3 nie mam bo w grudniu robilam sama sobie kontrolne tsh a tak robie te co lekarz zleca.na luty mam chyba na wszystkie skierowanie to bede miec komplet -
Kokolinek, w dniach plodnych tak
interpretacja wykresu oparta jest na kilku zasadach - metoda Rotzera. Warto poczytać, bo jest to dość proste, a ułatwia interpretację. Chociaż np. mój wykres jest teraz niejednoznaczny, ale to pewnie dlatego, że wstaję o różnych godzinach. Co do badania szyjki to najlepiej ją objąć dwoma palcami i chwycić tak żeby zdjąć śluz i wtedy go badać.
-
78beti wrote:Biorę 2 tabletki. To mój 3 cykl od histeroskopi. Umówiliśmy sie na 4 cykle a jak nic z tego to laparoskopia
A jakie są oznaki "przestymulowania" ? Ja mam zawsze jeden pęcherzyk i tyle.Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Na badaniu wszystko wyszło OK.
Dziewczyny zerknijcie proszę na mój wykres, czy nie byli owulacji w 19dc ? Ovu nadal jej nie zaznaczył. Czyżby pęcherzyk nie pękł ? Bo przecież w zeszła środę bul i mial1,4
Chyba ten cykl pójdzie na stratyhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Beti, mysle ze owu mogło jeszcze nie być. Skok temperatury musi być wyższy od linii podstawowej, a nie od tej z poprzedniego dnia. U Ciebie temp utrzymuje się mniej więcej na tym samym poziomie, spada i wraca
grudniowe wykresy są zwariowane, przez Święta zmianę życia itd. Ale ja wpisanie na takim wykresie dokładnie 2 lata temu zaszłam w ciążę
nie spisuj go na straty:)
I ja też mam pytanie. Zdenerwowalam się na swój organizm. Chce mierzyć temp o 6:30 ale budzę sie często wcześniej. Czasami zdarza się że dziecko mnie obudzi (rano śpi z nami) nie wydaje z łóżka, podaje tylko wodę z szafki nocnej i idę dalej spac, ale często jestem wyspana i mi to trochę zajmuje. Co z pomiarem? Kiedy mam mierzyć temp? Dzisiaj np obudzilam się przed 5 i bylo 36,54 (ale dzisiaj musiałam poświęcić dziecku więcej uwagi, zmienic pampersa itd - bez wychodzenia z łóżka ) po dospaniu o 6:30 było 36,29. Mój wykres jest nic nie wart przez te pomiary -
Ja w grudniu chyba z nadmiaru alkoholu hehe mam temperaturę jak na ovu od 10 dnia cyklu. W zeszłym miesiącu nie wychodziłam powyżej 3,2-3,5 a owu prawdopodobnie była dopiero 28 dc. Dziewczyny jakieś spostrzeżenia co do mojego wykresu?Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Ponawiam pytanie
aga2319 wrote:
I ja też mam pytanie. Zdenerwowalam się na swój organizm. Chce mierzyć temp o 6:30 ale budzę sie często wcześniej. Czasami zdarza się że dziecko mnie obudzi (rano śpi z nami) nie wydaje z łóżka, podaje tylko wodę z szafki nocnej i idę dalej spac, ale często jestem wyspana i mi to trochę zajmuje. Co z pomiarem? Kiedy mam mierzyć temp? Dzisiaj np obudzilam się przed 5 i bylo 36,54 (ale dzisiaj musiałam poświęcić dziecku więcej uwagi, zmienic pampersa itd - bez wychodzenia z łóżka ) po dospaniu o 6:30 było 36,29. Mój wykres jest nic nie wart przez te pomiary -
Aga2319 mozesz mierzyc temp wieczorami kiedy dziecko juz spi, np po 3 godzinnym odpoczynku w fotelu lub na kanapie
kazde wstanie z lozka badz mierzenie temp w roznych godzinach jest niemiarodajne
lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*) -
Beti nie poddawaj sie, zobacz na moj wykres. Ja tez bylam u lekarza, nie widzial nic, nie dawal zadnych nadzieji ze cos sie jeszcze wykluje a tu niespodzianka... Tak jak zostalo juz wspomniane nasze organizmy sa nieprzewidywalnelat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)