X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Asia_08 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak- a w poprzednich cyklach w 2 fazie jakie mialas temperatury?

uwo93e3kacedpezy.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciut wyzsze były temperatury do 36,7 ale nigdy tak wczesnie nie była owu

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Od jakiegoś czadu tak biorę. Jak brałam od 3 do 8 dnia cyklu to nie rosły pecherzyki wiec lekarz nie kazał odstawiać i monitoruje cykl na usg i mówi kiedy mam przestać
    Aż zapytam swojego, bo jeszcze nigdy nie widziałam takiej stymulacji. U mnie działa najniższa dawka 5 tabletek na cykl i lekarz mówi o przerwie po 4 cyklach żeby nie przestymulowac organizmu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 stycznia 2016, 18:23

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti a jaka masz dawkę? Bo słyszałam że bierze się większa jeśli nie rosną Ale nigdy że aż tak długo.

Kocham Cię córeczko ❤
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    Beti a jaka masz dawkę? Bo słyszałam że bierze się większa jeśli nie rosną Ale nigdy że aż tak długo.
    Biorę 2 tabletki. To mój 3 cykl od histeroskopi. Umówiliśmy sie na 4 cykle a jak nic z tego to laparoskopia :(
    A jakie są oznaki "przestymulowania" ? Ja mam zawsze jeden pęcherzyk i tyle.

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • kas50 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    szczerze mówiac nie wiem czy warto bo może to jakies zawirowania spowodowane wysokim tsh 6,38.nie chce sie nastawiac na nic aby znów byc zawiedziona.nawet tez nie mam jak wybrac sie do apteki.corka dopiero w poniedziale idzie do przedszkola a na rower z corka za zimno bo kolo 0 stopni lub maly minus chod ja lubie taki mrozik
    A jakie masz ft3 i ft4? Bo samo tsh może skakać a ważne żeby pozostale hormony były min.50%.

dqpri09k0q2gqh47.png
    l22ngu1rr5v7rhaf.png

........................................................................................

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kas50 wrote:
    A jakie masz ft3 i ft4? Bo samo tsh może skakać a ważne żeby pozostale hormony były min.50%.

mam z sierpnia ft4 1,09 0,93-1,7 a ft3 nie mam bo w grudniu robilam sama sobie kontrolne tsh a tak robie te co lekarz zleca.na luty mam chyba na wszystkie skierowanie to bede miec komplet

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokolinek, w dniach plodnych tak ;) interpretacja wykresu oparta jest na kilku zasadach - metoda Rotzera. Warto poczytać, bo jest to dość proste, a ułatwia interpretację. Chociaż np. mój wykres jest teraz niejednoznaczny, ale to pewnie dlatego, że wstaję o różnych godzinach. Co do badania szyjki to najlepiej ją objąć dwoma palcami i chwycić tak żeby zdjąć śluz i wtedy go badać.

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 1 stycznia 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Biorę 2 tabletki. To mój 3 cykl od histeroskopi. Umówiliśmy sie na 4 cykle a jak nic z tego to laparoskopia :(
    A jakie są oznaki "przestymulowania" ? Ja mam zawsze jeden pęcherzyk i tyle.
    I co Ci wyszło po badaniu? Ja jak teraz nie zajde to mam iść na hsg. Szczerze to nie wiem jakie są oznaki, ja w 1 cyklu na clo miałam aż 3 pęcherzyki ale ostatecznie organizm wybrał jeden największy. W 2. nie miałam monitoringu a w tym idę już jutro, więc się dowiem. Może to głupie bo staramy się dopiero 6 miesiąc ale już mam wątpliwości czy jestem plodna.

Kocham Cię córeczko ❤
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badaniu wszystko wyszło OK.
    Dziewczyny zerknijcie proszę na mój wykres, czy nie byli owulacji w 19dc ? Ovu nadal jej nie zaznaczył. Czyżby pęcherzyk nie pękł ? Bo przecież w zeszła środę bul i mial1,4
    Chyba ten cykl pójdzie na straty :(

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti, mysle ze owu mogło jeszcze nie być. Skok temperatury musi być wyższy od linii podstawowej, a nie od tej z poprzedniego dnia. U Ciebie temp utrzymuje się mniej więcej na tym samym poziomie, spada i wraca ;) grudniowe wykresy są zwariowane, przez Święta zmianę życia itd. Ale ja wpisanie na takim wykresie dokładnie 2 lata temu zaszłam w ciążę :) nie spisuj go na straty:)

I ja też mam pytanie. Zdenerwowalam się na swój organizm. Chce mierzyć temp o 6:30 ale budzę sie często wcześniej. Czasami zdarza się że dziecko mnie obudzi (rano śpi z nami) nie wydaje z łóżka, podaje tylko wodę z szafki nocnej i idę dalej spac, ale często jestem wyspana i mi to trochę zajmuje. Co z pomiarem? Kiedy mam mierzyć temp? Dzisiaj np obudzilam się przed 5 i bylo 36,54 (ale dzisiaj musiałam poświęcić dziecku więcej uwagi, zmienic pampersa itd - bez wychodzenia z łóżka ) po dospaniu o 6:30 było 36,29. Mój wykres jest nic nie wart przez te pomiary :/

• 78beti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga dzięki za info. Według mnie jeśli nie było owulacji to juz nie będzie bo w 13dc był tylko jeden pęcherzyk i on do tego czasu musiał pęknąć ale niestety nie :(

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Organizm jest nieprzewidywalny:) nie odbieraj sobie wiary:)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w grudniu chyba z nadmiaru alkoholu hehe mam temperaturę jak na ovu od 10 dnia cyklu. W zeszłym miesiącu nie wychodziłam powyżej 3,2-3,5 a owu prawdopodobnie była dopiero 28 dc. Dziewczyny jakieś spostrzeżenia co do mojego wykresu?

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponawiam pytanie :)
    aga2319 wrote:

I ja też mam pytanie. Zdenerwowalam się na swój organizm. Chce mierzyć temp o 6:30 ale budzę sie często wcześniej. Czasami zdarza się że dziecko mnie obudzi (rano śpi z nami) nie wydaje z łóżka, podaje tylko wodę z szafki nocnej i idę dalej spac, ale często jestem wyspana i mi to trochę zajmuje. Co z pomiarem? Kiedy mam mierzyć temp? Dzisiaj np obudzilam się przed 5 i bylo 36,54 (ale dzisiaj musiałam poświęcić dziecku więcej uwagi, zmienic pampersa itd - bez wychodzenia z łóżka ) po dospaniu o 6:30 było 36,29. Mój wykres jest nic nie wart przez te pomiary :/

• AgataR Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga2319 mozesz mierzyc temp wieczorami kiedy dziecko juz spi, np po 3 godzinnym odpoczynku w fotelu lub na kanapie :) kazde wstanie z lozka badz mierzenie temp w roznych godzinach jest niemiarodajne :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti nie poddawaj sie, zobacz na moj wykres. Ja tez bylam u lekarza, nie widzial nic, nie dawal zadnych nadzieji ze cos sie jeszcze wykluje a tu niespodzianka... Tak jak zostalo juz wspomniane nasze organizmy sa nieprzewidywalne :)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR a masz potwierdzona ta owulacje na usg ?
    Kupiłam sobie Inofem i zaczynam go brać

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR dzieki za odpowiedz. Wiem, ze najlepiej mierzyc o jednej godzinie. Tylko zastanawiam sie jaka temperature wpisac?
    Mierze o 6:30. Jak sie obudze o 5:30 i doleżę do wlasciwiej godziny to ktora temperatura bedzie bardziej wymierna?

• 78beti Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie ofiara. Źle wpisałam jedna temperaturę i dlatego ovu nie wyznaczał mi owulacji

‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ