X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Laseczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:09

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle się napisałam a wyszło tylko powitanie.... Ręce i nogi opadają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    U mnie dzis 38 dc:) narazieani widu @ co bardzo mnie cieszy... Temperaturaza bardzo sie nie sugeruje bo to dopiero pierwszy cykl mierzenia:) No ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzymam za Was kciuki dziewczyny! I za siebie tez:D

c93b7461fe88ae03358ee4c8d499c73c.png
    Ja za ciebie tez 3-mam kciuki mocno! !

magdallena69 lubi tę wiadomość

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti. Glukozę trzeba badać rano na czczo.
    w badaniu krzywej cukrowej najpierw bada sie glukozę na czczo, następnie wypijasz roztwór 75 lub 50 gram czystej glukozy i badasz poziom glukozy po 1 i 2 godzinach po wypiciu. To tzw test po obciążeniu

uwo93e3kacedpezy.png
  • kokolinek :) Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tego badania nie robi się jak się jest w ciąży? tej krzywej cukrowej?
    Moja ginekolog mówiła mi, że 14 dni po wystąpieniu owulacji przychodzi okres. Jak odbyliśmy stosunek teoretycznie 2 dni po owulacji, bo tak naprawdę to nie wiem czy wtedy ta owulacja była, i jeszcze nie było wytrysku we mnie, to czy są szanse na ciążę?

I czy jak dzisiaj robiłam test, to czy mógł mi wyjść dobry wynik??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:55

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc proszę żebyście luknęły na mój wykres... Mam endometriozę i od dóch miechów jestem na Bromergonie bo miałam niski progesteron a za dużo prolaktyny. Ale już jest w normie. Bardzo bym się cieszyła, gdyby się udało... Powiedzcie coś. A cykle mam 28 dniowe...

https://ovufriend.pl/graph/3e4dfa1b1899038f13e2ad1158d97720

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:58

• ollqa Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    hej mogła przesunac sie owulacja i wydluży sie cykl albo masz szanse na ciaże ale za wczesnie na test bo widze dopiero 9dpo

A kiedy mogę zrobić test? Na opakowaniasch piszą że po 6 dniach :(
    04ca70654221c374527a98517745cd36.png

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Ja za ciebie tez 3-mam kciuki mocno! !

Dziekuje!;)

Marcjanna lubi tę wiadomość

• Basia90 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy mogłabym was prosić o pomoc? Mój wykres w tym cyklu jest bardzo dziwny, może to ze względu na zabieg udrażniania jajowodów jaki przeszłam przed świętami, jak się okazało wszystko było drożne. Ten cykl w moim odczuciu jest inny od wszystkich, mam dziwne dolegliwości, np kilka dni temu miałam przez jakiś czas tak jakby kłucia w okolicy gdzie zaczyna się szyjka macicy, bałam się że to infekcja, ale jednak nie. Dziś z kolei po południu miałam lekkie plamienia, co wcześniej mi się nie zdarzało, bo do @ jeszcze tydzień.. Zaczynam się obawiać, że to SHSG coś mi pogmatwało ;/

relgh371p970veew.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 wrote:
    Dziewczynki, czy mogłabym was prosić o pomoc? Mój wykres w tym cyklu jest bardzo dziwny, może to ze względu na zabieg udrażniania jajowodów jaki przeszłam przed świętami, jak się okazało wszystko było drożne. Ten cykl w moim odczuciu jest inny od wszystkich, mam dziwne dolegliwości, np kilka dni temu miałam przez jakiś czas tak jakby kłucia w okolicy gdzie zaczyna się szyjka macicy, bałam się że to infekcja, ale jednak nie. Dziś z kolei po południu miałam lekkie plamienia, co wcześniej mi się nie zdarzało, bo do @ jeszcze tydzień.. Zaczynam się obawiać, że to SHSG coś mi pogmatwało ;/

Kochana ja w Twoim wykresie nie widzę nic jakiegoś dziwnego. Owulacja została wyznaczona trochę późno ale mogła być kilka dni wcześniej. Dla mnie ten wykres jest ok :) A to plamienie to może być dobry znak ;) Z całego serca tego Ci życzę :)
    Może odpiszą coś dziewczyny z większym doświadczeniem niż moje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 23:21

ih9kcbx.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ollqa wrote:
    A kiedy mogę zrobić test? Na opakowaniasch piszą że po 6 dniach :(
    04ca70654221c374527a98517745cd36.png[/Q
    hej ja bym sugerowała spróbowac jutro lub pojutrze.nie wiem ile trwa druga faza cyklu u ciebie

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie ten wykres 4x mi zmienia linie owulacje to ja już miałam i 8d.c i w 18 a teraz linia zniknęła.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Wkurza mnie ten wykres 4x mi zmienia linie owulacje to ja już miałam i 8d.c i w 18 a teraz linia zniknęła.
    nie martw się.mi też tak owu zmieniał i wkońcu wyszło że dzis jestem rzekomo w 22dpo a 33dc.czekam do poniedziałku i zobaczymy jak będzie u mnie wyglądac z temp.ostatnio u mnie cykle 32-34 dni srednio

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na @ a tu żadnych objawów pewnie bromek mi pomaga w łagodzeniu pms
    Juz postanowiłam, że cały przyszły cykl robie testy owulacyjne. Nie wiem czy bede temp mierzyć. I w tym cyklu sie nie nastawiam bo za mało przytulania było

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Czekam na @ a tu żadnych objawów pewnie bromek mi pomaga w łagodzeniu pms
    Juz postanowiłam, że cały przyszły cykl robie testy owulacyjne. Nie wiem czy bede temp mierzyć. I w tym cyklu sie nie nastawiam bo za mało przytulania było
    ja tak samo w nowym cyklu wracam do testów owu i nadal mierze temp.bo z moim sluzem i szyjka różnie to bywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się zastanowić nad mierzeniem bo dziś jestem zniechęcona. Człowiek się stara cały cykl mierzy ten codziennie czasem budzik musiałam nastawić jak miałam na popołudnie i suma sumarum albo zemną cos nie tak albo nie warto sie sugerować wykresami

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to dzięki wielkie, że mi ktoś odpowiedział..

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No więc proszę żebyście luknęły na mój wykres... Mam endometriozę i od dóch miechów jestem na Bromergonie bo miałam niski progesteron a za dużo prolaktyny. Ale już jest w normie. Bardzo bym się cieszyła, gdyby się udało... Powiedzcie coś. A cykle mam 28 dniowe...

https://ovufriend.pl/graph/3e4dfa1b1899038f13e2ad1158d97720
    Co Ci możemy powiedzieć poza tym, że musisz czekać? Owu teoretycznie była, serduszka też, temperatura wysoko więc pozostaje tylko i aż czekać.

ChudaRuda lubi tę wiadomość

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ogromną prośbę. Gdzie widzicie owulację na moim wykresie:) Z Ovu wychodzi, że 2 grudnia. Mogła być późniejsza wg Was? To jest bardzo ważne dla mnie:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:57

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się martwić moim śluzem. Już kolejny cykl obserwuje ze plodny kończy mi się dwa-trzy dni przed owu, 15dc miałam już prawie sucho A pęcherzyk jeszcze nie pękł. Owu wypada mi na dziś a od wczoraj mam już tylko kremowy... W takich warunkach nie mam szansy zajść a gin mówi żeby się tym nie przejmować bo najważniejsze ze jest owulacja. Ja chyba mam inne zdanie... W następny poniedziałek mam wizytę to przypre go do muru

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ