X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Laseczki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:09

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle się napisałam a wyszło tylko powitanie.... Ręce i nogi opadają...

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdallena69 wrote:
    U mnie dzis 38 dc:) narazieani widu @ co bardzo mnie cieszy... Temperaturaza bardzo sie nie sugeruje bo to dopiero pierwszy cykl mierzenia:) No ale zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzymam za Was kciuki dziewczyny! I za siebie tez:D

c93b7461fe88ae03358ee4c8d499c73c.png
    Ja za ciebie tez 3-mam kciuki mocno! !

magdallena69 lubi tę wiadomość

• Asia_08 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti. Glukozę trzeba badać rano na czczo.
    w badaniu krzywej cukrowej najpierw bada sie glukozę na czczo, następnie wypijasz roztwór 75 lub 50 gram czystej glukozy i badasz poziom glukozy po 1 i 2 godzinach po wypiciu. To tzw test po obciążeniu

uwo93e3kacedpezy.png
  • kokolinek :) Koleżanka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tego badania nie robi się jak się jest w ciąży? tej krzywej cukrowej?
    Moja ginekolog mówiła mi, że 14 dni po wystąpieniu owulacji przychodzi okres. Jak odbyliśmy stosunek teoretycznie 2 dni po owulacji, bo tak naprawdę to nie wiem czy wtedy ta owulacja była, i jeszcze nie było wytrysku we mnie, to czy są szanse na ciążę?

I czy jak dzisiaj robiłam test, to czy mógł mi wyjść dobry wynik??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:55

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc proszę żebyście luknęły na mój wykres... Mam endometriozę i od dóch miechów jestem na Bromergonie bo miałam niski progesteron a za dużo prolaktyny. Ale już jest w normie. Bardzo bym się cieszyła, gdyby się udało... Powiedzcie coś. A cykle mam 28 dniowe...

https://ovufriend.pl/graph/3e4dfa1b1899038f13e2ad1158d97720

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 20:58

• ollqa Znajoma

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 wrote:
    hej mogła przesunac sie owulacja i wydluży sie cykl albo masz szanse na ciaże ale za wczesnie na test bo widze dopiero 9dpo

A kiedy mogę zrobić test? Na opakowaniasch piszą że po 6 dniach :(
    04ca70654221c374527a98517745cd36.png

• magdallena69 Przyjaciółka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Ja za ciebie tez 3-mam kciuki mocno! !

Dziekuje!;)

Marcjanna lubi tę wiadomość

• Basia90 Ekspertka

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, czy mogłabym was prosić o pomoc? Mój wykres w tym cyklu jest bardzo dziwny, może to ze względu na zabieg udrażniania jajowodów jaki przeszłam przed świętami, jak się okazało wszystko było drożne. Ten cykl w moim odczuciu jest inny od wszystkich, mam dziwne dolegliwości, np kilka dni temu miałam przez jakiś czas tak jakby kłucia w okolicy gdzie zaczyna się szyjka macicy, bałam się że to infekcja, ale jednak nie. Dziś z kolei po południu miałam lekkie plamienia, co wcześniej mi się nie zdarzało, bo do @ jeszcze tydzień.. Zaczynam się obawiać, że to SHSG coś mi pogmatwało ;/

relgh371p970veew.png
  • Kamilam8 Autorytet

Wysłany: 8 stycznia 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia90 wrote:
    Dziewczynki, czy mogłabym was prosić o pomoc? Mój wykres w tym cyklu jest bardzo dziwny, może to ze względu na zabieg udrażniania jajowodów jaki przeszłam przed świętami, jak się okazało wszystko było drożne. Ten cykl w moim odczuciu jest inny od wszystkich, mam dziwne dolegliwości, np kilka dni temu miałam przez jakiś czas tak jakby kłucia w okolicy gdzie zaczyna się szyjka macicy, bałam się że to infekcja, ale jednak nie. Dziś z kolei po południu miałam lekkie plamienia, co wcześniej mi się nie zdarzało, bo do @ jeszcze tydzień.. Zaczynam się obawiać, że to SHSG coś mi pogmatwało ;/

Kochana ja w Twoim wykresie nie widzę nic jakiegoś dziwnego. Owulacja została wyznaczona trochę późno ale mogła być kilka dni wcześniej. Dla mnie ten wykres jest ok :) A to plamienie to może być dobry znak ;) Z całego serca tego Ci życzę :)
    Może odpiszą coś dziewczyny z większym doświadczeniem niż moje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 23:21

ih9kcbx.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ollqa wrote:
    A kiedy mogę zrobić test? Na opakowaniasch piszą że po 6 dniach :(
    04ca70654221c374527a98517745cd36.png[/Q
    hej ja bym sugerowała spróbowac jutro lub pojutrze.nie wiem ile trwa druga faza cyklu u ciebie

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurza mnie ten wykres 4x mi zmienia linie owulacje to ja już miałam i 8d.c i w 18 a teraz linia zniknęła.

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Wkurza mnie ten wykres 4x mi zmienia linie owulacje to ja już miałam i 8d.c i w 18 a teraz linia zniknęła.
    nie martw się.mi też tak owu zmieniał i wkońcu wyszło że dzis jestem rzekomo w 22dpo a 33dc.czekam do poniedziałku i zobaczymy jak będzie u mnie wyglądac z temp.ostatnio u mnie cykle 32-34 dni srednio

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na @ a tu żadnych objawów pewnie bromek mi pomaga w łagodzeniu pms
    Juz postanowiłam, że cały przyszły cykl robie testy owulacyjne. Nie wiem czy bede temp mierzyć. I w tym cyklu sie nie nastawiam bo za mało przytulania było

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna wrote:
    Czekam na @ a tu żadnych objawów pewnie bromek mi pomaga w łagodzeniu pms
    Juz postanowiłam, że cały przyszły cykl robie testy owulacyjne. Nie wiem czy bede temp mierzyć. I w tym cyklu sie nie nastawiam bo za mało przytulania było
    ja tak samo w nowym cyklu wracam do testów owu i nadal mierze temp.bo z moim sluzem i szyjka różnie to bywa

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja muszę się zastanowić nad mierzeniem bo dziś jestem zniechęcona. Człowiek się stara cały cykl mierzy ten codziennie czasem budzik musiałam nastawić jak miałam na popołudnie i suma sumarum albo zemną cos nie tak albo nie warto sie sugerować wykresami

• WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie to dzięki wielkie, że mi ktoś odpowiedział..

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    No więc proszę żebyście luknęły na mój wykres... Mam endometriozę i od dóch miechów jestem na Bromergonie bo miałam niski progesteron a za dużo prolaktyny. Ale już jest w normie. Bardzo bym się cieszyła, gdyby się udało... Powiedzcie coś. A cykle mam 28 dniowe...

https://ovufriend.pl/graph/3e4dfa1b1899038f13e2ad1158d97720
    Co Ci możemy powiedzieć poza tym, że musisz czekać? Owu teoretycznie była, serduszka też, temperatura wysoko więc pozostaje tylko i aż czekać.

ChudaRuda lubi tę wiadomość

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • MajaRyt Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam ogromną prośbę. Gdzie widzicie owulację na moim wykresie:) Z Ovu wychodzi, że 2 grudnia. Mogła być późniejsza wg Was? To jest bardzo ważne dla mnie:/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2016, 11:57

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 9 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zaczynam się martwić moim śluzem. Już kolejny cykl obserwuje ze plodny kończy mi się dwa-trzy dni przed owu, 15dc miałam już prawie sucho A pęcherzyk jeszcze nie pękł. Owu wypada mi na dziś a od wczoraj mam już tylko kremowy... W takich warunkach nie mam szansy zajść a gin mówi żeby się tym nie przejmować bo najważniejsze ze jest owulacja. Ja chyba mam inne zdanie... W następny poniedziałek mam wizytę to przypre go do muru

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ