X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mi się tak wydaje... Masakra. Czy jak jutro pójdzie do góry to robić betę??

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie wytrzymasz to zrób, ale może uda Ci się jeszcze ze dwa dni poczekać? :-)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy miałabyś mieć @?

xnw4skjobnsltuoy.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby w środę powinnam dostać. Nie no wstrzymać to ja się mogę to nie ma sprawy tylko chodzi mi o to czy skoro dzisiaj lekko spadła tempka to czy jest sens sprawdzać betę...Czy to ma sens?? Ja w tym siedzę niecały miesiác więc pytam bardziej doświadczonych..

• AgataR Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki spadek to jeszcze nie spadek przed @. Na Twoim wykresie masz wyznaczona temperaturę podstawowa i stad linia na wykresie, gdzie poniżej temperatura nie może własnie spaść. Twoja linia podstawowa to 36.60 wiec na @ stanowczo za wcześnie no chyba, ze masz bardzo krotka fazę lutealna. Rozumie stres i chęć wiedzy "na już" jednak moim zdaniem na test a tym bardziej betę to jeszcze wcześnie :) niemniej jednak trzymam mocno kciuki i powodzenia :) <3

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR no też dlatego się pytam bo ja średnio doświadczona w te klocki że tak powiem. Ale dzięki za oświecenie ;)

AgataR lubi tę wiadomość

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zaczekaj spokojnie do środy:) daj znać.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Niby w środę powinnam dostać.

ja chyba też w środę zdecyduje się na testowanie bo jak nic to musze wziąć luteinę na wywołanie @ zeby cykl nie ciągnął się w nieskończoność

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a ja od samego rana melduje @ która od 2 godzin się rozkręca.niech zrobi co musi i czekamy na nowe staranka.ten rok musi byc masz dziewczyny.z każdym cyklem tu na owu zauważam nowe zależności w moim organizmie.

AgataR lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak, @ zawsze nie wtedy kiedy trzeba:/ ale racja 2016 jest nasz nieodwołalnie :)
    A u mnie jakieś góry i doliny. Na małego brzdąca nie licze w tym cyklu, ale chciałabym przynajmniej wiedzieć kiedy się skończy :) nie umiem obiektywnie spojrzeć na swój wykres, więc już sama nic nie wiem:/

• 78beti Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 - czemu w tym cyklu nie liczysz na maluszka ? nic na razie nie wskazuje żeby tak miało nie być :)

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta owulacja jak nie owulacja, ze słabym sluzem no i my się nie bardzo wstrzelilismy z serduszkami ;)

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Ta owulacja jak nie owulacja, ze słabym sluzem no i my się nie bardzo wstrzelilismy z serduszkami ;)
    Aga zaczekaj za pare dni będiesz wiedziec cos więcej.trzymam kciuki

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Anusiak, @ zawsze nie wtedy kiedy trzeba:/ ale racja 2016 jest nasz nieodwołalnie :)
    A u mnie jakieś góry i doliny. Na małego brzdąca nie licze w tym cyklu, ale chciałabym przynajmniej wiedzieć kiedy się skończy :) nie umiem obiektywnie spojrzeć na swój wykres, więc już sama nic nie wiem:/
    wiesz co nie załamuje się @.już niedługo zaczniemy nowe staranka bez nacisku aby trafic w odpowiednie dni.w tym cyklu co się skończył miałam tyle zawirowań a owu 4 razy wyznaczał owulacje i wiem że napewno nie była 11dc tylko najprędzej 21dc a tu akurat brakło nam serduszek.będe cieszyc się bliskością z mężem bo ostatnio sex bliża nas jeszcze bardziej i od nowa zakochuje się w mężu gdzie parą jesteśmy już 12 lat a małżeństwem 7,5roku gdzie już zaczynało nasze życie zwalniac a tu nagle eksplozja uczuc,kocham go za to i kocham naszą córke która 7 marca skończy 6 lat.w głębi duszy wierze że będe mogła dac mężowi drugi owoc naszej miłości a córce upragnione rodzeństwo które bardzo chce miec.i nikt ani nic żadne przeciwnosci losu nie zabiora mi moich marzeń bo mam dla kogo walczyc.kocham moje diabły i nikomu ich nie oddam

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 - moja mała tez marzy o rodzeństwie może to ten wiek bo tez w tym roku będzie miała 6 lat :)

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak bardzo się ciesze. Masz piękne podejście :) Na pewno niedługo doczekacie się maleństwa :) tego Wam życzę :)

Beti Tobie również życzę maleństwa i trzymam kciuki za braciszka lub siostrzyczke:)

Ja mam 1,5 roczna córeczkę. Przez moje problemy nie wiadomo było czy się pojawi w naszym życiu. Ale jest i to moje największe szczezcie. Niestety, gdy zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, a nasza wiara w to że się da była duża okazało się ze mam endometrioze na jajniku :/ dostalam leki na wstrzymanie cyklu zeby sie wchlonelo i teraz jest czysto. U mnie czas odgrywa ważną rolę, bo to paskudztwo powieksza się przy każdej @, a wiadomo ze nie jest to bezpieczne w razie ciąży. Dlatego tym bardziej mi smutno ze przegapiłam owu:/

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    anusiak5 - moja mała tez marzy o rodzeństwie może to ten wiek bo tez w tym roku będzie miała 6 lat :)
    moja o rodzenstwie mówi już dobre 2 lata jak tylko szwagierka mieszkajaca do góry w tym samym domu co my tylko na pietrze drugie dziecko.powtarzo to coraz czesciej tym bardziej jak ktos przy niej pyta kiedy drugie

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Anusiak bardzo się ciesze. Masz piękne podejście :) Na pewno niedługo doczekacie się maleństwa :) tego Wam życzę :)

Beti Tobie również życzę maleństwa i trzymam kciuki za braciszka lub siostrzyczke:)

Ja mam 1,5 roczna córeczkę. Przez moje problemy nie wiadomo było czy się pojawi w naszym życiu. Ale jest i to moje największe szczezcie. Niestety, gdy zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, a nasza wiara w to że się da była duża okazało się ze mam endometrioze na jajniku :/ dostalam leki na wstrzymanie cyklu zeby sie wchlonelo i teraz jest czysto. U mnie czas odgrywa ważną rolę, bo to paskudztwo powieksza się przy każdej @, a wiadomo ze nie jest to bezpieczne w razie ciąży. Dlatego tym bardziej mi smutno ze przegapiłam owu:/
    to podejscie mam od kilku mc.kiedys inaczej myslałam ale teraz jestem na 100 procent pewna że warto sie starac bo to docenia

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdziwa miłość :)

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witajcie :) dawno tu nie byłam... AgataR, Maciejowa jak tam u was?

U mnie dwa dni po owu, niestety kiepskiej jakości, temperatura dopiero dziś ruszyła, gin kazał odpuścić ten cykl. Mąż jutro jedzie na badanie nasienia a ja za tydz na posiew, bo 2 lutego mam zabieg hsg. Dodatkowo kupię sobie oeparol Femina bo śluz w tym miesięcu to był śmiech na sali, skończył mi się 15dc, był bardzo skapy a owu przyszła dopiero 17dc wieczorem kiedy to śluz był już kremowy a szyjka twarda. Wezmę jeszcze inofem. Za miesiąc biorę ostatni raz clo i przerwa więc wtedy kupię castagnusa żeby nie być zdana tylko na siebie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 16:11

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ