X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie też mi się tak wydaje... Masakra. Czy jak jutro pójdzie do góry to robić betę??

31 lat, 8 cykl starań zakończony sukcesem, endometrioza, Antoś 5, 5 lat.
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie wytrzymasz to zrób, ale może uda Ci się jeszcze ze dwa dni poczekać? :-)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedy miałabyś mieć @?

xnw4skjobnsltuoy.png
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby w środę powinnam dostać. Nie no wstrzymać to ja się mogę to nie ma sprawy tylko chodzi mi o to czy skoro dzisiaj lekko spadła tempka to czy jest sens sprawdzać betę...Czy to ma sens?? Ja w tym siedzę niecały miesiác więc pytam bardziej doświadczonych..

• AgataR Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki spadek to jeszcze nie spadek przed @. Na Twoim wykresie masz wyznaczona temperaturę podstawowa i stad linia na wykresie, gdzie poniżej temperatura nie może własnie spaść. Twoja linia podstawowa to 36.60 wiec na @ stanowczo za wcześnie no chyba, ze masz bardzo krotka fazę lutealna. Rozumie stres i chęć wiedzy "na już" jednak moim zdaniem na test a tym bardziej betę to jeszcze wcześnie :) niemniej jednak trzymam mocno kciuki i powodzenia :) <3

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • WaldhauzerM Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR no też dlatego się pytam bo ja średnio doświadczona w te klocki że tak powiem. Ale dzięki za oświecenie ;)

AgataR lubi tę wiadomość

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2016, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zaczekaj spokojnie do środy:) daj znać.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WaldhauzerM wrote:
    Niby w środę powinnam dostać.

ja chyba też w środę zdecyduje się na testowanie bo jak nic to musze wziąć luteinę na wywołanie @ zeby cykl nie ciągnął się w nieskończoność

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej a ja od samego rana melduje @ która od 2 godzin się rozkręca.niech zrobi co musi i czekamy na nowe staranka.ten rok musi byc masz dziewczyny.z każdym cyklem tu na owu zauważam nowe zależności w moim organizmie.

AgataR lubi tę wiadomość

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • aga2319 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak, @ zawsze nie wtedy kiedy trzeba:/ ale racja 2016 jest nasz nieodwołalnie :)
    A u mnie jakieś góry i doliny. Na małego brzdąca nie licze w tym cyklu, ale chciałabym przynajmniej wiedzieć kiedy się skończy :) nie umiem obiektywnie spojrzeć na swój wykres, więc już sama nic nie wiem:/

• 78beti Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 - czemu w tym cyklu nie liczysz na maluszka ? nic na razie nie wskazuje żeby tak miało nie być :)

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta owulacja jak nie owulacja, ze słabym sluzem no i my się nie bardzo wstrzelilismy z serduszkami ;)

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Ta owulacja jak nie owulacja, ze słabym sluzem no i my się nie bardzo wstrzelilismy z serduszkami ;)
    Aga zaczekaj za pare dni będiesz wiedziec cos więcej.trzymam kciuki

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Anusiak, @ zawsze nie wtedy kiedy trzeba:/ ale racja 2016 jest nasz nieodwołalnie :)
    A u mnie jakieś góry i doliny. Na małego brzdąca nie licze w tym cyklu, ale chciałabym przynajmniej wiedzieć kiedy się skończy :) nie umiem obiektywnie spojrzeć na swój wykres, więc już sama nic nie wiem:/
    wiesz co nie załamuje się @.już niedługo zaczniemy nowe staranka bez nacisku aby trafic w odpowiednie dni.w tym cyklu co się skończył miałam tyle zawirowań a owu 4 razy wyznaczał owulacje i wiem że napewno nie była 11dc tylko najprędzej 21dc a tu akurat brakło nam serduszek.będe cieszyc się bliskością z mężem bo ostatnio sex bliża nas jeszcze bardziej i od nowa zakochuje się w mężu gdzie parą jesteśmy już 12 lat a małżeństwem 7,5roku gdzie już zaczynało nasze życie zwalniac a tu nagle eksplozja uczuc,kocham go za to i kocham naszą córke która 7 marca skończy 6 lat.w głębi duszy wierze że będe mogła dac mężowi drugi owoc naszej miłości a córce upragnione rodzeństwo które bardzo chce miec.i nikt ani nic żadne przeciwnosci losu nie zabiora mi moich marzeń bo mam dla kogo walczyc.kocham moje diabły i nikomu ich nie oddam

Edziuuuuuuuunia lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anusiak5 - moja mała tez marzy o rodzeństwie może to ten wiek bo tez w tym roku będzie miała 6 lat :)

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anusiak bardzo się ciesze. Masz piękne podejście :) Na pewno niedługo doczekacie się maleństwa :) tego Wam życzę :)

Beti Tobie również życzę maleństwa i trzymam kciuki za braciszka lub siostrzyczke:)

Ja mam 1,5 roczna córeczkę. Przez moje problemy nie wiadomo było czy się pojawi w naszym życiu. Ale jest i to moje największe szczezcie. Niestety, gdy zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, a nasza wiara w to że się da była duża okazało się ze mam endometrioze na jajniku :/ dostalam leki na wstrzymanie cyklu zeby sie wchlonelo i teraz jest czysto. U mnie czas odgrywa ważną rolę, bo to paskudztwo powieksza się przy każdej @, a wiadomo ze nie jest to bezpieczne w razie ciąży. Dlatego tym bardziej mi smutno ze przegapiłam owu:/

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    anusiak5 - moja mała tez marzy o rodzeństwie może to ten wiek bo tez w tym roku będzie miała 6 lat :)
    moja o rodzenstwie mówi już dobre 2 lata jak tylko szwagierka mieszkajaca do góry w tym samym domu co my tylko na pietrze drugie dziecko.powtarzo to coraz czesciej tym bardziej jak ktos przy niej pyta kiedy drugie

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga2319 wrote:
    Anusiak bardzo się ciesze. Masz piękne podejście :) Na pewno niedługo doczekacie się maleństwa :) tego Wam życzę :)

Beti Tobie również życzę maleństwa i trzymam kciuki za braciszka lub siostrzyczke:)

Ja mam 1,5 roczna córeczkę. Przez moje problemy nie wiadomo było czy się pojawi w naszym życiu. Ale jest i to moje największe szczezcie. Niestety, gdy zdecydowaliśmy się na drugie dziecko, a nasza wiara w to że się da była duża okazało się ze mam endometrioze na jajniku :/ dostalam leki na wstrzymanie cyklu zeby sie wchlonelo i teraz jest czysto. U mnie czas odgrywa ważną rolę, bo to paskudztwo powieksza się przy każdej @, a wiadomo ze nie jest to bezpieczne w razie ciąży. Dlatego tym bardziej mi smutno ze przegapiłam owu:/
    to podejscie mam od kilku mc.kiedys inaczej myslałam ale teraz jestem na 100 procent pewna że warto sie starac bo to docenia

• aga2319 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdziwa miłość :)

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witajcie :) dawno tu nie byłam... AgataR, Maciejowa jak tam u was?

U mnie dwa dni po owu, niestety kiepskiej jakości, temperatura dopiero dziś ruszyła, gin kazał odpuścić ten cykl. Mąż jutro jedzie na badanie nasienia a ja za tydz na posiew, bo 2 lutego mam zabieg hsg. Dodatkowo kupię sobie oeparol Femina bo śluz w tym miesięcu to był śmiech na sali, skończył mi się 15dc, był bardzo skapy a owu przyszła dopiero 17dc wieczorem kiedy to śluz był już kremowy a szyjka twarda. Wezmę jeszcze inofem. Za miesiąc biorę ostatni raz clo i przerwa więc wtedy kupię castagnusa żeby nie być zdana tylko na siebie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 16:11

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
‹‹ 542 543 544 545 546 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ