Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMaciejowa wrote:Kochana to Ty nam powinnaś podpowiadać mając trzy pociechy! Będziecie się starać o kolejne? Co do wykresu to chyba nie widać owulacji.
Przy drugim się staraliśmy trochę, więc mierzenie itd., ale wtedy też miałam małe przyrosty temperatury (pewnie gdyby nie to, że robiłam testy od praktycznie 5dc ovu nie wyznaczyłby mi owulacji).
Nie staramy się o 3,ale, że miałam do tej pory długie cykle to mierzę temp i chciałam zobaczyć czy w ogóle mam owulację. -
srebrzysta wrote:możecie spojrzeć na mój wykres co to za spadek wczoraj? a dziś taki wzrost 1 raz mam taki wykres ,czyżby???
Kochana bądź dobrej myśli, u mnie też był taki spadek a potem ...
Trzymam kciukiMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Hej dziewczyny. Chciałam się Was poradzić w pewnej sprawie. Dostałam skierowanie na progesteron na 21 dc. Ten dzień wypada w Wielką Sobotę a wiadomo w sobote laboratoria zamknięte. Owu mam 19-20dc więc pewnie nie opłaca mi się robić wyników 20dc. Mam je zrobić 24 dc (to będzie wtorek po świętach)? Dylematy dylematy pomóżcie bo nie wiem co mam teraz robić"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Ukija wrote:Hej dziewczyny. Chciałam się Was poradzić w pewnej sprawie. Dostałam skierowanie na progesteron na 21 dc. Ten dzień wypada w Wielką Sobotę a wiadomo w sobote laboratoria zamknięte. Owu mam 19-20dc więc pewnie nie opłaca mi się robić wyników 20dc. Mam je zrobić 24 dc (to będzie wtorek po świętach)? Dylematy dylematy pomóżcie bo nie wiem co mam teraz robić
Myślę, że progesteron najlepiej robić ok 8 dnia po owu - tak gdzies czytałam
Dzień po owu to za wczesnie.
Dziewczyny co myślicie o moim wykresie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:19
-
M@linko przeciez odskonale wiesz, że temperaturę trzeba mierzyć o stałej godzinie. Przy takim wykresie nie da się nic sensownego "sądzić" Gdyby temperatury były wiarygodne, to prowdopodobnie brak owulacji, no ale nie są więc to stwarza szanse na coś, co ma ręce i nogi;)
-
Szyszka1 wrote:M@linko przeciez odskonale wiesz, że temperaturę trzeba mierzyć o stałej godzinie. Przy takim wykresie nie da się nic sensownego "sądzić" Gdyby temperatury były wiarygodne, to prowdopodobnie brak owulacji, no ale nie są więc to stwarza szanse na coś, co ma ręce i nogi;)
Wiem, Szyszko wiem... lecz mierzę temperaturę od prawie 2 lat i tylko i wyłącznie po przebudzeniu i w moim przypadku to wystarczy. Takie mam doświadczenie, że Ovu zawsze sobie radził z wyznaczaniem mojej owulki pomimo rozbieżności w godzinach mierzenia i pokrywało się to zwykle z moimi odczuciami oraz ewentualnym podglądaniem jajeczka na monitoringu. Dlatego jestem pewna, w moim przypadku rozbieżności w godzinach pomiarów nie mają po prostu znaczenia.
-
Ukija - ja również dostałam skierowanie na progesteron w 21 dc bo tak standardowo można badać gdy owu występuje w połowie standardowego cyklu tj w okolicach 14 dnia. Jeżeli masz owu w 20 dniu to w 21 jeszcze za wcześnie robić badanie - tak powiedział mi mój drugi gin i endoSzczęśliwa mamusia Hani
-
Bubinia czyli kiedy mam zrobić? Tydzień po skoku? Bo ja już nic nie rozumiem. Przecież tak mi lekarka powiedziała. Ech znowu mało douczona?"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
A u mnie koniec radości, Hcg w czwartek 40, a dzisiaj 4.4... Jutro idę na powtórkę, bo tempka w górze, raczej wątpię że to błąd laboratorium, ale musze mieć pewność zanim odstawie luteine. W przyszłym tyg mam umowiona wizytę u gina, miała być moja pierwsza ciążowa... Ciekawe czy mi zleci jakieś badania, bo 2 ciąże biochemiczne na 3 cykle starań to lekka przesada
-
Dzięki Dziewczyny ja tak myślałam że np dwa dni po owu to strsznie szybko"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"