X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • animavillis Debiutantka

Wysłany: 12 marca 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja, najlepiej chyba po prostu poczekać i zobaczyć, czy takie rzeczy będą się powtarzać. PCOS raczej wykluczone, a lekarza mam, wydaje mi się, raczej dobrego... Jeszcze raz dzięki za pomoc!

• Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2016, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego, co się orientuję, to krwawienie (plamienie) śródcykliczne jest jak najbardziej normalne - o ile wiąże się z owulacją.

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • animavillis Debiutantka

Wysłany: 13 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka1 - też tak mi się wydawało, tylko właśnie o to chodzi, że tej owulacji najwidoczniej nie było.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, możecie spojrzeć do mnie? Zastanawiam się czy owulacja była, będzie czy raczej wygląda to wam na bezowulacyjny?
    To mój pierwszy cykl z termometrem po porodzie, więc nie wiem czego się spodziewać.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana to Ty nam powinnaś podpowiadać mając trzy pociechy! Będziecie się starać o kolejne? Co do wykresu to chyba nie widać owulacji.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2016, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Kochana to Ty nam powinnaś podpowiadać mając trzy pociechy! Będziecie się starać o kolejne? Co do wykresu to chyba nie widać owulacji.
    Pierwsze poszło w 1cs, więc nawet nie wiedziałam kiedy mam owulację :P :D
    Przy drugim się staraliśmy trochę, więc mierzenie itd., ale wtedy też miałam małe przyrosty temperatury (pewnie gdyby nie to, że robiłam testy od praktycznie 5dc ovu nie wyznaczyłby mi owulacji).
    Nie staramy się o 3,ale, że miałam do tej pory długie cykle to mierzę temp i chciałam zobaczyć czy w ogóle mam owulację.

• srebrzysta Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    możecie spojrzeć na mój wykres co to za spadek wczoraj? a dziś taki wzrost 1 raz mam taki wykres ,czyżby???;)

hchypc0zgq8syrex.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    możecie spojrzeć na mój wykres co to za spadek wczoraj? a dziś taki wzrost 1 raz mam taki wykres ,czyżby???;)

Kochana bądź dobrej myśli, u mnie też był taki spadek a potem ... ;)
    Trzymam kciuki <3

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Srebrzysta - zawsze są dwie możliwości... Albo to ostatnie podrygi przed @ albo... Czego Ci życzę!

Szyszka1 lubi tę wiadomość

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • foxylady Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :D myślicie, że jest szansa przy tak krótkiej fazie lutealnej? Cykle 29 dni, serduszkowanie 19dc z rana.

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Chciałam się Was poradzić w pewnej sprawie. Dostałam skierowanie na progesteron na 21 dc. Ten dzień wypada w Wielką Sobotę a wiadomo w sobote laboratoria zamknięte. Owu mam 19-20dc więc pewnie nie opłaca mi się robić wyników 20dc. Mam je zrobić 24 dc (to będzie wtorek po świętach)? Dylematy dylematy :( pomóżcie bo nie wiem co mam teraz robić :/

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Hej dziewczyny. Chciałam się Was poradzić w pewnej sprawie. Dostałam skierowanie na progesteron na 21 dc. Ten dzień wypada w Wielką Sobotę a wiadomo w sobote laboratoria zamknięte. Owu mam 19-20dc więc pewnie nie opłaca mi się robić wyników 20dc. Mam je zrobić 24 dc (to będzie wtorek po świętach)? Dylematy dylematy :( pomóżcie bo nie wiem co mam teraz robić :/

Myślę, że progesteron najlepiej robić ok 8 dnia po owu - tak gdzies czytałam
    Dzień po owu to za wczesnie.

Dziewczyny co myślicie o moim wykresie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 12:19

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M@linko przeciez odskonale wiesz, że temperaturę trzeba mierzyć o stałej godzinie. Przy takim wykresie nie da się nic sensownego "sądzić";) Gdyby temperatury były wiarygodne, to prowdopodobnie brak owulacji, no ale nie są więc to stwarza szanse na coś, co ma ręce i nogi;)

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • M@linka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka1 wrote:
    M@linko przeciez odskonale wiesz, że temperaturę trzeba mierzyć o stałej godzinie. Przy takim wykresie nie da się nic sensownego "sądzić";) Gdyby temperatury były wiarygodne, to prowdopodobnie brak owulacji, no ale nie są więc to stwarza szanse na coś, co ma ręce i nogi;)

Wiem, Szyszko wiem...:) lecz mierzę temperaturę od prawie 2 lat i tylko i wyłącznie po przebudzeniu i w moim przypadku to wystarczy. Takie mam doświadczenie, że Ovu zawsze sobie radził :) z wyznaczaniem mojej owulki pomimo rozbieżności w godzinach mierzenia i pokrywało się to zwykle z moimi odczuciami oraz ewentualnym podglądaniem jajeczka na monitoringu. Dlatego jestem pewna, w moim przypadku rozbieżności w godzinach pomiarów nie mają po prostu znaczenia.

jnmqdzu5ponocqze.png
    uch5ha00mu9kkjgg.png
    uch520mm81yzf57p.png

• BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija - ja również dostałam skierowanie na progesteron w 21 dc bo tak standardowo można badać gdy owu występuje w połowie standardowego cyklu tj w okolicach 14 dnia. Jeżeli masz owu w 20 dniu to w 21 jeszcze za wcześnie robić badanie - tak powiedział mi mój drugi gin i endo :)

Szczęśliwa mamusia Hani <3
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubinia czyli kiedy mam zrobić? Tydzień po skoku? Bo ja już nic nie rozumiem. Przecież tak mi lekarka powiedziała. Ech znowu mało douczona? :/

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• anusiak5 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oficjalny koniec staran o 2 dziecko.mam już dosc męża i córki która perfidnie robi na zlosc i włazi staremu na łeb

anusiak=niedoczynnosc tarczycy i hashimoto
    iv09jw4z4iotag22.png whjt3csz8ywysrrm.png
    8fd339fb5b3915db6590d59424627848.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie koniec radości, Hcg w czwartek 40, a dzisiaj 4.4... Jutro idę na powtórkę, bo tempka w górze, raczej wątpię że to błąd laboratorium, ale musze mieć pewność zanim odstawie luteine. W przyszłym tyg mam umowiona wizytę u gina, miała być moja pierwsza ciążowa... Ciekawe czy mi zleci jakieś badania, bo 2 ciąże biochemiczne na 3 cykle starań to lekka przesada :/

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 14 marca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija tak jak pisze M@linka 8-10 dni po owu, tak slyszalam.
    Anusiak5 to może faktycznie być jakas przeszkoda:)))) głowa do góry dziś biometr niekorzystny :)

M@linka lubi tę wiadomość

Szczęśliwa mamusia Hani <3
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 14 marca 2016, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny :) ja tak myślałam że np dwa dni po owu to strsznie szybko :)

‹‹ 611 612 613 614 615 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ