X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Pogladam wasze wykresy z temperatura niczym zawodowy stalker haha :D i mam jedno pytanie

czy temperatura w drugiej fazie cyklu, jezeli doszlo do zaplodnienia, MUSI z dnia na dzien wzrastac? Bo moja ( moj pierwszy cykl) - jest niby wysoko ale wzrastac z dnia na dzien nie wzrasta..i teraz nie wiem czy to przekresla szanse na ten cykl czy wazne jest, zeby tempka byla wysoko i wo wszystko?

dziekuje z gory

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowyflaming, nie musi wzrastać, powinna się utrzymywać powyżej linii podstawowej. A co to jest to doczytasz w NPR, bo ovu tego nie wyznacza ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Różowyflaming, nie musi wzrastać, powinna się utrzymywać powyżej linii podstawowej. A co to jest to doczytasz w NPR, bo ovu tego nie wyznacza ;)

dziekuje! codziennie sie czegos nowego ucze! :D

• BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna, Atakasobiejedna dzięki za odpowiedź :)
    Trochę manipulowalam tym wykres em bo mi ciągle pokazywało zły czas owu. Na bank miałam owu bo lekarz wczoraj 24 dc stwierdził że była i progesteron tez na to wskazuje. Kwestia kiedy była czy 22 dc (szczyt sluzu) czy dzień później (plamienie) mam nadzieje ze 22 eh

Szczęśliwa mamusia Hani <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od momentu owulacji temperatura u mnie rośnie jednak przed wczoraj zaobserwowałam spadek nieznaczny bo w 1 fazie było to mniej wiecej 36,2 w dniu owulacji 36,8 a dwa dni temu spadła 36,6 i dziś znów 36,7- wczoraj robiłam też test i negatywny poczekam do jutra i zrobię ale czy ten spadek może być przepowiednią miesiączki ? dodam, że gdy dziś sprzątałam cały dzień, teraz usiadłam to czuję pobolewanie brzucha i jakoś cały dzień mnie dziś głowa boli a u mnie ból głowy jest bardzo bardzo rzadki. ??

https://ovufriend.pl/graph/4ba0e459f7457a387b44018999f125f3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 16:52

Wysłany: 9 marca 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia nie działa ten link, udostępnij wykres.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się go udostępnia ? ja nie mam pojęcia- klikam w tą opcję pod wykresem udostepnij i nic,

w ogóle teraz na nowo musiałam go wpisywać i nie wiem jakim cudem owulacja mi się przesunęła i dziś mam noby 8 dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 17:14

Wysłany: 9 marca 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już masz udostępniony. Program wyznaczył tak owu bo w strategicznych dniach nie masz pomiarów, może owu była wcześniej ale ciężko z tymi lukami stwierdzić. Ilu dniowe masz cykle?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 17:55

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32-34
    pomiarów nie mam bo byłam na urlopie a termometru zapomniałam

słuchajcie jestem aktywna osoba fizycznie 3-4 x w tygodniu cwicze ( z racji starań o dzidzie przestałam ćwiczyć brzuch) natomiast od jakichś dwóch tygodni po każdym wysiłku prócz pływania pobolewa mnie podbrzusze ? co mam o tym myśleć :) ? teraz cwicze max 2x i to bardzo lekko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 19:43

Wysłany: 9 marca 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze wszystko może się zdarzyć, tempka wg mnie jeszcze nie spadła na @, chociaż nie wiem jak to wyglądało w przednich cyklach u Ciebie.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a o ile powinna spaść na @ ? tzn. ma być tak jak w 1 fazie 36,2/36,3 ? mam nadzieje że nie spadnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 marca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BUBINIA wrote:
    Trochę manipulowalam tym wykres em bo mi ciągle pokazywało zły czas owu. Na bank miałam owu bo lekarz wczoraj 24 dc stwierdził że była i progesteron tez na to wskazuje. Kwestia kiedy była czy 22 dc (szczyt sluzu) czy dzień później (plamienie) mam nadzieje ze 22 eh
    Nom to super teraz tylko czekać na pozytywny finał!

• Gaduaaa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej witam :) na tym wątku jestem pierwszy raz... :) a ogólnie na OF od całkiem niedawna, prowadzę tutaj swój pierwszy wykres... no i... i... kurcze jest dość zagadkowy... bynajmniej dla mnie jako laika... może którąś by rzuciła okiem i powiedziała co myśli.. a ja po krótce opiszę że do tej pory miałam 30-31 dniowe cykle... ostatni mi się 4 dni spóżnił więc wyszedł 34... no i teraz ten zapowiada się ciekawie... bo za 3 dni powinnam dostać @ a tu OF wyznaczył owulację dopiero na 24 dc... co się kompletnie nie zgadza z moją dotychczasową obserwacją .. wieloletnią... no chyba że @ i tak dostanę za 3 dni.. i wyjdzie na to ze mam bardzo krótką faze lutealną.. będę wdzięczna na rzucenie okiem na mój wykres bo się totalnie pogubiłam :)

Fabian <3 Cyprian <3 Tymuś <3

Wysłany: 10 marca 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niisiia wrote:
    a o ile powinna spaść na @ ? tzn. ma być tak jak w 1 fazie 36,2/36,3 ? mam nadzieje że nie spadnie

Teoretycznie poniżej linii podstawowej, ale są dziewczyny które mają wysoką tempke i dostają @... A spada np dopiero drugiego dnia okresu, widziałam takie wykresy.

Ja byłam jednak dzisiaj na becie, bardziej pro forma, bo w ogóle się ciazowo nie czuje, ale chciałabym mieć pewność czy mogę w sobotę włosy farbowac ;) Wyniki jakoś po 14 powinny być.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • karola391 Koleżanka

Wysłany: 10 marca 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak usunac owu wyznaczona linia przerywana przez of? Nie wydaje mi się,że była 22dc jak wyznaczył mi program na wykresie ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2016, 09:34

• foxylady Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) jestem tu zupełnie nowa. Od zeszłego roku staramy się o dzidzię, w listopadzie 15' poroniłam w 7-8 tygodniu (puste jajko płodowe). Od stycznia tego roku zaczęliśmy się ponownie starać. W drugim cyklu starań kupiłam testy owulacyjne, robiłam je co 2 dzień i tylko jednego dnia miałam niewyraźną kreskę. I od tego momentu zaczęłam się trochę martwić i bardziej sobie przyglądać. Przez dwa ostatnie cykle (wcześniejszy nie pamiętam) nie miałam płodnego śluzu. W trzecim cyklu zaczęłam mierzyć temp. Wiele z Was ma na pewno więcej doświadczeń w tym temacie, bardzo Was proszę o interpretację. Na moje oko wykres potwierdza moje obawy, ale chciałabym zasięgnąć jeszcze Waszej opinii. 9 i 16 dnia cyklu miałam rozszczelnione okno na całą noc - nie wiem czy te pomiary przyjąć jako zaburzone? 18 i 19 dzień cyklu - dostałam kataru (bez gorączki), pomiar temperatury zaburzony czy nie?

Nikoludek <3
    27.12.2016 r., 4180g
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BUBINIA wrote:
    Bubinia, mogła być zarówno 22 jak i 23dc. I nie powinno to mieć teraz dla Ciebie żadnego znaczenia, bo serduszka były. Trzymam kciuki :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś 36 wrote:
    Maciejowa wrzucilam tempke i z 2 marca przeskoczyło mi na 6 marca. Wielki szacun :)
    Hehehehe :) Aguś, pół roku na OF robi swoje...

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaduaaa wrote:
    Hej witam :) na tym wątku jestem pierwszy raz... :) a ogólnie na OF od całkiem niedawna, prowadzę tutaj swój pierwszy wykres... no i... i... kurcze jest dość zagadkowy... bynajmniej dla mnie jako laika... może którąś by rzuciła okiem i powiedziała co myśli.. a ja po krótce opiszę że do tej pory miałam 30-31 dniowe cykle... ostatni mi się 4 dni spóżnił więc wyszedł 34... no i teraz ten zapowiada się ciekawie... bo za 3 dni powinnam dostać @ a tu OF wyznaczył owulację dopiero na 24 dc... co się kompletnie nie zgadza z moją dotychczasową obserwacją .. wieloletnią... no chyba że @ i tak dostanę za 3 dni.. i wyjdzie na to ze mam bardzo krótką faze lutealną.. będę wdzięczna na rzucenie okiem na mój wykres bo się totalnie pogubiłam :)
    Hej:) Według mnie owu mogła być zarówno w 21 jak i 22, 23 lub 24dc. Może warto dołączyć testy owulacyjne?

Gaduaaa lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 marca 2016, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    foxylady wrote:
    Cześć dziewczyny :) jestem tu zupełnie nowa. Od zeszłego roku staramy się o dzidzię, w listopadzie 15' poroniłam w 7-8 tygodniu (puste jajko płodowe). Od stycznia tego roku zaczęliśmy się ponownie starać. W drugim cyklu starań kupiłam testy owulacyjne, robiłam je co 2 dzień i tylko jednego dnia miałam niewyraźną kreskę. I od tego momentu zaczęłam się trochę martwić i bardziej sobie przyglądać. Przez dwa ostatnie cykle (wcześniejszy nie pamiętam) nie miałam płodnego śluzu. W trzecim cyklu zaczęłam mierzyć temp. Wiele z Was ma na pewno więcej doświadczeń w tym temacie, bardzo Was proszę o interpretację. Na moje oko wykres potwierdza moje obawy, ale chciałabym zasięgnąć jeszcze Waszej opinii. 9 i 16 dnia cyklu miałam rozszczelnione okno na całą noc - nie wiem czy te pomiary przyjąć jako zaburzone? 18 i 19 dzień cyklu - dostałam kataru (bez gorączki), pomiar temperatury zaburzony czy nie?
    Na śluz proponuję wiesiołek lub kleik z siemienia lnianego. Testów owulacyjnych nie ma sensu robić co drugi dzień, bo z dużym prawdopodobieństwem ominiesz test pozytywny... szkoda pieniędzy. Jak długie masz cykle? Co do wykresu nie jestem w stanie się wypowiedzieć i pomóc.

xnw4skjobnsltuoy.png
‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ