Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny!
Pogladam wasze wykresy z temperatura niczym zawodowy stalker haha i mam jedno pytanie
czy temperatura w drugiej fazie cyklu, jezeli doszlo do zaplodnienia, MUSI z dnia na dzien wzrastac? Bo moja ( moj pierwszy cykl) - jest niby wysoko ale wzrastac z dnia na dzien nie wzrasta..i teraz nie wiem czy to przekresla szanse na ten cykl czy wazne jest, zeby tempka byla wysoko i wo wszystko?
dziekuje z gory
-
nick nieaktualny
-
Marcjanna, Atakasobiejedna dzięki za odpowiedź
Trochę manipulowalam tym wykres em bo mi ciągle pokazywało zły czas owu. Na bank miałam owu bo lekarz wczoraj 24 dc stwierdził że była i progesteron tez na to wskazuje. Kwestia kiedy była czy 22 dc (szczyt sluzu) czy dzień później (plamienie) mam nadzieje ze 22 ehSzczęśliwa mamusia Hani -
nick nieaktualnyDziewczyny od momentu owulacji temperatura u mnie rośnie jednak przed wczoraj zaobserwowałam spadek nieznaczny bo w 1 fazie było to mniej wiecej 36,2 w dniu owulacji 36,8 a dwa dni temu spadła 36,6 i dziś znów 36,7- wczoraj robiłam też test i negatywny poczekam do jutra i zrobię ale czy ten spadek może być przepowiednią miesiączki ? dodam, że gdy dziś sprzątałam cały dzień, teraz usiadłam to czuję pobolewanie brzucha i jakoś cały dzień mnie dziś głowa boli a u mnie ból głowy jest bardzo bardzo rzadki. ??
https://ovufriend.pl/graph/4ba0e459f7457a387b44018999f125f3Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 16:52
-
nick nieaktualnyjak się go udostępnia ? ja nie mam pojęcia- klikam w tą opcję pod wykresem udostepnij i nic,
w ogóle teraz na nowo musiałam go wpisywać i nie wiem jakim cudem owulacja mi się przesunęła i dziś mam noby 8 dpoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 17:14
-
Już masz udostępniony. Program wyznaczył tak owu bo w strategicznych dniach nie masz pomiarów, może owu była wcześniej ale ciężko z tymi lukami stwierdzić. Ilu dniowe masz cykle?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 17:55
-
nick nieaktualny32-34
pomiarów nie mam bo byłam na urlopie a termometru zapomniałam
słuchajcie jestem aktywna osoba fizycznie 3-4 x w tygodniu cwicze ( z racji starań o dzidzie przestałam ćwiczyć brzuch) natomiast od jakichś dwóch tygodni po każdym wysiłku prócz pływania pobolewa mnie podbrzusze ? co mam o tym myśleć ? teraz cwicze max 2x i to bardzo lekkoWiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 19:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBUBINIA wrote:Marcjanna, Atakasobiejedna dzięki za odpowiedź
Trochę manipulowalam tym wykres em bo mi ciągle pokazywało zły czas owu. Na bank miałam owu bo lekarz wczoraj 24 dc stwierdził że była i progesteron tez na to wskazuje. Kwestia kiedy była czy 22 dc (szczyt sluzu) czy dzień później (plamienie) mam nadzieje ze 22 eh -
Hej witam na tym wątku jestem pierwszy raz... a ogólnie na OF od całkiem niedawna, prowadzę tutaj swój pierwszy wykres... no i... i... kurcze jest dość zagadkowy... bynajmniej dla mnie jako laika... może którąś by rzuciła okiem i powiedziała co myśli.. a ja po krótce opiszę że do tej pory miałam 30-31 dniowe cykle... ostatni mi się 4 dni spóżnił więc wyszedł 34... no i teraz ten zapowiada się ciekawie... bo za 3 dni powinnam dostać @ a tu OF wyznaczył owulację dopiero na 24 dc... co się kompletnie nie zgadza z moją dotychczasową obserwacją .. wieloletnią... no chyba że @ i tak dostanę za 3 dni.. i wyjdzie na to ze mam bardzo krótką faze lutealną.. będę wdzięczna na rzucenie okiem na mój wykres bo się totalnie pogubiłamFabian Cyprian Tymuś
-
Niisiia wrote:a o ile powinna spaść na @ ? tzn. ma być tak jak w 1 fazie 36,2/36,3 ? mam nadzieje że nie spadnie
Teoretycznie poniżej linii podstawowej, ale są dziewczyny które mają wysoką tempke i dostają @... A spada np dopiero drugiego dnia okresu, widziałam takie wykresy.
Ja byłam jednak dzisiaj na becie, bardziej pro forma, bo w ogóle się ciazowo nie czuje, ale chciałabym mieć pewność czy mogę w sobotę włosy farbowac Wyniki jakoś po 14 powinny być. -
Cześć dziewczyny jestem tu zupełnie nowa. Od zeszłego roku staramy się o dzidzię, w listopadzie 15' poroniłam w 7-8 tygodniu (puste jajko płodowe). Od stycznia tego roku zaczęliśmy się ponownie starać. W drugim cyklu starań kupiłam testy owulacyjne, robiłam je co 2 dzień i tylko jednego dnia miałam niewyraźną kreskę. I od tego momentu zaczęłam się trochę martwić i bardziej sobie przyglądać. Przez dwa ostatnie cykle (wcześniejszy nie pamiętam) nie miałam płodnego śluzu. W trzecim cyklu zaczęłam mierzyć temp. Wiele z Was ma na pewno więcej doświadczeń w tym temacie, bardzo Was proszę o interpretację. Na moje oko wykres potwierdza moje obawy, ale chciałabym zasięgnąć jeszcze Waszej opinii. 9 i 16 dnia cyklu miałam rozszczelnione okno na całą noc - nie wiem czy te pomiary przyjąć jako zaburzone? 18 i 19 dzień cyklu - dostałam kataru (bez gorączki), pomiar temperatury zaburzony czy nie?Nikoludek
27.12.2016 r., 4180g -
BUBINIA wrote:Marcjanna, Atakasobiejedna dzięki za odpowiedź
Trochę manipulowalam tym wykres em bo mi ciągle pokazywało zły czas owu. Na bank miałam owu bo lekarz wczoraj 24 dc stwierdził że była i progesteron tez na to wskazuje. Kwestia kiedy była czy 22 dc (szczyt sluzu) czy dzień później (plamienie) mam nadzieje ze 22 ehNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Gaduaaa wrote:Hej witam na tym wątku jestem pierwszy raz... a ogólnie na OF od całkiem niedawna, prowadzę tutaj swój pierwszy wykres... no i... i... kurcze jest dość zagadkowy... bynajmniej dla mnie jako laika... może którąś by rzuciła okiem i powiedziała co myśli.. a ja po krótce opiszę że do tej pory miałam 30-31 dniowe cykle... ostatni mi się 4 dni spóżnił więc wyszedł 34... no i teraz ten zapowiada się ciekawie... bo za 3 dni powinnam dostać @ a tu OF wyznaczył owulację dopiero na 24 dc... co się kompletnie nie zgadza z moją dotychczasową obserwacją .. wieloletnią... no chyba że @ i tak dostanę za 3 dni.. i wyjdzie na to ze mam bardzo krótką faze lutealną.. będę wdzięczna na rzucenie okiem na mój wykres bo się totalnie pogubiłam
Gaduaaa lubi tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
foxylady wrote:Cześć dziewczyny jestem tu zupełnie nowa. Od zeszłego roku staramy się o dzidzię, w listopadzie 15' poroniłam w 7-8 tygodniu (puste jajko płodowe). Od stycznia tego roku zaczęliśmy się ponownie starać. W drugim cyklu starań kupiłam testy owulacyjne, robiłam je co 2 dzień i tylko jednego dnia miałam niewyraźną kreskę. I od tego momentu zaczęłam się trochę martwić i bardziej sobie przyglądać. Przez dwa ostatnie cykle (wcześniejszy nie pamiętam) nie miałam płodnego śluzu. W trzecim cyklu zaczęłam mierzyć temp. Wiele z Was ma na pewno więcej doświadczeń w tym temacie, bardzo Was proszę o interpretację. Na moje oko wykres potwierdza moje obawy, ale chciałabym zasięgnąć jeszcze Waszej opinii. 9 i 16 dnia cyklu miałam rozszczelnione okno na całą noc - nie wiem czy te pomiary przyjąć jako zaburzone? 18 i 19 dzień cyklu - dostałam kataru (bez gorączki), pomiar temperatury zaburzony czy nie?Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."