Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Maciejowa wrote:Hej:) Według mnie owu mogła być zarówno w 21 jak i 22, 23 lub 24dc. Może warto dołączyć testy owulacyjne?Fabian Cyprian Tymuś
-
Maciejowa wrote:Na śluz proponuję wiesiołek lub kleik z siemienia lnianego. Testów owulacyjnych nie ma sensu robić co drugi dzień, bo z dużym prawdopodobieństwem ominiesz test pozytywny... szkoda pieniędzy. Jak długie masz cykle? Co do wykresu nie jestem w stanie się wypowiedzieć i pomóc.
Cykle mam zazwyczaj regularne, 29 dniowe. Zrezygnowałam z testów bo zbyt bardzo się na nich skupiałam, czekałam a na tę kreskę jak na zbawienie.. a to ponoć nie pomaga Któryś raz słyszę o wiesiołku, będę musiała spróbować. DziękujęNikoludek
27.12.2016 r., 4180g -
Hej Dziewczyny mam takie pytanko. Zrobiłam badania w 4dc.
Fsh 9.2
Lh 9.2
prolaktyna 11.3
Myślicie że jest ok? Lh i fsh nie za wysokie?"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!" -
Gaduaaa - jak @ przyjdzie to będziesz bogatsza o nową wiedzę a jak nie przyjdzie to jeszcze lepiej
Foxylady - w takim przypadku faktycznie lepiej zrezygnować z testów całkowicie. Mi akurat bardziej pomogło siemię niż wiesiołek, ale dziewczyny tutaj mają różne opinie, poczytaj
Pozdrawiam!Gaduaaa, foxylady lubią tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
O kurczaki, dzisiejsze Hcg z krwi 40, wygląda na to że się udało, jestem w szoku Szkoda że na kolejne badanie będę mogła iść dopiero w poniedziałek. Kolejny raz zestaw zioła ojca Sroki nr 3, Inofem 2 x dziennie plus Dong Quai do owulacji dał radę W styczniu byłam w ciąży biochemicznej, więc trochę jeszcze boję się cieszyć.
rozowyflaming, BUBINIA, foxylady, AgataR, sy__la, Szyszka1, kark, nadzieja_86 lubią tę wiadomość
-
Atakasobiejedna wrote:O kurczaki, dzisiejsze Hcg z krwi 40, wygląda na to że się udało, jestem w szoku Szkoda że na kolejne badanie będę mogła iść dopiero w poniedziałek. Kolejny raz zestaw zioła ojca Sroki nr 3, Inofem 2 x dziennie plus Dong Quai do owulacji dał radę W styczniu byłam w ciąży biochemicznej, więc trochę jeszcze boję się cieszyć.
-
nick nieaktualnyHej karola391 też jestem tu nowa, ale na mój chłopski rozum wydaje się, że wystarczy wejść w swój wykres, kliknąć na dzień, w którym masz wyznaczoną owu, a następnie zaznaczyć "zmień" w oknie obserwacji przy opcji: zaawansowane wykrywanie owulacji jest włączone. Mam nadzieję, że pomogłam
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, a co powiecie na temat mojego wykresu? Jak dla mnie miałam w tym miesiącu zadziwiająco wysokie tempki nawet w 1 fazie, bo zwykle mam od 36,2-36,4. Moje cykle jeszcze 3 miesiące temu trwały równo 30 dni, teraz od 2 mieięcy: 28 dni jak w zegarku. Nie wiem tylko, czy nie miałam jakiejś infekcji, bo śluz nawet ten niby płodny był zaburzony i dość mętny ;/. Czekam na Wasze opinie i pozdrawiam https://ovufriend.pl/graph/22441217cd492c84cac463813f49db24
-
Atakasobiejedna wrote:Anusiak, sam wykres wygląda dobrze, ale coś mało serduszek w okolicach owu
Tymi serduszkami to nie ma się co sugerować bo np mi nie chciało się wszystkiego zaznaczać misje że anusiak też się nie chciało a serduszka były.
dziewczyny mi nic innego nie pozostaje jak czekac na @.serduszka nie zaznaczone bo ich nie było.mąż jest tak przemęczony że nie ma mowy o seksie.ja też jestem zmęczona bo poszłam do nowej pracy od walentynek.pracuje krótko ale praca dom dziecko wykancza.ten cykl jest poprostu reorganizacja naszego życia codziennego -
Cześć, dziewczyny! Co sądzicie o moim wykresie? Po dwóch tygodniach od @ wystąpiło (niewielkie) krwawienie, które wzięłam za owulacyjne, ale minął od tego czasu tydzień, a owulacji nadal nie ma... No cóż, pewnie pozostaje po prostu czekać, ale mimo wszystko będę wdzięczna za pomoc.
-
nick nieaktualnyanimavillis wrote:Cześć, dziewczyny! Co sądzicie o moim wykresie? Po dwóch tygodniach od @ wystąpiło (niewielkie) krwawienie, które wzięłam za owulacyjne, ale minął od tego czasu tydzień, a owulacji nadal nie ma... No cóż, pewnie pozostaje po prostu czekać, ale mimo wszystko będę wdzięczna za pomoc.
hej, nie znam sie zbytnio..moge tylko polecic testy owulacyjne - ja uzywam od niedawna tych clearblue takich rozowychWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 14:58
animavillis lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny zrobiłam dziś rano test- wyszła druga blada kreska ale każdy ślepy ja zauważy i teraz pytanie czy umówić się na przyszły tydzień do lekarza żeby dal mi leki na podtrzymanie czy poczekać i za 2 tygodnie iść wtedy już i serduszko będzie widoczne (mam nadzieje) dodam że wcześniej poronilam w 6 tc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2016, 15:01
-
animavillis to krwawienie w środku cyklu jest niepokojące. Długo się staracie, masz za sobą jakieś badania? Z wykresu bardziej wynika jakbym owu była w okolicy 19 dc, tylko coś skoku nie było. Badalas progesteron kiedyś, jak wyglądają Twoje cykle, ile mają dni, czy jest skok po owulacji?
Niisiia jeśli masz za sobą poronienie to bym jak najszybciej brała progesteron, nie zaszkodzi, a może pomóc.animavillis lubi tę wiadomość
-
Atakasobiejedna Bardzo dziękuję za odpowiedź. Niepokojące, czyli myślisz, że co może oznaczać? Mam za sobą badania hormonów - na ogół wszystko jest w normie, ostatnio tylko stosunek LH do FSH był troszkę za niski, ale poza tym wszystko ok, łącznie z progesteronem. Cykle mam z reguły długie, do 35-40 dni, ale skok do tej pory (jestem tutaj od prawie pół roku) zawsze był.
-
Przy tak długich cyklach mogła Ci się przesunąć owu. Ja ostatnio miałam w 26dc, który trwał 39dni, natomiast co do krwawienia w środku cyklu nie jestem w stanie się wypowiedzieć.
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
animavillis nie wiem co to może oznaczać, nie jestem lekarzem Ale generalnie norma to nie jest, jakby się powtarzało, to trzeba się zastanowić nad przyczyną. Takie długie cykle to też nie jest norma, miałaś diagnostyka pod kątem pcos? Najważniejsze pytanie to czy masz dobrego lekarza, bo ginekolodzy dzielą się na takich którzy wprowadzają w ciążę albo ja prowadzą Mojej znajomej ginekolog powiedział że tsh powyżej 3 jest w normie, a wiedział że stara się o dziecko, także ten...