X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • renia90 Nowa

Wysłany: 6 marca 2016, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mierze o 5.30 rano.
    Czyli teraźniejsze moje mierzenie to na nic :(

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Temperatura jest teraz dość wysoka więc można strzelać, że jesteś po owulacji, która (na podstawie śluzu) mogła być w okolicy 18dc. Miewasz cykle długości 30-33dni?

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • renia90 Nowa

Wysłany: 6 marca 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak cykle mam bardzo długie czasami nawet do 40 dni
    Pozdrawiam

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agus ja też pracowałam na zmiany i po prostu przy drugiej budzilam się w nocy na mierzenie i szłam dalej spać. To tylko 3 minuty roboty na leżąco :)

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Aguś 36 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2016, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.....wiem, że pewnie cykl stracony, ale od jutra zaczynam z samego rana mierzyc:)

Aguś 36
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ana909 wrote:
    Agus ja też pracowałam na zmiany i po prostu przy drugiej budzilam się w nocy na mierzenie i szłam dalej spać. To tylko 3 minuty roboty na leżąco :)
    ja jakoś nie mam sumienia budzić męża przy okazji, a inaczej się nie da:| musiałabym nastawiać budzik na 5.30, on wstaje 6.30-7.00. Ja bym sobie usnęła i dospała do 8, ale on to tak średnio. Rano wstawałby niewyspany i wieczorem nie miałby sił na staranka ;)

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • Abradaba Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! Czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres i w miarę swoich doświadczeń albo wiedzy o przypadkach podobnych do mnie spróbować odpowiedzieć czy mogło dzisiaj u mnie dojść do implantacji? Wczoraj w 11 dpo (moim zdaniem owu była dwa dni później) i względnie wysoka temperatura. Dzisiaj w 12dpo (według moich obserwacji 10 dpo)'względnie' duży spadek temperatury poniżej linii bazowej bez bólu miesiączkowego, za to ciągnie i kłuje po lewej stronie brzucha. Niestety jak na złość dzisiaj również wypada dzień @ ale póki co ani widu, ani słychu. To jak uważacie? Na dwoje babka wróżyła czy można mieć jakieś nadzieje?

https://ovufriend.pl/graph/67e2d556c5bb09f35f3b3c631bfd27dd

Abradaba
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak długą masz fazę lutealną? Bo jeśli 10-12 dni to ten spadek może być spadkiem przed miesiączką jeśli teraz wypada jej termin.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wszamanka wrote:
    ja jakoś nie mam sumienia budzić męża przy okazji, a inaczej się nie da:| musiałabym nastawiać budzik na 5.30, on wstaje 6.30-7.00. Ja bym sobie usnęła i dospała do 8, ale on to tak średnio. Rano wstawałby niewyspany i wieczorem nie miałby sił na staranka ;)
    Ja mam cichy budzik i mój mąż nigdy się nie budzi jak mi dzwoni.

Kocham Cię córeczko ❤
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi to wygląda na spadek na @. Ja implantacyjnego chyba nie miałam wcale

Kocham Cię córeczko ❤
  • Abradaba Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może wstyd się przyznać ale jest to pierwszy cykl, w którym zaczęłam prowadzić obserwacje :/ Powód prozaiczny: do listopada byłam od wielu lat na tabsach anty i nie przychodziło mi do głowy aby cokolwiek notować. Jak po paru miesiącach nic się nie działo to w końcu przyszedł człowiek po rozum go głowy i rozpoczęłam sprawdzenie poszczególnych parametrów. Tak więc nie wiem ile trwa u mnie faza lutealna :( chyba muszę po prostu cierpliwie (a cierpliwości mi brak ;) ) doczekać standardowych 14 dni po owu i jak nie przyjdzie @ to wykonać test.
    Pytanie z ciekawości: czy zdarzyło Wam się u kogoś zobaczyć zjazd temperaturowy o 0,5-1 stopnia, który okazał się 'być' implantacją?

Abradaba
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żaden wstyd a pierwsze pomiary i ich interpretacja wcale nie są takie łatwe. Obserwuj się dalej i powodzenia! A co do wykresów to poprzeglądaj sobie w galerii :)

Abradaba lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Abradaba Debiutantka

Wysłany: 7 marca 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawostka: dwa wpisy na forum, że inaczej zaobserwowałam owulację i na wykresie nagle owulacja przesunięta o dwa dni z 17 dc na 19 dc :o Tak więc oficjalnie jestem w 10 dpo ale w interpretacji wciaz widnieje 17 dc jako owu.

Abradaba
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Abradaba to rowniez moj pierwszy cykl z mierzeniem temperatury :D

Wszystkim mierzacym zycze powodzenia :)

• Ukija Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanko. Które badania z krwii robić w 3-5dc? Prolaktyne też od razu czy ok 22 dc? :)
    Jak widać poprzednu cykl do tyłu. Także czas na badania :)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • Rocheera Ekspertka

Wysłany: 7 marca 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija mi lekarz zlecił w 3-5dc AMH, FSH, LH, E2 i testosteron, a w 24-26dc znów FSH, E2, progesteron i 17OH progesteron.
    Prolaktyne w ogóle, ale ją kiedyś badalam i było ok. A te moje badania pod kątem rezerwy jajnikowej i przysadki mózgowej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro rano będę testować. w zasadzie to dzisiaj powinnam ale zrobię to jutro raniutko raniutko. Może będę miała niespodziankę na dzień kobiet

• marmi Autorytet

Wysłany: 7 marca 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna, trzymam kciuki :)

Marcjanna lubi tę wiadomość

oar8vfxm9pilbm4k.png
  • Ewelina17007 Przyjaciółka

Wysłany: 8 marca 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny prosze spójrzcie na mój wykres OF przesunął ovulacje z 15 dc na 18

Ewelina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje się że dobrze ci wyznaczył owulacje.
    U mnie @ więc jak zwykle nie zdążyłam testować

Ewelina17007 lubi tę wiadomość

‹‹ 607 608 609 610 611 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ