Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina poczytaj trochę na tematy, o które tutaj dopytujesz. Testy owulacyjne wychodzą pozytywnie PRZED owulacją a nie w jej trakcie! Poza tym my nie jesteśmy wyroczniami ani lekarzami... Możemy doradzić i to wszystko.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Maciejowa wrote:Ciężko stwierdzić, ale skoro do tej pory miałaś normalne wykresy to może po prostu masz jakiś zakłócony cykl albo bezowulacyjny? Dwa do roku są w normie więc może warto to przeczekać.
Możliwe.. Wiem,ze testy owu tez moga sie mylic,ale wydaje mi się, że zaczęłam je robić Poprostu za pozno;bo chyba od 14dc- wzięłam pod uwagę poprzednie cykle gdzie owu występowała mniej więcej ok 16-17dc .. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHelena wrote:Hej dziewczyny. Czy myślicie, że miałam owu 8 dnia, czy ten cykl jest bezowulacyjny? Mam cykle 25 dniowe, ale dziwnie niskie temperatury mam w tym miesiącu. /fa247363924b5c5120611417872dab1c]
[/url]
-
Dziękuję Marcjanna za odp
Śluz sprawdzałam kilka razy. 8 dnia nie widziałam żadnego śluzu - miałam lekkie płomienie. Potem miałam śluz rozciaglowy koło 10 dnia aż do 13, a teraz mam gęsty biały i kleisty.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 11:59
Lena -
Helena może spróbuj dopisać obserwacje śluzu, o których piszesz? Biorąc go pod uwagę, według mnie, owu mogła być w 12 dniu. Co prawda nie wynika to jednoznacznie z temperatury, ale biorąc pod uwagę długość cyklu i właśnie śluz byłoby to w miarę logiczne. Może warto dołączyć testy owulacyjne? Pozdrawiam!
tylko ja lubi tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
Aguś mmialam napisac dokaldnie to co Maciejowa, owulacja w Twoim przypadku jest niemozliwa do stwierdzenia po temperaturze, jednego dnia badasz sie o 4:30 a drugiejgo o 8... normalne ze o 8 masz wyzsza temperature i to zaden skok. Cykl do odpuszczenia i nawet sie nim nie sugeruj.
Marcjanna ja po dupku nie mam zadnych zmian w organizmie, nawet temperatura mi sie trzyma na normalnym poziomie. Wiec moze to nie od tego masz dluzszy cykl? Ja mialam np. krotszy po clo ale jedna kolezanka miala @ w terminie a druga po terminie... takze to chyba nie regula?Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Aguś widzę, że dzisiaj o godzinie 7:00 miałaś niską temperaturę, taką jak w dni kiedy mierzyłaś o 4:30 więc może to nizinny przedowulacyjne (zakładając, że nie bierzemy pod uwagę temperatury mierzonej o 8:00) i (oczywiście spekuluję) jeśli jutro temperatura wzrosła to, według mnie, owu mogła wystąpić dzisiaj.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
nick nieaktualnyczemu tak pózno zaczęłas mierzyc temperaturę ? gdzie wczesniejsze ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 17:39
-
nick nieaktualnyAguś 36 wrote:Dziewczyny no taka praca jak mam na rano to wstaje 4:30, jak na popołudnie to ok 8. Czyli najlepiej codziennie o 4:30 mierzyć i iść dalej spać? Śluz jeszcze jest ok do mierzenia ale szyjki juz całkiem nie umiem stwierdzić
poczytaj troche jak to robić i jesli bedziesz robiła to codziennie to bedziesz wiedziała w jakim jest połozeniu.ja np.jesli siegam bez trudu palcem wpisuję ze jest nisko badz średnio,natomiast jesli ledwo ją dotykam wpisuję wysoko,w czasie dni płodnych szyjka jest miękka jak usta.szyjka ma tez to do siebie ze lubi sobie wedrowac w ciagu dnia ,takze najlepiej badac ja tez o stałej porze.jesli cos zle napisałam to poprawcie mnie dziewczyny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 17:48
-
Nie mierzyłam wcześniej bo to dopiero drugi Cykl starania się o dzidziusia. Wcześniej chodziłam do takiej pani ktora pokazywała mi jak zapisywac i oceniać śluz ale z tego nic nie wychodziło i zaczełam w internecie czytac ze trzeba też temperature mierzyć wiec dlatego tak krotko.