X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina poczytaj trochę na tematy, o które tutaj dopytujesz. Testy owulacyjne wychodzą pozytywnie PRZED owulacją a nie w jej trakcie! Poza tym my nie jesteśmy wyroczniami ani lekarzami... Możemy doradzić i to wszystko.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • karola391 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2016, 01:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Ciężko stwierdzić, ale skoro do tej pory miałaś normalne wykresy to może po prostu masz jakiś zakłócony cykl albo bezowulacyjny? Dwa do roku są w normie więc może warto to przeczekać. :-)

Możliwe.. Wiem,ze testy owu tez moga sie mylic,ale wydaje mi się, że zaczęłam je robić Poprostu za pozno;bo chyba od 14dc- wzięłam pod uwagę poprzednie cykle gdzie owu występowała mniej więcej ok 16-17dc ..

• Ewelina17007 Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina17007 wrote:
    Ale testy dzis wtchodza negatywne
    Temperatura dzisiaj znacznie wzrosła :-)

Ewelina
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim wypadku, jeśli temperatura dalej będzie wysoko, stawialabym że owu była wczoraj.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Helena Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Czy myślicie, że miałam owu 8 dnia, czy ten cykl jest bezowulacyjny? Mam cykle 25 dniowe, ale dziwnie niskie temperatury mam w tym miesiącu. /fa247363924b5c5120611417872dab1c]fa247363924b5c5120611417872dab1c.png[/url]

Lena
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane powiedzcie mi czy jeśli w tym cyklu z duphaston mam dłuższą fazę lutealna czy w następnym cyklu bez duphaston znowu będzie dluzsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena wrote:
    Hej dziewczyny. Czy myślicie, że miałam owu 8 dnia, czy ten cykl jest bezowulacyjny? Mam cykle 25 dniowe, ale dziwnie niskie temperatury mam w tym miesiącu. /fa247363924b5c5120611417872dab1c]fa247363924b5c5120611417872dab1c.png[/url]
    Możliwe ze może być wczesna owulacja jednak nie widzę jednoznacznego skoku temp. Może jestes przed owulacją? Obserwujesz śluz? 100 % pewności to tylko usg

• Helena Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Marcjanna za odp :) Śluz sprawdzałam kilka razy. 8 dnia nie widziałam żadnego śluzu - miałam lekkie płomienie. Potem miałam śluz rozciaglowy koło 10 dnia aż do 13, a teraz mam gęsty biały i kleisty.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 11:59

Lena
  • Aguś 36 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy taki spadek to jest normalka??
    I co sądzicie o wykresie i czy faktycznie owulka była 2 :)

70e1c2df6d5261c72c6f127c50d1e7c3.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 12:35

Aguś 36
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helena może spróbuj dopisać obserwacje śluzu, o których piszesz? Biorąc go pod uwagę, według mnie, owu mogła być w 12 dniu. Co prawda nie wynika to jednoznacznie z temperatury, ale biorąc pod uwagę długość cyklu i właśnie śluz byłoby to w miarę logiczne. Może warto dołączyć testy owulacyjne? Pozdrawiam!

tylko ja lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś przy takiej różnicy w godzinach pomiaru temperatury ciężko cokolwiek powiedzieć na temat wykresu.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 6 marca 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś mmialam napisac dokaldnie to co Maciejowa, owulacja w Twoim przypadku jest niemozliwa do stwierdzenia po temperaturze, jednego dnia badasz sie o 4:30 a drugiejgo o 8... normalne ze o 8 masz wyzsza temperature i to zaden skok. Cykl do odpuszczenia i nawet sie nim nie sugeruj.

Marcjanna ja po dupku nie mam zadnych zmian w organizmie, nawet temperatura mi sie trzyma na normalnym poziomie. Wiec moze to nie od tego masz dluzszy cykl? Ja mialam np. krotszy po clo ale jedna kolezanka miala @ w terminie a druga po terminie... takze to chyba nie regula?

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Aguś 36 Debiutantka

Wysłany: 6 marca 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny no taka praca jak mam na rano to wstaje 4:30, jak na popołudnie to ok 8. Czyli najlepiej codziennie o 4:30 mierzyć i iść dalej spać? Śluz jeszcze jest ok do mierzenia ale szyjki juz całkiem nie umiem stwierdzić ;)

Aguś 36
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, ale tak by było najlepiej... kwestia przyzwyczajenia :) A co do badania śluzu to poczytaj na forum, może Ci będzie łatwiej.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś widzę, że dzisiaj o godzinie 7:00 miałaś niską temperaturę, taką jak w dni kiedy mierzyłaś o 4:30 więc może to nizinny przedowulacyjne (zakładając, że nie bierzemy pod uwagę temperatury mierzonej o 8:00) i (oczywiście spekuluję) jeśli jutro temperatura wzrosła to, według mnie, owu mogła wystąpić dzisiaj.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • renia90 Nowa

Wysłany: 6 marca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny jestem tu nowa i chciałabym abyście pomogły mi z moim wykresem
    Nie wiem czy go dobrze skopiowała
    Pozdrawiam Renata

03451b8ffce0f0c5155e0a9dfa5bfb8d.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    renia90 wrote:
    Cześć dziewczyny jestem tu nowa i chciałabym abyście pomogły mi z moim wykresem
    Nie wiem czy go dobrze skopiowała
    Pozdrawiam Renata

03451b8ffce0f0c5155e0a9dfa5bfb8d.png
    czemu tak pózno zaczęłas mierzyc temperaturę ? gdzie wczesniejsze ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 17:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś 36 wrote:
    Dziewczyny no taka praca jak mam na rano to wstaje 4:30, jak na popołudnie to ok 8. Czyli najlepiej codziennie o 4:30 mierzyć i iść dalej spać? Śluz jeszcze jest ok do mierzenia ale szyjki juz całkiem nie umiem stwierdzić ;)
    nauczysz sie wyczuwac położenie szyjki :) poczytaj troche jak to robić i jesli bedziesz robiła to codziennie to bedziesz wiedziała w jakim jest połozeniu.ja np.jesli siegam bez trudu palcem wpisuję ze jest nisko badz średnio,natomiast jesli ledwo ją dotykam wpisuję wysoko,w czasie dni płodnych szyjka jest miękka jak usta.szyjka ma tez to do siebie ze lubi sobie wedrowac w ciagu dnia ,takze najlepiej badac ja tez o stałej porze.jesli cos zle napisałam to poprawcie mnie dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2016, 17:48

• renia90 Nowa

Wysłany: 6 marca 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mierzyłam wcześniej bo to dopiero drugi Cykl starania się o dzidziusia. Wcześniej chodziłam do takiej pani ktora pokazywała mi jak zapisywac i oceniać śluz ale z tego nic nie wychodziło i zaczełam w internecie czytac ze trzeba też temperature mierzyć wiec dlatego tak krotko.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Renia, trzeba mierzyć od początku cyklu i o stałej porze, rano, od razu po przebudzeniu. Pozdrawiam.

tylko ja lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ