X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś po owulacji w 2 fazie cyklu . W zależności ile trwa twoja lutealna to okres może być od 4 do 6 dni bądź oczywiście pozytywny test ciazowy;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedź :) a czy ten spadek temperatury, który mam obecnie może sygnalizować zbliżający sie okres? czy raczej się nim nie przejmować?

• monikamonika Nowa

Wysłany: 17 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. czy mozecie pomoc mi z moim wykresem. staramy sie o dzidzie i martwi mnie dzisiejszy spadek z 36,9 na 36,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:53

monika
  • gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wydaje mi sie ze @ sie zbliza

f2w33e3kcrry2bu4.png

• Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my tu czasem sobie lubimy pobic piane, wiec nie bijcie i ne strofujcie, że wszystko się wyjaśni za jakies 10 dni bo to wieczność i przecież wykminimy juz teraz nie??;PPP
    Otóż pierwej wujek ovu mi powiedział, że miałam ovulkę w 11 dc (w zeszłym cyklu była w 10 dc co potwierdził monit). I to by ie moim zdaniem zgadzało z innymi objawami, jak ból jajnika (tego z którego spodziewałam sie owulacji) oraz mikro-plamenie w tej okolicy.
    Moim zdaniem - zgodnie z metoda Roetzera przykładowo - też by sie zgadzało, bo były 2 tempki wyższe o 0,2 stopnia od przynajmniej 6 wcześniejszych;) Ale potem jak wprowadziłam wczorajszą temperaturę, to mi zmienił na 13 dc ovulacje i to nawet zaznaczył ciągłą linią. Co myslicie, może sie on mylić, nie?
    Bo ja juz dzisiaj spadek implantacyjny sobie "wywróżyłam";PPP Fakt, wcześniejsze 2 wykresy poowulacyjnie wyglądały zupełnie inaczej - spokojny wzrost - płasko- spokojny spadek, nie takie góry doliny... ;)

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka to zależy jak długą masz fazę lutealną :) Że tak powiem... oblicz sobie na podstawie poprzedniego wykresu:):):)
    Kasiaasia - ciężko stwierdzić, czy to spadek przed @, ale to by chyba było za wcześnie. Jeśli temperatura odbije to ok :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa - zobaczymy jutro :) z rana jadę na bete. We wcześniejszych cyklach, jak była ciąża, to w 25dc wychodziła mi beta ok 50/60, więc coś już powinno wykazać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 21:50

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać:) ja jutro sikańca robię.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Maciejowa, a badalas prolaktyne? Jak nie masz podwyższonej to castagnus może tylko namieszać.
    Skoro bez niego się nie udaje to co mi jeszcze może namieszać? Wszystko mi jedno... A prolaktynę badałam tylko raz i była w górnej granicy normy, ponad 20. Dzisiaj nasikałam jedną kreskę i mam rozpacz w sercu :-(

xnw4skjobnsltuoy.png
  • BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie rozpaczaj, kiedyś będzie dobrze. <przytula><3

Szczęśliwa mamusia Hani <3
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny czy któraś coś rozumie z mojego wykresu? Testy owulacyjne pozytywne a temperatura jakąś dziwną eb5e537d31c44b8c6ab740a70ca08dc2.png

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian

Wysłany: 18 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore drugi tydzien wieksza dawke euryroxu i castagnusa od poczatku cyklu bo prolaktyna na gornej granicy normy...a wiwc moje pytanie brzmi czy te leki mogly mi przyspieszyc owulacje? Zazwyczaj mialam owulke 16-17dc a dzis jest 13 i mam spadek temp i bol taki jak zawsze przy owulacji.

f2w33e3kcrry2bu4.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Skoro bez niego się nie udaje to co mi jeszcze może namieszać? Wszystko mi jedno... A prolaktynę badałam tylko raz i była w górnej granicy normy, ponad 20. Dzisiaj nasikałam jedną kreskę i mam rozpacz w sercu :-(

Z takim wynikiem prolaktyny jak najbardziej castagnus może pomóc, pytam bo czasem dziewczyny biorą, a nie wiedzą na co on działa i zaczynają się dziać dziwne rzeczy, plamienia itp.
    A to Tsh jeszcze zbijasz? Bo z takim wynikiem to może być ciężko zajść, a później utrzymać ciąże.
    Eh wiem co czujesz, przytulam :*

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa daj spokój. W grudniu miałam Tsh powyżej 3 i ginekolog stwierdził, że jest ok... Teraz mam niższe i endo przepisała mi jod na 6 tygodni i mam powtórzyć badanie. Jeśli się nic nie zmieni to będziemy zbijać, resztę badań tarczycowych mam w porządku. Jutro powtarzam test.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba czas na zmianę ginekologa? Trzymam kciuki żeby tsh spadło :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty kiedy idziesz na wizytę?

xnw4skjobnsltuoy.png
  • BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa a bierzesz euthrylox czy tylko jod? Ja miałam z 3 miesiące temu 2.8 biorę pół tabletki z 50tki rano i po 2 miesiącach mam 1.5.
    Sam jod to chyba nie pomoże.

• BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ps na co pomaga ten costangus?

Wysłany: 18 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Castagnus obniza prolaktyne

f2w33e3kcrry2bu4.png

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie czy owulacja u mnie już była?

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ