X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Ladybird:) Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteś po owulacji w 2 fazie cyklu . W zależności ile trwa twoja lutealna to okres może być od 4 do 6 dni bądź oczywiście pozytywny test ciazowy;)

nzjddqk3wbhzbfw7.png

74706vgcl13ff8i6.png
  • kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję bardzo za odpowiedź :) a czy ten spadek temperatury, który mam obecnie może sygnalizować zbliżający sie okres? czy raczej się nim nie przejmować?

• monikamonika Nowa

Wysłany: 17 marca 2016, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam. czy mozecie pomoc mi z moim wykresem. staramy sie o dzidzie i martwi mnie dzisiejszy spadek z 36,9 na 36,5

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 15:53

monika
  • gosssiagabrysiowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wydaje mi sie ze @ sie zbliza

f2w33e3kcrry2bu4.png

• Szyszka1 Ekspertka

Wysłany: 17 marca 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my tu czasem sobie lubimy pobic piane, wiec nie bijcie i ne strofujcie, że wszystko się wyjaśni za jakies 10 dni bo to wieczność i przecież wykminimy juz teraz nie??;PPP
    Otóż pierwej wujek ovu mi powiedział, że miałam ovulkę w 11 dc (w zeszłym cyklu była w 10 dc co potwierdził monit). I to by ie moim zdaniem zgadzało z innymi objawami, jak ból jajnika (tego z którego spodziewałam sie owulacji) oraz mikro-plamenie w tej okolicy.
    Moim zdaniem - zgodnie z metoda Roetzera przykładowo - też by sie zgadzało, bo były 2 tempki wyższe o 0,2 stopnia od przynajmniej 6 wcześniejszych;) Ale potem jak wprowadziłam wczorajszą temperaturę, to mi zmienił na 13 dc ovulacje i to nawet zaznaczył ciągłą linią. Co myslicie, może sie on mylić, nie?
    Bo ja juz dzisiaj spadek implantacyjny sobie "wywróżyłam";PPP Fakt, wcześniejsze 2 wykresy poowulacyjnie wyglądały zupełnie inaczej - spokojny wzrost - płasko- spokojny spadek, nie takie góry doliny... ;)

c6bc98262226b9dff363104a7b4a8939.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szyszka to zależy jak długą masz fazę lutealną :) Że tak powiem... oblicz sobie na podstawie poprzedniego wykresu:):):)
    Kasiaasia - ciężko stwierdzić, czy to spadek przed @, ale to by chyba było za wcześnie. Jeśli temperatura odbije to ok :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 17 marca 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa - zobaczymy jutro :) z rana jadę na bete. We wcześniejszych cyklach, jak była ciąża, to w 25dc wychodziła mi beta ok 50/60, więc coś już powinno wykazać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 marca 2016, 21:50

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 17 marca 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać:) ja jutro sikańca robię.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Maciejowa, a badalas prolaktyne? Jak nie masz podwyższonej to castagnus może tylko namieszać.
    Skoro bez niego się nie udaje to co mi jeszcze może namieszać? Wszystko mi jedno... A prolaktynę badałam tylko raz i była w górnej granicy normy, ponad 20. Dzisiaj nasikałam jedną kreskę i mam rozpacz w sercu :-(

xnw4skjobnsltuoy.png
  • BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana nie rozpaczaj, kiedyś będzie dobrze. <przytula><3

Szczęśliwa mamusia Hani <3
  • Meridian Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny czy któraś coś rozumie z mojego wykresu? Testy owulacyjne pozytywne a temperatura jakąś dziwną eb5e537d31c44b8c6ab740a70ca08dc2.png

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian

Wysłany: 18 marca 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biore drugi tydzien wieksza dawke euryroxu i castagnusa od poczatku cyklu bo prolaktyna na gornej granicy normy...a wiwc moje pytanie brzmi czy te leki mogly mi przyspieszyc owulacje? Zazwyczaj mialam owulke 16-17dc a dzis jest 13 i mam spadek temp i bol taki jak zawsze przy owulacji.

f2w33e3kcrry2bu4.png

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Skoro bez niego się nie udaje to co mi jeszcze może namieszać? Wszystko mi jedno... A prolaktynę badałam tylko raz i była w górnej granicy normy, ponad 20. Dzisiaj nasikałam jedną kreskę i mam rozpacz w sercu :-(

Z takim wynikiem prolaktyny jak najbardziej castagnus może pomóc, pytam bo czasem dziewczyny biorą, a nie wiedzą na co on działa i zaczynają się dziać dziwne rzeczy, plamienia itp.
    A to Tsh jeszcze zbijasz? Bo z takim wynikiem to może być ciężko zajść, a później utrzymać ciąże.
    Eh wiem co czujesz, przytulam :*

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa daj spokój. W grudniu miałam Tsh powyżej 3 i ginekolog stwierdził, że jest ok... Teraz mam niższe i endo przepisała mi jod na 6 tygodni i mam powtórzyć badanie. Jeśli się nic nie zmieni to będziemy zbijać, resztę badań tarczycowych mam w porządku. Jutro powtarzam test.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to chyba czas na zmianę ginekologa? Trzymam kciuki żeby tsh spadło :)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty kiedy idziesz na wizytę?

xnw4skjobnsltuoy.png
  • BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa a bierzesz euthrylox czy tylko jod? Ja miałam z 3 miesiące temu 2.8 biorę pół tabletki z 50tki rano i po 2 miesiącach mam 1.5.
    Sam jod to chyba nie pomoże.

• BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 18 marca 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ps na co pomaga ten costangus?

Wysłany: 18 marca 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Castagnus obniza prolaktyne

f2w33e3kcrry2bu4.png

• Meridian Ekspertka

Wysłany: 18 marca 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie czy owulacja u mnie już była?

[link=https://www.suwaczki.com/]qb3cupjyeop1tpt9.png[/link]

Meridian
‹‹ 613 614 615 616 617 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ