Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny my tu czasem sobie lubimy pobic piane, wiec nie bijcie i ne strofujcie, że wszystko się wyjaśni za jakies 10 dni bo to wieczność i przecież wykminimy juz teraz nie??;PPP
Otóż pierwej wujek ovu mi powiedział, że miałam ovulkę w 11 dc (w zeszłym cyklu była w 10 dc co potwierdził monit). I to by ie moim zdaniem zgadzało z innymi objawami, jak ból jajnika (tego z którego spodziewałam sie owulacji) oraz mikro-plamenie w tej okolicy.
Moim zdaniem - zgodnie z metoda Roetzera przykładowo - też by sie zgadzało, bo były 2 tempki wyższe o 0,2 stopnia od przynajmniej 6 wcześniejszych;) Ale potem jak wprowadziłam wczorajszą temperaturę, to mi zmienił na 13 dc ovulacje i to nawet zaznaczył ciągłą linią. Co myslicie, może sie on mylić, nie?
Bo ja juz dzisiaj spadek implantacyjny sobie "wywróżyłam";PPP Fakt, wcześniejsze 2 wykresy poowulacyjnie wyglądały zupełnie inaczej - spokojny wzrost - płasko- spokojny spadek, nie takie góry doliny... -
Szyszka to zależy jak długą masz fazę lutealną Że tak powiem... oblicz sobie na podstawie poprzedniego wykresu:)
Kasiaasia - ciężko stwierdzić, czy to spadek przed @, ale to by chyba było za wcześnie. Jeśli temperatura odbije to okNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Atakasobiejedna wrote:Maciejowa, a badalas prolaktyne? Jak nie masz podwyższonej to castagnus może tylko namieszać.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
Biore drugi tydzien wieksza dawke euryroxu i castagnusa od poczatku cyklu bo prolaktyna na gornej granicy normy...a wiwc moje pytanie brzmi czy te leki mogly mi przyspieszyc owulacje? Zazwyczaj mialam owulke 16-17dc a dzis jest 13 i mam spadek temp i bol taki jak zawsze przy owulacji.
-
Maciejowa wrote:Skoro bez niego się nie udaje to co mi jeszcze może namieszać? Wszystko mi jedno... A prolaktynę badałam tylko raz i była w górnej granicy normy, ponad 20. Dzisiaj nasikałam jedną kreskę i mam rozpacz w sercu
Z takim wynikiem prolaktyny jak najbardziej castagnus może pomóc, pytam bo czasem dziewczyny biorą, a nie wiedzą na co on działa i zaczynają się dziać dziwne rzeczy, plamienia itp.
A to Tsh jeszcze zbijasz? Bo z takim wynikiem to może być ciężko zajść, a później utrzymać ciąże.
Eh wiem co czujesz, przytulam :* -
Aaa daj spokój. W grudniu miałam Tsh powyżej 3 i ginekolog stwierdził, że jest ok... Teraz mam niższe i endo przepisała mi jod na 6 tygodni i mam powtórzyć badanie. Jeśli się nic nie zmieni to będziemy zbijać, resztę badań tarczycowych mam w porządku. Jutro powtarzam test.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."