X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 1 kwietnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wychodzi na jedno jeśli się ma owulację co dwa miesiące.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa jestes bezbledna ;) moje cykle chyba na dlugo utkna Ci w pamieci hihi ;)
    Wszamanka proponuje zrobic badania i to im szybciej tym lepiej. Takie cykle nie sa normalne a Twoj ewidentnie jest bezowulacyjny. Koniecznie zrob pozadne usg macicy i jajnikow, badania hormonalne, trzeba wykluczyc pcos, problemy z taczyca. Tak sie sklada, ze jak juz zabieramy sie za starania to sporo problemow wychodzi :\
    Moj cykl jest dosc skomplikowany. Mam nadzieje, ze moja lekarka na najblizszej wizycie sama mi to wyjasni. Sprostuje jednak, ze krwawienia ktore u mnie wystepuja to nie miesiaczka a krwawienia srodcykliczne. Wiem, ze dla wiekszosci to to samo ale je upieram sie przy swoim. Moje zaczely sie po zabiegu lyzeczkowania i byc moze stad wziela sie adenomioza.
    Nie ignorujcie zadnych niepokojacych objawow jakie daje Wam wasz organizm i koniecznie badajcie sie przy takich tasiemcach :) trzymam kciuki za Was wszystkie ❤

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR mam nadzieję, że się nie gniewasz, że tutaj o Tobie wspomniałam? Zaniepokoilam się, bo nie masz dostępnego wykresu.

AgataR lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie cos Ty :) no wlasnie spieprzylam :\ chcialam usunac karte ciazy bo i tak pokazywala zle daty a tu nowy wykres mi sie zaczal... Napisalam juz do ovufriend czy da sie to jakos cofnac. Tak czy siak kto wie czy za chwile i tak sie nie przyda bo przyrost mojej dzisiejszej bety jest ponizej normy. Osiwieje do soboty :(

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet tak nie mów. Musi być dobrze i już! A powiedz mi, jeśli to nie tajemnica, czy to będzie Twoje pierwsze dziecko?

xnw4skjobnsltuoy.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytaj o co chcesz ;) tak jesli wszystko bedzie dobrze to bedzie nasze pierwsze dziecko :) chociaz nie wiem jak kto na to patrzy, dla mnie to drugie dziecko bo jedno serduszko mam w niebie :)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wiem, że już w ciąży byłaś, ale nie wiedziałam jak się ona zakończyła. Teraz po prostu musi być dobrze :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, też miałam ten problem po usunięciu kalendarza ciąży przed rozpoczęciem @. Jak dostaniesz @, to użyj opcji "wymus rozpoczęcie nowego cyklu", a ten rozpoczęty teraz przez ovufriend usuniesz i wtedy automatycznie te dni przed @ połącza się z tym starym cyklem. Nie wiem czy to zrozumiale napisałam.
    Oczywiście trzymam kciuki żeby jednak trzeba było przywrócić kalendarz ciąży, ale tego niestety nie wiem jak się robi ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Madlenn Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Madlenn 4b22491956076fcd7ab69f6ae55eae30.png
  • Madlenn Nowa

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Czy moge prosić o interpretacj wykresu który wkleilam powyżej
    Czy jest jeszcze jakaś sznsa ze @ nie nadejdzie
    Z góry dziekuję za poomc

Madlenn 4b22491956076fcd7ab69f6ae55eae30.png
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Co sądzicie o moim dziwacznym wykresie? Dodam że kompeltnie nie jestem nakręcona wczoraj i przed wczoraj ból jak na @, dziś nic, od początku po owulacji kompletny brak objawów jakie zawsze mi w tej fazie towarzyszyły. Ja jestem szczerze przygotowana bardziej na @ niż na fasole ;)

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija wrote:
    Dziewczyny. Co sądzicie o moim dziwacznym wykresie? Dodam że kompeltnie nie jestem nakręcona wczoraj i przed wczoraj ból jak na @, dziś nic, od początku po owulacji kompletny brak objawów jakie zawsze mi w tej fazie towarzyszyły. Ja jestem szczerze przygotowana bardziej na @ niż na fasole ;)
    Dlaczego uwazasz, ze jest dziwaczny?

• Ukija Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR zero objawów które zawsze mi towarzyszyły fl typu ból sutków, bardzo mały wzrost po owulacji, dwa dni miałam ból jak na @ i dziś cisza. Dziś kolejny wzrost temp. Oto powody przez które uważam że jest dziwny. Nastawiam się na @...

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

• AgataR Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety nie kazdy cykl jest taki sam jak i objawy mu towarzyszace tak samo jest z ciaza i wszystkim innym w naszym zyciu. Wtedy byloby zbyt latwo. Nie pozostaje Ci nic innego jak czekac. Powodzenia

• Ukija Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No powiedzmy że się zgodzę ale jakaś tam powtarzalność jest w objawach związana ze zwiększającym się progesteronem. Ale dzięki za opinie. Może jeszcze jakaś dziewczyna wypowie siè bardziej w stronę wykresu? Z góry dzięki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 16:38

• sy__la Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ukija ja obstawiam fasolkę :) ten wystrzał do góry, dobrze zwiastuje... :) czasami jest tak, że jak są trzy poziomy temperatur w II fazie cyklu to może zwiastować ciąże :) :) oczywiście nie musi, ale może <3 trzymam kciuki i bądź cierpliwa :) za 2 dni bym zatestowała na Twoim miejscu :)

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sy_la ja chciałam testować ewentualnie 18dpo bo nie chcę się rozczarować że nie ma dwóch krech. Dam czas @ na przyjście. Dzięki za krzepiącą interpretacje :)

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlenn wrote:
    Witam
    Czy moge prosić o interpretacj wykresu który wkleilam powyżej
    Czy jest jeszcze jakaś sznsa ze @ nie nadejdzie
    Z góry dziekuję za poomc
    Jeśli tylko <3 były - a tak jest w Twoim przypadku - to szansa jest zawsze :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę prosić o zerknięcie na mój wykres? Niepokoi mnie temp czy w raz z miesiączka nie powinna spadać? A tu w dzień plamienia spadła w sumie okres był skąpy. Czy jest sens robić test? Czy nie

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami temperatura spada dopiero po @.

xnw4skjobnsltuoy.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ