X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Basha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, zapisałam się tutaj kilka dni temu i dla treningu uzupełniam wykres od połowy cyklu. @ mam dostać w ten piątek, a wykres mówi mi, że mam dni płodne. Może ktoś mi powiedzieć o co chodzi? Czy robię coś nie tak?
    Czy mam zrobić test owulacyjny?
    Mój wykres https://ovufriend.pl/graph/a7b88509ad4f5f6a3af96d714e2766d1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 10:02

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha - za dużo powiedziane z tym stwierdzeniem, że prowadzisz obserwację od połowy cyklu:) musisz zacząć od nowego, bo z tych kilku temperatur nic nie wynika.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Basha Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, że w tym cyklu nic się nie da powiedzieć. Chciałam po prostu się wdrożyć zanim zacznę prowadzić obserwacje na poważnie, ale dziwię się, że wykres mówi mi, że mam dni płodne

f2w3ugpjqs7gupgd.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy ktoras orientuje sie jak usunac wykres ktory przez pomylke zaczelam? Da sie w ogole?

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basha wrote:
    Wiem, że w tym cyklu nic się nie da powiedzieć. Chciałam po prostu się wdrożyć zanim zacznę prowadzić obserwacje na poważnie, ale dziwię się, że wykres mówi mi, że mam dni płodne
    Bo zaznaczylaś płodny śluz. To tylko system i nie mając poprzednich danych po prostu nie ma się do czego odnieść :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zerknijcie na mój wykres bo już nie mam siły. Byłam na usg 15 dc i lekarz mówił że własnie teraz lub w najbliższych godzinach będzie owulacja. Endometrium owulacyjne, kanał jakis tam otwarty, cieńka ścianka pęcherzyka a dziń 18 dc i temperatura stoi w miejscu masakra :(

hchypc0zgq8syrex.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    srebrzysta wrote:
    dziewczyny zerknijcie na mój wykres bo już nie mam siły. Byłam na usg 15 dc i lekarz mówił że własnie teraz lub w najbliższych godzinach będzie owulacja. Endometrium owulacyjne, kanał jakis tam otwarty, cieńka ścianka pęcherzyka a dziń 18 dc i temperatura stoi w miejscu masakra :(
    Jakiś tam wzrost po tym 15dc jest więc ja bym się nie przejmowała skoro gin Ci tak powiedział.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • pomylonaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy zechce któraś z Was spojrzeć na mój wykres? Czy to normalne, ze temperatura kilka dni po owulacji tak spada? Czytałam, ze nie powinna spaść do linii podstawowej ani niżej.

24.12.2013 - dwie kreski
    23.08.2014 - Kuba <3 (39+4 tc)
    12.05.2016 - dwie kreski
    21.12.2016 - Maciek <3 (36+2 tc)
  • palma Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomylonaa wrote:
    Hej dziewczyny, czy zechce któraś z Was spojrzeć na mój wykres? Czy to normalne, ze temperatura kilka dni po owulacji tak spada? Czytałam, ze nie powinna spaść do linii podstawowej ani niżej.
    mogła tak spaść np na zagnieżdżenie, powodzenia ;)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • pomylonaa Przyjaciółka

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję ;)

24.12.2013 - dwie kreski
    23.08.2014 - Kuba <3 (39+4 tc)
    12.05.2016 - dwie kreski
    21.12.2016 - Maciek <3 (36+2 tc)
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataR wrote:
    Dziewczyny czy ktoras orientuje sie jak usunac wykres ktory przez pomylke zaczelam? Da sie w ogole?

Wejdź w ustawienia i zakładka cykle, tam jest opcja usuń. Z tym że nie możesz usunąć bieżącego z tego co się orientuje. Wcześniej Ci opisałam co zrobiłam jak usunelam kalendarz ciąży, bo była biochemiczna, a nowy cykl jeszcze się nie zaczął.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • AgataR Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Wejdź w ustawienia i zakładka cykle, tam jest opcja usuń. Z tym że nie możesz usunąć bieżącego z tego co się orientuje. Wcześniej Ci opisałam co zrobiłam jak usunelam kalendarz ciąży, bo była biochemiczna, a nowy cykl jeszcze się nie zaczął.
    Dzieki :) tak czy siak kalendarz ciazy dziala juz jak nalezy a wykres niech sobie leci ;)

lat 30, PCOS, niedoczynność tarczycy, adenomioza...
    Mama Aniolka 8-9 tc i cudownego Synka 16 tc (*)(*)
  • Madlenn Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Jeśli tylko <3 były - a tak jest w Twoim przypadku - to szansa jest zawsze :)
    Maciejowa dziekuję za słowa otuchy :)

Madlenn 4b22491956076fcd7ab69f6ae55eae30.png
  • Ramona Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , możecie rzucić okiem na mój wykres. To mój pierwszy cykl gdzie postanowiłam mierzyć temperaturę. Ostatnia ciąża zakończyła się laparoskopowo .

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ramona - cykl w porządku, owu wydaje się być dobrze zaznaczona. Masz długą fazę lutealną:) testy są totalnie negatywne? Do dwóch dni powinnaś dostać lub nie dostać @.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Ramona Nowa

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety negatywnie na serio. Owulacje miałam z lewego jajnika który był operowany bo w nim była ciąża i zastanawia mnie czy wogole realne jest zajście z niego w ciążę, nie wiem czy jest drożny .

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 4 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może właśnie tak jest. Ale taka ładna, długa faza lutealna dobrze wróży na następny cykl, z prawego jajnika :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Allmita Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ramona wrote:
    Niestety negatywnie na serio. Owulacje miałam z lewego jajnika który był operowany bo w nim była ciąża i zastanawia mnie czy wogole realne jest zajście z niego w ciążę, nie wiem czy jest drożny .

owu miałas potwierdzone monitem czy tylko testami?

https://www.maluchy.pl/li-72886.png
    https://www.maluchy.pl/ci-73456.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa moja tempka dziś nadal jak zamrożona znów 36,5 co o tym mysleć

hchypc0zgq8syrex.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem, dzięki Bogu nie jestem wyrocznią hehe :)

xnw4skjobnsltuoy.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ