Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny,
co sądzicie o moim wykresie? Program znów zmienił mi termin owulacji. Dziś zrobiłam test i wynik negatywny. Jakie było moje rozczarowanie kiedy zobaczyłam jedną kreskę na teście, choć Ovufriend zaznaczył test na 97% pozytywny. Jak uważacie, kiedy w ogóle była owulacja? Pozdrawiam Was serdecznie.
https://ovufriend.pl/graph/6d4b19960f8da03a287cc7a97d5a5736 -
Madzia3117 wrote:Hej Dziewczyny,
co sądzicie o moim wykresie? Program znów zmienił mi termin owulacji. Dziś zrobiłam test i wynik negatywny. Jakie było moje rozczarowanie kiedy zobaczyłam jedną kreskę na teście, choć Ovufriend zaznaczył test na 97% pozytywny. Jak uważacie, kiedy w ogóle była owulacja? Pozdrawiam Was serdecznie.
https://ovufriend.pl/graph/6d4b19960f8da03a287cc7a97d5a5736
Owu jeśli w ogóle była to bym powiedziała że około 34 dc. Tylko że tak długie cykle nie są normalne.ana909 lubi tę wiadomość
-
Meridian wrote:Madzia3117 to jest tylko statystyka. Ovufriend podaję procent kobiet, które mając podobne objawy były w ciąży. Nie należy się tym kierowac
Obserwuj siebie, swoje ciało, mierz temperaturę. Mnie program pomaga, bo jak mam zaznaczyć objawy, któe wystąpiły w ciągu dnia, to sobie uświadamiam "oho, rozciągliwy śluz, chęć na seks, są dni płodne;P" albo "nerwowość, płaczliwość, PMS..zbliża się wielkimi krokami @". -
No tak, tylko ten program miał mi jakos pomóc nauczyć sie samoobserwacji a jak na razie nic z tego. Jedyny płodny śluz wystąpił w terminie owulacji zaznaczonym przez Ovufriend, później już go nie było. Póki co nic z tego nie rozumiem, ale zostaje mi jedynie czekanie na okres.
-
KAJKA177 wrote:Moim zdaniem pozytywny ten u góry, te z allegro - mam co do nich wątpliwości,dlatego za pare dni sprawdze tak jak Ty, dwoma-jednym z apteki, a drugim z allegro...
Dzień wcześniej ten z Rossmana pokazywał jedną jaśniejszą jedną ciemniejszą kreskę, a z Allegro pokazał wówczas jedną krechę u mnie nie sprawdziły się testy owu z bobo plan, cały czas wychodziły negatywne, gdzie te z Allegro wskazywały owu i monitoring również ją potwierdził. Chyba,że akurat trafiłam na jakieś trefne opakowanie tych testów:) Dziś idę na monitoring,więc się dowiem czy testy są wiarygodne:) -
nick nieaktualny
-
Hejka, brała może, któraś z was luteine w drugiej fazie cyklu. Jeśli tak, to w jakiej dawce? Czy rzeczywiście pomogła na niski progesteron?
Byłam dziś na monitoringu owulacji i owulacja dziś wystąpiła. Lekarz twierdzi, że u mnie wszystko w jak najlepszym porządku, dlatego mąż będzie musiał porobic badania. A jeśli i u niego będzie ok, wtedy czeka mnie badanie drożności jajowodów. Zobaczymy, może uda się w końcu znaleźć przyczynę, dlaczego jeszcze nie mamy dzidziusia. -
Hej ja brałam luteinę w drugiej fazie cyklu 2 razy dziennie jeśli się nie mylę, ale miała ona wtedy na celu wywołanie okresu, który się spóźniał. Brałam go też w ciąży na podtrzymanie, (niestety nie pomógł) także jeżeli dojdzie do zapłodnienia to będzie ona miała za zadanie podtrzymanie ciąży, a jeżeli nie to przyspieszy okres, przynajmniej tak mi tłumaczył ginekolog.
-
czekam wrote:Hej ja brałam luteinę w drugiej fazie cyklu 2 razy dziennie jeśli się nie mylę, ale miała ona wtedy na celu wywołanie okresu, który się spóźniał. Brałam go też w ciąży na podtrzymanie, (niestety nie pomógł) także jeżeli dojdzie do zapłodnienia to będzie ona miała za zadanie podtrzymanie ciąży, a jeżeli nie to przyspieszy okres, przynajmniej tak mi tłumaczył ginekolog.
Dzięki za odpowiedź. Ja mam regularne cykle, więc pewnie luteina ma na celu podtrzymanie ewentualnej ciąży. -
agaoo wrote:Witam
Czy mogłybyście zerknąć na mój wykres , jestem tu nowa i potrzebuje waszej pomocy. Staramy się o dzidzie, program wyznaczył mi owulację na 01-04-2016 ale coś mi się wydaje, że chyba źle.