X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajci, proszę o pomoc. Z wykresu temperatury wynika, że miałam owulację. Jednak teraz temperatura mi troszkę spadła i mam wodnisty przeźroczysty śluz, a przez ostatni tydzień był kremowy, w czwartek byo go tyle, że myślałam, że dostałam okresu ;/ Czy to oznacza, że jednak jestem przed owulacją czy po prostu organizm płata figle.
    3815e8234630a0bdd66149f215ed82c8.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 17:57

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylvuszka wykres wygląda na to że zapowiada się okres. jednak trzymam kciuki, żeby @ nie przyszła :) bo temperatury i wykresy na kij się nadają. Sama wiem po sobie. Beta ujemna a temperatura idzie w górę :) nie ma się co tym sugerować .

• Katjosz Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Jeszcze nie wyznaczyło mi owu. Czy myślicie, że już ją miałam, czy dopiero mieć będę? Dziękuję i pozdrawiam

4870d30094f5d572e0a29d3d17521f60.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 19:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze owulacja mogla byc u Ciebie 13 dc ;)

• Katjosz Znajoma

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Paulette :) Zobaczymy jak tam dalej wyznaczy program.

Paulette lubi tę wiadomość

• Natalia01 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, jestem tu nowa i chciałam Was zapytać jak temperatury u was wyglądają? Staramy się o dzidziusia od 6msc i narazie nic nie wychodzi, cykle mam regularnie co 28dni miesiączka trwa ok. 4dni, to mój pierwszy cykl z mierzeniem temp. Zaczęłam od 10dc (wg. kalendarzyka w tel pierwszy dzień płodnych dni)temp. zawsze mierze o 7:20

10dc 36,20 przytulanko
    11dc 36,25 usg pęcherzyk 17mm lewy jajnik
    12dc 36,22 usg pęcherzyk 16mm
    13dc 36,29 bóle owulacyjne
    14dc 36,35 przytulanko
    15dc 36,12 (kalendarzyk pokazuje owu)przytulanko
    16dc 36,52 przytulanko
    17dc 36,35

Jak sądzicie czy wszystko jest ok z tą temperatura?

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No coz temperatury czasem potrafia zaskakiwac :) a tu na ovu zaznaczasz te temp? Program juz Ci cos wyznaczyl? Zreszta jesli chodzisz na monitoring to ja bym sie sugierowala tym co lekarz mowi niz tym co na termometrze wychodzi.

• Natalia01 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zaznaczam na ovu...Ten monitoring to przypadkiem się złożyło, że dzień po dniu..do mojego Gin bardzo ciężko się dostać, na wizytę trzeba umawiać się 1,5 miesiąca wcześniej, a na NFZ umówili mnie za 2tygodnie.. na szczęście mój Gin wykluczył moje obawy o pecos zawsze to lepiej mieć dwie opinie niż jedną. Jak w tym miesiącu nic nie wyjdzie to będę musiała znaleźć Gin co zrobi mi monitoring przez więcej dni..

19.09-10.10-31.10 szczepienia allo spadło do 0 ;(
    02.2019 - Pasnik immunologia
    08.2018 - korekta isthmocele -laparotomia
    01.2018- Angelius Provita
    alloMLR 13% -> 0
    Genotyp KIR-bx - implantacyjne są
    ANA2 1:100 typ-ziarnisty,
    NK 5% - test IMK
    Subpopulacja limfocytów,
    anty-TPO 0,38. anty-TG 0,82
    homocysteina było 8,20->9,20
    Prolaktyna 22
    kwas foliowy 13,73ng/ml
    wit d 44,5mg/ml
    Tsh 1,422 Ft3 2,52 Ft4 1,09
    Wolny testosteron 1,48 pH/ml
    p/c przeciw kardiolipinie - ujemne
    p/c p.antygenom jajnika - ujemne
    p/c p. plemnikom,
    17-prog 2,17 -> 1,52
    Dhea-s- 449 -> 413 - za wysokie
    SHBG- 15,32 za niskie - min 32,
    Androstendion 1,81 ng/ml
    Mycoplasma, ureoplasma, gbs, chlamydia, insulina, glukoza, Laparoskopia x2 , histero, toxo IgG,IgM, rózyczka,
    Mąż - test MAR, HBA, SCA, defragmentacja - ok
    Syn ur w 2011 ciąża naturalna - od tego czasu beta nie drgnęła
  • wszamanka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy jak zrobię w sobotę betę to będzie ona już wiarygodna? czy to za wcześnie jeszcze?
    I nie wiem co duphastonem zrobić, miałam go brać na skrócenie cyklu i wyregulowanie, ostatni trwał 82 dni, a tu nagle i niespodziewanie najprawdopodobniej owulka wyskoczyła jeszcze przed nim:) Według zaleceń lekarza, w piątek powinnam go skończyć. A do lekarza chodzę na NFZ i nie mam z nim kontaktu telefonicznego..

d201db57d4.png
    Starania od 10.2015.
    Dzieciątko 20/21.06.2016, 10tc. [*]

jesień 2017 2x IUI- odwołane, słabe nasienie
    kwiecień 2019- start ivf, krotki protokół
    7.05 transfer blastki 4AA😢
    7.08 crio blastki😢
    30.08 histeroskopia-zrosty (usunięte), mięśniak, dwurożność/przegroda, stan zapalny
    12.2019-histero/laparo (usunięcie przegrody)
    15.09.2020 transfer, beta rosła, pusty pęcherzyk ciążowy😢
    2 ❄❄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym robiła najwczesniej 11dpo. Zresztą mnie kazdy lekarz mówi ze 11-12. Nigdy nie robiłam wczesniej, w cyklu ciążowym 11dpo miałam bete na poziomie 7, wiec wczesniej na pewno nic by nie wyszło ;). Poczekaj spokojnie do poniedziałku i wtedy rób, bo tylko niepotrzebnie sie zestresujesz ;)

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem zła na siebie... Byłam dzisiaj u gina na wizycie, 18 dc, od wczoraj biorę luteine, bo owu wg wykresu ok 15 dc. Wg mnie była wcześniej, koło 11-12 dc był najlepszy śluz rozciągliwy, później juz minimalne ilości raczej po użyciu Conceive plus.

Duży skok temperatury, jak na mnie nie spotykany 16 dc, następnego dnia jeszcze wyżej, śluzu juz brak ze 2 dni, no to heja z luteina wieczorem 17 dc. Dzisiaj 18 dc, a gin mówi ze mam pęcherzyk ponad 20 mm! Ale że nic z niego nie będzie bo wzięłam luteine... Nie mam pojęcia jak to możliwe że przy takiej wysokiej tempce i dobrym śluzie plodnym owu nie było wcześniej... Gin jeszcze dał nadzieję że może była podwójna owu i mam brać luteine jak juz zaczęłam ehh. Nie wiem czy ktoś coś zrozumiał, ale przynajmniej się wygadałam :P Chyba wolałabym usłyszeć że totalnie nie ma szans to bym się chociaż lampki wina mogła napić...

Co do beta hcg to gin zalecił zrobić 14 dni od domniemanej owulacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2016, 22:52

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwsze - zrozumiałam wszystko, po drugie - nie masz prawa być na siebie zna, bo wszelkie objawy wskazują na to, że owu już była. Niestety, ale dowiemy się dopiero po skończonym cyklu. A lampki wina tak czy siak możesz się napić ;) życzę dobrego samopoczucia mimo wszystko! :-*

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Maciejowa za pocieszenie :* Z drugiej strony w obu ciazach biochemicznych brałam luteine wg moich odczuć i wykresu i jak widać owu sobie nie zablokowalam, skoro ciąże były, to jednak te wykresy nie są takie do niczego. Dla formalności zrobię betę na koniec przyszłego tyg, w piątek 6. maja będzie 12 dpo wg mnie i tyle...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 07:17

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    Ale jestem zła na siebie... Byłam dzisiaj u gina na wizycie, 18 dc, od wczoraj biorę luteine, bo owu wg wykresu ok 15 dc. Wg mnie była wcześniej, koło 11-12 dc był najlepszy śluz rozciągliwy, później juz minimalne ilości raczej po użyciu Conceive plus.

Duży skok temperatury, jak na mnie nie spotykany 16 dc, następnego dnia jeszcze wyżej, śluzu juz brak ze 2 dni, no to heja z luteina wieczorem 17 dc. Dzisiaj 18 dc, a gin mówi ze mam pęcherzyk ponad 20 mm! Ale że nic z niego nie będzie bo wzięłam luteine... Nie mam pojęcia jak to możliwe że przy takiej wysokiej tempce i dobrym śluzie plodnym owu nie było wcześniej... Gin jeszcze dał nadzieję że może była podwójna owu i mam brać luteine jak juz zaczęłam ehh. Nie wiem czy ktoś coś zrozumiał, ale przynajmniej się wygadałam :P Chyba wolałabym usłyszeć że totalnie nie ma szans to bym się chociaż lampki wina mogła napić...

Co do beta hcg to gin zalecił zrobić 14 dni od domniemanej owulacji.

Małe dawki progesteronu nie zablokuja Ci owulacji. Także spokojnie, poczytaj o tym w necie. Głowa do góry, będzie dobrze ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj na pobraniu krwi i zostałam ukłuta 6 razy babka nie umiała mi znaleźć żył
    Masakra to nie jest przyjemne jak bym wiedziała że tak bedzie to zrobiłabym wiecej wyników, a tak się dałam tak pokłóć dla samej prolaktyny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcjanna skad ja znam ten bol mi tez musza pokuc dwie rece zeby zyle znalezc a przy tym ile sie namacaja i jaka kolejka w poczekalni sie za mna robi :D

Po tym cyklu stwierdzam, ze bete i test ciazowy najlepiej zrobic po dniu planowanej miesiaczki. W nastepnym cyklu juz sie na pewno nie slusze na bety i testy :)

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 wrote:
    Małe dawki progesteronu nie zablokuja Ci owulacji. Także spokojnie, poczytaj o tym w necie. Głowa do góry, będzie dobrze ;)

Niestety luteiny musze brać sporo, 2 x 100 mg na noc, no i na usg było widać po otoczce że pęcherzyk nie pęknie tylko się wchłonie. Ale może jest szansa że była wcześniej owu, już trudno, czasu nie cofnę.

Współczuję Wam tych żył, u mnie zawsze się cieszą że jak na dłoni widać.

dqpro7esxqkrk97e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo dłoni już mnie tam macała, ale nie dałam sobie bo pracuję w gab. dentystycznym i wiecie przerwana ciągłość naskórka na dłoni hmmmm duże ryzyko!

• kashanka Debiutantka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co sądzicie o moim wykresie? Czy ovu dobrze wyznaczył owulację? według moich objawów była wcześniej... tylko temperatura coś zaspała :)

https://ovufriend.pl/graph/68e11186dece4ddbae153b7e28d5d084

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kashanka, przede wszystkim od następnego cyklu koniecznie zmień termometr na taki z dwoma miejscami po przecinku, wtedy wykres jest bardziej wiarygodny. Ovu dobrze zaznaczył owulacje biorąc pod uwagę temperaturę, szkoda że opuściłas 2 pomiary w 'kluczowym' momencie.

dqpro7esxqkrk97e.png
‹‹ 636 637 638 639 640 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ