Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kashanka, w trakcie cyklu nie zmienia się termometra, dlatego napisałam że od następnego cyklu
Mimik, masz pcos? Wykres nie wygląda dobrze, owulacji raczej nie było.
Andzia, napisz do administracji, na dole jest opcja "zgłoś problem". -
Atakasobiejedna nie mam pojęcia do tej pory cykl był góra 32dni a owulacje były róznie rozmieszczone co do pcos to nie wiem na usg jajniki mam czyste ale fakt hormony lh i fsh były złe no i męskich hormonów tez jest za dużo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 13:49
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykashanka wrote:jak jest już po owulacji to chyba nie ma już znaczenia czy jest 37 czy 36.97...
-
nick nieaktualny
-
gosia89 wrote:co sądzicie o moim wykresie, jest owulacyjny?
szkoda ze nie masz wiarygodnych tempek wpisanych przed testem owu...a jaka masz zazwyczaj T w I fazie? jeśli ok 36,2 to może byc owulacyjny jak dla mnie...https://www.maluchy.pl/li-72886.png
https://www.maluchy.pl/ci-73456.png -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny, mam takie zapytanie. Czy zdarzyła wam się sytuacja, że dokonałyście pomiaru temp. o stałej porze, a potem w ciągu tego samego dnia zmierzyłyście ją ponownie dla porównania i okazało się, że wynik poranny dużo różni się od tego np. popołudniowego. Czy jest możliwe, aby takie różnice były w temp? Przykład: dziś o 6 zmierzyłam i wynosiła 36,64 a o godz. 13 wynosiła 36,89 ;/ (zonk). Jak coś takiego interpretować, tym bardziej, że ovu nie wyznaczyło mi przebytej owulacji ... Wina termometru, czy miejsce w którym dokonuje pomiaru wykazuje nieścisłość (pomiar w ustach)?
Z góry dzięki za odpowiedź, jeśli któraś z dziewczyn tak miała :* -
Karolcia, po to się mierzy temperaturę o tej samej porze i w tym samym miejscu przed wstaniem z łóżka żeby nie było zakłóceń. Chodzenie, jedzenie, w zasadzie każda aktywność sprawia że nasza temperatura się zmienia, zazwyczaj jest wyższa w ciągu dnia niż rano i porównywanie jej nie ma żadnego sensu. Grunt to rzetelnie prowadzić wykres, tzn. mierzyć temperaturę o tej samej porze, po min 3 h snu, tym samym termometrem, w tym samym miejscu, przed wstaniem z łóżka, jedynie wtedy to ma sens. Chociaż lekarze i tak mówią że na temperaturę ma wpływ tyle rzeczy że wykres nie zawsze obrazuje to co się faktycznie dzieje w środku
gosia89 lubi tę wiadomość
-
Testy owu są mało wiarygodne. Ja bym już test ciążowy robiła.Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
nick nieaktualnyana909 wrote:Testy owu są mało wiarygodne. Ja bym już test ciążowy robiła.
że faktycznie mam owulacje dopiero bo zanim brałam tabletki to miałam właśnie cykle prawie 50 dniowe. A tabletki miały pomoc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2016, 19:44