Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Przeglądałam dzisiaj wykresy ciążowe i zdarzały się takie "bezowulacyjne" nie ma reguły naprawdę.
3bit - owu mogła być albo organizm się do niej przymierzał, ale nic z tego nie wyszło i może teraz dopiero będzie, trochę spóźniona.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Maciejowa, mam do Ciebie wielkie pytanie Jestem niby 9 dni po owulacji, chociaż została przestawiona o 2 dni później niż za pierwszym razem jak wyznaczył mi ovufriend. Strasznie boli mnie brzuch, już od kilku dni. I nie jest to ból jak na okres, bo moja faza lutealna trwa 16 dni, tylko taki inny, taki jakby w środku, w jajnikach. Jest to straszny ból. Nie chcę robić jeszcze testu, bo pewnie i tak jest jeszcze za wcześnie. Do ginekologa też jeszcze nie chcę iść, chociaż obawiam się, że będę musiała wkrótce, bo ostatnio ginekolog powiedziała mi że mam tam coś, jakiś punkcik, stwierdziła że to pewnie wczesna ciąża. A za kilka dni dostałam okres.
Teraz tak się zastanawiam, czy to możliwe by było, że jeśli zaszłam, żeby mieć takie straszne bóle?
Druga opcja, może to jakiś guz tak mi rośnie, albo nie wiem... albo jakaś choroba...
Nie wiem co myśleć.
Poza tym czuję się taka nabrzmiała, taka napuchnięta w brzuchu jak nie wiem. Ciężko mi go nawet wciągnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 22:44
-
nick nieaktualnylepiej iśc do lekarza z objawami i ich nie lekceważyć.
tak jak mi ginekolog powiedział że na temperaturę mogą wpłynąć różne czynniki...
o to że na wykresie zaznaczxymy ją sobie to nie znaczy ze bedzie w ten dzien bo moze być wcześniej lub później... czasem nawet z tempki moze wynikac ze bezowulacyjnie a w ciaze mozemy zajść...
dlatego temperatura/ kalendarzyk mówi się ze jest zawodna jesli chodzi o antykoncepcję...
wg mojego ginekologa ja tez płodne mogłam miec w tym 12 dc na podstawie obserwacji śluzu a po temnpce wynika ze było póxniej...
sex tylko w 12 dc i narazie okres sie spóźnia 3 dzień... poczekam do jutra i testuję jutro lub w środę rano:), bo na opóźnienie mogły wpłynąc mi stresy ostatnich dni choc tempke tez mam powyżej 37 stopni... -
agaoo wrote:Odnotowałam dzisiaj cień cienia.... Ale nie wiem , boję się myśleć, że to dzidzia..... Poczekam do jutra.... Niadzieja umiera ostatnia.....
Mam nadzieje, że to będzie dzidzia:) trzymam kciuki:) -
nick nieaktualnyDziewczyny, to nawet nie pytanie dotyczące standardowej interpretacji ale pytanie, dlaczego wykres jest dwustopniowy skoro potwierdzony jest cykl bezowulacyjny ( dwa monitoringi w 9dc i 14dc, na bardzo dobrym sprzecie, wiec raczej nie ma szans na pomyłkę). Dodam, że lekarz nie znalazł żadnych pęcherzyków, wiec nie moze byc mowy że cos nie pekło i tez wytwarza progesteron i jest powodem wzrostu. Miałam czyste, wygasłe jajniki. A więc? Skąd ta temperatura? Jakieś pomysły?
-
nick nieaktualnyKasia, na poczatku też tak myslałam, ale po wizycie w 14dc lekarz stwierdził ze nie widzi zmian od poprzedniej wizyty, a niemozliwe zeby cos urosło i pekło od 9 do 14dc. Do tego endo cieniutkie bo niecałe 6mm tez wskazywało ze owulacji jednak nie było. Ono chyba nawet było 5,5 mm. Tylko ciągle męczy mnie ta temparatura. No i tak ładnie sie zgrywa z testami owulacyjnymi. Do tego szyjka otwarta, i jeszcze pare szczegołów. Zrobiłam dzis jeszcze progesteron, ale wynik tez wcale nie musi byc jednoznaczny. Zgłupiałam.
-
nick nieaktualnysylwia_80- tak jak pisałam powyżej opinię mojego lekarza. z temperaturą jest różnie i trzeba ją brac z przymrużeniem oka. na temperature ciała wpływa wiele czynników - nawet późna pora snu, stres, infekcja itd.
wykres pozwala nam poznać swoje ciało ale nie jest wyznacznikiem płodnośći , dlatego jest to najmniej skuteczna metoda jesli chodzi o antykoncepcję.
nie traktuj wykresu doslownie- najpewniejszy jest monitoring- jesli lekarz stwierdziłze mialas cykl bezowulacyjny to moim zdaniem piwinnas się trzymać zdania lekarza - usg raczej powie prawdę.
a z tempką tak jak pisałam- jest różnie.
-
nick nieaktualnyOk, przed sekunda dostałam wyniki progesteronu 18 ng/ml 7-8 dni po + owu.
Czy taki progesteron też może się mylić? Nie jest to ironia, moj lekarz zawsze twierdził, ze powyżej 10 wskazuje na owulacje. Wiec same sprzeczne czynniki w tym cyklu. Z temparaturą masz rację, czasem budze sie w nocy przez moja córe, co prawda nie wstaje, ale wybijam sie ze snu. Tylko że to się dzieje w czasei całego mojego cyklu, wiec tez ta dwufazowość dziwi...
No nic, chyba do konca nie mogę być pewna niczego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 16:00
-
Sylwia - faktycznie dziwne biorąc jeszcze ten progesteron pod uwagę. Może byś zadzwoniła do lekarza i mu powiedziała o tym wyniku?
Atakasobiejedna lubi tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
nick nieaktualny