X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3 bit, póki co nie wygląda żeby owulacja już była. U mnie też zamiast wzrostu tempki spadek heh ;)

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przeglądałam dzisiaj wykresy ciążowe i zdarzały się takie "bezowulacyjne" :-) nie ma reguły naprawdę.
    3bit - owu mogła być albo organizm się do niej przymierzał, ale nic z tego nie wyszło i może teraz dopiero będzie, trochę spóźniona.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • kokolinek :) Koleżanka

Wysłany: 24 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa, mam do Ciebie wielkie pytanie :) Jestem niby 9 dni po owulacji, chociaż została przestawiona o 2 dni później niż za pierwszym razem jak wyznaczył mi ovufriend. Strasznie boli mnie brzuch, już od kilku dni. I nie jest to ból jak na okres, bo moja faza lutealna trwa 16 dni, tylko taki inny, taki jakby w środku, w jajnikach. Jest to straszny ból. Nie chcę robić jeszcze testu, bo pewnie i tak jest jeszcze za wcześnie. Do ginekologa też jeszcze nie chcę iść, chociaż obawiam się, że będę musiała wkrótce, bo ostatnio ginekolog powiedziała mi że mam tam coś, jakiś punkcik, stwierdziła że to pewnie wczesna ciąża. A za kilka dni dostałam okres.

Teraz tak się zastanawiam, czy to możliwe by było, że jeśli zaszłam, żeby mieć takie straszne bóle?
    Druga opcja, może to jakiś guz tak mi rośnie, albo nie wiem... albo jakaś choroba...
    Nie wiem co myśleć.

Poza tym czuję się taka nabrzmiała, taka napuchnięta w brzuchu jak nie wiem. Ciężko mi go nawet wciągnąć :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2016, 22:44

• BUBINIA Koleżanka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej idź sprawdzić do lekarza nie ma co ignorować takich objawów.

Szczęśliwa mamusia Hani <3
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy takim silnym bólu też bym poszła do lekarza, możesz nawet do szpitala pójść.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lepiej iśc do lekarza z objawami i ich nie lekceważyć.
    tak jak mi ginekolog powiedział że na temperaturę mogą wpłynąć różne czynniki...
    o to że na wykresie zaznaczxymy ją sobie to nie znaczy ze bedzie w ten dzien bo moze być wcześniej lub później... czasem nawet z tempki moze wynikac ze bezowulacyjnie a w ciaze mozemy zajść...
    dlatego temperatura/ kalendarzyk mówi się ze jest zawodna jesli chodzi o antykoncepcję...
    wg mojego ginekologa ja tez płodne mogłam miec w tym 12 dc na podstawie obserwacji śluzu a po temnpce wynika ze było póxniej...
    sex tylko w 12 dc i narazie okres sie spóźnia 3 dzień... poczekam do jutra i testuję jutro lub w środę rano:), bo na opóźnienie mogły wpłynąc mi stresy ostatnich dni choc tempke tez mam powyżej 37 stopni...

• agaoo Debiutantka

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, zerknijcie proszę na mój wykres, jest jeszcze cień szansy?

fe3f8f7ae99754629a7fbce2bae1e4b4.png[/url]

• Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2016, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaoo tempka jest wysoko, nie wiem jak długie cykle miewasz, ale wykres póki co wygląda dobrze.

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • agaoo Debiutantka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnotowałam dzisiaj cień cienia.... Ale nie wiem , boję się myśleć, że to dzidzia..... Poczekam do jutra.... Niadzieja umiera ostatnia.....

• ann1109 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agaoo wrote:
    Odnotowałam dzisiaj cień cienia.... Ale nie wiem , boję się myśleć, że to dzidzia..... Poczekam do jutra.... Niadzieja umiera ostatnia.....

Mam nadzieje, że to będzie dzidzia:) trzymam kciuki:)

bl9cdf9h7ig7cn2w.png

0d1y3e3kell4i8z5.png

Aniołek (*) 7 tc 23.06.2019
    Cb 12.2019
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana trzymamy kciuki! Oby Cię wzrok nie mylił! :-*

xnw4skjobnsltuoy.png
  • agaoo Debiutantka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście dziewczynki :-*

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to nawet nie pytanie dotyczące standardowej interpretacji ale pytanie, dlaczego wykres jest dwustopniowy skoro potwierdzony jest cykl bezowulacyjny ( dwa monitoringi w 9dc i 14dc, na bardzo dobrym sprzecie, wiec raczej nie ma szans na pomyłkę). Dodam, że lekarz nie znalazł żadnych pęcherzyków, wiec nie moze byc mowy że cos nie pekło i tez wytwarza progesteron i jest powodem wzrostu. Miałam czyste, wygasłe jajniki. A więc? Skąd ta temperatura? Jakieś pomysły?

• Katarzyna.G Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie ewidentnie jednak owulacja była.

8.01.2016 - 23.03.2016 [*] Mój mały Aniołek

8uneyx8d1vxarn72.png

yuuds65gf87b5p5x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, na poczatku też tak myslałam, ale po wizycie w 14dc lekarz stwierdził ze nie widzi zmian od poprzedniej wizyty, a niemozliwe zeby cos urosło i pekło od 9 do 14dc. Do tego endo cieniutkie bo niecałe 6mm tez wskazywało ze owulacji jednak nie było. Ono chyba nawet było 5,5 mm. Tylko ciągle męczy mnie ta temparatura. No i tak ładnie sie zgrywa z testami owulacyjnymi. Do tego szyjka otwarta, i jeszcze pare szczegołów. Zrobiłam dzis jeszcze progesteron, ale wynik tez wcale nie musi byc jednoznaczny. Zgłupiałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwia_80- tak jak pisałam powyżej opinię mojego lekarza. z temperaturą jest różnie i trzeba ją brac z przymrużeniem oka. na temperature ciała wpływa wiele czynników - nawet późna pora snu, stres, infekcja itd.
    wykres pozwala nam poznać swoje ciało ale nie jest wyznacznikiem płodnośći , dlatego jest to najmniej skuteczna metoda jesli chodzi o antykoncepcję.
    nie traktuj wykresu doslownie- najpewniejszy jest monitoring- jesli lekarz stwierdziłze mialas cykl bezowulacyjny to moim zdaniem piwinnas się trzymać zdania lekarza - usg raczej powie prawdę.
    a z tempką tak jak pisałam- jest różnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, przed sekunda dostałam wyniki progesteronu 18 ng/ml 7-8 dni po + owu.
    Czy taki progesteron też może się mylić? Nie jest to ironia, moj lekarz zawsze twierdził, ze powyżej 10 wskazuje na owulacje. Wiec same sprzeczne czynniki w tym cyklu. Z temparaturą masz rację, czasem budze sie w nocy przez moja córe, co prawda nie wstaje, ale wybijam sie ze snu. Tylko że to się dzieje w czasei całego mojego cyklu, wiec tez ta dwufazowość dziwi...

No nic, chyba do konca nie mogę być pewna niczego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2016, 16:00

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam, chyba w październiku, cykl estradowy a na usg wyszło że nic nie było. Cykl był dłuższy, jak każdy bez owu u mnie i oczywiście ciąży nie było.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia - faktycznie dziwne biorąc jeszcze ten progesteron pod uwagę. Może byś zadzwoniła do lekarza i mu powiedziała o tym wyniku?

Atakasobiejedna lubi tę wiadomość

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa, jestem zapisana na jeszcze jedno USG- miałam sprawdzic czy cos jednak sie urodzi poźniej. Ale teraz nie wiem czy jest sens iść na wizyte czy faktycznie tylko skonsultować telefonicznie. No nic, pomyśle jeszcze, dzięki.

‹‹ 635 636 637 638 639 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ