X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu wrote:
    Hej... jestem totalnie nowa ;) czy ktoś mógłby zinterpretować mój wykres? ;)
    Mam różne cykle od 29-35 dni. Zastanawiam się czy mieć nadzieję że coś w tym cyklu się zrodzi;( ?????????? Ovufriend nie wyznaczył mi owulacji a wydaje mi sie ze powinna byc 4.05.16 czy to znaczy że coś jest nie tak
    Z góry dziękuję za pomoc

https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html
    Przed 04.05 masz dość wysokie temperatury dlatego nie widać skoku. Jeśli owulacja wtedy była to ok 17-18 mają powinnaś dostać @.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ana - u nas żadnych zmian. Miło, że zaglądasz :) jak się czujesz?

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Lu Znajoma

Wysłany: 8 maja 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedz. Dlatego że są wysokie temperatury to ovufriend nie wyznaczył mi jeszcze owulacji tak??? Myślicie że jest jakaś szansa na maluszka? ;(

• innamorata88 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey ho! Możecie zerknąć na mój wykres? Czy ten dzisiejszy spadek oznacza owu na dniach? Testy owulacyjne nadal - a Ovitrelle mam wziąć jak przynajmniej ta druga kreska będzie widoczna dla oka, rano był cień cienia, może jakimś cudem do wieczora trochę się podciągnie...

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu - wydaje mi się, że OF nie wyznaczy owu, bo nie ma dwóch faz temperatur. Przeglądnij sobie wykresy w galerii.
    Innamorata - ciężko stwierdzić, póki co jest za mało temperatur.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • AniaK1988 Debiutantka

Wysłany: 8 maja 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć czt taka utrzymująca się tendencja spadkowa temperatury po owulacji jest powodem do jakiegoś niepokoju? https://ovufriend.pl/graph/69d731fe1378e962be3b9bbd3d587277

05b3ff76504a9d5e7a08d7dff422a785.png[/url]
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaK1988 wrote:
    Hej, czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć czt taka utrzymująca się tendencja spadkowa temperatury po owulacji jest powodem do jakiegoś niepokoju? https://ovufriend.pl/graph/69d731fe1378e962be3b9bbd3d587277
    Nie ;) jutro temperatura zapewne się podniesie :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prosze o interpretacje mojego wykresu

• Oreore Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe ze temperatura zaczyna spadać i zbliża sie @. Ale może to też być jedynie jednorazowa nizsza temperatura. Ciężko coś wywróżyć

07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
    18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
    *problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
    30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
    05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
  • Lu Znajoma

Wysłany: 8 maja 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy mam sie obawiać że z mojego wykresu wynika że chyba owulacji nie było.???? .. te temperatury mnie przerażają. W pierwsze i niby teraz w drugiej fazie (owulacja "chyba" 04.05.16 test owulacyjny to potwierdził ) wynoszą praktycznie tyle samo... czy to może wykluczyć ciążę?; ( załamka; (

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 15:22

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 8 maja 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu test nie jest wskaźnikiem owulacji.

Maciejowa czuję się dobrze, nawet bardzo dobrze. Miewam bóle krzyża, ale póki co są sporadyczne i nie utrudniają mi życia. Poza tym dokucza mi tylko rosnąca waga, bo trochę za szybko przybieram. No ale... :)
    Dzidzia kopie, to tak wspanuale uczucie, że rekompensuje resztę dolegliwości.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu - jak długo się staracie?

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 maja 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, proszę zerknijcie na mój wykres. Nie wiem, co się dzieje, jestem załamana. Ten spadek temperatury i plamienie. Wczoraj po g. 20 pojawił się śluz. Kolor lekko różowy, ale b. mało i malusieńka plamka czerwonej krwi (wielkości ok. 3mmx3mm). Dziś śluz ma kolor troszkę ciemniejszego różu, ale też jest go niewiele. Zestresowałam się bardzo. Po odstawieniu antykoncepcji miałam nieregularne okresy i dostałam luteinę. Kilka tabletek mi zostało,to dziś ok. godz. 8 wzięłam jedną. Wieczorem mam wizytę u lekarza. Stresuję się, bo liczyliśmy że ten cykl będzie nasz, a tu takie cuda...

• Lu Znajoma

Wysłany: 9 maja 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa staramy się od 4 miesięcy ale dopiero w tym zaczęłam bardziej przywiązywać wagę do tego co dzieje się że mną w cyklu. Poprzednio myślałam że spokój i luz a także brak antykoncepcji i regularne można powiedzieć stosunki zaowocują fasolka ale hmmm zaczynam tracić nadzieję. Nie mogę spać ani zająć się czymś na dluzej bo ciągle wracam myślami do starań do temperatur i wykresów.
    Od wczoraj zaczęły mnie boleć piersi i co jakiś czas ciągnie mnie podbrzusze,ale ja jak zwykle mam pecha w życiu i pewnie w tej dziedzinie już też. ..Nigdy nie udzielałam się na żadnych forach ale chyba potrzebuje wsparcia...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 09:54

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu wrote:
    Nie mogę spać ani zająć się czymś na dluzej bo ciągle wracam myślami do starań do temperatur i wykresów.
    Kochana nie martw się, nie jesteś sama :-( Wiem, marne to pocieszenie... My staramy się już od początku roku, teraz będzie 6 cykl :-( Wiem, że to jest nic w porównaniu z niektórymi parami, ale ja już naprawdę coraz gorzej to znoszę :-( Nie potrafię sobie wyobrazić, że to może jeszcze potrwać ileś miesięcy albo lat... Coraz bardziej prześladuje mnie myśl, że zostaniemy tylko we trójkę :-(

Marysia777
  • Lu Znajoma

Wysłany: 9 maja 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia777 tak te myśli strasznie dołuja. Ostatnio same problemy mnie się trzymają.
    Mam zgrana paczkę koleżanek i wszystkie mają dzieci. A ja nie ; ( pragnę tego dzidziusia jak niczego na świecie.
    Mówisz że jesteście w trójkę hmmm czyli jednego dzieciaczki masz tak ?
    Ja już nie mówię o gromadce ale chociaż jedno. .. a mój wykres jest kiepski z tego co czytam na różnych forach wychodzi ze moja słaba temperatura w drugiej fazie to nie dobry znak. O ile wogole owulacja rzeczywiście była. ..

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu tak ja już mam córeczkę. Nie mieliśmy żadnych problemów, zaszłam bodajże w drugim cyklu, nawet dokładnie nie pamiętam, bo kompletnie nic nie liczyłam, nie sprawdzałam, po prostu okres nie przyszedł i było wielkie zaskoczenie, że tak szybko się udało. A teraz jakoś mamy pod górkę :-(
    Wiem, że jest ciężko zwłaszcza jak wszędzie dookoła pełno dzieciaczków i ciężarnych. Ja w swoim otoczeniu mam teraz kilka przypadków "wpadek", późnych ciąż, także też nie jest mi łatwo...
    A co do Twojej temperatury to sprawdzałaś sobie progesteron? Ja robiłam w zeszłym tygodniu 7 dni po owu, miałam mieć wynik w piątek, ale nie przyjechał, dzisiaj idę odebrać, chociaż temp mam ok, więc chyba nie tu jest pies pogrzebany.

Marysia777
  • Lu Znajoma

Wysłany: 9 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia777 powiedzialam sobie ze jeżeli teraz przyjdzie straszna @ to idę zrobić wszystkie badania od A do Z. Ogólnie rzecz biorąc moje cykle są straszne przeważnie 35-40 dniowy a i zdarzały się takie ze 29 dni miały. Miałam też jakieś 3 mc temu niewielka torbiel która się wchlonela.
    Zawsze sobie tłumaczyłam że na dzieci jeszcze czas że poczekam na stałą umowę na stabilizację finansowa i wtedy zajde w ciążę , ale ostatnio wyszło że mój pracodawca ewidentnie mnie nie znosi i ciągle przedłuża umowy wymyśla różne zmiany stanowisk i wychodzi na to że mam co chwile umowę na pół roku. Także się wkurzylam po ostatniej podpisanej umowie i stwierdziliśmy z mężem że spełniamy marzenie o dziecku nie zważając na umowy bo zawsze jakoś sobie damy rade. I co!!! I nic mijają miesiące a @ przychodzi jak zmora za każdym razem. ..
    Ciekawe jak twoje wyniki... ja po tej @ idę się badać. .. jejku ale mimo wszystko jestem taka naiwna i mam nadzieję że teraz to będzie to;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 10:35

• Fridakahlo Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam 40dc. Od wczoraj testy owulacyjne pozytywne, na owulacje raczej to nie wyglada. Dzisiaj zrobilam test ciazowy i wyszedl negatywny, nie wiem czy jest szansa na to bym byla w ciazy?
    Czy zrobic sobie bete?

Frida

PCO
    Hyperprolaktynemia czynnościowa
    Hipoglikemia reaktywna
  • Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 9 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu a może właśnie to kwestia tego, że się po prostu nastawiliście. Ta słynna blokada w głowie. Mi lekarka powiedziała, że dlatego nam z pierwszym dzieckiem właśnie wyszło od razu, bo się nie nastawialiśmy. Teraz jest odwrotnie, tak jak u Ciebie po prostu mamy idealną sytuację i chcielibyśmy ją wykorzystać, ale już życie nam pokazuje, że niestety nie ma tak jak się chcę :-( Ja miałam póki co monitoring i niby z mój cykl jest ładny, pęchężyki rosną, pojawia się dominujący, pęka, endomertrium łąadne. Teraz męża wysyłam na badanie nasienia, bo chyba od tej strony będzie łatwiej, jak tu będzie ok to ja wtedy zbadam wszystkie hormony, a jak nie to, to po wakacjach drożność jajników. Jak sobie pomyślę o tej drodze przez mękę to mi się odechciewa.

Marysia777
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ