Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Lu wrote:Hej... jestem totalnie nowa czy ktoś mógłby zinterpretować mój wykres?
Mam różne cykle od 29-35 dni. Zastanawiam się czy mieć nadzieję że coś w tym cyklu się zrodzi;( ?????????? Ovufriend nie wyznaczył mi owulacji a wydaje mi sie ze powinna byc 4.05.16 czy to znaczy że coś jest nie tak
Z góry dziękuję za pomoc
https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.htmlNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Hey ho! Możecie zerknąć na mój wykres? Czy ten dzisiejszy spadek oznacza owu na dniach? Testy owulacyjne nadal - a Ovitrelle mam wziąć jak przynajmniej ta druga kreska będzie widoczna dla oka, rano był cień cienia, może jakimś cudem do wieczora trochę się podciągnie...Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Lu - wydaje mi się, że OF nie wyznaczy owu, bo nie ma dwóch faz temperatur. Przeglądnij sobie wykresy w galerii.
Innamorata - ciężko stwierdzić, póki co jest za mało temperatur.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
Hej, czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć czt taka utrzymująca się tendencja spadkowa temperatury po owulacji jest powodem do jakiegoś niepokoju? https://ovufriend.pl/graph/69d731fe1378e962be3b9bbd3d587277[/url]
-
AniaK1988 wrote:Hej, czy któraś z Was mogłaby mi powiedzieć czt taka utrzymująca się tendencja spadkowa temperatury po owulacji jest powodem do jakiegoś niepokoju? https://ovufriend.pl/graph/69d731fe1378e962be3b9bbd3d587277Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
nick nieaktualny
-
Możliwe ze temperatura zaczyna spadać i zbliża sie @. Ale może to też być jedynie jednorazowa nizsza temperatura. Ciężko coś wywróżyć07.02.2016 - Aniołek ciążą pozamaciczna 6 tydz.
18.04.2016 -sonohsg - prawy jajowód uszkodzony, lewy udrożniony
*problem męski morfologia 0%, defragmentacja 79%
30.08.2017 - zaczynamy przygodę z in vitro (GRAVIDA)
05.2018 - przenosiny do nOvum Warszawa
-
Czy mam sie obawiać że z mojego wykresu wynika że chyba owulacji nie było.???? .. te temperatury mnie przerażają. W pierwsze i niby teraz w drugiej fazie (owulacja "chyba" 04.05.16 test owulacyjny to potwierdził ) wynoszą praktycznie tyle samo... czy to może wykluczyć ciążę?; ( załamka; (
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2016, 15:22
-
Lu test nie jest wskaźnikiem owulacji.
Maciejowa czuję się dobrze, nawet bardzo dobrze. Miewam bóle krzyża, ale póki co są sporadyczne i nie utrudniają mi życia. Poza tym dokucza mi tylko rosnąca waga, bo trochę za szybko przybieram. No ale...
Dzidzia kopie, to tak wspanuale uczucie, że rekompensuje resztę dolegliwości.Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
nick nieaktualnyKochane, proszę zerknijcie na mój wykres. Nie wiem, co się dzieje, jestem załamana. Ten spadek temperatury i plamienie. Wczoraj po g. 20 pojawił się śluz. Kolor lekko różowy, ale b. mało i malusieńka plamka czerwonej krwi (wielkości ok. 3mmx3mm). Dziś śluz ma kolor troszkę ciemniejszego różu, ale też jest go niewiele. Zestresowałam się bardzo. Po odstawieniu antykoncepcji miałam nieregularne okresy i dostałam luteinę. Kilka tabletek mi zostało,to dziś ok. godz. 8 wzięłam jedną. Wieczorem mam wizytę u lekarza. Stresuję się, bo liczyliśmy że ten cykl będzie nasz, a tu takie cuda...
-
Maciejowa staramy się od 4 miesięcy ale dopiero w tym zaczęłam bardziej przywiązywać wagę do tego co dzieje się że mną w cyklu. Poprzednio myślałam że spokój i luz a także brak antykoncepcji i regularne można powiedzieć stosunki zaowocują fasolka ale hmmm zaczynam tracić nadzieję. Nie mogę spać ani zająć się czymś na dluzej bo ciągle wracam myślami do starań do temperatur i wykresów.
Od wczoraj zaczęły mnie boleć piersi i co jakiś czas ciągnie mnie podbrzusze,ale ja jak zwykle mam pecha w życiu i pewnie w tej dziedzinie już też. ..Nigdy nie udzielałam się na żadnych forach ale chyba potrzebuje wsparcia...Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 09:54
-
Lu wrote:Nie mogę spać ani zająć się czymś na dluzej bo ciągle wracam myślami do starań do temperatur i wykresów.Marysia777
-
Marysia777 tak te myśli strasznie dołuja. Ostatnio same problemy mnie się trzymają.
Mam zgrana paczkę koleżanek i wszystkie mają dzieci. A ja nie ; ( pragnę tego dzidziusia jak niczego na świecie.
Mówisz że jesteście w trójkę hmmm czyli jednego dzieciaczki masz tak ?
Ja już nie mówię o gromadce ale chociaż jedno. .. a mój wykres jest kiepski z tego co czytam na różnych forach wychodzi ze moja słaba temperatura w drugiej fazie to nie dobry znak. O ile wogole owulacja rzeczywiście była. .. -
Lu tak ja już mam córeczkę. Nie mieliśmy żadnych problemów, zaszłam bodajże w drugim cyklu, nawet dokładnie nie pamiętam, bo kompletnie nic nie liczyłam, nie sprawdzałam, po prostu okres nie przyszedł i było wielkie zaskoczenie, że tak szybko się udało. A teraz jakoś mamy pod górkę
Wiem, że jest ciężko zwłaszcza jak wszędzie dookoła pełno dzieciaczków i ciężarnych. Ja w swoim otoczeniu mam teraz kilka przypadków "wpadek", późnych ciąż, także też nie jest mi łatwo...
A co do Twojej temperatury to sprawdzałaś sobie progesteron? Ja robiłam w zeszłym tygodniu 7 dni po owu, miałam mieć wynik w piątek, ale nie przyjechał, dzisiaj idę odebrać, chociaż temp mam ok, więc chyba nie tu jest pies pogrzebany.Marysia777 -
Marysia777 powiedzialam sobie ze jeżeli teraz przyjdzie straszna @ to idę zrobić wszystkie badania od A do Z. Ogólnie rzecz biorąc moje cykle są straszne przeważnie 35-40 dniowy a i zdarzały się takie ze 29 dni miały. Miałam też jakieś 3 mc temu niewielka torbiel która się wchlonela.
Zawsze sobie tłumaczyłam że na dzieci jeszcze czas że poczekam na stałą umowę na stabilizację finansowa i wtedy zajde w ciążę , ale ostatnio wyszło że mój pracodawca ewidentnie mnie nie znosi i ciągle przedłuża umowy wymyśla różne zmiany stanowisk i wychodzi na to że mam co chwile umowę na pół roku. Także się wkurzylam po ostatniej podpisanej umowie i stwierdziliśmy z mężem że spełniamy marzenie o dziecku nie zważając na umowy bo zawsze jakoś sobie damy rade. I co!!! I nic mijają miesiące a @ przychodzi jak zmora za każdym razem. ..
Ciekawe jak twoje wyniki... ja po tej @ idę się badać. .. jejku ale mimo wszystko jestem taka naiwna i mam nadzieję że teraz to będzie to;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 10:35
-
Dziewczyny mam 40dc. Od wczoraj testy owulacyjne pozytywne, na owulacje raczej to nie wyglada. Dzisiaj zrobilam test ciazowy i wyszedl negatywny, nie wiem czy jest szansa na to bym byla w ciazy?
Czy zrobic sobie bete?
Frida
PCO
Hyperprolaktynemia czynnościowa
Hipoglikemia reaktywna -
Lu a może właśnie to kwestia tego, że się po prostu nastawiliście. Ta słynna blokada w głowie. Mi lekarka powiedziała, że dlatego nam z pierwszym dzieckiem właśnie wyszło od razu, bo się nie nastawialiśmy. Teraz jest odwrotnie, tak jak u Ciebie po prostu mamy idealną sytuację i chcielibyśmy ją wykorzystać, ale już życie nam pokazuje, że niestety nie ma tak jak się chcę Ja miałam póki co monitoring i niby z mój cykl jest ładny, pęchężyki rosną, pojawia się dominujący, pęka, endomertrium łąadne. Teraz męża wysyłam na badanie nasienia, bo chyba od tej strony będzie łatwiej, jak tu będzie ok to ja wtedy zbadam wszystkie hormony, a jak nie to, to po wakacjach drożność jajników. Jak sobie pomyślę o tej drodze przez mękę to mi się odechciewa.Marysia777