X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Nikola - czemu miałabyś czekać aż 9dni? Faza lutealna trwa 10-16dni, najczęściej 14 więc pod koniec tygodnia test powinien wyjść wiarygodny.

Wiec myslisz ze w piatek moge najwczesniej zatestowac?

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 12dpo coś się może, ale nie musi pojawić. Piątek - sobota będą bardziej wiarygodne :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Lu Znajoma

Wysłany: 10 maja 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny; ) dzisiaj temperatura zaczęła mi ładnie rosnąć; ) tylko nadal ovufriend nie wyznaczył owulacji ale jakoś mi lepiej z tym wzrostem tempki; )

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszytsko jakoś się poprzestawiało. Dzisiaj zaczynam 6 cykl starań :-(
    Poprzedni zakończyłam 23 dnia jak nigdy, zawsze cykle mam 27-28 dni, takiego
    krótkiego jak ten nie pamiętam. W ogóle kompletne zaskoczenie, bo dzisiaj jeszcze
    rano miałam wysoką temperaturę. Ciężko dokładnie określić kiedy powinnam mieć spadek,
    bo termometrem owulacyjnym mierzę dopiero pierwszy cykl, wcześniej mierzyłam takim do
    ucha i spadek miałam tak 2 dni przed okresem... Jeszcze żeby było śmieszniej to
    wczoraj odebrałam wyniki progesteronu i w 7 dniu po owulacji jestem lekko ponad normę
    17,79 (norma dla fazy lutealnej była 1,2-15,9).

Marysia777
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis test owulacyjny wyszedl mi pozytywny. To jakis znak? :P
    aa41339a52662dcab622107386c3ed49.png

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu - owulacja mogła być 21dc.
    Marysia - chyba przy staraniach dzieją się takie cyrki, bo mi też się zdarzył taki 23dniowy cykl a normalnie miewam ok 33dni.
    Nikola - zrób jutro sikańca :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Lu - owulacja mogła być 21dc.
    Marysia - chyba przy staraniach dzieją się takie cyrki, bo mi też się zdarzył taki 23dniowy cykl a normalnie miewam ok 33dni.
    Nikola - zrób jutro sikańca :)

Nie wytrzymalam i zrobilam przed chwilka, niestety ;/

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 może jeszcze za wcześnie, a ilu dniowe masz cykle?
    U mnie jednak fałszywy alarm, albo dopiero się rozkręci. W ciągu dnia miałam kilka nitek krwi w śluzie i tyle, na razie spokój. Kiedyś już tak miałam i po jakiś 12 h się rozkręciło, zobaczymy... W każdym razie w taki pełnowymiarowy okres nie chciało mi się wierzyć przez tą temperaturę, cały czas się trzyma póki co.

Marysia777
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia777 wrote:
    nikola2877 może jeszcze za wcześnie, a ilu dniowe masz cykle?
    U mnie jednak fałszywy alarm, albo dopiero się rozkręci. W ciągu dnia miałam kilka nitek krwi w śluzie i tyle, na razie spokój. Kiedyś już tak miałam i po jakiś 12 h się rozkręciło, zobaczymy... W każdym razie w taki pełnowymiarowy okres nie chciało mi się wierzyć przez tą temperaturę, cały czas się trzyma póki co.

29-35

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może za wcześnie jeszcze ;-) Trzymam kciuki!

nikola2877 lubi tę wiadomość

Marysia777
  • Lu Znajoma

Wysłany: 10 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta jeżeli owulacja np wystąpiła 21 dc a temperatura nadal będzie rosnąć to kiedy mogę testować gdyby oczywiście ta @ nie przyszła??? Dodam że od wczoraj nadal boli mnie podbrzusze, piersi lekko obrzymałe ale nie jakoś super bolące, ale gazy i wzdecia normalnie nie do opisania...a i dzisiaj przy kolacji jedząc ukochany ser plesniowy nagle odczuwam taki właśnie dziwny metaliczny posmakw hmmm pewnie sobie wkrecam;) jakie to dziwne ile rzeczy może nasza podświadomość podpowiedzieć jeżeli się czegoś bardzo chce ;) a może jednak....

• Lu Znajoma

Wysłany: 11 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kolejny ładny skok temperatury ;) i wkoncu ovufriend wyznaczył owulacje ale przerywania linią i później niż myślałam bo w 24 dc. Piersi jakoś mniej bola a zawsze na tydzień przed okresem bolaly tak że spać nie mogłam. ..co o tym sądzicie?

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj też znowu mały skok temperatury, ale coś czuję, że to zwiastuje jutrzejszy spadek. Test zrobiłam i negatywny.
    Lu moim zdaniem testowanie ma sens tak 10 dni po owulacji, chociaż różne przypadki bywają ;-) Co do objawów to ja już sobie nic nie wkręcam, bo tak jest co miesiąc, a prawda jest taka, że te objawy na ciążę są takie jak na okres. Ja np. po owulacji mogę spać całymi dniami, mam gorszy apetyt, bolą piersi, a przecież to całkiem normalne, bo progesteron rośnie, ba! Nawet kilka dni po owulacji mam takie wyraźne sny i jest ich dużo w ciągu jednej nocy.
    W każdym razie trzymam kciuki! A ile dni do @?

Marysia777
  • Lu Znajoma

Wysłany: 11 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm do mojej @ to nie wiem nigdy mam cykle różne raz 29 dni raz 35 a innym razem 40. Myślę że powinnam dostać koło 18-19 mają tą straszna @.to kiedy mogę testować? ? Ale jakoś inaczej się czuję ;)

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze przyjmuję sobie 10 dni od owulacji, bo wcześniej to jeszcze mogło nie dojść do zagnieżdżenia nawet. Chociaż z tego co czytałam to dużo jest przypadków gdzie test przed @ wychodził negatywny a po @ już był pozytywny, więc jak komuś szkoda testów i długo się stara to lepiej czekać na @. Ja ostatnio testy robiłam tak pro forma przed samą @, bo mam jakieś tanie z allegro, chociaż wcale nie czułam się ciążowo i jakoś bez przekonania robiłam.

Marysia777
  • kargulowa Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wielka prośba o pomoc w interpretacji - po skoku spada mi temperatura - codziennie po 0,1 ok. Czy powinnam już tracić nadzieję? :(
    7e3938abf549ecf302d7ee069a3b8583.png

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już gdzieś pisałam, w tym miesiącu miałam tak, że skok z 36,49 na 37,77 i następnego dnia spadek na 36,82, potem znowu stopniowy wzrost, teraz pod koniec cyklu lekki spadek i znowu wzrost (owulację miałam potwierdzoną usg+testy). Także czekaj teraz na wzrost, nie ma się co na wyrost przejmować.

Mój wykres wygląda tak: http://www.fotosik.pl/zdjecie/f69444bcc5db6290
    Może ktoś ma jakieś uwagi?
    Jutro, najpóźniej pojutrze powinnam dostać @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 09:58

kargulowa lubi tę wiadomość

Marysia777
  • kargulowa Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marysia777!
    3 lata starań to już każdy spadek jest ponad moje nerwy :(

Ale masz rację - zobaczymy, co będzie dalej :)

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kargulowa no to rzeczywiście sporo :-( Ale macie coś zdiagnozowane czy tak po prostu nie wychodzi? Ja dopiero 5 cykl, chociaż dla mnie to i tak "aż".

Marysia777
  • kargulowa Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia777 miałam problemy z hormonami - za wysoka prolaktyna, potem za niska.. ale to przez pierwsze kilka miesięcy - od ok 2 lat wszystko niby jest OK - hormony w normie, owulacja ok.
    I jakoś nie wychodzi :(
    Miałam nadzieję, że tym razem się uda, więc spadek temperatury po skoku bardzo mnie zmartwił..
    Staram się nie tracić nadziei :)

5 cykl? - nie wychodzi czy macie diagnozę?

‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ