Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie wszytsko jakoś się poprzestawiało. Dzisiaj zaczynam 6 cykl starań
Poprzedni zakończyłam 23 dnia jak nigdy, zawsze cykle mam 27-28 dni, takiego
krótkiego jak ten nie pamiętam. W ogóle kompletne zaskoczenie, bo dzisiaj jeszcze
rano miałam wysoką temperaturę. Ciężko dokładnie określić kiedy powinnam mieć spadek,
bo termometrem owulacyjnym mierzę dopiero pierwszy cykl, wcześniej mierzyłam takim do
ucha i spadek miałam tak 2 dni przed okresem... Jeszcze żeby było śmieszniej to
wczoraj odebrałam wyniki progesteronu i w 7 dniu po owulacji jestem lekko ponad normę
17,79 (norma dla fazy lutealnej była 1,2-15,9).Marysia777 -
Lu - owulacja mogła być 21dc.
Marysia - chyba przy staraniach dzieją się takie cyrki, bo mi też się zdarzył taki 23dniowy cykl a normalnie miewam ok 33dni.
Nikola - zrób jutro sikańca
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Maciejowa wrote:Lu - owulacja mogła być 21dc.
Marysia - chyba przy staraniach dzieją się takie cyrki, bo mi też się zdarzył taki 23dniowy cykl a normalnie miewam ok 33dni.
Nikola - zrób jutro sikańca
Nie wytrzymalam i zrobilam przed chwilka, niestety ;/ -
nikola2877 może jeszcze za wcześnie, a ilu dniowe masz cykle?
U mnie jednak fałszywy alarm, albo dopiero się rozkręci. W ciągu dnia miałam kilka nitek krwi w śluzie i tyle, na razie spokój. Kiedyś już tak miałam i po jakiś 12 h się rozkręciło, zobaczymy... W każdym razie w taki pełnowymiarowy okres nie chciało mi się wierzyć przez tą temperaturę, cały czas się trzyma póki co.Marysia777 -
Marysia777 wrote:nikola2877 może jeszcze za wcześnie, a ilu dniowe masz cykle?
U mnie jednak fałszywy alarm, albo dopiero się rozkręci. W ciągu dnia miałam kilka nitek krwi w śluzie i tyle, na razie spokój. Kiedyś już tak miałam i po jakiś 12 h się rozkręciło, zobaczymy... W każdym razie w taki pełnowymiarowy okres nie chciało mi się wierzyć przez tą temperaturę, cały czas się trzyma póki co.
29-35 -
Dziewczęta jeżeli owulacja np wystąpiła 21 dc a temperatura nadal będzie rosnąć to kiedy mogę testować gdyby oczywiście ta @ nie przyszła??? Dodam że od wczoraj nadal boli mnie podbrzusze, piersi lekko obrzymałe ale nie jakoś super bolące, ale gazy i wzdecia normalnie nie do opisania...a i dzisiaj przy kolacji jedząc ukochany ser plesniowy nagle odczuwam taki właśnie dziwny metaliczny posmakw hmmm pewnie sobie wkrecam;) jakie to dziwne ile rzeczy może nasza podświadomość podpowiedzieć jeżeli się czegoś bardzo chce a może jednak....
-
U mnie dzisiaj też znowu mały skok temperatury, ale coś czuję, że to zwiastuje jutrzejszy spadek. Test zrobiłam i negatywny.
Lu moim zdaniem testowanie ma sens tak 10 dni po owulacji, chociaż różne przypadki bywają Co do objawów to ja już sobie nic nie wkręcam, bo tak jest co miesiąc, a prawda jest taka, że te objawy na ciążę są takie jak na okres. Ja np. po owulacji mogę spać całymi dniami, mam gorszy apetyt, bolą piersi, a przecież to całkiem normalne, bo progesteron rośnie, ba! Nawet kilka dni po owulacji mam takie wyraźne sny i jest ich dużo w ciągu jednej nocy.
W każdym razie trzymam kciuki! A ile dni do @?Marysia777 -
Ja zawsze przyjmuję sobie 10 dni od owulacji, bo wcześniej to jeszcze mogło nie dojść do zagnieżdżenia nawet. Chociaż z tego co czytałam to dużo jest przypadków gdzie test przed @ wychodził negatywny a po @ już był pozytywny, więc jak komuś szkoda testów i długo się stara to lepiej czekać na @. Ja ostatnio testy robiłam tak pro forma przed samą @, bo mam jakieś tanie z allegro, chociaż wcale nie czułam się ciążowo i jakoś bez przekonania robiłam.Marysia777
-
Ja już gdzieś pisałam, w tym miesiącu miałam tak, że skok z 36,49 na 37,77 i następnego dnia spadek na 36,82, potem znowu stopniowy wzrost, teraz pod koniec cyklu lekki spadek i znowu wzrost (owulację miałam potwierdzoną usg+testy). Także czekaj teraz na wzrost, nie ma się co na wyrost przejmować.
Mój wykres wygląda tak: http://www.fotosik.pl/zdjecie/f69444bcc5db6290
Może ktoś ma jakieś uwagi?
Jutro, najpóźniej pojutrze powinnam dostać @Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 09:58
kargulowa lubi tę wiadomość
Marysia777 -
Marysia777 miałam problemy z hormonami - za wysoka prolaktyna, potem za niska.. ale to przez pierwsze kilka miesięcy - od ok 2 lat wszystko niby jest OK - hormony w normie, owulacja ok.
I jakoś nie wychodzi
Miałam nadzieję, że tym razem się uda, więc spadek temperatury po skoku bardzo mnie zmartwił..
Staram się nie tracić nadziei
5 cykl? - nie wychodzi czy macie diagnozę?