X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Nikola - czemu miałabyś czekać aż 9dni? Faza lutealna trwa 10-16dni, najczęściej 14 więc pod koniec tygodnia test powinien wyjść wiarygodny.

Wiec myslisz ze w piatek moge najwczesniej zatestowac?

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 9 maja 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 12dpo coś się może, ale nie musi pojawić. Piątek - sobota będą bardziej wiarygodne :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Lu Znajoma

Wysłany: 10 maja 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny; ) dzisiaj temperatura zaczęła mi ładnie rosnąć; ) tylko nadal ovufriend nie wyznaczył owulacji ale jakoś mi lepiej z tym wzrostem tempki; )

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wszytsko jakoś się poprzestawiało. Dzisiaj zaczynam 6 cykl starań :-(
    Poprzedni zakończyłam 23 dnia jak nigdy, zawsze cykle mam 27-28 dni, takiego
    krótkiego jak ten nie pamiętam. W ogóle kompletne zaskoczenie, bo dzisiaj jeszcze
    rano miałam wysoką temperaturę. Ciężko dokładnie określić kiedy powinnam mieć spadek,
    bo termometrem owulacyjnym mierzę dopiero pierwszy cykl, wcześniej mierzyłam takim do
    ucha i spadek miałam tak 2 dni przed okresem... Jeszcze żeby było śmieszniej to
    wczoraj odebrałam wyniki progesteronu i w 7 dniu po owulacji jestem lekko ponad normę
    17,79 (norma dla fazy lutealnej była 1,2-15,9).

Marysia777
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis test owulacyjny wyszedl mi pozytywny. To jakis znak? :P
    aa41339a52662dcab622107386c3ed49.png

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu - owulacja mogła być 21dc.
    Marysia - chyba przy staraniach dzieją się takie cyrki, bo mi też się zdarzył taki 23dniowy cykl a normalnie miewam ok 33dni.
    Nikola - zrób jutro sikańca :)

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maciejowa wrote:
    Lu - owulacja mogła być 21dc.
    Marysia - chyba przy staraniach dzieją się takie cyrki, bo mi też się zdarzył taki 23dniowy cykl a normalnie miewam ok 33dni.
    Nikola - zrób jutro sikańca :)

Nie wytrzymalam i zrobilam przed chwilka, niestety ;/

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikola2877 może jeszcze za wcześnie, a ilu dniowe masz cykle?
    U mnie jednak fałszywy alarm, albo dopiero się rozkręci. W ciągu dnia miałam kilka nitek krwi w śluzie i tyle, na razie spokój. Kiedyś już tak miałam i po jakiś 12 h się rozkręciło, zobaczymy... W każdym razie w taki pełnowymiarowy okres nie chciało mi się wierzyć przez tą temperaturę, cały czas się trzyma póki co.

Marysia777
  • nikola2877 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia777 wrote:
    nikola2877 może jeszcze za wcześnie, a ilu dniowe masz cykle?
    U mnie jednak fałszywy alarm, albo dopiero się rozkręci. W ciągu dnia miałam kilka nitek krwi w śluzie i tyle, na razie spokój. Kiedyś już tak miałam i po jakiś 12 h się rozkręciło, zobaczymy... W każdym razie w taki pełnowymiarowy okres nie chciało mi się wierzyć przez tą temperaturę, cały czas się trzyma póki co.

29-35

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2016, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może za wcześnie jeszcze ;-) Trzymam kciuki!

nikola2877 lubi tę wiadomość

Marysia777
  • Lu Znajoma

Wysłany: 10 maja 2016, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta jeżeli owulacja np wystąpiła 21 dc a temperatura nadal będzie rosnąć to kiedy mogę testować gdyby oczywiście ta @ nie przyszła??? Dodam że od wczoraj nadal boli mnie podbrzusze, piersi lekko obrzymałe ale nie jakoś super bolące, ale gazy i wzdecia normalnie nie do opisania...a i dzisiaj przy kolacji jedząc ukochany ser plesniowy nagle odczuwam taki właśnie dziwny metaliczny posmakw hmmm pewnie sobie wkrecam;) jakie to dziwne ile rzeczy może nasza podświadomość podpowiedzieć jeżeli się czegoś bardzo chce ;) a może jednak....

• Lu Znajoma

Wysłany: 11 maja 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj kolejny ładny skok temperatury ;) i wkoncu ovufriend wyznaczył owulacje ale przerywania linią i później niż myślałam bo w 24 dc. Piersi jakoś mniej bola a zawsze na tydzień przed okresem bolaly tak że spać nie mogłam. ..co o tym sądzicie?

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj też znowu mały skok temperatury, ale coś czuję, że to zwiastuje jutrzejszy spadek. Test zrobiłam i negatywny.
    Lu moim zdaniem testowanie ma sens tak 10 dni po owulacji, chociaż różne przypadki bywają ;-) Co do objawów to ja już sobie nic nie wkręcam, bo tak jest co miesiąc, a prawda jest taka, że te objawy na ciążę są takie jak na okres. Ja np. po owulacji mogę spać całymi dniami, mam gorszy apetyt, bolą piersi, a przecież to całkiem normalne, bo progesteron rośnie, ba! Nawet kilka dni po owulacji mam takie wyraźne sny i jest ich dużo w ciągu jednej nocy.
    W każdym razie trzymam kciuki! A ile dni do @?

Marysia777
  • Lu Znajoma

Wysłany: 11 maja 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm do mojej @ to nie wiem nigdy mam cykle różne raz 29 dni raz 35 a innym razem 40. Myślę że powinnam dostać koło 18-19 mają tą straszna @.to kiedy mogę testować? ? Ale jakoś inaczej się czuję ;)

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze przyjmuję sobie 10 dni od owulacji, bo wcześniej to jeszcze mogło nie dojść do zagnieżdżenia nawet. Chociaż z tego co czytałam to dużo jest przypadków gdzie test przed @ wychodził negatywny a po @ już był pozytywny, więc jak komuś szkoda testów i długo się stara to lepiej czekać na @. Ja ostatnio testy robiłam tak pro forma przed samą @, bo mam jakieś tanie z allegro, chociaż wcale nie czułam się ciążowo i jakoś bez przekonania robiłam.

Marysia777
  • kargulowa Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wielka prośba o pomoc w interpretacji - po skoku spada mi temperatura - codziennie po 0,1 ok. Czy powinnam już tracić nadzieję? :(
    7e3938abf549ecf302d7ee069a3b8583.png

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już gdzieś pisałam, w tym miesiącu miałam tak, że skok z 36,49 na 37,77 i następnego dnia spadek na 36,82, potem znowu stopniowy wzrost, teraz pod koniec cyklu lekki spadek i znowu wzrost (owulację miałam potwierdzoną usg+testy). Także czekaj teraz na wzrost, nie ma się co na wyrost przejmować.

Mój wykres wygląda tak: http://www.fotosik.pl/zdjecie/f69444bcc5db6290
    Może ktoś ma jakieś uwagi?
    Jutro, najpóźniej pojutrze powinnam dostać @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 09:58

kargulowa lubi tę wiadomość

Marysia777
  • kargulowa Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Marysia777!
    3 lata starań to już każdy spadek jest ponad moje nerwy :(

Ale masz rację - zobaczymy, co będzie dalej :)

• Marysia777 Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2016, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kargulowa no to rzeczywiście sporo :-( Ale macie coś zdiagnozowane czy tak po prostu nie wychodzi? Ja dopiero 5 cykl, chociaż dla mnie to i tak "aż".

Marysia777
  • kargulowa Znajoma

Wysłany: 12 maja 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia777 miałam problemy z hormonami - za wysoka prolaktyna, potem za niska.. ale to przez pierwsze kilka miesięcy - od ok 2 lat wszystko niby jest OK - hormony w normie, owulacja ok.
    I jakoś nie wychodzi :(
    Miałam nadzieję, że tym razem się uda, więc spadek temperatury po skoku bardzo mnie zmartwił..
    Staram się nie tracić nadziei :)

5 cykl? - nie wychodzi czy macie diagnozę?

‹‹ 642 643 644 645 646 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ