Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny pomożcie czy to jest normalne że temperatura tak skacze? zupełnie się na tym nie znam mam PCOS ok 20 torbieli na jajniku ;/
https://ovufriend.pl/graph/ac2ffee2909808c410d8c544047d1af1
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 15:24
Minio -
nick nieaktualnyMiniooo wrote:Hej dziewczyny pomożcie czy to jest normalne że temperatura tak skacze? zupełnie się na tym nie znam mam PCOS ok 20 torbieli na jajniku ;/
https://ovufriend.pl/graph/ac2ffee2909808c410d8c544047d1af1
tak to normalne. nie mialas owulacji w tym cyklu? niewiem bo nie mierzysz od poczatku. ale temp wyglada jak by owulacji nie bylo -
kargulowa na razie nic konkretnego nie wiemy. Ja byłam już dwa razy na monitorowaniu cyklu i z owulką wszystko ok, mam już córeczkę, więc budowa narządów też niby ok, jedyne utrudnienie to moje silne tyłozgięcie macicy (ale pierwsza ciąża to był pierwszy albo drugi cykl, także chyba to nie jest jakąś wielką przeszkodą). Badałam też prolaktynę i progeseron i też ok, progesteron nawet lekko ponad normę. Teraz męża wysłałam na badanie nasienia, bo moja ginekolog nie chce mnie męczyć póki co jakimiś specjalnymi badaniami jak nie wykluczymy ewentualnych problemów z męża strony. Następne kroki to sprawy tarczycowe, ale w zeszłym roku miałam tsh ok (chociaż robiłam tylko tsh), no i ewentualne sprawdzanie drożności po wakacjach.
Kurczę najbardziej się boję, że tak jak u Ciebie będzie wszytsko ok a ciąży brak, chyba rzeczywiście nieraz lepiej mieć jakieś schorzenie i wiedzieć, że można się leczyć a tak człowiek nie wie na czym stoiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2016, 20:06
Marysia777 -
Witajcie dziewczynki;) od 5 dni mam straszny katar i zatkany nos , piersi praktycznie mnie nie bolą a zawsze już na dobry tydzień przed @ były wielkie i nabrzmiale aż spać się nie dało. Do tego ovufriend codziennie zmienia mi prawdopodobny termin owulacji. Temperatura fakt ładnie wzrosła ale praktycznie objawów nie mam... tylko podbrzusze jakoś ciągnie jak na @... możecie spojrzeć na mój wykres?
https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2016, 11:49
-
nick nieaktualnyLu wrote:Witajcie dziewczynki;) od 5 dni mam straszny katar i zatkany nos , piersi praktycznie mnie nie bolą a zawsze już na dobry tydzień przed @ były wielkie i nabrzmiale aż spać się nie dało. Do tego ovufriend codziennie zmienia mi prawdopodobny termin owulacji. Temperatura fakt ładnie wzrosła ale praktycznie objawów nie mam... tylko podbrzusze jakoś ciągnie jak na @... możecie spojrzeć na mój wykres?
https://ovufriend.pl/biezacy-cykl.html
według wykresu jestes kilka dni po owulacji, miewasz długie cykle? trzymam kciuki -
Dziewczyny mam prośbę. Mogłybyście rzucić okiem na mój wykres (powinien być udostępniony) zastanawiam się czy to moze jest cykl bezowulacyjny? Zazwyczaj w okolicach 16/18 dc mialam owu, w zeszłym cyklu coś mi sie przesunelo i owu mialam ok 20/21 dc... sama już nie wiem. Jak myślicie?
-
Hej dziewczyny. Czy mogłybyście spojrzeć na mój wykres? Nie wiem jak interpretować temperatury... Cykle miałam średnio 31 dniowe, ale przedostatni był 33 dniowy a ostatni 27 dniowy. Dopiero w tym cyklu mierzę regularnie temperaturę. Śluz zmienia się powoli w kremowy, biały.
-
Marysia777 wrote:kargulowa na razie nic konkretnego nie wiemy. Ja byłam już dwa razy na monitorowaniu cyklu i z owulką wszystko ok, mam już córeczkę, więc budowa narządów też niby ok, jedyne utrudnienie to moje silne tyłozgięcie macicy (ale pierwsza ciąża to był pierwszy albo drugi cykl, także chyba to nie jest jakąś wielką przeszkodą). Badałam też prolaktynę i progeseron i też ok, progesteron nawet lekko ponad normę. Teraz męża wysłałam na badanie nasienia, bo moja ginekolog nie chce mnie męczyć póki co jakimiś specjalnymi badaniami jak nie wykluczymy ewentualnych problemów z męża strony. Następne kroki to sprawy tarczycowe, ale w zeszłym roku miałam tsh ok (chociaż robiłam tylko tsh), no i ewentualne sprawdzanie drożności po wakacjach.
Kurczę najbardziej się boję, że tak jak u Ciebie będzie wszytsko ok a ciąży brak, chyba rzeczywiście nieraz lepiej mieć jakieś schorzenie i wiedzieć, że można się leczyć a tak człowiek nie wie na czym stoi
Marysia777 - to prawda lepiej wiedzieć a nie co miesiąc bez żadnych problemów znow się zawodzić.. ja założyłam, że coś na pewno jest ale jeszcze tego nie znaleźli po prostu..
Swoją drogą dzień po owulacji zaczęło mnie boleć podbrzusze i nie przestaje.. zaczynam się martwić ale tempka podskoczyła -
nick nieaktualnykasiaasia wrote:Dziewczyny mam prośbę. Mogłybyście rzucić okiem na mój wykres (powinien być udostępniony) zastanawiam się czy to moze jest cykl bezowulacyjny? Zazwyczaj w okolicach 16/18 dc mialam owu, w zeszłym cyklu coś mi sie przesunelo i owu mialam ok 20/21 dc... sama już nie wiem. Jak myślicie?
Kasiu dziś masz 19 dc, byc moze znowu owulke bedziesz miala w 20/21 dniu. mierz dalej, powinnas miec niedligo skok temperatury. -
Dziewczyny mam prośbę. Mogłybyście rzucić okiem na mój wykres (powinien być udostępniony) zastanawiam się czy to moze jest cykl bezowulacyjny? Zazwyczaj w okolicach 16/18 dc mialam owu, w zeszłym cyklu coś mi sie przesunelo i owu mialam ok 20/21 dc... sama już nie wiem. Jak myślicie?
Maciejowa wrote:Kasia nie masz udostępnionego wykresu.
Kurcze, wydawało mi się, że mam odostępniony
Już wklejam
https://ovufriend.pl/graph/78eb380c5376a99af4595e99bfaeedd4
-
nick nieaktualny