Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, wariuje. Dzisiaj mierzyłam temperaturę o 5.30 i było 36.1. Zmierzyłam za chwilę i 36.3. Temperatura jakby opada/trzyma się na tym samym poziomie. Obudziłam się o 6.20 i było 36.5. Czy to możliwe, że skoczyła tak szybko? Którą z nich zaznaczyć na wykresie, aby nie zafałszować wyników? Śluz robi się lepki, biały, gęsty. Udało mi się tylko jedną nitkę rozciągnąć, ale to chyba nie ma większego znaczenia.
Dodam tylko jeszcze, że temperaturę w poprzednim cyklu musiałam mierzyć ok 7 rano. I biorąc pod uwagę długość cyklu i przewidywany termin owulacji, temperatura z 36.6 skoczyła mi do 38.8 dopiero po 5 dniach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 07:56
-
Nikola- faza lutealna może trwać 16dni. Owulacja też mogła być u Ciebie np dzień później niż wyznaczył system.
Karola- owulacja mogła się przesunąć i dopiero wystąpi:) takie rzeczy się zdarzają, wtedy przeciąga się cały cykl.
Lu- taki spadek to nie spadek, naprawdę wrzuć na luz.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Mamable - temperatura rośnie w ciągu dnia więc to normalne i dlatego tak ważne jest żeby mierzyć temperaturę o stałej porze, od razu po przebudzeniu. Ja dziś nie wstawałam tak jak w tygodniu o 6 więc temperatury w ogóle nie mierzyłam. Może po prostu nie wpisuj żadnej i zobacz jutro co się będzie działo.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Maciejowa wrote:Nikola- faza lutealna może trwać 16dni. Owulacja też mogła być u Ciebie np dzień później niż wyznaczył system.
Karola- owulacja mogła się przesunąć i dopiero wystąpi:) takie rzeczy się zdarzają, wtedy przeciąga się cały cykl.
Lu- taki spadek to nie spadek, naprawdę wrzuć na luz.
28kwiwtnia gin wykrył pęcherzyk 19mm i tego dnia o 17 test owulacyjny byl pozytywny. Bzykanko bylo na drugi dzień bo wtedy dopiero mogłam dopaść swojego ale ok 22.
Ale właśnie bol jajnika miałam 28 wieczorem wiec nie wiem czy to bylo spowodowane wzrostem pęcherzyka czy tez jego pęknięciem. I nie wiem czy nie bylo za późno. Póki co bola mnie piersi od dwóch dni.. Może to na okres. -
nikola2877 wrote:28kwiwtnia gin wykrył pęcherzyk 19mm i tego dnia o 17 test owulacyjny byl pozytywny. Bzykanko bylo na drugi dzień bo wtedy dopiero mogłam dopaść swojego ale ok 22.
Ale właśnie bol jajnika miałam 28 wieczorem wiec nie wiem czy to bylo spowodowane wzrostem pęcherzyka czy tez jego pęknięciem. I nie wiem czy nie bylo za późno. Póki co bola mnie piersi od dwóch dni.. Może to na okres.Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Maciejowa wrote:Nikola- faza lutealna może trwać 16dni. Owulacja też mogła być u Ciebie np dzień później niż wyznaczył system.
Lu- taki spadek to nie spadek, naprawdę wrzuć na luz.
No właśnie owulacja juz raczej była, zresztą nigdy nie miałam jej tak pozno..a poza tym test owu w 15dc wyszedł pozytywny a wczoraj był mój 23 dzień wiec trochę dziwne... -
nick nieaktualnykarola391 wrote:Hej mogłabym prosić o zetknięcie na mój wykres ? Nigdy nie miałam takich temp w 2 fazie cyklu a żeby tego było mało wczoraj z ciekawości zrobiłam test owu I wyszedł pozytywny .... Dodam,że 1 pozytywny test wyszedł mi 16 dc a wczoraj miałam 23...
wygląda na to ze owulacji jeszcze nie było. -
nick nieaktualny
-
Jak myślicie, bezowulacyjny czy jest szansa na owulacje za parę dni? Statystyka zaznaczona wg mnie się nie zgadza, program zaburzył przed jeden dłuższy cykl. Normalnie mam 33 do 36 dniowe.
https://ovufriend.pl/graph/449c1b217cddaa43d96c6b40a7a09f222017 #1
2019 #2
-
innamorata88 wrote:Hej! Zerknijcie na mój wykres. Czy duphaston powoduje wzrost temperatury i wpływa na śluz? Ile dni po owi rośnie temperatura?Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Dziewczynki, proszę raz jeszcze o spojrzenie na wykres. Serducho było w 11, 12, 13, 15
i 16dc. Temperatura wzrosła dopiero dzisiaj. Mam wrażenie, że znowu przegapiliśmy - chociaż śluz nie szedł w parze z temperaturą. Czy temperatura może wzrosnąć dopiero po 4,5 dniach? Mamy jakiekolwiek szanse na zafasolkowanie?
-
Mamable, z tego co czytałam to OF nie wyznaczy Ci owu jak masz opcje zignoruj temperaturę, czemu masz codziennie niepewne pomiary? Ciężko wyznaczyć cokolwiek jak nie można się odnieść do faktycznej temperatury ciała.
Ja mam budzik zawsze na 6, mierzę temp i idę spać dalej jak mogę -
Szurasek, przepraszam ale nie wiedziałam, że mam tę opcję. Jak chcę zanotować temperaturę, to nie jest ta opcja zaznaczona... temperaturę mierzę zawsze o godzinie 5.30. Zaraz spróbuję skorygować ten błąd. Mam nadzieję, że się uda. Nie wiem czemu tak się dzieje.