X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    testy owu mogą byc u mnie negatywne bo mam ogolnie niskie lh, a testy wykrywaja wyzsza czulosc, robie bo robie, ale sie mocno nie sugeruje nimi. Cykle mam ok 35 dniowe, ostatnio dluzsze i musze wspomagac sie luteina :/ Sluz w tym cyklu mam zupelnie dziwny, a w zasadzie prawie w ogole go nie mam stad moje zastanowienie czy to nie bezowulacyjny czasem

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To może jeszcze przyjdą dni płodne :)

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co myślicie o moim wykresie? Testy owu były pozytywne a skoki brak

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Według mnie owu jeszcze nie było.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta dzisiaj znowu temperatura jakoś nie skoczyła, a szyjka już zamknięta :/

• panan12 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziś zobaczyłam plamy brązowe jakby plamienie co to może oznaczać

f2w3k0s3plke7odf.png
  • szurasek Znajoma

Wysłany: 16 maja 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable, średnio jak długie masz cykle?

2b5c268d9b7e58fa631c0be6de193aff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Co myślicie o moim wykresie? Testy owu były pozytywne a skoki brak
    na pewno był pozytyw? Mówiłaś że stosujesz DL a one szybko pokazują dwie zbliżone kreski niekoniecznie będące pozytywem.

Mamable być może przez sobotnią temperaturę, program nie chce wyznaczyć owulacji. Zrób eksperyment i usuń sobotnią temperaturę (ale zapisz sobie ją na kartce) i sprawdź jak program zareaguje. Na moje oko jesteś już po owu, ale masz słaby przyrost temperatury... Warto byłoby sprawdzić progesteron.

• panan12 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    usunęłam i nie zareagował nic;/

f2w3k0s3plke7odf.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sobotę temperatura być może była zakłócona bo dzień wcześniej napiłam się lampki advokatu ;p

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    usunęłam i nie zareagował nic;/
    ?
    ty nie masz jeszcze owulki, w każdym razie temperatura tego nie potwierdza, więc program ci jej na razie nie wyznaczy. Pisałam ci o testach, żebyś się nimi nie sugerowała, bo być może źle je odczytałaś.

O usunięciu i zareagowaniu przez program na wyznaczenie owulacji, pisałam do Mamable ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    w sobotę temperatura być może była zakłócona bo dzień wcześniej napiłam się lampki advokatu ;p
    a czy ja pisałam o sobotniej temperaturze do ciebie? Nie.
    Więc czytaj i ewentualnie stosuj się do tego, co do ciebie piszą, a nie do innych, bo wprowadzasz zamęt.

• panan12 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to niewiem jak ja to czytam, że zrozumiałam, że to do mnie :) a już wiem....rozmawiałam z tą Panią o sobotniej temperaturze i dlatego sobie wbiłam to do głowy. ja robiłam te testy DL ale ten ostatni miał ciemne dwie kreski potem już były blade kreski to negatyw był widocznie się owulacji odwidziało i się przesunęła . To nic nadal robię swoje i będzie co ma być...my się staramy a kiedy jej się zachcę przyjść to przyjdzie...a czemu te plamienia brązowe? miałaś kiedyś takie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 15:44

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    czemu te plamienia brązowe? miałaś kiedyś takie?
    tylko dzień przed @.

• panan12 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja też zawsze przed małpą, dziś rano wstaję a tam brązowa plama, poszłam się myć bieliznę przebrałam i na drugich było to samo. Magda a jakby nawet ta sobotnia była zakłócona to i tak nie ma szans, że była owulacja 13,14 dc?

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 maja 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Magda a jakby nawet ta sobotnia była zakłócona to i tak nie ma szans, że była owulacja 13,14 dc?
    moim zdaniem oceniając twoje temperatury jesteś przed owulacją.
    Żeby mówić że była owulacja muszą być 3 wyższe temperatury ponad 6 niższych przed nimi, z czego trzecia wyższa powinna być wyższa o około 0,2 od 6 niższych temperatur przed pierwszą wyższą.
    Każda inna pojedyncza wyższa temperatura oznacza przedwcześnie podwyższoną temperaturę.
    Przed owulacją jest szczyt LH, który doprowadza do pęknięcia pęcherzyka (trwa to jakieś 12-24 h po szczycie LH) i rozpoczyna owulację a przy okazji zaczyna działać progesteron, który podnosi nam temperaturę. Wg nauki npr temperatura wzrasta najpóźniej do 48 h po owulacji. Dlatego owulacja może być do dwóch dni przed skokiem temperatury, a także w trakcie wzrostu temperatury (pierwszej wyższej).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 16:31

• panan12 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no rozumiem czyli wszystko przede mną :): )

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 16 maja 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurasek, cykle mam średnio 31 dniowe. Przedostatni był jednak 33 dniowy, ostatni 27.
    Magda87 - usunęłam temperaturę, ale program nie reaguje. Dzisiaj pojawił się śluz biały, miejscami przezroczysty, ale taki glut, trochę rozciągliwy. Więc nie wiem jak go oznaczyć na wykresie.

Odnoszę wrażenie, że owu była. Śluz najlepszej jakości był na początku ubiegłego tygodnia. A może po prostu to termometr zawodzi? Wiem, że nie powinno się zmieniać go w trakcie cyklu, ale udało mi się dzisiaj kupić owulacyjny. Zastanawiam się, czy jednak nie porównać jutro rano wyników z jednego i z drugiego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 maja 2016, 20:46

• panan12 Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda mam prośbę jakbyś patrzyła na mój wykres np i jak będziesz widziała zmianę to dała mi znać :)

f2w3k0s3plke7odf.png
  • szurasek Znajoma

Wysłany: 17 maja 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable, może to kwestia dokładności pomiaru, przy standardowym termometrze są spore zaokrąglenia i czasem OF może nie wyłapać tego skoku :) bo jak Magda pisała skok to może być zaledwie 0,2. Zostało Ci max 10 dni jeszcze cyklu (życze jednak żeby @ nie przyszła :) ) i od następnego działaj z nowym termometrem :)

2b5c268d9b7e58fa631c0be6de193aff.png
‹‹ 646 647 648 649 650 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ