Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie możecie zerknąć na mój wykres? Strasznie mnie dzisiaj boli podbrzusze i jak siadam to aż kłuje. W związku z tym że ovufriend wyznaczył owulacje przerywana linia to mogła ona wystąpić wcześniej? Bo teraz wychodzi ze mam 7dpo a moje cykle są strasznie dziwne bo np 29,35,40 dni i nie wiem co o tym myśleć czy to @ się zbliża czy mieć nadzieję. Piersi są strasznie bolące a wg wykresu fl jeszcze powinna trwać kilka dni (10 dni minimum) a czuję się bardzo @.
-
nick nieaktualnyszurasek wrote:bo jak Magda pisała skok to może być zaledwie 0,2.
Akurat różnicę 0,2 wychwyci każdy termometr.
Ale o owulacji możemy już mówić, gdy temperatura zaczyna rosnąć o min. 0,05 w porównaniu do poprzednich temperatur, a tego nie wychwyci termometr z jednym miejscem po przecinku. Żeby potwierdzić owulację mierzymy 3 wyższe temperatury i ta trzecia ma mieć 0,2 różnicy.
Mamable jeśli jesteś po owulacji, to masz słaby przyrost temperatury. Ciężko doradzić teraz w którym dniu warto iść sprawdzić progesteron... -
nick nieaktualnyDziewczyny wiem, że z mojego wykresu nie da się nic wyczytać, bo raptem mam 3 wyniki na krzyż ale kurczę mam wrażenie że miałam owulację w 15 dc . przeglądając swoje wykresy zauważyłam, że zawsze na 2 dpo miałam temp powyżej 36,7 . no ale moja wina, bo obiecałam sobie cykl bez obserwacji. no i nie zwracałam uwagi na śluz i czy jakieś bóle miałam. tzn raz wyraźnie bolał mnie prawy jajnik. zresztą ja należe do tych z cyklami 34+ . więc dziwne żebym miała cykl np 29 dni pewnie jutro jak zmierzę temp to będzie jakiś spadek lub coś w tym stylu i rozwieje to moje wątpliwości, ale warto spytać kogoś, żeby ktoś spojrzał na to trzeźwym okiem
P.S
wczoraj zbadałam szyjke i była taka blisko owulacyjna bynajmniej jedyne czego byłam pewna to tego, że jest miękka a dziś już bym powiedziała, że jest ciut twardsza, ale ja jestem kiepska w tym badaniu więc zbytnio się tym nie sugeruje .Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 09:29
-
Witam was wszystkie dziewczyny Mam pytanie, czy zdażyło się którejś z was plamienie okołoowulacyjne ? (może zbyt duże słowo plamienie, takie niteczki krwi razem ze śluzem)? mam takie delikatne brudzenie od 2 dni i chciałabym wiedzieć czy to normalne czy może u mnie znowu coś się dzieje ... z góry dziękuję za odpowiedź :*
13 c.s. szczęśliwy !!
Synuś czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny od kilku dni mam problemu z temperaturą. Jestem 11dpo. Nie mierzyłam temperatury od początku cyklu, ale pod pachą zawsze miałam 36,6. Od 4 dni moja temperatura to 36.92 pod językiem. Wczoraj wieczorem pod pachą miałam 37,2. Dzisiaj rano pod językiem 37.55. Godzina 14 pod pachą 37.6 Nie czuję się choro. Z racji wczorańszej, wieczornej temperatury ok. 11 wzięłam gripex, żeby mnie nie rozłożyło. Mimo tego nadal mam powyżej 37. Dzisiaj zrobiłam też test o 14- negatywny- widoczny cień pod śwaiatło. Nie wiem, co mam o tym myśleć. Z jednej strony temperatura nie wskazuje na chorobe ( nie mam nawet ciepłego czoła), a z drugiej test negatywny. Co o tym sądzicie? Miała któraś dziewczyna podobnie?
-
Misia - w drugiej fazie cyklu podwyższona temperatura jest normalnym zjawiskiem. Nie bardzo rozumiem co Cię tutaj dziwi? Jak w południowym teście coś Ci wyszło to możesz być w ciąży, gripex na to nie pomożeNie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Dziewczyny, jestem w 23dc. Wczoraj zbadałam progesteron, te niskie temperatury nie dawały mi spokoju. Dzisiaj odebrałam wyniki i wyszło 1.39 ng/ml. Przy podanej normie normie faz:
folikularna 0,2-1,5
owulacja 0,8-3,0
lutealna 1,7-27,0.
Troszkę mnie to podłamało. Jednocześnie dzisiaj skoczyła mi temperatura. Jeśli jutro i w sobotę się utrzyma, to jest szansa, że owu była niedawno? Zbadać progesteron raz jeszcze, aby sprawdzić czy rośnie? -
nick nieaktualnyMamable wrote:Jednocześnie dzisiaj skoczyła mi temperatura. Jeśli jutro i w sobotę się utrzyma, to jest szansa, że owu była niedawno?
A co do twojego skoku temperatury, faktycznie skoczyła, ale nie możesz jej uznać za pierwszą wyższą (nie jest wyższa od 6 poprzedzających), więc czekasz na kolejne 3 (a nie 2 temperatury) żeby potwierdzić owulację.
Wg progesteronu i temperatury masz do tej pory cykl bezowulacyjny.