X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i dalej tempka w dół...pewnie owulka będzie jak przewiduje ovufriend bo w tamtym cyklu tak miałam późno.

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Lu Znajoma

Wysłany: 17 maja 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ;) możecie zerknąć na mój wykres? Strasznie mnie dzisiaj boli podbrzusze i jak siadam to aż kłuje. W związku z tym że ovufriend wyznaczył owulacje przerywana linia to mogła ona wystąpić wcześniej? Bo teraz wychodzi ze mam 7dpo a moje cykle są strasznie dziwne bo np 29,35,40 dni i nie wiem co o tym myśleć czy to @ się zbliża czy mieć nadzieję. Piersi są strasznie bolące a wg wykresu fl jeszcze powinna trwać kilka dni (10 dni minimum) a czuję się bardzo @.

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lu - według mnie owulacja na pewno była wcześniej, w okolicy 24dc albo jeszcze wcześniej.

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • Lu Znajoma

Wysłany: 17 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli te bole mogą być okresowe pewnie; ( bo wczoraj robiłam test z ciekawości i negatywny; (

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szurasek, dla pewności chyba zbadam progesteron :) Dzisiaj temperatura 36.4, na owulacyjnym 36.35. Na wykresie zaznaczyłam 36.4. Zostaje tylko czekać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 16:12

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 maja 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szurasek wrote:
    bo jak Magda pisała skok to może być zaledwie 0,2.
    0,2 to nie jest "zaledwie" ;)
    Akurat różnicę 0,2 wychwyci każdy termometr.
    Ale o owulacji możemy już mówić, gdy temperatura zaczyna rosnąć o min. 0,05 w porównaniu do poprzednich temperatur, a tego nie wychwyci termometr z jednym miejscem po przecinku. Żeby potwierdzić owulację mierzymy 3 wyższe temperatury i ta trzecia ma mieć 0,2 różnicy.

Mamable jeśli jesteś po owulacji, to masz słaby przyrost temperatury. Ciężko doradzić teraz w którym dniu warto iść sprawdzić progesteron...

• kargulowa Znajoma

Wysłany: 18 maja 2016, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomocy! Jak myslicie mam jeszcze szanse w tym cyklu? Wiem ze test zrobilam za szybko ale martwi mnie minimalny wzrost temperatury dzis :( jedynie o 0.05 stopnia :( a ja raczej spodziewalam sie jakiegos zrywu po 0.5 lub wiecej :(

7e3938abf549ecf302d7ee069a3b8583.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 08:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że z mojego wykresu nie da się nic wyczytać, bo raptem mam 3 wyniki na krzyż :D ale kurczę mam wrażenie że miałam owulację w 15 dc . przeglądając swoje wykresy zauważyłam, że zawsze na 2 dpo miałam temp powyżej 36,7 . no ale moja wina, bo obiecałam sobie cykl bez obserwacji. no i nie zwracałam uwagi na śluz i czy jakieś bóle miałam. tzn raz wyraźnie bolał mnie prawy jajnik. zresztą ja należe do tych z cyklami 34+ . więc dziwne żebym miała cykl np 29 dni :/ pewnie jutro jak zmierzę temp to będzie jakiś spadek lub coś w tym stylu i rozwieje to moje wątpliwości, ale warto spytać kogoś, żeby ktoś spojrzał na to trzeźwym okiem :)

P.S
    wczoraj zbadałam szyjke i była taka blisko owulacyjna bynajmniej jedyne czego byłam pewna to tego, że jest miękka a dziś już bym powiedziała, że jest ciut twardsza, ale ja jestem kiepska w tym badaniu więc zbytnio się tym nie sugeruje .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2016, 09:29

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was wszystkie dziewczyny :) Mam pytanie, czy zdażyło się którejś z was plamienie okołoowulacyjne ? (może zbyt duże słowo plamienie, takie niteczki krwi razem ze śluzem)? mam takie delikatne brudzenie od 2 dni i chciałabym wiedzieć czy to normalne czy może u mnie znowu coś się dzieje ... :( z góry dziękuję za odpowiedź :* :)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nigdy nie miałam .

• misia6684 Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od kilku dni mam problemu z temperaturą. Jestem 11dpo. Nie mierzyłam temperatury od początku cyklu, ale pod pachą zawsze miałam 36,6. Od 4 dni moja temperatura to 36.92 pod językiem. Wczoraj wieczorem pod pachą miałam 37,2. Dzisiaj rano pod językiem 37.55. Godzina 14 pod pachą 37.6 Nie czuję się choro. Z racji wczorańszej, wieczornej temperatury ok. 11 wzięłam gripex, żeby mnie nie rozłożyło. Mimo tego nadal mam powyżej 37. Dzisiaj zrobiłam też test o 14- negatywny- widoczny cień pod śwaiatło. Nie wiem, co mam o tym myśleć. Z jednej strony temperatura nie wskazuje na chorobe ( nie mam nawet ciepłego czoła), a z drugiej test negatywny. Co o tym sądzicie? Miała któraś dziewczyna podobnie?

3jgxyx8dbuwo9swm.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy to normalne, że od dni płodnych do teraz mam ciągle duuużo śluzu białęgo, rozciągliwego, wodnego?

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - w drugiej fazie cyklu podwyższona temperatura jest normalnym zjawiskiem. Nie bardzo rozumiem co Cię tutaj dziwi? Jak w południowym teście coś Ci wyszło to możesz być w ciąży, gripex na to nie pomoże :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • Maciejowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    Też bym obstawiała na 15dc :)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak myślicie ... czy owu mogła by być teraz? Tzn 25dc? Od wczoraj mega boli mnie brzuch i mam bardzo duzo wodnistego śluzu...
    zgłupiałam juz... :(

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wydaje mi się, ale lepiej poserduszkować :-)

xnw4skjobnsltuoy.png
  • kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 19 maja 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przed chwilą zabolal mnie jajnik tak, że aż mnie zgięło w pół i nie mogłam się przez chwilę wyprostować... co to mogło być? Jestem w 25dc.
    Miała moze któraś z Was coś takiego?

• Mamable Przyjaciółka

Wysłany: 19 maja 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem w 23dc. Wczoraj zbadałam progesteron, te niskie temperatury nie dawały mi spokoju. Dzisiaj odebrałam wyniki i wyszło 1.39 ng/ml. Przy podanej normie normie faz:
    folikularna 0,2-1,5
    owulacja 0,8-3,0
    lutealna 1,7-27,0.

Troszkę mnie to podłamało. Jednocześnie dzisiaj skoczyła mi temperatura. Jeśli jutro i w sobotę się utrzyma, to jest szansa, że owu była niedawno? Zbadać progesteron raz jeszcze, aby sprawdzić czy rośnie?

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wykres wygląda na bezowulacyjny (przynajmniej na razie) i progesteron to potwierdza.

xnw4skjobnsltuoy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable wrote:
    Jednocześnie dzisiaj skoczyła mi temperatura. Jeśli jutro i w sobotę się utrzyma, to jest szansa, że owu była niedawno?
    owu powinna być do dwóch dni przed skokiem.
    A co do twojego skoku temperatury, faktycznie skoczyła, ale nie możesz jej uznać za pierwszą wyższą (nie jest wyższa od 6 poprzedzających), więc czekasz na kolejne 3 (a nie 2 temperatury) żeby potwierdzić owulację.
    Wg progesteronu i temperatury masz do tej pory cykl bezowulacyjny.

‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ