X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable wrote:
    Dziewczyny, ovu w końcu wyznaczył mi owulację. Jest szansa (jak patrzycie swoim okiem), że faktycznie mogła być?
    Ciężko mi się zgodzić z tą granicą w 22 dc, ale mogę powiedzieć, że najbardziej płodne dni u ciebie to 21-22-23 dc (jeśli od jutra temperatura pójdzie w górę).

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kici.kulka wrote:
    Dziewczyny, od niedawna prowadzę tu swoje obserwacje, jak zinterpretować mój wykres?
    15-16-17 dc to temperatury przedwcześnie podwyższone (wg zasad Rotzera). Chodzi oto, że o skoku temperatury mówimy dopiero po szczycie śluzu (ostatnim dniu ze śluzem rozciągliwym/ odczuciem intensywnej mokrości), więc powyższych temperatur nie zaliczamy do tych po owulacyjnych ;)
    Moim zdaniem 18 dc to dopiero pierwsza wyższa.
    17 -18 dc to najprawdopodobniej dni owulacji.
    20 dc to trzecia wyższa, spełnia warunek o 0,2 do temperatur z dni 10-14.
    Twoja faza lutealna ma obecnie 16 dni.
    Jeśli nie doszło do zagnieżdżenia, to jutro powinnaś mieć @.

Możesz oznaczyć temp. z 15-16-17 dc jako zaburzone, wykres powinien być taki jak ci opisałam powyżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 12:32

• Kici.kulka Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    15-16-17 dc to temperatury przedwcześnie podwyższone (wg zasad Rotzera). Chodzi oto, że o skoku temperatury mówimy dopiero po szczycie śluzu (ostatnim dniu ze śluzem rozciągliwym/ odczuciem intensywnej mokrości), więc powyższych temperatur nie zaliczamy do tych po owulacyjnych ;)
    Moim zdaniem 18 dc to dopiero pierwsza wyższa.
    17 -18 dc to najprawdopodobniej dni owulacji.
    20 dc to trzecia wyższa, spełnia warunek o 0,2 do temperatur z dni 10-14.
    Twoja faza lutealna ma obecnie 16 dni.
    Jeśli nie doszło do zagnieżdżenia, to jutro powinnaś mieć @.

Możesz oznaczyć temp. z 15-16-17 dc jako zaburzone, wykres powinien być taki jak ci opisałam powyżej.
    Dziękuję Ci ślicznie :)

klz99vvje14nfcom.png
    0d1y43r8hb1pphlk.png
    11.02.2013- Aniołek [*]
    15.07.2015- Aniołek [*]
    09.09.2016- Aniołek [*]
  • kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rzucicie okiem na mój wykres? ;)
    Myślicie, ze jest szansa, że się udało w tym cyklu? ;p
    Wiem, że to takie trochę wróżenie, ale to tak tylko w ramach czekania na testowanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 13:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaasia wrote:
    Myślicie, ze jest szansa, że się udało w tym cyklu? ;p
    teraz to już zależy, czy powiedzie się zagnieżdżenie :)
    Granica dobrze wyznaczona, <3 w dobrym czasie :)

kasiaasia lubi tę wiadomość

• kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj... oby :D

• MissHania Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem nowicjuszką. Od jakiegoś czasu bezskutecznie staramy się o dziecko. Zwróciłam teraz większą uwagę na wiele rzeczy. Czy ktoś może spojrzeć na mój wykres, zinterpretować i nauczyć odczytywać. Owulację miałam ok 14/15 potwierdzoną usg u lekarza. Bardzo proszę o wskazówki, powoli fiksuję :( Hanka

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz był, test pozytywny, owu potwierdzona przez usg, wszystko jest w porządku :) teraz jesteś w drugiej fazie wyższych temperatur, musisz czekać na rozwój wydarzeń :) system wyznaczył owulację dzień za późno.

MissHania lubi tę wiadomość

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • kargulowa Znajoma

Wysłany: 22 maja 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 DPO super czuly test z Testco - od 10 - nie pokazal nawet cienia cienia.. :(
    Czas czekac na @ czy jeszcze cos moze sie wydarzyc? Jak myslicie patrzac na moj wykres?

• panan12 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem testy przed @ nie wychodzą może miałaś później owulacje. Ja bym jeszcze poczekala 2,3 dni z kolejnym testem :)a co myślisz o moim wykresie? Wczoraj mi wyszedł test owu pozytywny dziś jeszcze nie robiłam co myślisz? Wzrostu jeszcze nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 06:42

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zakładając, że jestem teraz w trakcie owu (taką mam nadzieję przynajmniej)to kiedy mogę testować najwcześniej ?:) https://ovufriend.pl/graph/449c1b217cddaa43d96c6b40a7a09f22

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co to moze być za drugi skok temperatury u mnie??
    Co to oznacza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 08:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaasia wrote:
    Dziewczyny, co to moze być za drugi skok temperatury u mnie??
    Co to oznacza?
    jesteś na etapie, w którym dochodzi do zagnieżdżenia. Temperatura w tym czasie może obniżyć się lub wzrosnąć.
    Wystarczy trochę chęci i poczytać notatki na ovufriend ;)

• kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedź i przepraszam, że tak pytam, bez wcześniejszego rozpoznania w temacie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Dziewczyny, zakładając, że jestem teraz w trakcie owu (taką mam nadzieję przynajmniej)to kiedy mogę testować najwcześniej ?:)
    Do zagnieżdżenia dochodzi między 7 a 12 dniem po owulacji (7-10/8-12 wg różnych źródeł).
    Badanie beta hcg najlepiej zrobić po 10 dniach od owulacji, choć najbardziej wiarygodny wynik będzie w 12 dpo (gdyby zagnieżdżenie było później)
    Test ciążowy najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, wcześniej może dać zakłamany wynik negatywny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kargulowa wrote:
    13 DPO super czuly test z Testco - od 10 - nie pokazal nawet cienia cienia.. :(
    Czas czekac na @ czy jeszcze cos moze sie wydarzyc? Jak myslicie patrzac na moj wykres?
    nie wiem ile dni jesteś przed @, ale testy często wychodzą dopiero po terminie @, nawet te najbardziej czułe. To kiedy wyjdzie u ciebie test, zależy od stężenia hcg w moczu.
    Przed terminem @ najbardziej wiarygodne będzie badanie bety z krwi. Będziesz miała jednoznaczną odpowiedź.

• kargulowa Znajoma

Wysłany: 22 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    nie wiem ile dni jesteś przed @, ale testy często wychodzą dopiero po terminie @, nawet te najbardziej czułe. To kiedy wyjdzie u ciebie test, zależy od stężenia hcg w moczu.
    Przed terminem @ najbardziej wiarygodne będzie badanie bety z krwi. Będziesz miała jednoznaczną odpowiedź.

Jestem dzien przed @ wiec juz sie nie nastawiam ale zobaczymy po terminie spodziewanej @

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/e447df7961ac.jpg.html

co myślicie?
    mysle ze robienie testu o 7:30 czy 21 jest malo miarodajne. Testy robi sie miedzy 10-20 kiedy stezenie lh jest najwieksze i nie pijac wczesniej plynow przez 2 godziny.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tymi testami tylko się zle nakrecacie. Co miesiac robicie po 2-3 testy, namawiacie sie do biegania na bete... na dluzsza mete mozna zwariowac. A juz w ogole nie rozumiem pytan typu "czy jest szansa...?" zaraz po owulce. Szansa jest zawsze, a tylko od organizmu zalezy czy sie uda. Ktos tu wyzej dobrze napisał, ze jesli temperatura jest wysoka, to wlasnie taka powinna byc w drugiej fazie i nie ma to nic wspolnego z tym czy sie udalo czy sie nie udalo. Podejdzcie do tematu nieco spokojniej, test 14 dni po owu, a jesli staracie się dlugo to polecam isc na monitoring, zeby dobrze okreslic dzien owulacji i ją w ogole potwierdzic.

Modrzewiowa, Alicja81, Magda87, Marcjanna, Atakasobiejedna, Ukija lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwólcie że się wypowiem. Ana ma 100% racji. Można mieć piękny wykres. Temp jak ciąża. Aż tu nagle bach i @ przyłazi (ja tak miałam w tamtym cyklu). Nie ma co się nakręcać i testować wcześniej niż 14dpo no chyba że ktoś ma dłuższą fl. Szkoda nerwów i kasy. Lepiej kupić jakiś suplemencik diety za tą kasę. Trzymam za Was kciuki :)

Maciejowa, ana909 lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ