X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamable wrote:
    Dziewczyny, ovu w końcu wyznaczył mi owulację. Jest szansa (jak patrzycie swoim okiem), że faktycznie mogła być?
    Ciężko mi się zgodzić z tą granicą w 22 dc, ale mogę powiedzieć, że najbardziej płodne dni u ciebie to 21-22-23 dc (jeśli od jutra temperatura pójdzie w górę).

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kici.kulka wrote:
    Dziewczyny, od niedawna prowadzę tu swoje obserwacje, jak zinterpretować mój wykres?
    15-16-17 dc to temperatury przedwcześnie podwyższone (wg zasad Rotzera). Chodzi oto, że o skoku temperatury mówimy dopiero po szczycie śluzu (ostatnim dniu ze śluzem rozciągliwym/ odczuciem intensywnej mokrości), więc powyższych temperatur nie zaliczamy do tych po owulacyjnych ;)
    Moim zdaniem 18 dc to dopiero pierwsza wyższa.
    17 -18 dc to najprawdopodobniej dni owulacji.
    20 dc to trzecia wyższa, spełnia warunek o 0,2 do temperatur z dni 10-14.
    Twoja faza lutealna ma obecnie 16 dni.
    Jeśli nie doszło do zagnieżdżenia, to jutro powinnaś mieć @.

Możesz oznaczyć temp. z 15-16-17 dc jako zaburzone, wykres powinien być taki jak ci opisałam powyżej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 12:32

• Kici.kulka Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    15-16-17 dc to temperatury przedwcześnie podwyższone (wg zasad Rotzera). Chodzi oto, że o skoku temperatury mówimy dopiero po szczycie śluzu (ostatnim dniu ze śluzem rozciągliwym/ odczuciem intensywnej mokrości), więc powyższych temperatur nie zaliczamy do tych po owulacyjnych ;)
    Moim zdaniem 18 dc to dopiero pierwsza wyższa.
    17 -18 dc to najprawdopodobniej dni owulacji.
    20 dc to trzecia wyższa, spełnia warunek o 0,2 do temperatur z dni 10-14.
    Twoja faza lutealna ma obecnie 16 dni.
    Jeśli nie doszło do zagnieżdżenia, to jutro powinnaś mieć @.

Możesz oznaczyć temp. z 15-16-17 dc jako zaburzone, wykres powinien być taki jak ci opisałam powyżej.
    Dziękuję Ci ślicznie :)

klz99vvje14nfcom.png
    0d1y43r8hb1pphlk.png
    11.02.2013- Aniołek [*]
    15.07.2015- Aniołek [*]
    09.09.2016- Aniołek [*]
  • kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny rzucicie okiem na mój wykres? ;)
    Myślicie, ze jest szansa, że się udało w tym cyklu? ;p
    Wiem, że to takie trochę wróżenie, ale to tak tylko w ramach czekania na testowanie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 13:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaasia wrote:
    Myślicie, ze jest szansa, że się udało w tym cyklu? ;p
    teraz to już zależy, czy powiedzie się zagnieżdżenie :)
    Granica dobrze wyznaczona, <3 w dobrym czasie :)

kasiaasia lubi tę wiadomość

• kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj... oby :D

• MissHania Koleżanka

Wysłany: 21 maja 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, jestem nowicjuszką. Od jakiegoś czasu bezskutecznie staramy się o dziecko. Zwróciłam teraz większą uwagę na wiele rzeczy. Czy ktoś może spojrzeć na mój wykres, zinterpretować i nauczyć odczytywać. Owulację miałam ok 14/15 potwierdzoną usg u lekarza. Bardzo proszę o wskazówki, powoli fiksuję :( Hanka

• Maciejowa Autorytet

Wysłany: 21 maja 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śluz był, test pozytywny, owu potwierdzona przez usg, wszystko jest w porządku :) teraz jesteś w drugiej fazie wyższych temperatur, musisz czekać na rozwój wydarzeń :) system wyznaczył owulację dzień za późno.

MissHania lubi tę wiadomość

Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
    Po roku starań nadszedł mój świt...
    xnw4skjobnsltuoy.png
  • kargulowa Znajoma

Wysłany: 22 maja 2016, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    13 DPO super czuly test z Testco - od 10 - nie pokazal nawet cienia cienia.. :(
    Czas czekac na @ czy jeszcze cos moze sie wydarzyc? Jak myslicie patrzac na moj wykres?

• panan12 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasem testy przed @ nie wychodzą może miałaś później owulacje. Ja bym jeszcze poczekala 2,3 dni z kolejnym testem :)a co myślisz o moim wykresie? Wczoraj mi wyszedł test owu pozytywny dziś jeszcze nie robiłam co myślisz? Wzrostu jeszcze nie mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 06:42

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Spirit Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zakładając, że jestem teraz w trakcie owu (taką mam nadzieję przynajmniej)to kiedy mogę testować najwcześniej ?:) https://ovufriend.pl/graph/449c1b217cddaa43d96c6b40a7a09f22

2017 #1
    2019 #2
    :D
  • kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co to moze być za drugi skok temperatury u mnie??
    Co to oznacza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 08:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasiaasia wrote:
    Dziewczyny, co to moze być za drugi skok temperatury u mnie??
    Co to oznacza?
    jesteś na etapie, w którym dochodzi do zagnieżdżenia. Temperatura w tym czasie może obniżyć się lub wzrosnąć.
    Wystarczy trochę chęci i poczytać notatki na ovufriend ;)

• kasiaasia Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje za odpowiedź i przepraszam, że tak pytam, bez wcześniejszego rozpoznania w temacie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spirit wrote:
    Dziewczyny, zakładając, że jestem teraz w trakcie owu (taką mam nadzieję przynajmniej)to kiedy mogę testować najwcześniej ?:)
    Do zagnieżdżenia dochodzi między 7 a 12 dniem po owulacji (7-10/8-12 wg różnych źródeł).
    Badanie beta hcg najlepiej zrobić po 10 dniach od owulacji, choć najbardziej wiarygodny wynik będzie w 12 dpo (gdyby zagnieżdżenie było później)
    Test ciążowy najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, wcześniej może dać zakłamany wynik negatywny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kargulowa wrote:
    13 DPO super czuly test z Testco - od 10 - nie pokazal nawet cienia cienia.. :(
    Czas czekac na @ czy jeszcze cos moze sie wydarzyc? Jak myslicie patrzac na moj wykres?
    nie wiem ile dni jesteś przed @, ale testy często wychodzą dopiero po terminie @, nawet te najbardziej czułe. To kiedy wyjdzie u ciebie test, zależy od stężenia hcg w moczu.
    Przed terminem @ najbardziej wiarygodne będzie badanie bety z krwi. Będziesz miała jednoznaczną odpowiedź.

• kargulowa Znajoma

Wysłany: 22 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda87 wrote:
    nie wiem ile dni jesteś przed @, ale testy często wychodzą dopiero po terminie @, nawet te najbardziej czułe. To kiedy wyjdzie u ciebie test, zależy od stężenia hcg w moczu.
    Przed terminem @ najbardziej wiarygodne będzie badanie bety z krwi. Będziesz miała jednoznaczną odpowiedź.

Jestem dzien przed @ wiec juz sie nie nastawiam ale zobaczymy po terminie spodziewanej @

• ana909 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/e447df7961ac.jpg.html

co myślicie?
    mysle ze robienie testu o 7:30 czy 21 jest malo miarodajne. Testy robi sie miedzy 10-20 kiedy stezenie lh jest najwieksze i nie pijac wczesniej plynow przez 2 godziny.

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • ana909 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tymi testami tylko się zle nakrecacie. Co miesiac robicie po 2-3 testy, namawiacie sie do biegania na bete... na dluzsza mete mozna zwariowac. A juz w ogole nie rozumiem pytan typu "czy jest szansa...?" zaraz po owulce. Szansa jest zawsze, a tylko od organizmu zalezy czy sie uda. Ktos tu wyzej dobrze napisał, ze jesli temperatura jest wysoka, to wlasnie taka powinna byc w drugiej fazie i nie ma to nic wspolnego z tym czy sie udalo czy sie nie udalo. Podejdzcie do tematu nieco spokojniej, test 14 dni po owu, a jesli staracie się dlugo to polecam isc na monitoring, zeby dobrze okreslic dzien owulacji i ją w ogole potwierdzic.

Modrzewiowa, Alicja81, Magda87, Marcjanna, Atakasobiejedna, Ukija lubią tę wiadomość

Kocham Cię córeczko ❤
    Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤
  • Ukija Autorytet

Wysłany: 22 maja 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwólcie że się wypowiem. Ana ma 100% racji. Można mieć piękny wykres. Temp jak ciąża. Aż tu nagle bach i @ przyłazi (ja tak miałam w tamtym cyklu). Nie ma co się nakręcać i testować wcześniej niż 14dpo no chyba że ktoś ma dłuższą fl. Szkoda nerwów i kasy. Lepiej kupić jakiś suplemencik diety za tą kasę. Trzymam za Was kciuki :)

Maciejowa, ana909 lubią tę wiadomość

"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."

"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"
‹‹ 649 650 651 652 653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ