Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamable wrote:Dziewczyny, ovu w końcu wyznaczył mi owulację. Jest szansa (jak patrzycie swoim okiem), że faktycznie mogła być?
-
nick nieaktualnyKici.kulka wrote:Dziewczyny, od niedawna prowadzę tu swoje obserwacje, jak zinterpretować mój wykres?
Moim zdaniem 18 dc to dopiero pierwsza wyższa.
17 -18 dc to najprawdopodobniej dni owulacji.
20 dc to trzecia wyższa, spełnia warunek o 0,2 do temperatur z dni 10-14.
Twoja faza lutealna ma obecnie 16 dni.
Jeśli nie doszło do zagnieżdżenia, to jutro powinnaś mieć @.
Możesz oznaczyć temp. z 15-16-17 dc jako zaburzone, wykres powinien być taki jak ci opisałam powyżej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 12:32
-
Magda87 wrote:15-16-17 dc to temperatury przedwcześnie podwyższone (wg zasad Rotzera). Chodzi oto, że o skoku temperatury mówimy dopiero po szczycie śluzu (ostatnim dniu ze śluzem rozciągliwym/ odczuciem intensywnej mokrości), więc powyższych temperatur nie zaliczamy do tych po owulacyjnych
Moim zdaniem 18 dc to dopiero pierwsza wyższa.
17 -18 dc to najprawdopodobniej dni owulacji.
20 dc to trzecia wyższa, spełnia warunek o 0,2 do temperatur z dni 10-14.
Twoja faza lutealna ma obecnie 16 dni.
Jeśli nie doszło do zagnieżdżenia, to jutro powinnaś mieć @.
Możesz oznaczyć temp. z 15-16-17 dc jako zaburzone, wykres powinien być taki jak ci opisałam powyżej.
11.02.2013- Aniołek [*]
15.07.2015- Aniołek [*]
09.09.2016- Aniołek [*] -
nick nieaktualny
-
Cześć, jestem nowicjuszką. Od jakiegoś czasu bezskutecznie staramy się o dziecko. Zwróciłam teraz większą uwagę na wiele rzeczy. Czy ktoś może spojrzeć na mój wykres, zinterpretować i nauczyć odczytywać. Owulację miałam ok 14/15 potwierdzoną usg u lekarza. Bardzo proszę o wskazówki, powoli fiksuję Hanka
-
Śluz był, test pozytywny, owu potwierdzona przez usg, wszystko jest w porządku teraz jesteś w drugiej fazie wyższych temperatur, musisz czekać na rozwój wydarzeń system wyznaczył owulację dzień za późno.
MissHania lubi tę wiadomość
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
Czasem testy przed @ nie wychodzą może miałaś później owulacje. Ja bym jeszcze poczekala 2,3 dni z kolejnym testem :)a co myślisz o moim wykresie? Wczoraj mi wyszedł test owu pozytywny dziś jeszcze nie robiłam co myślisz? Wzrostu jeszcze nie mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2016, 06:42
-
nick nieaktualnykasiaasia wrote:Dziewczyny, co to moze być za drugi skok temperatury u mnie??
Co to oznacza?
Wystarczy trochę chęci i poczytać notatki na ovufriend -
nick nieaktualnySpirit wrote:Dziewczyny, zakładając, że jestem teraz w trakcie owu (taką mam nadzieję przynajmniej)to kiedy mogę testować najwcześniej ?
Badanie beta hcg najlepiej zrobić po 10 dniach od owulacji, choć najbardziej wiarygodny wynik będzie w 12 dpo (gdyby zagnieżdżenie było później)
Test ciążowy najlepiej w dniu spodziewanej miesiączki, wcześniej może dać zakłamany wynik negatywny.
-
nick nieaktualnykargulowa wrote:13 DPO super czuly test z Testco - od 10 - nie pokazal nawet cienia cienia..
Czas czekac na @ czy jeszcze cos moze sie wydarzyc? Jak myslicie patrzac na moj wykres?
Przed terminem @ najbardziej wiarygodne będzie badanie bety z krwi. Będziesz miała jednoznaczną odpowiedź. -
Magda87 wrote:nie wiem ile dni jesteś przed @, ale testy często wychodzą dopiero po terminie @, nawet te najbardziej czułe. To kiedy wyjdzie u ciebie test, zależy od stężenia hcg w moczu.
Przed terminem @ najbardziej wiarygodne będzie badanie bety z krwi. Będziesz miała jednoznaczną odpowiedź.
Jestem dzien przed @ wiec juz sie nie nastawiam ale zobaczymy po terminie spodziewanej @
-
panan12 wrote:https://naforum.zapodaj.net/e447df7961ac.jpg.html
co myślicie?Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Dziewczyny tymi testami tylko się zle nakrecacie. Co miesiac robicie po 2-3 testy, namawiacie sie do biegania na bete... na dluzsza mete mozna zwariowac. A juz w ogole nie rozumiem pytan typu "czy jest szansa...?" zaraz po owulce. Szansa jest zawsze, a tylko od organizmu zalezy czy sie uda. Ktos tu wyzej dobrze napisał, ze jesli temperatura jest wysoka, to wlasnie taka powinna byc w drugiej fazie i nie ma to nic wspolnego z tym czy sie udalo czy sie nie udalo. Podejdzcie do tematu nieco spokojniej, test 14 dni po owu, a jesli staracie się dlugo to polecam isc na monitoring, zeby dobrze okreslic dzien owulacji i ją w ogole potwierdzic.
Modrzewiowa, Alicja81, Magda87, Marcjanna, Atakasobiejedna, Ukija lubią tę wiadomość
Kocham Cię córeczko ❤
Alicja 3820g i 54cm ur. 28.09.2016 r ❤❤❤ -
Pozwólcie że się wypowiem. Ana ma 100% racji. Można mieć piękny wykres. Temp jak ciąża. Aż tu nagle bach i @ przyłazi (ja tak miałam w tamtym cyklu). Nie ma co się nakręcać i testować wcześniej niż 14dpo no chyba że ktoś ma dłuższą fl. Szkoda nerwów i kasy. Lepiej kupić jakiś suplemencik diety za tą kasę. Trzymam za Was kciuki
Maciejowa, ana909 lubią tę wiadomość
"Najlepiej nie planuj nic. Nie przewiduj tysiąca możliwości. Daruj sobie myślenie o tym co będzie. Bo wiesz co? Od życia i tak dostaniesz to, czego akurat się nie spodziewasz."
"Zwycięstwo sprzyja wysiłkowi!"