Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Magda mam pytanie bo nadal mam 1 fazę tylko nie jestem pewna czy termometr nie kłamał bo kupiłam dziś zwykły i tak z głupa zrobiłam wieczór i na zwykłym temp 37,3 elektroniczny 36,7 któremu wierzyć? Miałam już 2 plamienia bol owulacyjny no niewiem
-
nick nieaktualnypanan12 wrote:któremu wierzyć?
Po drugie... do końca cyklu masz ufać "staremu" termometrowi i jedyna słuszna do interpretacji temperatura to ta poranna.
-
Witajcie. Co sądzicie o moim wykresie. Myślę że owulacja była około 24dc a nie tak jak mi ovufriend wyznaczył. I nadal temperatura ładna,bole jak na @ od tygodnia się już utrzymują. Latam do łazienki bo ciągle mi się wydaje że dostałam @ a tu nic. Wczoraj rano robiłam test ten czulszy "10" i oczywiście negatywny. Czy myślicie że jest jeszcze za wcześnie na to żeby test pokazał upragnione 2 kreski czy raczej nie mieć już nadziei. Wychodzi ze od 24 dc to jest 13 dpo wg mnie, a 10 wg. wyznaczonej przerywanej kreski wg.ovufriend.
Z góry dziękuję za pomoc; )Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 08:12
-
Lu wrote:Witajcie. Co sądzicie o moim wykresie. Myślę że owulacja była około 24dc a nie tak jak mi ovufriend wyznaczył. I nadal temperatura ładna,bole jak na @ od tygodnia się już utrzymują. Latam do łazienki bo ciągle mi się wydaje że dostałam @ a tu nic. Wczoraj rano robiłam test ten czulszy "10" i oczywiście negatywny. Czy myślicie że jest jeszcze za wcześnie na to żeby test pokazał upragnione 2 kreski czy raczej nie mieć już nadziei. Wychodzi ze od 24 dc to jest 13 dpo wg mnie, a 10 wg. wyznaczonej przerywanej kreski wg.ovufriend.
Z góry dziękuję za pomoc; )
Test 10 powinien juz pokazac.. zrob bete dla pewnosci -
Wczoraj widziałam wykres, na którym w 13dpo test był negatywny a w 14dpo już pozytywny u Ciebie owu mogła też być odrobinę później, ale chyba jest jednak dobrze wyznaczona.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, nie zrozumcie mnie źle, bo sama bym chciała wiedzieć jak najwczesniej czy sie udalo. Jaki jest sens robienia testu sikanego, obojetnie jakiej czulosci 9 dpo? To nic Wam nie daje, bo nie wiecie czy jest negatwyny, bo ciązy nie ma, czy jest zrobiony za wczesnie. Faza lutealna powinna trwac +/- 14 dni i w tym czasie to normalne że tempka wysoko sie utrzymuje, nie musi to swiadczyc o ciazy, tempka moze spasc dopiero po pojawieniu sie @...
Wg mnie testy sikane sa wiarygodnie dopiero w terminie @, albo nawet kilka dni pozniej, jesli nie macie pewnosci kiedy była faktycznie owu, bo wykres to nie wszystko.Magda87, ana909 lubią tę wiadomość
-
Maciejowa wrote:Wczoraj widziałam wykres, na którym w 13dpo test był negatywny a w 14dpo już pozytywny u Ciebie owu mogła też być odrobinę później, ale chyba jest jednak dobrze wyznaczona.
Poczekam jeszcze do dnia spodziewanego okresu i wtedy potestuje spadek tempki 8 dnia mnie napawa optymizmem -
nick nieaktualnykargulowa wrote:Dziewczyny bardziej doswiadczone jestescie - dzisiejszy sikaniec traktowac jak pewniaka czy jeszcze szansa jest? Tempka nie spada a 2 kreski jak nie bylo tak nie ma niby dopiero 11dpo.. test tez nie tak czuly bo od 25 dopiero..
Hormon beta jest wykrywany najpierw w krwi, później w moczu.
Moim zdaniem nie ma sensu robić testu w 11 dniu, a jeśli ciekawość zżera to lepiej zrobić badanie bety niż się katować myślami "czy za wcześnie".
-
Dziewczyny przed chwilą sprawdzałam sobie szyjkę macicy i jest wysoko i rozpulchniona i zauważyłam lekko ale bardzo lekko zarozowiony śluz. Chyba niestety po wszystkim ; ( ale dziwią mnie te bole @ od tygodnia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2016, 14:39
-
Dziewczyny, ovu w końcu wyznaczył mi owulację. Jest szansa (jak patrzycie swoim okiem), że faktycznie mogła być? Czy dla własnej ciekawości zrobić ponownie badanie progesteronu? Może dlatego wyszedł niski, bo akurat tego dnia była owulacja...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 07:52
-
Co było w 23dc? Masz wpisany monitoring.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...