Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMamable wrote:chociaż śluz nie szedł w parze z temperaturą. Czy temperatura może wzrosnąć dopiero po 4,5 dniach?
U ciebie jest już po owulacji.
Temperatura z 17 dc spełnia warunek pierwszej wyższej temperatury od poprzedzających 6 niższych. Wg metody Rotzera musi wynosić min. 0,5 stopnia więcej niż pozostałe
Temperatura z 19 dc spełnia warunek trzeciej wyższej temperatury o 0,2 w stosunku do 6 niższych temperatur poprzedzających pierwszą wyższą.
jeśli chcesz żeby program wyznaczył ci granice, to wejdź w ustawienia i zaznacz obecną godzinę (5:30) jako godzinę domyślną -
Taka różnica to nie ma wpływu, sama nie ogarniam jeszcze za bardzo OF ale zdziwiło mnie, że nie masz "pełnych" kropek tylko puste (tylko 3 na początku ok) i wynikało mi to z tego, że temp jest ignorowana przez system.
Hmm chyba trzeba coś więcej poczytać w instrukcji, czemu tak się zaznacza -
O coś takiego znalazłam:
Pełne kółko na wykresie temperatury oznacza, że temperatura została zmierzona o tej samej godzinie co zawsze. Puste kółko zaś informuje, że zmierzyłaś temperaturę o innej porze niż zwykle. Pamiętaj, że poranną temperaturę ciała należy mierzyć zawsze o tej samej godzinie. W przeciwnym razie OvuFriend nie będzie w stanie wyznaczyć dla Ciebie wiarygodnego terminu owulacji -
nick nieaktualnyszurasek wrote:wynikało mi to z tego, że temp jest ignorowana przez system.
Jeśli jest zaznaczona (jako domyślna) 6:30, to zakres dobrze zmierzonej temperatury wynosi 6-7. Jeśli Mamable zmieniła godzinę pomiaru na 5:30, to powinna zmienić w ustawieniach "godzinę domyślną" na 5:30 lub na (maksymalnie) 6 żeby chwyciło jej 30 minut
-
Mierzę regularnie pierwszy cykl. Ale pojawił się śluz kremowy, gęsty, lepki i troszkę jakby miał grudki. Pamiętam, że w tamtym cyklu taki śluz pojawił się w 17,18 dc a owu musiała być ok 13,14dc bo cykl miał 27 dni. Zawsze miałam 31 dniowe. Ostatni miał 27 dni, a przedostatni 33.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymarie_marie22 wrote:czy ja już miałam owulację wg tego mojego wykresu? Jak sądzicie?
jeśli kolejne dwie temperatury utrzymają się w górze, to owulację miałaś w dniach:
24 -26 dc ale najprawdopodobniej owulka była w 25 dc bo jest charakterystyczny dla niej spadek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 16:53
-
Spirit wrote:Jak myślicie, bezowulacyjny czy jest szansa na owulacje za parę dni? Statystyka zaznaczona wg mnie się nie zgadza, program zaburzył przed jeden dłuższy cykl. Normalnie mam 33 do 36 dniowe.
https://ovufriend.pl/graph/449c1b217cddaa43d96c6b40a7a09f222017 #1
2019 #2