Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Zazwyczaj mam długie, ale max 38 dni a dzisiaj 40. Wczoraj właśnie jakoś dziwnie się czułam od rana i dlatego zrobiłam ten test owulacyjny bo miałam pod ręką i bardzo się zdziwiłam bo kreski były grube.Frida
PCO
Hyperprolaktynemia czynnościowa
Hipoglikemia reaktywna -
Dziewczyny, zawsze wyczuwałam ból owulacyjny, mimo, iż nie obserwowałam dokładnie cyklu. To mój drugi cykl obserwowany na OvuFriend i w tym cyklu miałam test PRL po zakończeniu menstruacji, wraz z podaniem tabletki podwyższającej czynnościowo prolaktynę.
Dodatkowo, od końca marca przyjmuję Euthyrox.
Ten cykl wydaje mi się zupełnie inny, niż poprzednie, bo nie wyczułam jeszcze absolutnie owulacji, testy owulacyjne wychodzą, jakby "w połowie" pozytywnie, w zależności od interpretacji - kreska jest wyraźna, ale wciąż odrobinę słabsza od testowej. Czuję, że coś mi się wciąż "dzieje" w jajnikach, ale typowego bólu owulacyjnego nie czułam.
Już sama nie wiem, co mam myśleć - zawsze się bałam cykli bezowulacyjnych i nie wiem, czy właśnie taki mi się przydarzył?
Mam też trudności w odróżnieniu śluzu lepkiego od wodnistego - generalnie od ponad tygodnia czuję wilgoć i poślizg, ale nie mam rozciągliwego śluzu, tylko tam czuję "mokro"...
Mogłybyście zerknąć na mój cykl i powiedzieć mi, co o nim myślicie?
Byłabym Wam bardzo wdzięczna.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 11:39
-
Lu - wrzuć na luz bo zwariujesz. Podejdź do tego zdroworozsadkowo i w 2dc zrób sobie dla uspokojenia podstawowe badania: prolaktynę, FSH, estradiol. Dodatkowo tarczyca: Tsh, ft3, ft4 i antytpo niezależnie od dnia cyklu i progesteron 7dpo - ale tu musi być cykl, w którym wynika z wykresu, że owulacja była. Potem pomyśl o badaniu nasienia i monitoringu cyklu. A jeśli chcesz tego wszystkiego uniknąć to wyluzuj i daj sobie trochę czasu.Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
Po roku starań nadszedł mój świt...
-
szurasek wrote:Hej dziewczyny,
Co oznacza u mnie ponowny skok tej temperatury? testować planuje pod koniec tygodnia, chociaż nie wiem czy wytrzymam tyle. od kilku dni mam takie uciążliwe bóle podbrzusza, a nigdy wcześniej tego nie miałam
Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
Maciejowa może rzeczywiście muszę się trochę uspokoic. Odczekam ten cykl i zajmę się badaniami. Dzisiaj mam dziwne bóle w podbrzuszu cały dzień i nienajlepiej się czuję. Zdrzemnę się na chwilę i postaram się ostudzić emocje ...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2016, 16:41
-
Lu - musisz to przeczekać. Niestety, ale po pierwszym cyklu mierzenia nie poznasz dokładnie swojego organizmu a my tego za Ciebie nie zrobimy. Wszystkie siedzimy w tym samym. Życzę polepszenia nastroju :-*Nie doczekasz świtu, nie odbywszy drogi przez noc."
-
Maciejowa - dziękuję Ci bardzo za odpowiedź i za pozytywne nastawienie mnie do tego "dziwnego" cyklu - być może wcześniej też bezowulacyjne się zdarzały, tylko nawet tego nie zauważyałam? Zwykle odczuwałam ból owulacyjny, ale jak widać, zawsze musi być ten pierwszy raz.
Dzięki raz jeszcze i dobrego wieczoru Wam życzę. -
szurasek wrote:Hej dziewczyny,
Co oznacza u mnie ponowny skok tej temperatury? testować planuje pod koniec tygodnia, chociaż nie wiem czy wytrzymam tyle. od kilku dni mam takie uciążliwe bóle podbrzusza, a nigdy wcześniej tego nie miałam
Powodzenia