Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
od pierwszego dnia wyzszych temperatur. Tempka czasami moze spasc po owulacji, nie powinno sie brac pod uwage pojedynczych tempek tylko caly wykres. Wazne ze jest skok...czasami rowniez tempka skacze do gory lekko przed sama owulacje, dzieje sie tak z powodu malej ilosci progesteronu, ktory jest produkowany przez nasz organizm do peniecia jajeczka. Jesli nie sugerujac sie u ciebie szyjka czy sluzem stawialabym na owulacje dzien pozniej...ale szyjka zaczela sie obnizac i zamykac, wiec raczej program wyznaczyl ja poprawnie.
-
weronika86 wrote:iludniowe masz cykle? w ktorym dc masz zazwyczaj owulacje? bierzesz jakies leki?
-
Znalazłam mnóstwo wątków z prośbą o pomoc w interpretacji wykresu i nie bardzo wiedziałam, gdzie się dopisać. Wybrałam wątek z największą liczbą postów, mimo że ostatni był rok temu.
A więc proszę o rzut okiem na mój wykres i spostrzeżenia. Potrzebuję obiektywnej opinii. Sama nie bardzo potrafię. Staram się nie nakręcać, ale to wcale nie jest takie proste.
Z góry dziękuję. -
nick nieaktualnyno i super, wreszcie mądra dziewczyna, która nie zakłada nowego wątku
ciężko jest powiedzieć coś nt Twojego wykresu, ponieważ jest ubogi w temperatury, ciężko więc określić czy był odpowiedni skok, czy też nie postaraj się kolejny cykl ( życzę, abyś już nie musiała) mierzyć temperaturę zaraz po miesiączce, pozwoli to na dokładniejszą interpretację cyklu.
ALE, polecam przeczytać wpis z linka, którego Ci podaję
https://ovufriend.pl/forum/temperatury-wykresy-plodnosc/uwaga-zanim-zalozysz-temat-nr-975124577-pt-czy-mialam-owulacje,7003.html
nie podchodź więc do wykresów tak całkiem na poważnie -
Dziękuję Wiem, że kobiece ciało może nieźle zaskoczyć. Czasami wysyła błędne sygnały (już kiedyś obserwowałam swoje cykle mierząc temperaturę, badając śluz i szyjkę - robiłam to z czystej ciekawości dawno temu, zanim zaczęłam myśleć o dziecku na poważnie). Później ograniczyłam się tylko do zaznaczania pierwszego dnia cyklu w kalendarzu. I znów postanowiłam wrócić do mierzenia tempki i pozostałych obserwacji.
Kobiecy umysł też lubi płatać figle, może nawet bardziej niż ciało
Zobaczymy co z tego wyjdzie A jeśli nic nie wyjdzie teraz, to może w następnym cyklu.
Pozdrawiam i wszystkim życzę spokojnych, radosnych, zdrowych i spędzonych w gronie najbliższych Świąt Wielkanocnychsylwiaśta159 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzy któraś ma pomysł co się może u mnie dziać? @ spóźnia się 2 dni. Mam regularne cykle. Zawsze mam owulacje. Testy wyszły negatywne ale ten drugi robiłam w południe. Czy jest sens robić kolejne czy czekać na coś czy iść do lekarza? Nie wiem czy się przejmować już czy jeszcze mieszczę się w normie