Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie:)) czy mogę Was prosić o pare słów dot. mojego wykresu?
Czy myślicie, ze było zagniezdzeniem? Bo wszędzie czytam, ze obniżona temperatura moze byc tylko jeden dzien i ze obniżona tylko do czerwonej lini? Niepokoi mnie tez obniżenie temperatury z dnia dzisiejszego.... -
nick nieaktualny
-
Mam jeszcze jedno pytanie. Codziennie mierze tempke o 7.30 . Dzisiaj zrobiłam experyment i mierzyłem kilka razy po sobie i zdumiewają. mnie różnice.
1- 36,11
2- 36,40
3- 36,31
4-36,28
Poszłam do łazienki i wróciłam zmierzylam i tempkacwcwysokoaci 35,90.
Czy to jest normalne? -
Fidelissa ogólnie dopuszczalne są dwa pojedyńcze spadki do lub poniżej linii granicznej, ale dwa występujące po sobie nie wróżą nic dobrego. Z mojej perspektywy wygląda to tak, że około 18 dc była próba owulacji, która się nie powiodła (stąd spadek temperatury) i doszło do drugiej próby w 22dc.
Jak dla mnie jesteś dopiero w 7dpo.
Jeżeli chodzi o termometry elektroniczne to właśnie ze względu na niską powtarzalność wyniku wzbudzają wiele wątpliwości.
A no właśnie i tu może być druga sprawa (dająca nadzieję na zielony finał niebawem). Jest nadzieja, że temperatura z 21 dc jest fałszywie zaniżona i tak naprawdę doszło do jednorazowego spadku (być może oznaczającego zagnieżdżenie).
Fidelissa, weronika86 lubią tę wiadomość
-
Asta wrote:Fidelissa ogólnie dopuszczalne są dwa pojedyńcze spadki do lub poniżej linii granicznej, ale dwa występujące po sobie nie wróżą nic dobrego. Z mojej perspektywy wygląda to tak, że około 18 dc była próba owulacji, która się nie powiodła (stąd spadek temperatury) i doszło do drugiej próby w 22dc.
Jak dla mnie jesteś dopiero w 7dpo.
Jeżeli chodzi o termometry elektroniczne to właśnie ze względu na niską powtarzalność wyniku wzbudzają wiele wątpliwości.
A no właśnie i tu może być druga sprawa (dająca nadzieję na zielony finał niebawem). Jest nadzieja, że temperatura z 21 dc jest fałszywie zaniżona i tak naprawdę doszło do jednorazowego spadku (być może oznaczającego zagnieżdżenie).
niestety już dzisiaj mnie brzuch boli i krzyż wiec zbliża sie@...
Czy słusznie rozumiem, ze powinnam wpisywać pierwsza temperaturę? -
Witam wszystkie staraczki i nie tylko
To mój pierwszy cykl z tak dokładnym pomiarem i wykresem więc nie umiem jeszcze dokładnie interpretować
Myslicie że udało się??
To mój 4 cykl starań i 2 na duphastonie
to wykres:Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 11:42
-
Hej już pytałam niedawno o mój wykres i uspokajałyście że ovu to tylko program żeby mierzyć temp.a zmieni się dzień owulacji na wykresie.Pokombinowałam z ciekawości troche i tylko jak zignoruję jedną temp. ovu pokazuje jeszcze dni płodne inaczej jak by tego nie zapisać to wg programu owulacja nadal była 8dc mimo że wszystkie inne wskaźniki płodności mówią co innego.Na podstawie jakich temperatur ovu to wykreśla?Możecie mi coś rozjaśnić?Dziękuję z góry.
-
Ana0408 spokojnie, jeśli temperatura nadal będzie rosnąć owu powinno przestawić granicę jakoś na 14 dc.
Mam jednak pewne zastrzeżenie - większość temperatur zamącających obraz pochodzi z godziny 8:00. Spróbuj mierzyć temperaturę maksymalnie do 7:30. Prawdopodobnie po tej godzinie następuje u Ciebie nagły wzrost temperatury, który właśnie zaburza obraz.weronika86 lubi tę wiadomość
-
weronika86 wrote:aagaa wydaje mi sie ze ovu poprawnie wyznaczylo owulacje, bardzo czeste sa spadki 4dpo.
też tak sądze, tylko nie wiem czy ten dzisiejszy spadek jest "normalny"
obyś miała rację
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 21:58
aga84 -
aagaa84 ja bym się zastanowiła, czy temperatura z wczoraj była prawidłowo zmierzona, bądź czy coś jej nie zakłóciło, bo patrząc na ten wykres to ona za bardzo odstaje na tle pozostałych. Póki tempka nad linią jest dobrze. (Przy okazji dwa pojedyncze spadki do linii, bądź poniżej są dopuszczalne w fazie wyższych temperatur, więc nie ma się co martwić.)
Ana0408 właściwie to nie chodzi o to by w jednym kawałku przespać ciągiem 4h. Ja ogólnie słyszałam teorie, że wystarczy w nocy zebrać 6 przespanych godzin. Sama wstaję w nocy często do dziecka (karmię piersią - zdarzają się od północy 2-3 pobudki) i nie zaburza mi to pomiarów tylko warto pamiętać by pomiędzy wstaniem do dziecka, a pomiarem była godzina spoczynku.
Z tym, że ja osobiście muszę zmierzyć temperaturę do 7:30, później z automatu mam temperaturę wyższą (organizm najprawdopodobniej już się wybudza i podnosi temperaturę ciała, a przynajmniej ja to tak sobie tłumaczę).
Nightinagle osobiście u Ciebie raczej bym stawiała na owulkę w 18 dc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2014, 22:36
-
Asta wrote:aagaa84 ja bym się zastanowiła, czy temperatura z wczoraj była prawidłowo zmierzona, bądź czy coś jej nie zakłóciło, bo patrząc na ten wykres to ona za bardzo odstaje na tle pozostałych. Póki tempka nad linią jest dobrze. (Przy okazji dwa pojedyncze spadki do linii, bądź poniżej są dopuszczalne w fazie wyższych temperatur, więc nie ma się co martwić.)
mnie też to zastanawia, dzisij juz niby jest w normie, oj żeby się udało ....aga84 -
Cześć dziewczyny, bardzo proszę o pomoc.
Powiedzcie mi proszę od kiedy mam właściwie liczyć fazę lutealną?
Od pierwszego dnia po wyznaczonej owulacji czy od pierwszego dnia tych wyższych temperatur i jeszcze pytanie: Jaki może być powód, że tempka spadła na rugi dzień po owulacji:
weronika86 lubi tę wiadomość