Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ana0408: masz duże różnice temperatury i dlatego Ci wyznaczyło bo teraz 3 dni miałas wyższą. nie martw się, mierz codziennie a ovu zmieni wykres. Głowa do góry to tylko program
-
Dzięki kochane troche sie uspokoiłam.Hm puste kółka to ignorowana temp.?myślałam że przerywaną jest ignorowana a puste to różnica godziny przy mierzeniu.Nie zaznaczałam opcji ignoruj nigdy.Ale i tak wielkie dzieki tak że spokojnie będe czekać i działać wg planu:)
Martuśka lubi tę wiadomość
-
jeśli masz powód do ignoracji tej temp. to pomiń ją. ale teraz Ci wyznaczyło owulkę na 14 dc, więc chyba dobrze
-
Ana0408 masz rację, puste kółka z przerywaną linią to gdy samemu się ignoruje, ale różnice w godzinie pomiaru (wszelkie odstępstwa ponad akceptowalny zakres) też są odczytywane, jako zaburzenia i mogą wprowadzić niepotrzebne zamieszanie na wykresie.
Vilenka ja bym na Twoim miejscu zaznaczyła ją jako zaburzoną. -
hej, mam juz 3 cykl na ovu. Ten jest najdziwniejszy ze wszystkich . I nie wiem co o nim sądzić Otóż postanowiłam spróbować znowu z testami ( w poprzednim cyklu nie trafiłam w odpowiednie dni), 1 kupiłam w drogerii i stwierdzam ze chyba było z nim cos nie tak, gdyz wszystkie 5 wyszło +. Ovu nie wyznaczyło mi owulacji choć dziś juz 24 dc (zwyczajowy mam 29-32).
-
Mambella są dwie możliwości: cykl bezowulacyjny, albo cykl będzie dłuższy i szykuje się dopiero do owulacji (po drodze może się zdarzyć krwawienie śródcykliczne). Na mój gust w 11dc była próba owulacji, która jednak zawiodła.
-
jeśli mierzysz o różnych godzinach to zawsze któreś kółka będa puste, a jeśli chcesz żeby wszystkie były pełne to musisz mierzyc zawsze o tej samej godzinie, ewentualnie pół godz różnicy
-
Martuśka wrote:jeśli mierzysz o różnych godzinach to zawsze któreś kółka będa puste, a jeśli chcesz żeby wszystkie były pełne to musisz mierzyc zawsze o tej samej godzinie, ewentualnie pół godz różnicy
Wiem o tym doskonale ale ja nie o to pytam W poprzednim cyklu moja stała godzina to 10.00. Teraz chce w tym cyklu zmienic godzine na 8.00, ale robiac to- automatycznie wszystkie kolka ktore byly dotad zamalowane, nagle robia sie puste.
-
Ezia90 zależy ile pomiarów w nowym cyklu wykonałaś. Jeżeli w ciągu nowego cyklu zmieniasz godzinę pomiarów o więcej niż 30 min to dotychczasowe prawidłowe pomiary będą puste.
Z tego co widzę to nowy cykl zaczęłaś 29.01 - czyli łącznie z dzisiejszym maks 3 pomiary. Nawet jeśli będą po zmianie na biało to one zbyt dużo do wykresu nie wnoszą, więc nie masz się czym martwić.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2014, 20:43
-
niutek wrote:Ja w tym cyklu też mam cóścik za wysokie tempki jak na I fazę, moze to jakaś infekcja.
Niutek, czy w poprzednim cyklu OVU wyznaczył Ci moment owulacji? Czy zaobserwowałaś 3 wzrostowe temperatury? A jeśli tak, to czy te wysokie temperatury utrzymują się aż do dzisiaj, tak jak to na wykresie widać?
Ja byłam w podobnej sytuacji - miałam NIBY okres, po czym temperatura bardzo mi podskoczyła (do tego doszła obecność śluzu płodnego) i przez 11 dni utrzymywała się na wysokim poziomie. Dziś dostałam @, co oznaczałoby, że wcześniej miałam krwawienie śródcykliczne, a owulacja przyszła tuż po nim. Może u Ciebie jest podobnie?Obserwuję - nie planuję (jeszcze).
*** Zdiagnozowane PCOS z tendencją do powstawania torbieli czynnościowych.