Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa dziś jeszcze wykonam test owulacyjny i zobaczymy co pokaże. Zastanawiam się sama nad jakimś lekarzem, bo od lutego się staram i nic... A wcześniej poronienie...
U mnie dziś nawał śluzu przezroczystego na papierku... 2 razy się podcierałamWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 10:03
littleladybird lubi tę wiadomość
-
PrimaSort wrote:Ja dziś jeszcze wykonam test owulacyjny i zobaczymy co pokaże. Zastanawiam się sama nad jakimś lekarzem, bo od lutego się staram i nic... A wcześniej poronienie...
U mnie dziś nawał śluzu przezroczystego na papierku... 2 razy się podcierałam
Pewnie owulka nadchodzi
A ja w końcu trafiłam na fajną lekarkę, która traktuje mnie i mój problem poważnie Niestety mam chyba PCOS, ale to potwierdzą dopiero badania hormonów.PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Pewnie owulka nadchodzi
A ja w końcu trafiłam na fajną lekarkę, która traktuje mnie i mój problem poważnie Niestety mam chyba PCOS, ale to potwierdzą dopiero badania hormonów.
Jakie badania masz wykonać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 10:21
-
Na USG widać dużo pęcherzyków, za dużo jak na fazę okołoowulacyjną. No i mam małe problemy z trądzikiem więc jeśli teraz z hormonów wyjdzie to już będę wiedzieć na 100 %.
Spis hormonów do badania mam w domu. Wieczorem Ci napiszę
Z tego co pamiętam to hormony tarczycy, progesteron, prolaktynę, testosteron, estradiol, LH i jeszcze kilka. I glukozę na pewno teżWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 10:29
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Na USG widać dużo pęcherzyków, za dużo jak na fazę okołoowulacyjną. No i mam małe problemy z trądzikiem więc jeśli teraz z hormonów wyjdzie to już będę wiedzieć na 100 %.
Spis hormonów do badania mam w domu. Wieczorem Ci napiszę
Ja miałam usg 7 marca i było na nim ok mam nadzieję że się nie nabawiłam teraz tego -
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Ja ostatnie USG miałam dwa i trzy miesiące temu. I lekarz nic nie widział Albo zbagatelizował sprawę
A To Twoja pierwsza ciąża? Ja w styczniu poroniłam 12-tygodniową ciążę tzn. serduszko przestało bić i miałam zabieg w szpitalu -
Z racji tego, że w większości cykli nie mam owulacji, to jeszcze nie udało mi się zajść w ciążę. Przykro mi z powodu Twojego poronienia.
Inne objawy:
- brak owulacji (wynika z moich wykresów),
- androgenizacja,
- liczne pęcherzyki w obu jajnikach.PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Z racji tego, że w większości cykli nie mam owulacji, to jeszcze nie udało mi się zajść w ciążę. Przykro mi z powodu Twojego poronienia.
Inne objawy:
- androgenizacja,
- liczne pęcherzyki w obu jajnikach. -
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Z racji tego, że w większości cykli nie mam owulacji, to jeszcze nie udało mi się zajść w ciążę. Przykro mi z powodu Twojego poronienia.
Inne objawy:
- androgenizacja,
- liczne pęcherzyki w obu jajnikach. -
PrimaSort wrote:A czym jest androgenizacja?
Za dużo męskich hormonów. Objawia się zmianami skórnymi: trądzik i nadmiernym owłosieniu. To tak w skrócie.
Skierka wrote:Ja się bałam,że mam pco,ale stosunek lh do fsh mam za niski,więc to raczej niedomoga lutealna Przy pco stosunek jest powyżej 1,5.
Liczę na to, że u mnie jednak stosunek będzie prawidłowy. Okaże się później.PrimaSort lubi tę wiadomość
-
PrimaSort wrote:A testy owulacyjne stosowałaś może? Bo ja miałam w zeszłym cyklu kilka dni negatywne a potem cały czas pozytywne a one przecież wykrywają poziom LH. Gdy LH jest cały czasy wysokie to podobno to jest objaw PCO
Tylko w dwóch cyklach. W pierwszym zrobiłam pięć testów, ale wszystkie negatywne, a w drugim wyszły mi trzy pozytywne, ale w odstępach czterodniowych.PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTrzeci dzień w tym cyklu wykonałam test owulacyjny i wyszedł pozytywny.
Kreska testowa jest wyraźnie ciemniejsza od kontrolnej (zdjęcia testów na bieżąco dodaję w komentarzach).
Kreska ciemniejsza niż 2 dni temu. A intensywna tak samo jak wczoraj.
To mój 15 dzień cyklu. Poniżej link do zdjęcia testu:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:25
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Tylko w dwóch cyklach. W pierwszym zrobiłam pięć testów, ale wszystkie negatywne, a w drugim wyszły mi trzy pozytywne, ale w odstępach czterodniowych.
U mnie z trądzkikiem problemów brak a co do owłosienia to ja po ojcu mam ale to od dziecka p. ciemne włosy na rękachWiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2015, 11:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKupiłam sobie termometr owulacyjny i chciałam się pochwalić Wam o ten:
Od jutra będę mierzyła temperaturę. Teraz mam 37,03
U mnie problem jest jedynie taki, że za późno go kupiłam Bo już 15 zień cyklu u mnie. Jesteście w stanie coś wyczytać z tego jak od dziś tempka będzie mierzona tym termometrem?
Wcześniej mierzyłam ale niemiarodajnym bo bezstykowym a wynik odczytywałam z czołaciri22 lubi tę wiadomość