Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri jakoś się tym bocianem podzielimy. ;)

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo u mnie w rodzinie to minimum 6 bylo widzianych wiec wiesz to nie jeden do podzialu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    A ja Wam powiem,że mój termometr daje mi takie same pomiary nawet , jeśli mierzę kilka razy pod rząd. Fakt,że lepszy termometr jest z dwoma miejscami po przecinku, bo np temperatura 36,62 i 36,69 to spora rozbieżność. Jeśli się mierzy na czole, to wiadomo,że pomiar będzie mało adekwatny ;)

Prima Sort jeśli wychodza Ci testy owulacyjne pozytywne kilka dni pod rząd, to i tak liczysz tylko ten moment, kiedy test wyszedł pozytywnie pierwszy raz. Często podwyższone LH występuję w całym cyklu przy policystycznych jajnikach. Sprawdzałaś sobie poziom lh i fsh?
    Nie sprawdzałam a w jakim dniu cyklu można wykonać te badania?

• Skierka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Nie sprawdzałam a w jakim dniu cyklu można wykonać te badania?

Najlepiej w 3 dniu, ale może być też 2 i 4. Zrób lh, fsh, progesteron i testosteron. To da lepszy obraz sytuacji. Najważniejszy jest stosunek lh do fsh :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Najlepiej w 3 dniu, ale może być też 2 i 4. Zrób lh, fsh, progesteron i testosteron. To da lepszy obraz sytuacji. Najważniejszy jest stosunek lh do fsh :)
    Czyli jak dziś mam 13 dzień cyklu to w tym cyklu już nie robić lh i fsh?

• starająca się15 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierko mam pytanie, co powiesz o moich wynikach?
    TSH 0,9675
    Estradiol 29.00
    FSH 5.06
    LH 2.57
    Prolaktyna 9.36

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    starająca się15 wrote:
    Skierko mam pytanie, co powiesz o moich wynikach?
    TSH 0,9675
    Estradiol 29.00
    FSH 5.06
    LH 2.57
    Prolaktyna 9.36

Możesz podać jednostki oraz normy estradiolu i tsh? Masz ładną prolaktynę i właśnie ten problem, co ja z lh i fsh. Stosunek lh do fsh w okolicy 0,5. Taki wynik może wskazywać na niedomogę ciałka żółtego. Czyli owulka jest, ale zarodek nie może się zagnieździć. Oczywiście to tylko moje podejrzenia. Warto podpytać lekarza o to :) Badałaś progesteron 7 dni po owulacji?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 22:29

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Czyli jak dziś mam 13 dzień cyklu to w tym cyklu już nie robić lh i fsh?

Nie. Zrób w kolejnym cyklu w 3 dniu :) Oczywiście te dwa hormony możesz robić w każdej fazie (są różne normy dla danej fazy), ale wynik z fazy I da lepszy obraz sytuacji :)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • starająca się15 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podam Ci jutro bo pisze z telefonu i nie jest mi wygodnie pisać :-P jesli Twoje podejrzenia się sprawdzą to wiesz jak lekarz może temu zaradzić? Progesteronu jeszcze nie badałam, w przyszly wtorek jest odpowiedni dzień ;-)

Skierka lubi tę wiadomość

mhsvtgf6tbgnbrzs.png

km5svcqgbgbsjdbm.png
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starająca się - jak progesteron wyjdzie za niski, to można włączyc luteinę lub duphaston po owulacji. Często lekarze dają nawet bez badania progesteronu w takiej sytuacji, bo progesteron tez jest wydzielany pulsacyjnie i możesz miec z godziny na godzinę inny poziom, więc najlepiej go robić np 3 dni z rzędu, ale to dość droga impreza. Sprawdź progesteron. Najlepszy wynik w czasie starań to w okolicach 15. Mi wyszedł ok 7 :/ Jeśli w tym cyklu nie zajdę, to od kolejnego włączam bromergon i duphaston. A na progesteron idę w piatek i już się stresuję :/

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Starająca się - jak progesteron wyjdzie za niski, to można włączyc luteinę lub duphaston po owulacji. Często lekarze dają nawet bez badania progesteronu w takiej sytuacji, bo progesteron tez jest wydzielany pulsacyjnie i możesz miec z godziny na godzinę inny poziom, więc najlepiej go robić np 3 dni z rzędu, ale to dość droga impreza. Sprawdź progesteron. Najlepszy wynik w czasie starań to w okolicach 15. Mi wyszedł ok 7 :/ Jeśli w tym cyklu nie zajdę, to od kolejnego włączam bromergon i duphaston. A na progesteron idę w piatek i już się stresuję :/
    Ja bromergon już biorę a o progesteron poproszę lekarza pierwszego kontaktu. Może mi da. Nawet nie wiem, czy nie mam jeszcze pól opakowania z poprzedniej ciąży którą utraciłam :-(

• Skierka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort wrote:
    Ja bromergon już biorę a o progesteron poproszę lekarza pierwszego kontaktu. Może mi da. Nawet nie wiem, czy nie mam jeszcze pól opakowania z poprzedniej ciąży którą utraciłam :-(

Jak się czujesz po Bromku? Ja zaczynam od kolejnego cyklu, ale te skutki uboczne mnie trochę zniechęcają :/ Jaką masz dawkę? Ponoć rodzinny tez może wypisać progesteron.

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) Ja właśnie po teście owulacyjnym. Brak objawów owulacji jakichkolwiek test pozytywny, ale kreska testowa ciemniejsza mocno od kontrolnej w przeciwieństwie do wczorajszego testu. Dla porównania sweet fotki :P

WCZORAJSZY TEST:
    77a30fdbc5d00eb0med.jpg

DZISIEJSZY TEST:
    d7966723293bb7cbmed.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stawiam ze bedzie dzis owulacja. Jakirj firmy testy? Mnie nigdy nie wyszly pozytywnie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CO do bromergonu to ja brałam 4 lata temu na odstawienie karmienia... masakra, skutki uboczne prawie mnie wykończyły, nie mogłam się z łóżka podnieśc, podziwiam wszystkie dziewczyny które biorą to dłuższy czas...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja stawiam ze bedzie dzis owulacja. Jakirj firmy testy? Mnie nigdy nie wyszly pozytywnie.
    LH.jpg

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivy wrote:
    CO do bromergonu to ja brałam 4 lata temu na odstawienie karmienia... masakra, skutki uboczne prawie mnie wykończyły, nie mogłam się z łóżka podnieśc, podziwiam wszystkie dziewczyny które biorą to dłuższy czas...
    Ja się po nich czułam tylko 2 dni słabo a teraz bardzo dobrze się czuję po nich. W ogóle nie czuję że je biorę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to ja uzywalam tych samych i nic...

• Liskova Autorytet

Wysłany: 5 maja 2015, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wiem, że mega wcześnie, ale co myślicie? :)

8ba8409bbc9963ef5627f09ad9ddc717.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A to ja uzywalam tych samych i nic...
    Kurde to ja już nie wiem o co tu chodzi :P Ja jeszcze ze 2 dni się pobzykam z mężem a dalej to czas pokaże :P hihi

‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ