Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySkierka wrote:A ja Wam powiem,że mój termometr daje mi takie same pomiary nawet , jeśli mierzę kilka razy pod rząd. Fakt,że lepszy termometr jest z dwoma miejscami po przecinku, bo np temperatura 36,62 i 36,69 to spora rozbieżność. Jeśli się mierzy na czole, to wiadomo,że pomiar będzie mało adekwatny
Prima Sort jeśli wychodza Ci testy owulacyjne pozytywne kilka dni pod rząd, to i tak liczysz tylko ten moment, kiedy test wyszedł pozytywnie pierwszy raz. Często podwyższone LH występuję w całym cyklu przy policystycznych jajnikach. Sprawdzałaś sobie poziom lh i fsh? -
PrimaSort wrote:Nie sprawdzałam a w jakim dniu cyklu można wykonać te badania?
Najlepiej w 3 dniu, ale może być też 2 i 4. Zrób lh, fsh, progesteron i testosteron. To da lepszy obraz sytuacji. Najważniejszy jest stosunek lh do fshPrimaSort lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
nick nieaktualny
-
starająca się15 wrote:Skierko mam pytanie, co powiesz o moich wynikach?
TSH 0,9675
Estradiol 29.00
FSH 5.06
LH 2.57
Prolaktyna 9.36
Możesz podać jednostki oraz normy estradiolu i tsh? Masz ładną prolaktynę i właśnie ten problem, co ja z lh i fsh. Stosunek lh do fsh w okolicy 0,5. Taki wynik może wskazywać na niedomogę ciałka żółtego. Czyli owulka jest, ale zarodek nie może się zagnieździć. Oczywiście to tylko moje podejrzenia. Warto podpytać lekarza o to Badałaś progesteron 7 dni po owulacji?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 22:29
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
PrimaSort wrote:Czyli jak dziś mam 13 dzień cyklu to w tym cyklu już nie robić lh i fsh?
Nie. Zrób w kolejnym cyklu w 3 dniu Oczywiście te dwa hormony możesz robić w każdej fazie (są różne normy dla danej fazy), ale wynik z fazy I da lepszy obraz sytuacji
-
Starająca się - jak progesteron wyjdzie za niski, to można włączyc luteinę lub duphaston po owulacji. Często lekarze dają nawet bez badania progesteronu w takiej sytuacji, bo progesteron tez jest wydzielany pulsacyjnie i możesz miec z godziny na godzinę inny poziom, więc najlepiej go robić np 3 dni z rzędu, ale to dość droga impreza. Sprawdź progesteron. Najlepszy wynik w czasie starań to w okolicach 15. Mi wyszedł ok 7 Jeśli w tym cyklu nie zajdę, to od kolejnego włączam bromergon i duphaston. A na progesteron idę w piatek i już się stresuję
-
nick nieaktualnySkierka wrote:Starająca się - jak progesteron wyjdzie za niski, to można włączyc luteinę lub duphaston po owulacji. Często lekarze dają nawet bez badania progesteronu w takiej sytuacji, bo progesteron tez jest wydzielany pulsacyjnie i możesz miec z godziny na godzinę inny poziom, więc najlepiej go robić np 3 dni z rzędu, ale to dość droga impreza. Sprawdź progesteron. Najlepszy wynik w czasie starań to w okolicach 15. Mi wyszedł ok 7 Jeśli w tym cyklu nie zajdę, to od kolejnego włączam bromergon i duphaston. A na progesteron idę w piatek i już się stresuję
-
PrimaSort wrote:Ja bromergon już biorę a o progesteron poproszę lekarza pierwszego kontaktu. Może mi da. Nawet nie wiem, czy nie mam jeszcze pól opakowania z poprzedniej ciąży którą utraciłam
Jak się czujesz po Bromku? Ja zaczynam od kolejnego cyklu, ale te skutki uboczne mnie trochę zniechęcają Jaką masz dawkę? Ponoć rodzinny tez może wypisać progesteron.PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny Ja właśnie po teście owulacyjnym. Brak objawów owulacji jakichkolwiek test pozytywny, ale kreska testowa ciemniejsza mocno od kontrolnej w przeciwieństwie do wczorajszego testu. Dla porównania sweet fotki
WCZORAJSZY TEST:
DZISIEJSZY TEST:
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyIvy wrote:CO do bromergonu to ja brałam 4 lata temu na odstawienie karmienia... masakra, skutki uboczne prawie mnie wykończyły, nie mogłam się z łóżka podnieśc, podziwiam wszystkie dziewczyny które biorą to dłuższy czas...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny