Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach jak ja chciałabym mieć dziecko... Chociaż jedno :(
    Jak wreszcie zaszłam w upragnioną ciążę to ciąża obumarła, serduszko przestało bić... Potem szpital... :(

Teraz staram się znów 3,5 miesiąca :(

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, już raz Ci się udało, więc znów się uda. Na pewno <3 musisz tylko wierzyć i być dobrej myśli. Ja też bym już chciała, każda staraczka chce mieć dziecko :) I to nas łączy na tym forum :) wszystkie się doczekamy i będziemy znosić niedogodności chodzenia w ciąży a potem będziemy wychowywać małe krzyczące stworzonko :D

PrimaSort lubi tę wiadomość

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a ja chce owulacje :P Wlasnie ogladam moje testu owu z kilku dni w sumie od 26.04 i zaden nie jest pozytywny, i to jest najgorsze... I z kazdym dniem coraz slabsza krecha jest, najmocniejsza choc i tak negatywna jest 28.04 potem znow slabsze i znow 1.05... i w sumie to juz nie wiem ... temperatura nadal nie wzrasta...

Wysłany: 4 maja 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi testami to też różnie bywa, ja ostatnio miałam trzy pozytywne: każdy po około czterodniowej przerwie. Niemożliwe, żebym miała 3 owulacje w jednym cyklu. Ewentualnie to były tylko podejścia do owulacji, ale jednak organizm się rozmyślił :P
    Może u Ciebie też nie umie się zdecydować czy to już?

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie zadnego pozytywnego nie bylo, ale czuje sie troche jak na okres i myslalam ze jednak to bedzie owulacja bo cycki mnie bola, ciagnie w pochwie i w ogole wiec siklam na test, a tu nic...

Wysłany: 4 maja 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest jeszcze opcja, że skok LH jest krótki i mogłaś go przegapić. Robisz test raz dziennie? Temperatura powinna wzrosnąć, ale czytałam że owulka może być nawet trzy dni przed wzrostem tempki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 18:05

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo i tez tak czytalam ale dalej jest niska... noo robilam raz dziennie a potem po 3 razy dziennie i teraz znow raz dziennie.

Wysłany: 4 maja 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to będzie cykl bezowulacyjny? :/

Albo owulacja jednak była, test żaden nie pokazał, ale nie ma wzrostu tempki. Masz progesteron w normie? Bo to on głównie odpowiada za wyższą temperaturę po owulce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie wiem. Dokladnych badan mi jeszcze gin nie robil, powiedzial ze za 3 cykle jak nie zajde bedziemy robic wiecej badan.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. ;) Co myślicie o moim wykresie? ;) Myślicie że dzisiejszy spadek to może być implantacja? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia ja już Ci mowilam co o tym mysle :) TO NA PEWNO IMPLANTACJA!!!

Wysłany: 4 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A nie wiem. Dokladnych badan mi jeszcze gin nie robil, powiedzial ze za 3 cykle jak nie zajde bedziemy robic wiecej badan.

Ja też czekam na badania, może one nam coś więcej powiedzą :) Powodzenia :)

Wysłany: 4 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Hej. ;) Co myślicie o moim wykresie? ;) Myślicie że dzisiejszy spadek to może być implantacja? ;)

Może być, ale niekoniecznie. Różnie bywa. Nie nastawiaj się za bardzo i nie myśl o tym za dużo. Lepiej się miło zaskoczyć niż rozczarować.

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No racja. ;) Dlatego narazie się nie cieszę. ;)

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri ty bociany wszędzie widzisz więc musisz mieć rację. ;)

• Skierka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja Wam powiem,że mój termometr daje mi takie same pomiary nawet , jeśli mierzę kilka razy pod rząd. Fakt,że lepszy termometr jest z dwoma miejscami po przecinku, bo np temperatura 36,62 i 36,69 to spora rozbieżność. Jeśli się mierzy na czole, to wiadomo,że pomiar będzie mało adekwatny ;)

Prima Sort jeśli wychodza Ci testy owulacyjne pozytywne kilka dni pod rząd, to i tak liczysz tylko ten moment, kiedy test wyszedł pozytywnie pierwszy raz. Często podwyższone LH występuję w całym cyklu przy policystycznych jajnikach. Sprawdzałaś sobie poziom lh i fsh?

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Ja też czekam na badania, może one nam coś więcej powiedzą :) Powodzenia :)
    Noo ja jestem 4 cykl po odstawieniu tabletek wiec lekarz dal mi pol roku na ustabilizowane albo ciaze

• Skierka Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia jest, czy nie jest....życzę Ci powodzenia!!! ;)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gumisia wrote:
    Ciri ty bociany wszędzie widzisz więc musisz mieć rację. ;)
    Ja juz oddalam swojego Morelli wiec potem trafi do Ciebie :) Ja jestem wrozka :P

• Gumisia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka nie-dziękuję. ;)

Skierka lubi tę wiadomość

‹‹ 81 82 83 84 85 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ