Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja od niedawna używam takiego z dwoma miejscami i owszem wykresy nie są takie "zębiaste", ale nic nie daje mi gwarancji, że ten nowy termometr mierzy dokładnie
Zrobiłam próbę i zmierzyłam 4 razy pod rząd i każda tempka była inna. Niemożliwe, żeby w ciągu dwóch minut tempka spadła o prawie stopień dlatego teraz mierzę tylko raz i nie zastanawiam się czy pomiar jest ok a wykres traktuję z przymrużeniem oka
Opcja jest jeszcze taka, ze mam jakiś wadliwy sprzęt -
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Noo ja sluszalam ze to zalezy tez od tego jak gleboko jest wsadzony termometr, ze po ktoryms razem sie ogrzewa wiec jest wyzsza temperatura i nigdy nie bedzie dwa razy taka sama
o tym nie pomyślałam
Z drugiej strony termometr nie powinien się nagrzać bardziej niż moje ciałoWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 16:58
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNoo i tak nie wolno, temperarura musi byc poranna po 3-5 godzinach nieprzerwanego snu, mierzona w wewnatrz ciala (w ustach to pod jezykiem) przed wstaniem z lozka (co prawda ja ronie tak ze dzwoni budzik ide do kibelka mierze temperature, siku i prysznic) ale powinna to byc pierwsza czynnosc przed wstaniem z lozka.
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
Coś w tym jednak jest z ciekawości poszłam po termometr i między pierwszą a czwartą tempką był cały stopień różnicy więcej śmiechu przy tym niż pożytku
ale przynajmniej nie myślę w kółko o owulacji, która gdzieś błądzi i nie wiadomo czy znajdzie właściwą drogę a tak poza tym, to jutro poproszę dużo wyższą tempkę od dzisiejszej - to jest prośba do mojego termometru niech mu się jutro przed pomiarem dobrze nagrzeje metalowa końcówkaciri22, PrimaSort lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Coś w tym jednak jest z ciekawości poszłam po termometr i między pierwszą a czwartą tempką był cały stopień różnicy więcej śmiechu przy tym niż pożytku
ale przynajmniej nie myślę w kółko o owulacji, która gdzieś błądzi i nie wiadomo czy znajdzie właściwą drogę a tak poza tym, to jutro poproszę dużo wyższą tempkę od dzisiejszej - to jest prośba do mojego termometru niech mu się jutro przed pomiarem dobrze nagrzeje metalowa końcówka
Ja tak od tygodnia prosze i nicPrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
ciri22 wrote:Chyba ze juz jest zmeczony i chce isc na emeryture
Nie tak szybko, musi popracować do 67 roku życia jeszcze nie zasłużył na odpoczynek. Ewentualnie rozpatrzę wniosek o przejście na wcześniejszą emeryturę gdy sikacz pokaże dwie krechy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny