Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny!
Właśnie udostępniłam mój wykres. Możecie rzucić okiem?
Od 7 dni moja temperatura wynosi 37,0. Mój termometr wskazuje do jednego miejsca po przecinku. Mam ten:
Dziś mój 13 dzień cyklu. Poczułam że mam od rana jakoś "mokro" i postanowiłam zrobić test owulacyjny. Wynik - pozytywny! Ale w zeszłym cyklu do póki miałam testy to jak pozytyw wyszedł mi 14 dnia cyklu, tak do póki je roiłam były cały czas pozytywne... Aż w końcu przestałam je robić. Dziwna sprawa że one w zeszłym cyklu tak się utrzymywały pozytywne... -
nick nieaktualnyPrimaSort wrote:Dziewczyny!
Właśnie udostępniłam mój wykres. Możecie rzucić okiem?
Od 7 dni moja temperatura wynosi 37,0. Mój termometr wskazuje do jednego miejsca po przecinku. Mam ten:
Dziś mój 13 dzień cyklu. Poczułam że mam od rana jakoś "mokro" i postanowiłam zrobić test owulacyjny. Wynik - pozytywny! Ale w zeszłym cyklu do póki miałam testy to jak pozytyw wyszedł mi 14 dnia cyklu, tak do póki je roiłam były cały czas pozytywne... Aż w końcu przestałam je robić. Dziwna sprawa że one w zeszłym cyklu tak się utrzymywały pozytywne...
Jesli masz takie wysokie temperatury to musisz od tej z dnia pierwszej miesiaczki minimum dwie kreski dodac zeby byla owulacja, niektore dziewczyny maja albo bardzo wysokie albo niskie temperatury.
A co do owu to moze powinnas zrobic testy na hormony? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
PrimaSort wrote:
Czyli Twoje temperatury są w normie sugerując się poprzednim wykresem to za około 2-3 dni tempka powinna skoczyć do góry na razie nic więcej się nie da powiedziećWiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 16:31
PrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylittleladybird wrote:Czyli Twoje temperatury są w normie sugerując się poprzednim wykresem to za około 2-3 dni tempka powinna skoczyć do góry na razie nic więcej się nie da powiedzieć
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Z czola do za przeproszeniem w pupe mozesz sobie wsadzic temperature liczy sie tylko wewnetrzna temperatura ciala, najlepiej mierzona w pochwie.
A powiedz mi jak nie w pochwie to gdzie jeszcze mogę dokonać pomiaru? Tu w grę wchodzi tylko termometr owulacyjny z tego co piszesz? -
PrimaSort wrote:Z tym, że wcześniej temperatura miała swoje naturalne odchylenia a teraz od kilku ni cały czas wynosi 37,0
Ciri ma rację, powinnaś mierzyć temperaturę w pochwie lub w ustach. Liczy się wewnętrzna. -
nick nieaktualnyPrimaSort wrote:OK Rozumiem
A powiedz mi jak nie w pochwie to gdzie jeszcze mogę dokonać pomiaru? Tu w grę wchodzi tylko termometr owulacyjny z tego co piszesz?
A w najlepiej w pochwie w ustach bardziej skacze temperatura, do tego nie mozesz wczesniej pic i za duzo czynnikow na nia wplywa. -
nick nieaktualny
-
PrimaSort wrote:OK Rozumiem
A powiedz mi jak nie w pochwie to gdzie jeszcze mogę dokonać pomiaru? Tu w grę wchodzi tylko termometr owulacyjny z tego co piszesz?
Usta, pochwa, odbyt.
Termometr owulacyjny albo zwykły elektroniczny. Praktycznie wcale się nie różnią. I najlepiej taki z dwoma miejscami po przecinkuPrimaSort lubi tę wiadomość
-
ciri22 wrote:Jeszcze moze byc odbyt ale to juz nieprzyjemne jest... ;/ ja wole pochwe, najstabilniejsza temperatura
Ja kiedyś sprawdzałam, czy jest różnica miedzy pochwa a ustami. U mnie wykresy wyszły takie same. Jedyna różnica polegała na tym, że w pochwie tempki były o około 0,2 stopnia wyższePrimaSort lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny