Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Aplikacja - interpretacja cykli i wykresów Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
Odpowiedz

Prośba o pomoc w interpretacji wykresu

Oceń ten wątek:
  • Liskova Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka, żebyś wiedziała, co rano z niecierpliwością pytam męża ILE?! Bo mierzę temp, a on mi zapisuje :) I on sam już wie, że dobrze, bo wzrosło, czy niedobrze itd :D

Prima sort, ja się nie znam, to nie pomogę :(

Skierka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Dzis nie. Wczoraj byl.
    Dziękuję :) Bo nie wiedziałam co stawić w kalendarzu ovu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze pierwsY pozytywny sie liczy bo to jest wyrzut hormonu.

PrimaSort lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Zawsze pierwsY pozytywny sie liczy bo to jest wyrzut hormonu.
    No niby, ale zawsze miałam 3 dni pozytyw a później negatywne a w zeszłym cyklu od 14 dnia cały czas dawały wynik pozytywny :/
    A już nie powiem jakie było tarło w domu i nic z tego nie wyszło :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze organizm szykuje sie na owulacje ale z roznych przyczyn jej nie ma. Patrz na temperature i bierz pod uwage tylko ta mierzona w pochwie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Moze organizm szykuje sie na owulacje ale z roznych przyczyn jej nie ma. Patrz na temperature i bierz pod uwage tylko ta mierzona w pochwie.
    Jutro na usg się wszystko wyjaśni :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 a co może być powodem tego, że mimo szykowania się organizmu do owulacji nie dochodzi?

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prima, niestety tak też się może zdarzyć :/

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    littleladybird wrote:
    Prima, niestety tak też się może zdarzyć :/
    Niestety wiem, ale co oprócz PCO może być powodem, że do owulacji nie dochodzi?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko. Chociazby stres. Katar. Wszystko.

• Skierka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova ja mierzę zawsze o 5 rano i wcześniej, to mi się nie chciało nawet ręki do budzika wystawić, a teraz, to się doczekać nie mogę :P hehehe

PrimaSort przy LUFie (zespół niepękającego pęcherzyka) jest taka sytuacja,że właśnie testy są pozytywne, ale owulacji nie ma, bo pęcherzyk nie pęka. "W zespole LUF w wyniku różnych nieprawidłowości, pęcherzyk jajnikowy dojrzewa prawidłowo, lecz komórka jajowa nie zostaje uwolniona. Może występować tylko w niektórych cyklach miesiączkowych, ale może się także powtarzać w każdym cyklu prowadząc do niepłodności.
    Niepęknięty pęcherzyk wytwarza duże ilości progesteronu, co powoduje podwyższenie podstawowej temperatury ciała oraz nasilenie objawów zespołu przedmiesiączkowego. LUF towarzyszy wielu schorzeniom.
    Najczęstszymi z nich są: zespół policystycznych jajników (PCOS), endometrioza a także zaburzenia hormonalne wywołane nieprawidłowym funkcjonowaniem tarczycy czy przysadki mózgowej jak np. hiperprolaktynemia. "

Ciri kurcze, tak mocno trzymam kciuki,żeby tempka w końcu poszła u Ciebie w górę! :)

Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
    Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
    yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziekuje ;) u mnie to chyba juz po wszystkim bo rano mnie bolal bardzo jajnik ipodbrzusze teraz juz przestalo i tylko cycki zostaly wiec pewnie juz po owulacji. ;)

Skierka, PrimaSort lubią tę wiadomość

• Liskova Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka, ja o 5:30 ale jestem wtedy na autopilocie, więc tylko mąż mnie budzi, wręcza termometr i mierzę, po czym po 5 minutach budzi mnie na wyciągnięcie go, ew. termometr sam wypada mi z paszczy :D

• littleladybird Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liskova, Skierka trzymam kciuki ;)

05ludzik.gif "Życie ma tyle samo wad ile zalet."
  • Skierka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy na poranne mierzenie tempki ;) &&&&&&&&&&

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boje sie tego prawie jak testu ciazowego ;p

PrimaSort, paznokietek lubią tę wiadomość

• Skierka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem Cie doskonale ;)

PrimaSort, paznokietek lubią tę wiadomość

yuudhqvk9d8kvr2u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczorja jak zobaczylam kreche gruba na tescie owu to sie tak ucieszylam bo myslalam ze cykl na straty pojdzie choc.sluzu plodnego nie bylo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierka wrote:
    Liskova ja mierzę zawsze o 5 rano i wcześniej, to mi się nie chciało nawet ręki do budzika wystawić, a teraz, to się doczekać nie mogę :P hehehe

PrimaSort przy LUFie (zespół niepękającego pęcherzyka) jest taka sytuacja,że właśnie testy są pozytywne, ale owulacji nie ma, bo pęcherzyk nie pęka. "W zespole LUF w wyniku różnych nieprawidłowości, pęcherzyk jajnikowy dojrzewa prawidłowo, lecz komórka jajowa nie zostaje uwolniona. Może występować tylko w niektórych cyklach miesiączkowych, ale może się także powtarzać w każdym cyklu prowadząc do niepłodności.
    Niepęknięty pęcherzyk wytwarza duże ilości progesteronu, co powoduje podwyższenie podstawowej temperatury ciała oraz nasilenie objawów zespołu przedmiesiączkowego. LUF towarzyszy wielu schorzeniom.
    Najczęstszymi z nich są: zespół policystycznych jajników (PCOS), endometrioza a także zaburzenia hormonalne wywołane nieprawidłowym funkcjonowaniem tarczycy czy przysadki mózgowej jak np. hiperprolaktynemia. "

Ciri kurcze, tak mocno trzymam kciuki,żeby tempka w końcu poszła u Ciebie w górę! :)
    Boże! Mam nadzieję, że tego nie mam :-(

• Skierka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PrimaSort, wiesz co jest najgorsze? Pewnie wiesz :P Jak się starasz, wszystko jest niby ok, a nic z tego nie wychodzi. Wtedy nie wiadomo już co robić. Jak jest diagnoza, to przynajmniej można leczyć się :) Oczywiście Tobie życzę, bys była absolutnie zdrowa i szybciutko zaszła w ciążę. Kciukasy moje masz :)

Ciri ja nigdy nie mogę brac mojego śluzu pod uwagę w ocenie cyklu,. bo należę do tych bardziej suchych. Owszem, czasem pojawi się go na moment dużo, rozciągliwego, ale nie zawsze ;)

yuudhqvk9d8kvr2u.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ