Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyciri22 wrote:Zawsze pierwsY pozytywny sie liczy bo to jest wyrzut hormonu.
A już nie powiem jakie było tarło w domu i nic z tego nie wyszłoWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2015, 11:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Liskova ja mierzę zawsze o 5 rano i wcześniej, to mi się nie chciało nawet ręki do budzika wystawić, a teraz, to się doczekać nie mogę hehehe
PrimaSort przy LUFie (zespół niepękającego pęcherzyka) jest taka sytuacja,że właśnie testy są pozytywne, ale owulacji nie ma, bo pęcherzyk nie pęka. "W zespole LUF w wyniku różnych nieprawidłowości, pęcherzyk jajnikowy dojrzewa prawidłowo, lecz komórka jajowa nie zostaje uwolniona. Może występować tylko w niektórych cyklach miesiączkowych, ale może się także powtarzać w każdym cyklu prowadząc do niepłodności.
Niepęknięty pęcherzyk wytwarza duże ilości progesteronu, co powoduje podwyższenie podstawowej temperatury ciała oraz nasilenie objawów zespołu przedmiesiączkowego. LUF towarzyszy wielu schorzeniom.
Najczęstszymi z nich są: zespół policystycznych jajników (PCOS), endometrioza a także zaburzenia hormonalne wywołane nieprawidłowym funkcjonowaniem tarczycy czy przysadki mózgowej jak np. hiperprolaktynemia. "
Ciri kurcze, tak mocno trzymam kciuki,żeby tempka w końcu poszła u Ciebie w górę!PrimaSort lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySkierka wrote:Liskova ja mierzę zawsze o 5 rano i wcześniej, to mi się nie chciało nawet ręki do budzika wystawić, a teraz, to się doczekać nie mogę hehehe
PrimaSort przy LUFie (zespół niepękającego pęcherzyka) jest taka sytuacja,że właśnie testy są pozytywne, ale owulacji nie ma, bo pęcherzyk nie pęka. "W zespole LUF w wyniku różnych nieprawidłowości, pęcherzyk jajnikowy dojrzewa prawidłowo, lecz komórka jajowa nie zostaje uwolniona. Może występować tylko w niektórych cyklach miesiączkowych, ale może się także powtarzać w każdym cyklu prowadząc do niepłodności.
Niepęknięty pęcherzyk wytwarza duże ilości progesteronu, co powoduje podwyższenie podstawowej temperatury ciała oraz nasilenie objawów zespołu przedmiesiączkowego. LUF towarzyszy wielu schorzeniom.
Najczęstszymi z nich są: zespół policystycznych jajników (PCOS), endometrioza a także zaburzenia hormonalne wywołane nieprawidłowym funkcjonowaniem tarczycy czy przysadki mózgowej jak np. hiperprolaktynemia. "
Ciri kurcze, tak mocno trzymam kciuki,żeby tempka w końcu poszła u Ciebie w górę! -
PrimaSort, wiesz co jest najgorsze? Pewnie wiesz Jak się starasz, wszystko jest niby ok, a nic z tego nie wychodzi. Wtedy nie wiadomo już co robić. Jak jest diagnoza, to przynajmniej można leczyć się Oczywiście Tobie życzę, bys była absolutnie zdrowa i szybciutko zaszła w ciążę. Kciukasy moje masz
Ciri ja nigdy nie mogę brac mojego śluzu pod uwagę w ocenie cyklu,. bo należę do tych bardziej suchych. Owszem, czasem pojawi się go na moment dużo, rozciągliwego, ale nie zawszePrimaSort lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]