Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPiąty dzień w tym cyklu wykonałam test owulacyjny i wyszedł "praktycznie" negatywny.
To mój 17 dzień cyklu. Poniżej link do zdjęcia testu:
Dziś byłam na wizycie kontrolnej u ginekologa. Byłam u niego pierwszy raz i pierwszy raz na NFZ.
Zbadał mnie i powiedział, że ze względu na fakt, iż to mój 17 dzień cyklu, nie jest w stanie określić czy owulacja była. Jednak według grubości endometrium jestem już w drugiej fazie cyklu. Na podstawie obrazu usg wykluczył też PCO o które się bałam.
Za miesiąc mam zrobić ponownie badanie prolaktyny i jeśli będzie w normie to stopniowo mam odstawiać Bromegron -
nick nieaktualnyLiskova wrote:Skierka, z tym czekaniem DO JUTRA to jest jakaś masakra. Mnie się codziennie wydaje, że JUTRO to już na pewno będzie wiadomo, a tu wciąż nic.
Najpierw po owu jaka temp, potem był spadek, więc czy podskoczy, potem czy się utrzyma, ale nie, bo był spadek. Więc znów czy podskoczy. Skoczyło, więc czy się utrzyma. Nie utrzymało, bo dziś minimalny spadek, więc jutro znowu nerwy, czy będzie lepsza temp.
I tak pewnie przez kolejne kilka dni, bo 14.05 zrobię test... -
nick nieaktualnySkierka wrote:Paznokietku Twój wykres wygląda bardzo ładnie. Według mnie linia jest w dobrym miejscu. Trzymam kciuki!
Liskova ja mam podobny czas po owulacji i zatestuje juz w poniedziałek Opisałas idealnie to czekanie. Tez miałam spadek i panikę w oczach ehhh....oszalec idzie -
Paznokietku ja powinnam mieć czwartek-piątek. Znając siebie zacznę testować już w poniedziałek, ale tylko dlatego,że mam jakieś 20 testów w domu Zawsze zamawiam razem z owulacyjnymi W żadnej ciąży nie czekałam tak długo. Zawsze ok 10-11 dc miałam już bladziocha
PrimaSort szkoda, że lekarz nie umiał stwierdzić,że owulka była. Nie robisz progesteronu?
Ciri u mnie tez by się przydał wzrostNelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
nick nieaktualnySkierka wrote:Paznokietku ja powinnam mieć czwartek-piątek. Znając siebie zacznę testować już w poniedziałek, ale tylko dlatego,że mam jakieś 20 testów w domu Zawsze zamawiam razem z owulacyjnymi W żadnej ciąży nie czekałam tak długo. Zawsze ok 10-11 dc miałam już bladziocha
PrimaSort szkoda, że lekarz nie umiał stwierdzić,że owulka była. Nie robisz progesteronu?
Ciri u mnie tez by się przydał wzrost -
nick nieaktualny
-
PrimaSort progesteron badasz w 21-22 dc,ale pod warunkiem że owulacja była w 14 dniu. Generalnie zasada jest taka,że badasz 7 dni po owulacji. Ja badalam dziś. Najlepszy przy staraniach to taki powyżej 15. Powyżej 10 zazwyczaj świadczy o tym,że owulacja była
PrimaSort lubi tę wiadomość
Nelly 10.2008, Nicol 05.2010,
Marcel 01.2013, Kaya 09.2014 29tc [*]
-
nick nieaktualnySkierka wrote:Paznokietku ja powinnam mieć czwartek-piątek. Znając siebie zacznę testować już w poniedziałek, ale tylko dlatego,że mam jakieś 20 testów w domu Zawsze zamawiam razem z owulacyjnymi W żadnej ciąży nie czekałam tak długo. Zawsze ok 10-11 dc miałam już bladziocha
Ciri u mnie tez by się przydał wzrostSkierka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny