Prośba o pomoc w interpretacji wykresu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć, Dziewczyny!
Mam prośbę, zerkniecie na mój wykres? Dziś 11dpo, robiłam test i wychodzi negatywny
Ponoć superczuły (10).
Czy jeśliby coś było, to taki test pokazałby pewnie dwie krechy, co? A temperatura zadziwiająco wysoka w drugiej fazie. W poprzednim cyklu takiej nie miałam. -
nick nieaktualny/Natalka wrote:Wg mnie wykres wygląda typowo... A w zeszlym cyklu była niższa? To w ogóle był wzrost? Jeśli chcesz się upewnić to zrób badania krwi
Typowy? Tzn?
Tak, miałam niższą nieco w drugiej fazie, koło 36.35, a teraz powyżej 36.5. Może akurat tak przypadło, mierzę temp. dopiero drugi cykl.
Dziękuję za odpowiedź, Natalka. -
W sensie że w 2 połowie zawsze wzrasta. Spadek duży mógłby zagnieżdżeniem lub jego próba. Nie jest wyznacznikiem bo wiele jest takich przypadków że spadek kasy a ciazy brak. A w poprzednim cyklu jaka była wyjściowa? Masz ten wykres? Ovifriend ci w ogóle wyznaczył owulację?
-
nick nieaktualnyMam, był chyba trochę podobny. Ovufriend tak jak w tym, też wyznaczył owulację (poprzedni: 14dc, teraz: 13dc).
Też był spadek, ale wydaje mi się, że potem trochę bardziej temp. skakała. Może już sobie wmawiam, że jest inaczej, żeby się pocieszać.
Link do wykresu:
https://ovufriend.pl/graph/ba87c3a7e0c4e926c6303cab30d9fc85 -
Faktycznie teraz jest lepszy. Włączyłaś jakieś leki? Ja jak zauważyłam skacząca temp to poprosiłam o coś na fazę lutealna i dostałam dupka. Faktycznie uspokoił temp.
Ale 11dpo to dość wcześnie (nie wiem ile trwa twoja lutealna) wiec nie zrażaj się testem. Powtórz za dwa dni lub najlepiej w dniu @. Wiem że ciężko wytrzymaćJa:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
nick nieaktualnyDziękuję Elena! Żadnych leków nie przyjmowałam, lekarz nie zalecał, progesteron mam ok. Dziś chyba zaczęła spadać, bo o 0.1 stopnia niższa i test w 12dpo teże negatywny, a to niby te super czułe. Trzeba sie przygotować na kolejny cykl walki. Dziękuję za pomoc trzymam za Twoją Fasolkę kciuki i gratuluję 😊
-
O 0,1 to żaden spadek. Spójrz sobie na mój wykres. Też był spadek a jednak utrzymalo się powyzej poprzedniej fazy. I teraz ostatnie dni też troszkę skacze więc to nie jest jakaś anomalia. U mnie 11dpo dopiero byl cień cienia i to test z czułością 25. A super czuły użyłam 12dpo i praktycznie nic nie było widac- ledwo jakiś prześwit pod światło więc przeplakalam cały dzien. A 13dpo beta była powyżej 83 więc ten super czuły lipny był bo powinien pokazać. Więc głowa do góry bo jeszcze dużo może się pozmieniać . A normalnie kiedy wypadałby Ci okres?Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
8.07.2019 1 IUI-
nick nieaktualnyDzięki za słowa otuchy:) Trochę mi dałaś nadzieję, ale cały czas słyszę w głowie słowa lekarza, że powinnam zacząć myśleć o ivf.
Cykle mam regularne 28-29 dni. Okres powinien się zjawić we wtorek -środę. Ja robie tymi czułymi (10), ale nic nie wychodzi, choć na forum dziewczynom nawet w 8dpo wychodziły pozytywne.
Betę zrobię w poniedziałek, mam tego dnia też wizytę, żeby podpytać, co dalej. Czy on po usg jest w stanie ocenić, czy okres przyjdzie czy nie ? -
Ciężko mi się wypowiedzieć za lekarza. Nie wiem jaki ma sprzęt itd. Wiem że większość lekarzy jest w stanie określić takie rzeczy- endometrium przed samym okresem zmienia swoją strukturę na taką bardziej nieregularna (przygotowuje się do złuszczenia). Myślę że tak krótko przed okresem powinien już widzieć. A lekarz wyznacza Ci badania
usg tak krótko przed okresem?
Trzymam kciuki. Ja też już zaczynałam myśleć o ivf. Powiedziałam partnerowi że to nasza ostatnia IUI bo to zawodna metoda i nie na moje nerwy. Myślę że ivf nie jest złym wyborem. Znam dziewczyny które wykonaly zabiegi i są w szczęśliwych ciążach . Narazie na spokojnie poczekaj. A skoro lekarz sugeruje ivf to może porozmawiaj z nim dlaczego uważa że to będzie teraz dobre wyjście. Może wspólnie ustalicie co jeszcze możesz zrobić przed skoro masz opory przed podejściem do tego zabiegu.Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
8.07.2019 1 IUI-
Hej dziewczyny mogę dołączyć? Mam problem z wykresem bo ovufriend wyznaczył owulację a ginekolog w 18dc powiedział że cykle jest bezowulacyjny.
Jakoś się w tym pogubiłam. Temperature mierzę dopiero dwa miesiące i średnio się w tym orientuje. Pomożecie? -
A lekarz stwierdził to na podstawie czego? Robił monitoring czy na podstawie wykresu? A zdarzały Ci się tak bardzo długie cykle? Ovufriend to tylko aplikacja i też może się mylić.Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
8.07.2019 1 IUI-
Czyli wizyta u gina była w okresie prawdopodobnej owulki- skoro na USG nie odnalazł dominującego pęcherzyka i nie wiadomo na którą faze cyklu już wskazywało Endo to pewnie miał rację....
A gin nie zaproponował Ci żeby sprawdzić w kolejnym cyklu i poszukać przyczyny tego braku owulacji? Sporo dziewczyn na forum na stymulowana owulację.Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
8.07.2019 1 IUI-
Fisia trzymam kciuki za jutrzejszą betęJa:endometrioza (laparo 11.2018),
8.07.2019 1 IUI-
ElenaM wrote:Czyli wizyta u gina była w okresie prawdopodobnej owulki- skoro na USG nie odnalazł dominującego pęcherzyka i nie wiadomo na którą faze cyklu już wskazywało Endo to pewnie miał rację....
A gin nie zaproponował Ci żeby sprawdzić w kolejnym cyklu i poszukać przyczyny tego braku owulacji? Sporo dziewczyn na forum na stymulowana owulację.
Mam się umówić teraz między 19-22 dc. Żeby zobaczyć coś się tam dzieje..bo to kolejny cykl bezowulacyjny. A miałam.nadzieje że może lekarz się pomylił. Zwłaszcza że badanie trwało raptem 3min i nic o endometrium nie mówiła. -
Myślę że to super pomysł. Czyli lekarz chce monitorować cały ten Twój cykl. I bardzo dobrze. Wiesz może nie mówi bo uznaje że to mało istotne informacje dla Ciebie i najważniejszy jest sam wniosek czyli że nie ma owulacji. Ja trafialam na róznych lekarzy- jedni bardzo dokładnie wszystko pokazywali i nazywali a inni tak jak mowisz- chwila badania i sucha informacja. Najczęściej krótkie "jest dobrze" bez info gdzie pęcherzyk, z którego jajnika, ile mm endometrium itd. Czasem nawet wydruku czy zdjęć z badania nie robili nawet.
Trzymam kciuki za kolejne badania. Myślę że lekarz wie co robi tylko może mało informujący jest. Może po prostu go poproś o jakieś szczególyEnej lubi tę wiadomość
Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
8.07.2019 1 IUI-
nick nieaktualnyElenaM wrote:Fisia trzymam kciuki za jutrzejszą betę
Dzięki, Elena! Byłam na weekend w Gdańsku i nie miałam jak odpisywać
Betę zrobię, jak będę u lekarza, choć może on stwierdzi, że nie ma sensu, bo @ za pasem.
Umówiłam się tak, bo on idzie zaraz na urlop, a ja nie dopytałam, czy lecimy kolejny, trzeci cykl ze stymulowaniem. Robiłam też drugi raz AMH, pewnie będzie chciał skomentować wynik, że jest dziadowski.
Test rano zrobiłam (rosmman, czułość 10), negatyw w 14dpo. To raczej pozbawia mnie szans w tym cyklu, choć temperatura wciąż się trzyma
A Ty z jakiego powodu robiłaś IUI? Bo oglądałam ostatnio taki ciekawy webinar dziewczyn z Akademii Płodności i tam pani doktor z Białegostoku mówiła, że IUI, jeśli jest dobre nasienie, to nie ma sensu wydawać $.
Tak się cieszę, że się Ci udało
-
nick nieaktualnyElenaM wrote:Fisia trzymam kciuki za jutrzejszą betę
Elena, Bety nie robiłam, bo wczoraj przyszła @
Niestety, zapisuję się na kolejny cykl. A temperatura cały czas była wysoka do końca, nawet dziś rano.
Lubi chyba płatać figle
Dziękuję za pomoc!